אני מאושרת שהגעתי לפורום הזה

dana sheri

New member
אני מאושרת שהגעתי לפורום הזה

אוקיי, קודם כל אני רוצה לציין שהגעתי לפורום דרך הכתבה בעיתון קוסמופוליטן, והייתי מאושרת לדעת שאני לא חריגה ויש עוד אנשים כמוני, זה ממלא לי את הלב בתקווה. שמי דנה, אני במערכת יחסים, וכל חיי מאז שאני עוד זוכרת את עצמי האמנתי בעצמי וידעתי שאני לא יעשה ילדים, מסיבות כלכך רבות, אפשר לומר שאני מתעבת ילדים, אולי כמו שאני מעדיפה שבעולם יהיה איזון בין טבע חיות ומעט יותר בני אדם, אני מאמינה שאני אישה עצמאית ושהגוף שלי לא מכונה ליצירת בני אדם, אלא שיהיה לי את החופש לבחור בזה, והבחירה שלי היא לא מעוניינת תודה. כמובן שכל הסביבה אומרת זה יתשנה את עוד תאהבי ילדים, את תרצי גם כשתהיי בודדה, ואני אומרת למה נשים צריכות להגיע למצב כזה בכלל?! כמובן שבני הזוג שהיו לי הגיבו בצורה מוזרה,הרי שהאגו שלהם יפגע??! שהשוששלת שלהם תעצר ושם המשפחה שלהם לא ימשיך הלאה רק כי אהבת חייהם לא מעוניינת, הם לא יכלו להתמודד עם זה, אבל אני חזקה יותר מהם, והרצון שלי להיות עצמאית ולנהות מחיי עם הבחירה שעשיתי עוד לפני שהם נכנסו לתמונה היה יותר חזק כניראה מהאהבה אליהם. היום אני כבר חצי שנה עם בן זוג שמקבל אותי איך שאני, ואני מאמינה שיגיע הזמן שלו הוא יעשה את ההחלטות הנכונות, הבהרתי לו שבגוף שלי לא יגדל ילד לעולם, ובעתיד אני יכולה לראות אימוץ כאופציה. וכהצלת חיים!!! במקום אקט אגואיסטי כמו לעשות ילדים כשייש בעולם בנתיים כלכך הרבה בלי גג ואוכל. סיבה נוספת היא הגוף שלי, תמיד דחה אותי והגעיל אותי הריון, התהליך עצמו נראה דוחה, משפיל, ועורר סלידה ממנו, אני לא רוצה לפגוע בגוף שלי, ולא להכאיב לעצמי, וכמו שידוע לעולם ללא יחזור להיות כמו פעם, יש לי כלכך הרבה חלומות, ואני רוצה להשיג כלכך הרבה בחיים, אני יודעת שילד יפגע בי אישית יגזול לי את זמני ואת ההשקעה שלי בעצמי מה שאני מפתחת כל חיי, לימודים, אהבה, מקצוע, לטייל בעולם, ולהינות מהחופש שלי,להינות להיות אישה חופשיה, שאוהבת את עצמה בלי ילדים. אשמח לשמוע תגובות ושוב אני גאה להצטרף לפורום שלכם דנה.

dana sheri

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

אין לכם מושג כמה אני שמחה שמצאתי את הפורום הזה, פשוט אין לי מילים סוף סוף יש תמיכה למה שאני מאמינה כלכך הרבה זמן. אני לא לבד יותר

inbal76

New member
גם אנחנו שמחות שהגעת ../images/Emo8.gif

הנה כבר יצא משהו טוב מהכתבה. מזדהה עם הרבה ממה שכתבת.

יש דבר אחד יותר מגעיל מהריון

לידה. זה נורא ואיום ומגעיל בצורה מזעזעת. היה סרט "הנשים של דר' טי", בסוף הסרט רואים לידה ממש, חייבת לציין שזהא חד המראות היותר טראומטים שראיתי בחיים. אם בסוף אני אשנה את דעתי, זה יהיה רק ניתוח קיסרי!

השעועית

New member
אבל את לא רואה את הלידה שלך

גם לדעתי זה לא דבר נעים לצפות בו, אבל בגלל זה לא לעשות ילדים? לא מבינה מה הקשר. הריון לא מגעיל, אם כי אני שנאתי להיות בהריון, אבל מגעיל לא היה. מה מגעיל בהריון לא יודעת.

לא בגלל זה, זו היתה הבעת דעה

בעיקרון, אני מניחה שאם הייתי רוצה ילדים באופן כללי, הייתי מוכנה לעבור את ההריון. מלבד זאת, אני חושבת שהריון מעוות את הגוף ומשנה אותו לתמיד וזה מאוד מפריע לי. הלידה עצמה, נראית לי חוויה משפילה, וסיפורים ששמעתי מחברות שילדו רק חיזקו את ההרגשה הזו. אם בסוף אני ארצה ילדים, אני מניחה שאעדיף לעבור ניתוח ורק לא לעבור את הלידה עצמה.

efroch99

New member
הערה קטנה

למרות שאני גם לא רוצה לעבור הריון ולידה, אמא שלי אומרת שהלידה (אחת) שינתה לה את הגוף לטובה. היא חזרה לאותו משקל אחרי הלידה, אבל הפרופורציות השתנו לטובה.

dana sheri

New member
אויי גם אני הזדעזעתי מהקטע הזה בסרט

אני חושבת שבלילה אחרי הסרט פשוט לא יכולתי להרדם מרוב מחשבות, שעוררו עוד יותר דחיה לכל העניין של לידה וילדים. בכל מקרה אני לא חושבת שניתוח קייסרי יותר עדיף, כי זה בטח הרבה יותר כואב, ובטח שמשאיר צלקות על הבטח, דודה שלי עברה כזה ניתוח מזמן ועד היום היא בוכה על הצלקות שנשארו לה

ט ו ש ה

New member
דווקא זה לא מפריע לי.

אני לא חושבת שזה מגעיל, וגם הלידה עצמה לא מגעילה אותי, הבעיה שלי היא בעיקר עם ה"תוצר"... דווקא התהליך מאד מעניין אותי, בגלל הייחודיות שלו, בגלל המשמעויות שיש בו מחינה פיזיולוגית - אותי זה די מדהים שהגוף שלנו יודע לעשות את הדברים האלה לבד...

גם אותי הקטע הזה הגעיל בטירוף

וגם הלידה של עצמי הגעילה אותי, ובכלל לידות אמנם "תופעה מדהימה" אבל זה לא עושה את זה פחות מגעיל...

mona02

New member
יש משהו בדבריך שלא הצלחתי להבין

את אומרת שאת מתעבת ילדים ושילד יפגע בך בחופש שלך וכד' אז איך זה בדיוק מסתדר עם אימוץ כאופציה בעתיד? ואגב, אני לא שייכת לפורום הזה, אני אמא לתינוק ורוצה עוד ילדים. אני מקווה שזה לא פוגע באף אחד שאני כותבת פה.

השעועית

New member
לא מבינה למה לאמץ כן וללדת לא

מה ההבדל? כלומר, ילד זה ילד זה ילד, לא? אלא אם כן בחורה ממש מפחדת מלידה או הריון. או פוחדת לקלקל את הגיזרה שלה (תירוץ מטופש, שגם דוגמניות לא משתמשות בו). ולמה שיתנו לכם לאמץ ילד, אם אתם לא אוהבים ילדים? לא יודעת איך זה יראה לפסיכולוג/ית שיבוא (תבוא) לראיין אתכם לני האימוץ, שהוא (היא) ישמע/תשמע שאתם רוצים לאמץ ולא ללדת. מה עוד שלדעתי (ונסיוני, יש לי בן מאומץ מחו"ל) אימוץ מתאפשר רק שמוצו כל האופציות האחרות (ה"טבעיות") או שאין רחם וכו.

XUXA141

New member
למה קלקול הגיזרה הוא מטופש?

למה לקבוע מה "מטופש" ומה לא? לי נראה מאד מטופש שאנשים משלמים מליונים על ציור, אבל יש כאלה שיוציאו המון במכירות פומביות, אז? אז אני אגיד עליהם שהם "מטופשים"? אם אישה לא רוצה לקלקל את הגיזרה שלה זו זכותה. למה להכריח אותה לקלקל משהו שכנראה חשוב לה? בגלל שבעיני מישהו אחר זה לא חשוב? אם הילד שלך מצייר ציור על דף , האם תגידי לו "זה מטופש, בוא נזרוק את זה?" לא אכפת לך שבעיניו זה הדבר הכי חשוב? מבחינתי אדם שמאמץ הוא הרבה יותר אדם טוב מאשר אדם שיולד, כי הוא מציל נפש אבודה, ומוותר על הקטע של "מזרעי ומבשרי" כדי לעשות זאת. יש כל כך הרבה ילדים מסכנים ללא בית, שאם היו הרבה יותר אנשים טובים בעולם, הם היו מוותרים על לידת ילדים ובמקום זה מאמצים את אלה שכבר נולדו. והסיבה שלהם לא צריכה להיות מועמדת למשפט על ידי החברה. זה לא משנה אם הם רוצים לאמץ בגלל תרומה לאנושות או כדי לא לקלקל את הגיזרה, בדיוק כמו שלא אשאל מליונר שתורם לחקר הסרטן אם הוא עושה זאת בגלל נדיבות או בגלל שהוא מקבל החזר מס על זה.. מה שחשוב זה המעשה עצמו.

השעועית

New member
לא יודעת, זה פשוט ניראה מטופש

מה עוד שאפשר לרדת במשקל אחרי הריונות ולידה. אני יותר רזה מלפני ההריון עקב דיאטה.

XUXA141

New member
נכון אפשר אבל יכול להיות שיש נשים

שפוחדות שלא יצליחו, או שישארו סימני מתיחה או שהחזה יפול. לא לכולן יש כסף לניתוחים פלסטים או זמן להרבה ספורט. זה שיקול שלהן ואף אחד לא יכול להחליט עד כמה הפחד שלהן "מוצדק או לא".

Kalla

New member
לא מסכימה איתך לחלוטין בנושא

האימוץ. כלומר, מסכימה ללא סייג שכדי לאמץ צריך לאהוב ילדים ולרצות שיהיו לך כאלה (בדיוק כמו ילדים שיולדים), אבל לחלוטין לא מסכימה שחייבים קודם לנסות ללדת ורק אם זה לא מצליח לאמץ. אפשר להחליט מראש, מכל סיבה שבעולם, אפילו לא לנסות הריון אלא ישר ללכת על אימוץ. יש אנשים שהקטע הביולוגי ממש לא מעניין אותם והם מעדיפים לתת בית לילד שכבר נולד וסובל במקום להביא עוד ילד לעולם, וזה לגיטימי באותה מידה. ועוד דבר לגבי אהבה - גם אני לא הרגשתי שאני אוהבת או רוצה ילדים עד לאותו יום שהתחלתי לאהוב ולרצות אותם וזה בא די בפתאומיות. וגם עכשיו, זה לא שאני כל כך אוהבת ילדים באשר הם (כלומר, אוהבת לראות אותם, חושבת שהם מתוקים ומקסימים אך לא הייתי בשום אופן מסכימה לטפל בהם דרך קבע, למשל), אלא אני אוהבת את הילדים הפרטיים שלי (את הביולוגיים ואת המאומצת). לכן אני חושבת שלא חייבים להיוולד עם אהבה או רצון לילדים. זה יכול לבוא גם בשלב מאוחר יותר, וברור שרק אז אותה בחורה תחשוב ברצינות על לידה או אימוץ, והעובדה שקודם היא הרגישה אחרת לא משנה בכלל לצורך העניין.

dana sheri

New member
הסיבה לכך שאימוץ הוא אופציה

קודם כל לדעתי זה פשע לעשות ילדים משלך, ולדחוף עוד יצור אנוש לעולם הזה, שבנתיים יש כלכך הרבה ללא הורים, ילדים נכים או חולים, שאף אחד לא יכול לתת להם אהבה שהם צריכים, אמנם אני מוגבלת ברגש לילדים במיוחד, אבל אני חושבת שאם יהיה לי בן זוג שיוכל לתת את האהבה והחינוך, ומשפחה שלמה שתוכל לאהוב את הילד, הרי לא בכל המשפחות (גם הביולוגיות) יש אהבה והבנה משני צידי ההורים, אני מכירה מספיק אנשים היום גם בוגרים, שהאבא שלהם לא התייחס אליהם, כאילו הם לא קיימים, או שהאמא עשוקה כל היום בעבודה וילד נשאר עם מטפלת, הילדים האלו גדלו להיות מתוסבכים, וחלקת אפילו נכנסו לסמים בגלל בעיות כאלה, אז אני מאמינה שכל עוד אני ידע לחנך את הילד, ולהראות לו מה נכון בעולם, ואכבד אותו בתור יצור שחיי איתי, אהבה הוא כבר יקבל מכיוונים אחרים, ויותר חשוב שהוא יקבל חיים נורמליים, אמיתיים, הוא יקבל משפחה. אני אישית נגד לידה כי הסברתי שזה דוחה אותי, זה מעורר בי סלידה מנשים שהן ככה, גם ההריון עצמו וגם הלידה, לדעתי זה משפיל, ולבן אדם כמוני זה ממש לא מתאים, אני לא יכולה לראות את עצמי אי פעם בהריון, חוץ מזה שהשקפת העולם שלי שונה, ויש לי פחדים מדברים מסויימים שלאחרות יש פחות, הגוף שלי חשוב לי, אני לא הייתי רוצה להזיק לו, או לפגוע בו, אחרי שנים של טיפול, ופיתוח (כושר ואימונים) לא הייתי רוצה לראות את עצמי נפוחה כמו בלון, אבל זה לא הנושא העיקרי, אז אני לא נכנסת לזה.

למעלה