אני מאושרת שהגעתי לפורום הזה

Kalla

New member
אין לי בעיה עם דברייך

כל עוד את אומרת אותם ביחס לעצמך. זכותך לא לרצות ללדת מכל סיבה שהיא בעולם, זכותך לחשוב שעדיף לך לאמץ או להישאר בלי ילדים בכלל. לגיטימי לחלוטין. אבל לא מסכימה שזכותך לשפוט אחרים שמרגישים שכן רוצים להביא ילדים לעולם ולקרוא למעשה שלהם פשע. הצורך ללדת ילדים הוא טבעי ומובן מאליו לאנשים רבים כי זוהי דרכו של הטבע, שאותה הוא הטביע בנו, להמשך קיומם של כל המינים עלי אדמות, לפחות נכון להיום. נכון שיש כאלה שלא מרגישים את הצורך או הרצון לזה, כמו שיש בעולם הומוסקסואלים ועוד כל מיני תופעות שאמנם לגיטימיות לחלוטין, אך פחות נפוצות, כי אם כל העולם היה מורכב בעיקר מהן, כבר לא היינו קיימים. לטבע יש דרכים לאזן את עצמו. כאשר יש סכנה לפיצוץ אוכלוסין, הוא דואג שיהיו פחות אנשים בעולם. בעבר היו מגפות שהרגו מיליונים. בעידן הרפואה המודרנית, זה מקבל, בין השאר, צורה של ירידה בילודה על ידי כך שהמין האנושי הגיע לשלב התפתחותי שבו חלק כבר מרשה לעצמו לחשוב שילודה זה לאו דווקא הייעוד שלנו בחיים או משהו שחייבים לעשות כי ככה כולם עושים. כך או כך, אין שום פשע בללדת ילדים בדיוק כמו שאין שום פשע בלא ללדת אותם. יש לזכור, שבשני המקרים האדם מונע על ידי טבעו האגואיסטי לעשות מה שהוא מרגיש שהכי טוב ורצוי עבורו.

t32

New member
אני חייבת להגיב

לגבי נושא האימוץ. לפני פרק זמן מסוים עלתה שאלת הנישואים בקשר זוגי בו הייתי. בן הזוג הוטרד מהעובדה שאיני חפצה ללדת, למרות שבתחילת דרכנו גם הוא טען כי אינו מעוניין בילדים. דווקא אופצית האימוץ קסמה לו למדי אחרי שהסברתי לו את המניעים מאחורי הרעיון. לדעתי- הוא היה הגבר הראשון והאחרון בחיי שהביע ענין כן לחלוטין באימוץ ילד גדול(מעל גיל שלוש) על מנת להעניק לו חיים טובים בעיקר מכיוון שילדים בגיל כזה מאומצים פחות(בישראל המגמה היא לאמץ תינוקות בלבד)

Aimee

New member
למה לא זכותה?

אני מסכימה שזה צורם באוזן לקרוא ללידה פשע, אבל זוהי דעתה (והיא גם הבהירה זאת) אני חושבת, שיש יותר אוכלי בשר מצמחונים בעולם, אז אפשר לצמחונות גם לקרוא "תופעה" ואפשר לומר שבעידן שיש בו כל כך הרבה קבוצות מזון, חלקנו "מרשים לעצמנו לחשוב" שלא חייבים בשר כדי להתקיים. אבל ביננו- רוב הצמחונים מתוך אידיאולוגיה- מאמינים שזה פשע נתעב הגובל בהתעללות ורצח להיות אוכל בשר. אבל כמו שהיא לא באה וצעקה בפורום אמהות לתינוקות שזה פשע, כך גם רוב הצמחונים מביעים את דעתם בינם לבין עצמם.

Kalla

New member
מה אני אגיד לך.

אם כך, זכותן של האמהות לקרוא לכן חולות נפש ואין מה להתמרמר על כך. אני, לעומת זאת, חושבת שיש דברים שגם אם סובייקטיבית אדם חושב עליהם בצורה שלילית, עדיין עליו לעשות את ההבחנה בין דעה סובייקטיבית שלו למציאות האובייקטיבית. אובייקטיבית, יש דברים שמוגדרים כפשעים וילודה כן או לא לא נמנית עם הדברים האלה. אם כל אדם ירגיש חופשי להאשים את מי שלא מסכים עם דרך חייו ודרך חשיבתו פושע, חולה נפש וכד', נאבד כל שריד של סובלנות וצלם אנוש ותקשורת אנושית תהפוך לבלתי אפשרית. לכן כל אדם צריך להיזהר בניסוחיו ולא לפגוע באחרים שלא לצורך, אחרת אין לזה גבולות ולא סוף.

XUXA141

New member
השוואה לא מדויקת.

הומוסקסואליות היא ענין של גנים. אדם נולד עם העדפה מינית. זה לא שהוא החליט להיות הומוסקסואל או טרנס או דו או מה שלא יהיה. לעומת זאת ההחלטה לא לעשות ילדים היא החלטה רציונלית שמבוססת על רצונות נטו. אדם שרוצה ילדים או לא רוצה ילדים יכול לשנות את דעתו. הומוסקסואל לא יכול לשנות את נטייתו.

Kalla

New member
מסכימה ולא מסכימה.

נכון - אדם נולד עם העדפה מינית וזה טבעי לגמרי. על זה אין בכלל שום ויכוח. נכון - אדם יכול לקבל החלטה רציונלית ולגיטימית לא פחות לא ללדת ילדים. אבל החלטה ללדת, כמו גם החלטה לא ללדת, מבוססת על אישיותו של אותו אדם, על המבנה הנפשי והרגשי שלו (ואני לא מתכוונת כאן שמבנה נפשי מסוים יותר טוב או רע ממבנה נפשי אחר, אלא רק שונה וטוב שכך), והוא יכול להשתנות עם הזמן. אבל לא ניסיתי בכלל להשוות הומוסקסואליות לרצון או אי רצון ללדת מבחינת יכולת השליטה שלנו על העניין, אלא רק להגיד ששני הדברים לגיטימיים וטבעיים באותה המידה.

XUXA141

New member
כל אדם יכול להשתנות אבל..

איכשהו אנשים חושבים שהשינוי יבוא בהכרח מהצד של מי שלא רוצה ללדת לצד של מי שכן רוצה ללדת, ולא ההפך למשל. תראי, מחר אולי אחליט שאני רוצה להיות נזיר בודהיסטי גלוח ראש שחי על ראש הר בנפאל אבל כך גם את, לא?

Kalla

New member
אולי יש שחושבים כך אבל לא אני.

מה, סתם יש כל כך הרבה ילדים שמזניחים אותם, מתעללים בהם, נוטשים אותם? כל אלה הם בדיוק אותם מקרים הפוכים שעליהם את מדברת. הבעיה היא שבמקרים כאלה אי אפשר להפוך את ההחלטה על פיה כי הילד כבר קיים. אבל מבחינת הרצון - ברור שהאנשים האלה באיזשהו מקום לא יכולים לחיות עם ההחלטה שלהם, או עם המעשה שלהם, של כן להביא ילדים לעולם. ולגבי הנזיר - מסכימה. מתי אמרתי שלא?

mona02

New member
עדיין איך את יכולה לחשוב על האימוץ

כשאת מודעת שאת "מוגבלת ברגש לילדים במיוחד" ובו בזמן את מבינה שילדים זקוקים לאהבה (מילים שלך)? אז הפתרון שלך זה למצוא "בן זוג שיוכל לתת את האהבה והחינוך"? ומה איתך? ואת חושבת שעם גישה כזאת תדעי "לחנך את הילד ולהראות לו מה נכון בעולם"? ועוד ציטוט שלך "אהבה הוא כבר יקבל מכיוונים אחרים, ויותר חשוב שהוא יקבל חיים נורמליים, אמיתיים". זה לדעתך נקרא חיים נורמליים ואמיתיים, בלי אהבה שלך??? סליחה אם אני נשמעת כמו תוקפת, אין לי מטרה כזו, פשוט הדברים שכתבת כל כך מנוגדים, אני רואה בהם בלבול גדול. מה גם שכתבת מקודם שילד בעיניך ישבש לך את החיים ויפריע להתגשמות החלומות. אני מאמינה שעל מנת לגדל ילד נדרשים ויתורים כה רבים, מאמצים פיזיים ונפשיים אדירים שרק אהבה אין-סופית לאותו ילד יכולה לספק את הכוחות והחשק. ובלי האהבה שניכם תהיו אומללים ומכאן הילדים יגדלו מתוסבכים (בדיוק כמו אלה שאת מכירה בעצמך).

t32

New member
את חושבת

שילדים שגדלים במשפחה שרצתה אותם לא יוצאים מתוסבכים? טעות. לאמץ ילד תוך כדי מודעות למגבלות שלך הוא הדבר הנכון בעיני. המון אנשים יולדים ילדים ומגדלים אותם למרות שבעיני הם לא ראויים לגדל אפילו עכבר מחמד. אבל כולם עושים את זה....אז זו כנראה לא בעיה. שטויות. לפחות היא מודעת למגבלות שלה(אובייקטיביות או שלא) ותנסה למצוא פתרונות. זה הרבה יותר מאשה שיולדת ארבעה ילדים למרות שנפשית היא מסוגלת לספק צריכם של אחד.

mona02

New member
זה שיש ילדים מתוסבכים במשפחות

שרצו אותם לא נותן לגיטימציה לאמץ ילד כאשר מראש הוא אינו רצוי ואינו אהוב. ואני גם מאמינה שמצב כזה לא יכול לקרות (מצב שאישה תאמץ ילד מבלי לרצות אותו מאוד). לכן אני לא מצליחה להבין את דנה שהיא בכלל נכנסת לעיניין של אימוץ עם גישה כמו שלה והמודעות למגבלות שיש לה. והפתרונות שהיא מביאה כמו לספק "אהבה מכיוונים אחרים" אינם מציאותיים בעיניי.

השעועית

New member
גם אני לא מתה על ילדים באופן כללי

ואף פעם לא ממתי עליהם, לא התחברתי להם/איתם ולא התלהבתי מרוב הילדים, אבל בכל זאת רציתי ילדים. אין קשר.

Kalla

New member
אם כך

הטיעון שלך שצריך לאהוב ילדים כדי לאמץ לא מסתדר לי. וסתם מתוך סקרנות. אם לא אהבת, למה רצית?

השעועית

New member
זה ביולוגי, לא יכולה להסביר. פשוט

רציתי ילדים כמו רוב האנשים, בלי סיבה של ממש. אימצתי כי היו לנו בעיות של הפלות חוזרות, לא כי כל חיי רציתי לאמץ ולהציל ילד. פשוט לא רציתי להמשיך בטיפולי פוריות (עברתי "רק" 2 הפריות), העדפתי (העדפנו, האמת בעלי זה שהעלה את הרעיון של האימוץ לפני) לאמץ ילד מישראל או מחו"ל (אימצנו ילד מרומניה).

Kalla

New member
אז גם את לא "מיצית"

את האפשרויות הטבעיות. גם אני לא. אחרי 2 בנים רציתי בת וידעתי שאצטרך לעבור טיפולים. לא היה לי כוח ולא חשק לזה, וחוץ מזה רציתי להיות בטוחה שזו תהיה בת, אז מיד פנינו לאימוץ והבאנו ילדה מסיביר. אחר כך לפתע נכנסתי להריון ונולדה לי עוד בת, אז אני מאוזנת יפה עכשיו עם 2 בנים ו-2 בנות ויכולה לסגור את הבסטה במצפון שקט. אני לא חושבת שיש הרבה שמאמצים ממניעים אלטרואיסטיים. אני יודעת שאני אימצתי כי רציתי בת ורציתי אותה עכשיו. אני חושבת שרוב האנשים מאמצים כי הם רוצים להיות הורים, כי הם רוצים ילד ולא (רק) כדי להציל אותו.

XUXA141

New member
לא הבנתי מה הכוונה ב..

"לסגור את הבסטה במצפון שקט". אם היית מביאה פחות ילדים היו לך בעיות מצפוניות? למה שלאדם יהיו בעיות מצפון אם הוא לא הביא "מספר ילדים מסוים"?

Kalla

New member
זה לא היה ברצינות!

אפשר היה להבין שאני צוחקת אפילו מזה שלא תכננו את הילדה הרביעית, אלא קיבלנו אותה בהפתעה.

Kalla

New member
ואגב, רבים מסביבי חושבים

שנפלנו על הראש שהמשכנו עם ההריון הזה וש-4 ילדים זה הרבה יותר מדי.

daniela63

New member
אנחנו חושבים בדיוק כמוך

אנחנו חושבים בדיוק כמוך הגעת למקום הנכון. אנחנו לא מכונות ולא נעשה ילדים ממניעים אגואיסטים וכי החברה מצפה מאיתנו

למעלה