בוא אני אתן לך דוגמה
אני לא ברמן במקצועי, אבל זה תחביב ועיסוק עיקרי אצלי, כך שיש לי ידע בתחום. יום אחד קפצתי עם כמה חבר'ה לפאב אצלנו במושב (פאב חדש, קטן, נחמד) ואחת הבנות שאלה אותי אם אני יכול להמליץ לה על קוקטייל טוב כלשהו. המלצתי לה על מידורי סאוור. הגיע המידורי וביקשתי ממנה לטעום כדי לבדוק איך הם מכינים אותו, אם זה באותה דרך שאני מכין, ואם זה אכן מידורי סאוור. מייד הרגשתי שמשהו לא עובד, זה בכלל לא היה "סאוור". לקחתי את הכוס שלה (כוס הייבול דרך אגב), ניגשתי לבר וביקשתי להוסיף עוד לימון, ונשארתי להבחין בהכנה. מסתבר שהם שמו עוד וודקה לימון, ועוד סירופ ליים. לא היה שום סימן ללימון סחוט. ביקשתי ממנו מפורשות להוסיף מיץ לימון סחוט, והברמן פשוט לקח חצי לימון וסחט אותו ישירות לתוך הכוס תוך שהוא מסנן את הגרעינים עם ידו השנייה, מבלי למדוד כמויות בכלל. אז אם אתה שואל אותי מה זה ברמן טוב בשבילי? אז הדרישה המינימלית שלי היא שכאשר אני מבקש מידורי סאוור, אני מצפה לקבל אותו כמו שצריך מבחינת ההכנה, עם המרכיבים הנכונים ובכוס המתאימה. מינימום.