אני לקוי שמיעה, וכיף לי!

0ne Man

New member
זה מה זה מעצבן... ../images/Emo9.gif

הרבה פעמים קרה לי שיצאתי עם בחורה שומעת, ואז מגיע איזה רגע רומנטי... מתחילים להתנשק...ופתאום אזעקה כללית! מכשירי השמיעה צורחים בכל הכוח מחאה על ה"מגע" (הם נורא נורא קנאיים). מצב ממש מביך, אבל אם כבר הגעת למערכת יחסים שאתה מתחיל להתנשק, היא בדרך כלל תבין ותקבל את זה בהומור. אבל אם לומר את האמת, מצבים כאלה תמיד הביכו אותי, ולכן נהגתי במקרים כאלה "להקדים תרופה למכה" ולהנמיך את העוצמה של מכשירי השמיעה למינימום, או אפילו לסגור מכשיר אחד...

0ne Man

New member
ואיך שכחתי את הברכה המסורתית שלי...

ברוך בואך לפורום!

שלום לך.

אני אינני לקוית שמיעה אך בכל זאת ברצוני להגיב על המאמר שכתבת. בסעיף מספר 3 ציינת כי "אתה לא חייב לשמוע את הרעש המחריד שמשמיעים בחתונות ובמסיבות, הדבר הזה שקוראים לו "מוסיקה". האמת היא שנורא התאכזבתי. אהבת חיי היא המוסיקה. אני מנגנת על פסנתר כ-11 שנים, ותאמין לי שמוסיקה איננה "רעש מחריד". אז נכון , המוסיקה נחלקת להמון סגנונות שונים, אך בינהם אם תאזין טוב תמצא גם סגנון עדין ונעים לשמיעה. ביום שתאזין לנעימת פסנתר או שיר שמבוצע על פסנתר בלבד...ספק אם תכנה את זה כ-"רעש מחריד". נסה ותיווכח בעצמך. השוטרת.

0ne Man

New member
נבהלתי....

חשבתי שבאת לרשום לי דו"ח תנועה כ"עונש"....
ועכשיו, בקשר למה שכתבת: כל מה שכתבתי היה על דרך הסאטירה בלבד, ואין הכוונה שאני "שונא מוסיקה". להיפך, כשאני נוסע ברכב שלי, הרדיו שלי תמיד מכוון לרשת ג', כי אני נהנה לשמוע את המנגינה. אבל מצד שני, אני לא מבין את המילים שבשיר, ואני לא מכיר זמרים ושירים. גם כשאני שומע זמר שר, אני יכול לההנות מהמנגינה ומהקול של הזמר, אבל ב-99% מהמקרים אני לא אבין את המילים שהוא שר. למשל, לא מזמן הייתי בהופעה של ריטה, ומאד נהניתי. יש לה קול חזק, חם ומדהים, אבל לא הבנתי אף מילה מהשירים שהיא שרה, חוץ אולי מהפזמון שחזר כל הזמן על עצמו (תפתח חלון....) ובקשר לחתונות/מסיבות: אני, כשאני הולך לחתונה, אני צריך להנמיך בצורה משמעותית את מכשירי השמיעה שלי, אחרת המיקרופונים של המכשירים עלולים להתקלקל. הם מאד רגישים לצלילים גבוהים, וכאשר הם קולטים צלילים גבוהים מדי, הם מצויידים במנגנון ניתוק אוטומטי שבא להגן עליהם. אבל יש הרבה שמרכיבים מכשירי שמיעה בלי אמצעי ההגנה האלה, והם צריכים לדאוג לכוון מחדש את המכשירים לפני שהלהקה מתחילה ל"התחמם".... אני בהחלט לא שונא מוסיקה. אני רק לא מבין אותה (בדיוק כמו נשים..סתאםםםם)

Rוני

New member
ולא לקנות פקקים לאוזניים

כדי להיות יכול לישון ביום ששי בצהרים ולעבור את מגבלת השכן הרעשן ששם מוסיקה בפול ווליום בדיוק שניה וחצי אחרי שנרדמת קראתי את הרשימה וצחקתי בהחלט כמה דקות של שלווה מדי פעם

כיסוף

New member
את צריכה פקקים את?

מה קרה מילה שלך ואת מעמידה את כל השכנים בשלשות .. מה המצב רוני?

Rוני

New member
את רואה?

לא קלה היא לא קלה דרכנו
אם אגיד לו משהו על המוסיקה הוא כבר יסווג אותי לגזעים (ולא של ינון) לפעמים שווה לשים פקק ולהמשיך לחיות בשקט

netta5

New member
היי אני מורה לחרשים ולק"ש

קראתי נהנתי, ואני חושבת שאתה צודק ב100% אני הרבה פעמים מקנא בתלמידים שלי על היתרונות שלהם. אני שמחתי להראות את הכתבה בכיתה. התלמידים שלי אומרים שגם אפשר להתעלם מהמורה, קליק לסגור את המכשיר ולנמנם ללא הקשבה בשיעור.

0ne Man

New member
תודה רבה! ../images/Emo13.gif

ברוך בואך לפורום! נעים לשמוע שכתה שלמה ראתה את ה"יצירה" שלי...

netta5

New member
תודה לך!!!

מאוד שמחתי לגלות את הפורום שלכם, ואני מבטיחה להיות אורחת קבועה

0ne Man

New member
ברוכה הבאה, תמיד! ../images/Emo13.gif

ספרי לנו לפעמים חוויות שלך בלימוד תלמידים לקויי שמיעה..

moran f

New member
ואני ציפיתי ממורים ליותר

אתה מעודד את תלמידיך לנצל את החרשות שלהם להשגת דברים? חבל.

netta5

New member
לא הבנת אותי נכון

אני לא מעודדת אותם להשתמש בחרשות ולנצל את המצב שלהם, הם לומדים טוב אל תדאג...אבל אני כתבתי בתגובה ,שאני בהחלט מזדהה עם החרשים ביתרון שלהם להתנתק מבסביבה. לפעמים זה דבר חיובי, דרך אגב גם שומעים מתנתקים מהסביבה, רק שאנחנו צריכים ללכת למקום שקט , לפעמים ללכת רחוק ולבד... אנחנו לא יכולים להפוך את המקום הטבעי שלנו לשקט. אני מקווה שהפעם הבהרתי את עצמי נכון. אני מאוד אוהבת את תרבות החרשים , ואני חושבת שלנו השומעים יש הרבה מה ללמוד מהחרשים.לדוגמא: אני רואה שחרשים מצליחים לקרוא הבעות פנים וגם שפת גוף יותר טוב ממני,יש להם רגישות הרבה יותר גדולה לתקשורת הלא מילולית. וזה יתרון מאוד חשוב!!!

moran f

New member
יש דרכים יותר טובות ללמד את זה

המסר שעובר מה"סאטירה" הזו הוא בהחלט שנכון ומותר לנצל את המצב. איזה יתרון נותנת קריאת שפת גוף שלא מתקזז עם החסרון בהבנת התקשורת המילולית? וכמו שכבר אמרו כאן - שומעים יכולים לקנות אטמי אזנים.

netta5

New member
למורן

מורן, יש לי שאלה, האם את חרשת , או שיש לך קרבה לחרשים, סתם בשביל לדעת מאיפה התגובות שלך מגיעות?

למעלה