אני לקוי שמיעה, וכיף לי!

0ne Man

New member
אני לקוי שמיעה, וכיף לי!

יש הרבה יתרונות ללקויי שמיעה, שמרכיבים מכשירי שמיעה. אני ניסיתי לרכז כאן את היתרונות של לקויי השמיעה מול ה"שומעים" והגעתי למסקנה, שיש לשומעים מה לקנא בנו! אחד היתרונות הגדולים למי שמרכיב מכשירי שמיעה, הוא בכך שהוא יכול לסדר לעצמו "שמיעה "סלקטיבית".לדוגמא: 1 אני לא חייב לשמוע נהגים צופרים לי בעצבנות.קליק אחד- ולא שומעים כלום. 2 אני לא חייב לשמוע את התלונות של האשה.קליק אחד- ולא שומעים כלום, אבל ממשיכים להנהן במרץ כדי שהיא תחשוב שאתה מקשיב לה בריכוז מלא. ואם היא בכל זאת תופסת אותנו- להתרגז ולהגיד -"מה, שוב פעם התקלקל לי מכשיר השמיעה..תחזרי על מה שאמרת, יקירתי, זה נורא מעניין אותי". 3 אני לא חייב לשמוע את הרעש המחריד שמשמיעים בחתונות ובמסיבות, הדבר הזה שקוראים לו "מוסיקה". קליק אחד- ולא שומעים כלום. 4 אני לא חייב לשמוע את האשה קוראת מהמטבח שצריך לשפוך את הזבל. אפשר להעמיד פנים שלא שמענו.בדרך כלל אין לה כוח לבוא לסלון ולבקש שוב לשפוך את הזבל. 5 אני לא חייב לעצור לשוטר שקורא בכריזה מאחורי לעצור. אם הוא בכל זאת מתעקש ורודף אחרי עם סירנות ופנסים מהבהבים, לעצור, ולהגיד "סליחה אדוני השוטר. אני לקוי שמיעה..." רוב הסיכויים שהשוטר יתבייש, יבקש סליחה, ויילך בלי לרשום בכלל דו"ח על נסיעה במהירות של 150 קמ"ש. 6 אני לא חייב להקשיב לחמותי מפטפטת ומקטרת. קליק אחד- ולא שומעים כלום. 7 אני לא חייב לשמוע את הרעש של המכוניות בלילה, אפילו אם אני משאיר את החלון פתוח, וגר על הכביש המהיר. 8 אני יכול להשאיר את מערכת הסטיראו פתוחה בפול- ווליום, ורוב הסיכויים שהשכנים יתביישו לדפוק על הדלת ולבקש להנמיך את המוסיקה. 9 כשמישהו מדבר אלי משהו שלא מוצא חן בעיני, אני לובש את פרצוף "סימן השאלה הנבוך שלי", ושואל "סליחה, מה אמרת?" 2-3 פעמים, עד שהוא מתייאש ומוותר. 10 כשאני מבקש משהו ממישהו והוא עונה "לא" אני עונה לו "תודה רבה. אין כמוך, ידעתי שאתה לא תסרב כי אתה בן אדם עם לב זהב" ורוב הסיכויים שהוא יתבייש "לחזור בו" ולאכזב אותי. 11 כשכואב לי הראש אחרי יום עבודה מעצבן במיוחד, אין כיף מלהוריד את מכשירי השמיעה, להכנס בדממה למקלחת, ולתת למים החמימים לטהר לך את הגוף והראש גם יחד. זה כל היתרונות שעלו על דעתי כרגע.. אם מישהו יכול לחשוב על עוד דברים שנותנים לנו יתרון מול השומעים, הוא מוזמן לשרשר כאן!

המנומשת

New member
שלום לכם אני חדשה כאן../images/Emo140.gif

ל0ne Man אני ממש מסכימה איתך כל מה שאמרת...באמת כיף להיות לקוי שמיעה! אני בכלל לא מקנאה בשומעים,דווקא טוב לי איך שאני,לא שומעת שטויות,או שצועקים עליי..האימרה שלי שאני תמיד אומרת למי שלועג עלי שאני חירשת,שאני מדברת עם חברים שלי בשפת סימנים ואנשים אחרים מנסים לחקות אותי וצוחקים עליי, ואני מיד מתסובבת ואומרת "תחכה שיום אחד יהיה לך ילד ואני מאחלת לו שיהיה חירש ותראה מה זה ותזכר בי ותבוא לבקש ממני סליחה על זה שלעגת עליי"ומשהו שצחק עליי פוקח את העיניים ופה פעור ומיד מתנצל בפניי ובורח מהשטח!ואני עם חיוך ממזרי ותוהה לעצמי נו את רואה לא צריך להתעצבן או להיפגע..פשוט למדתי איך להתמודד עם שומעים שלא מבינים שלא יפה ללעוג על החירשים!!! ממני החירשת המנומשת הגאה!

0ne Man

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

אחחח...איזה כיף לא לשמוע ת'שטויות...שקט ושלווה תמיד. לכן אנו לקויי השמיעה תמיד סבלניים ושקטים ושלווים... (מחייך לעצמי בשלווה ובסיפוק)

צלף

New member
לשומעים שסובלים כל כך הרבה ../images/Emo13.gif

אני מבין שקשה לכם לשמוע את כולם
, במיוחד כל הזמן להתעסק במוסיקה בלי לצאת ממנה
אז מכון הדים (שנטל תחת חסותו את תחרות המאמרים האחרונה) מפיץ אטמים לאוזן במחיר של 30 ש"ח, קנו לכם זוג אטמים כזה, ותהנו מתי שתרצו מהאושר השמימי שצפון לכבדי שמיעה או לחרשים.

Rוני

New member
למען הגינות במסחר ../images/Emo6.gif

אפשר גם ב-2.5 ש"ח ברשתות הפארם למיניהן
אבל אז הן מתכלות כמובן האוזניות

moran f

New member
זה בעיקר ניצול של הלקות, לא יתרון

זה שאנשים מתביישים להעיר לך ואתה מנצל את זה לא נראה לי כמו דבר חיובי במיוחד. בטח לא כשזה נעשה כדי להתחמק מקנס שכנראה מגיע לך. אתם מדברים כאן על שיפור התדמית של החרשים בעיני השומעים ואז באים ומודים בפה מלא שאתם מנצלים את הלקות כדי לרמות אנשים ולקבל את מה שאתם רוצים גם אם לא מגיע לכם? זה בדיוק מה שגורם לתדמית שלילית.

yuval r

New member
יש משהו בדבריך

קודם כל. מה שהציע one manזה הצעות סאטיריות ולא בהכרח רציניות. נכון שאפשר לנצל את זה אבל תלוי בנסיבות. באחד הסדנאות שלמדתי בשטרסבורג, היתה סדנה שעסקה בתקשורת בינאישית ותיארה מצבים מביכים ולא נעימים שאליהם אנחנו נקלעים לא פעם בגלל סיבות כגון אי הבנה, חוסר טקט או חוסר ריכוז וכדומה. אבל מה שחשוב מתוך הסדנא זה איך לשפר את עצמנו בתקשורת בינאישית על מנת למנוע מצבים כאלו ובין היתר למדנו את משפט המפתח שהינו "היה עצמך ואל תזייף". ככה אנחנו צריכים להתנהג ואז האדם השומע שעומד מולנו יבין ויעריך את כנותינו ובזה אנחנו שוברים את תדמיתנו השלילית. וזה לא בושה להגיד "סליחה אני כבר שמיעה" והאדם העומד מולנו יקבל בהבנה ואף ינסה להשתפר. בנוסף חשוב בתקשורת בינאישית להתמקד באדם המדבר אלינו וככה הוא יראה שאני נותן לו את מלוא תשומת הלב כלומר קשר עין רציף.ובכך הוא יבין שאנחנו רוצים ומנסים להבין אותו למרות מגבלותינו. היו עוד טיפים בנושא אך השעה מאוחרת כך שאני לא זוכר הרבה כרגע. אבל זה היה העיקר. יובל

moran f

New member
גם סאטירה צריך לדעת לכתוב

אתה חושב שמישהו חדש שיכנס לכאן יבין שזו סטירה? אני לא ולכן גם אם הכוונה אכן סטירית תהיה פגיעה בתדמית (שממנה נראה לי שמאוד חוששים כאן). דבר שני, הוא לא תיאר מצבים מביכים וחוסר הבנה. לא היה כאן תיאור של אדם שבאמת לא שמע את השוטר, תואר אדם שהתעלם מהשוטר ותירץ את זה (באופן שקרי) בשמיעה שלו. גם כשזה אמיתי לדעתי אין מקום לוותר על קנס. נסעת במהירות מופרזת - תשלם קנס. במיוחד כששוטר שמנסה לבקש ממך לרדת לשוליים גם נראה, לא רק נשמע. לדעתי ניצול של בעית השמיעה לשם התחמקות מקנס הוא חוצפה ממדרגה ראשונה ואני הייתי שוקלת ברצינות להכפיל את הקנס לאם שישקר כך. גם במקרה השכנים - לנצל את בעיית השמיעה כדי להפריע לשכנים בכוונה, תוך ידיעה שלא יהיה נעים להם להעיר? לא צריך להיות להם לא נעים להעיר! "היה עצמך ואל תזייף" זה בדיוק ההפך ממה שאיש אחד תיאר. להגיד שלא שמעת כי אתה חרש למרות שכן שמעת זה זיוף - זיוף חצוף וגועלי ברוב המקרים. בקשר להסבר שלך על איך לתקשר עם שומעים - יפה מאוד ותודה, למה אתה חושב שאני צריכה אותו או שהוא קשור למה שאמרתי?

moran f

New member
האחריות היא על הכותב

בכל דבר כתוב אחריות הכותב היא לדאוג לכך שקהל היעד יבין אותו. וחוץ מזה, כבר אמרתי שזה עדיין נראה רע - זה שאתה בכלל חושב על אופציות כאלה, אפילו אם זה "בצחוק" לא עושה שירות טוב ל"תדמית החירשים" שכל כך חשובה כאן.

yuval r

New member
שלום מורן

קודם כל, אני מכיר את one man ואני יודע שיש לו חוש הומור.אז הבנתי שזה סאטירה.... דבר שני לגביך שאלתך פשוט פיתחתי את העניין שאם כבר ציינת על דרכי ההתנהגות שלנו בתקשורת בינאישית. אני ציינתי נקודות למחשבה שאולי יש מקום לשיפורים בתקשורת בינאישית שלנו. אני לא יודע אם את צריכה אותם.אז בואי תתארי לנו איך את מתקשרת עם אנשים שומעים.תמיד זה מעניין לשמוע. יום טוב. יובל

moran f

New member
אתה מכיר אותו, אחרים לא

כל כך דואגים כאן מתדמית החירשים בעיני השומעים - דמיין לעצמך שומע שנכנס לכאן וקורא את ההודעה בלי להכיר את איש אחד, מה לדעתך הוא יחשוב? אני ציינתי את דרכי ההתנהגות של מישהו בתקשורת? לא שזכור לי. איך אני מתקשרת עם אנשים שומעים? בדיוק כמו שאני מתקשרת עם כל אחד אחר.

כיסוף

New member
אחחחחחחחח כמה שמורן צודקת

בשירשורים שהיא כתבה כאן בקשר להודעה הפותחת

0ne Man

New member
למען הסר ספק - מדובר בסאטירה

אני בשום פנים ואופן לא ממליץ לנצל לרעה את לקות השמיעה. אני בחיי האישיים תמיד הקפדתי לא לבקש "הנחות" או הקלות עקב העובדה שאני לקוי שמיעה, גם בלימודים וגם בעבודתי. (חוץ מפעם אחת שביקשתי מהמכללה לשריין לי מקום בשורה ראשונה באולם ההרצאות- בקשה שאגב נדחתה בנימוק שאני יכול להגיע יותר מוקדם להרצאות).

0ne Man

New member
ההודעה מופיעה בהודעות המומלצות

בדף הראשי של תפוז - "שווה להיות חירש".

שרימפי

New member
ומה עם

בחיים האישיים? האם אתה מבקש הנחות במערכות יחסים עם אנשים רק בגלל שאתה לקוי שמיעה?
זו סתם שאלה שמעניינת אותי.

0ne Man

New member
אף פעם לא ../images/Emo70.gif

וכתבתי כבר למעלה, שבחיים האישיים שלי אני לא נוהג לנצל את העובדה שאני לקוי שמיעה, כדי להשיג "הנחות"....

שרימפי

New member
../images/Emo45.gif

its a nobel thing to do קטע אצילי מצידך במיוחד כשאני יודע שסביר להניח שיש כאלו שינצלו.

../images/Emo13.gifלקויי שמיעה

אני לקויית שמיעה,כמוך גם אני נתקלת במצבים מצחיקים ומבדרים בחיי היום יום שלי...למדתי לצחוק יחד עם זה...לפעמים אני מוצאת את עצמי מחוייכת מול מצב כזה...למשל בדייטים....כן כן.....לפעמים כשאנחנו באמצע ממש של שיחה קולחת ,יש ציפצוף דק וחזק....הוא תמיד ינחש שזה בא מהפלאפון שלו....ואני לעומתו ידע מאיפה באמת הגיע הציפצוף הזה...(מהאוזניים שלי)
אבל אני מחוייכת וצוחקת בפנים....כי עדיין לא גיליתי לו את המצב שיש לי מכשיר באוזן.....כמובן שיש המון מצבים שאין אותם לאנשים שומעים רגילים.....ואנחנו לקויי השמיעה למדנו להתרגל למצבים האלו....כי אנחנו מיוחדים!!!!!

למעלה