אני מאמין שהשאלה נשאלה בעבר

Schnaps

New member
אני מאמין שהשאלה נשאלה בעבר

אך לא ראיתי תשובות לה. האם ניתן לעבוד כברמן מבלי לעשות קורס? עם ידע נרחב בתחום.
 

maxfain

New member
כן..

אבל ידע באלכוהול לא מספיק כאן, תלמד תאורטית איזה 30 קוקטיילים נפוצים, כמויות והכל, ובהתלמדות יראו לך מכינים כל דבר.. כי רוב המקומות עובדים שונה זה מזה גם ככה..
 

aviadodo

New member
כן...

אם תפתח איזה באסטה בשוק...
לא נראה לי שיש ברים שמכבדים את עצמם ומקבלים ברמן בלי קורס.
 

maxfain

New member
aviadodo

מזה השטויות האלו של בר שמכבד את עצמו? אתה חושב שזה אשכרה מענין מישהו כשיש לך נסיון מעשי? יש ברמנים תותחים שבחיים לא דרכו בבית ספר לברמנים ומסתדרים מצוין בלי זה.. בסך הכל ברמן זה לא מהנדס טילים.. מי שמאוהב במקצוע לא צריך שום בית ספר בשביל ללמוד את כל מה שמלמדים שם. אני אישית עשיתי קורס רק כי לא ממש הצלחתי ללמוד את הקוקטיילים לבד.. אבל חוץ מזה הם לא חידשו לי כלום..
 

aviadodo

New member
ברור שברמן זה...

עניין של נסיון... תכנס לבר תשב שם כמה שעות אתה כבר יודע הרבה... כמו להתחיל לעבוד בפיצה! או כל עבודה אחרת (בערך) אבל בנינו גבר גבר את מכיר בר שמקבל ברמנים שלא עשו קורס????? (תענה בכנות!!)
 

maxfain

New member
ממממ

אני לא מכיר, בכנות. אבל אני גם לא חושב שזאת הדרישה המרכזית של הברים במדינת ישראל.. אצלי שאלו אם עשיתי. אבל תסכים איתי שאם ברמן יבוא לראיון עבודה בבר, ויגיד שהוא לא עשה אף פעם קורס אבל יש מאחוריו רזומה לא רע בכלל, אז אתה חושב שלא יקבלו אותו בגלל שהוא לא עשה קורס? שמע אחי בסך הכל אני תומך בזה שצריך לעשות את הקורס, אני רק לא מסכים על מה שאמרת לגבי "בר שמכבד את עצמו".. כי זה באמת לא קשור..
 

lior135

New member
וחבל מאד שזה ככה.

שלא יבינו אותי לא נכון, אני תומך בלעשות קורס, אבל אני חושב שכל העניין סביב הקורסים האלה מוגזם. בסך הכל כל הבתי ספר האלו הם גופים מסחריים, שמנסים לדחוס כמה שיותר חומר, בכמה שפחות זמן, ולהרוויח כמה שיותר כסף. ברמן אמיתי לא יוצא מהבתי ספר האלו. ברמן טוב צריך לאהוב את העבודה ואת עולם האלכוהול, וצריך להתעניין הרבה מעבר למה שמלמדים בקורס, כי הקורס הוא בסיסי ביותר (בכל בתי הספר), ולא באמת מלמד איך לעבוד מאחורי בר. אחרי ערב אחד של עבודה בבר לומדים הרבה יותר ממה שמלמד קורס שלם.את הידע שמעבירים שם, אפשר בהחלט לרכוש מספרים, ואפילו מהאינטרנט. אני באופן אישי מכיר ברמנים שלא עשו קורס מימיהם, והידע שלהם גדול בהרבה מברמנים אחרים שעובדים כבר זמן רב ועשו קורס.
 
אין קשר חבר....

ממש לא מסכים עם הקביעה שלך שברמן טוב לא יוצא מהבתי ספר האלה... זה לא קשור, ברמן טוב הוא ברמן טוב בזכות מה שהוא עושה עכשיו. הוא יכל להתחיל בקורס ברמנים, בבית ספר הכי פחות מקצועי, והכי ממוסחר, או לחילופין, בבית ספר הכי נחשב, או לא לעשות קורס בכלל. איכות הברמן היא לא פונקציה של הקורס או המקום שמעסיק אותו. כמה עובדות, שלא בהכרח קשורות אחת לשניה. -קורס ברמנים עוזר מאוד, או אולי אפילו משמש כתנאי קבלה לאנשים חסרי נסיון. -ברמן רציני יכול להתחיל גם בלי קורס - קשרים\ידע\התעניינות\קומבינות, לא חסרות דרכים להתחיל בלי קורס. -נסיון ומקצועיות הרבה יותר חשובים מתעודה. -עוד משהו?
 

lior135

New member
אני מסכים איתך...

איפה בהודעה שלי ראית דברים שסותרים את זה? אני פשוט טוען שהקורס הוא עוד דרך לסחוט מאנשים כסף, כי אפשר ללמוד את הכל לבד, וחבל שזה הפך להיות תנאי קבלה כמעט הכרחי לעבודה בבר. אני, דרך אגב, גם התחלתי מקורס ברמנים. אמנם היה לי ידע מועט בתחום גם לפני, אבל הקורס תרם לי חלק מאד קטן מהידע שיש לי היום...
 

lior135

New member
אוקיי, הבנתי למה אתה מתכוון...

כשאמרתי שברמן אמיתי לא יוצא מהבתי ספר האלו, התכוונתי שלא בהכרח. כמו כן, אחרי שמסיימים קורס, יש עוד הרבה מה ללמוד כדי להיות ברמן טוב.
 

רוניM

New member
אני מהקורס שאני עשיתי

יצאתי עם המון ידע ואני חושבת שגם יצאתי ברמנית מעולה! (קצת מגלומניה, מה יש?) ברור שהקורס הוא רק הבסיס לידע וכל יום שאחרי הקורס לומדים משהו חדש...וכ-מ-ו-ב-ן שצריך לאהוב את העולם הזה!!! אבל בקורס שאני עשיתי, גם למדתי לעבוד מאחורי בר, איך להתנהג ואיך להראות ואיך לדבר, הכל... (אני חושבת שכל בתי הספר עושים את זה) אז זה לא נכון שהקורסים לא מלמדים אותך את זה... ברור שזה רק "בכאילו" אבל זאת הפואנטה שבקורס... להכין אותך לפני טבילת האש האמיתית. בכל אופן...הקורס שעשיתי נתן לי המון (ואני הגעתי כבר עם ידע ונסיון של עבודה מאחורי בר) וכמעט כל שיעור המורים היו נשארים איתנו הרבה הרבה אחרי שהשיעור נגמר בשביל להוסיף ולענות לנו על כל השאלות המפגרות שהיה לנו לשאול... וכן, גם צריך להשקיע בקורס ולא לקחת את זה כמובן מאליו (אני סיימתי מצטיינת קורס
)
 

Elmer fudd28

New member
../images/Emo45.gif תתפלא

אני מעולם לא עשיתי קורס, ואני עובד קבוע במקום שמאוד מכבד את עצמו. מידי פעם אני עושה חלטורות מצד בברים בת"א, ונכון להיום אני חושב שאני יכול לעבוד בכל מקום. זה אומנם דורש ממך יותר כשאתה מתחיל כי אין לך בסיס כמו למישהו שעשה את הקורס, אבל לא פעם ראיתי ברמנים שיצאו מהקורס ובתיאורים יודעים הכל פרפקט, וכשזה מגיע לתכלס להתחיל לערבב כמה דברים ביחד הם מאבדים את הידיים והרגליים. ברמן טוב צריך לדעת להחזיק את הבר שלו. לערבב משקאות ולהמציא דברים חדשים כל אחד יכול ללמוד עם הזמן
 

lior135

New member
הבעיה בזה היא...

שאתה צריך למצוא מקום שיסכים לקבל אותך בלי שום ניסיון ובלי קורס. גם לברמנים עם קורס ובלי ניסיון קשה למצוא עבודה... הם עוד איכשהו מוצאים עבודה על סמך זה שיש להם קורס, אז לפעמים מישהו במצב נואש מסכים לקבל אותם... במקרה שלך פשוט יצטרכו לסמוך עליך שיש לך ידע נרחב, ואנשים לא ממהרים לסמוך על מי שהם לא מכירים. בכל אופן, אתה יכול להתחיל באולמי שמחות, ברים ניידים למיניהם ובתי קפה... שם יש יותר סיכוי שיסכימו לקבל אותך, וכך תצבור ניסיון ואולי תצליח להתקבל יום אחד למקום יותר רציני... אבל האופציה הכי טובה היא לחפש פרוטקציה. באסה, אבל ככה זה.
 

Schnaps

New member
מאוד מרגיז העניין הזה שהפכו

את התעודה לתנאי קבלה. אני בהחלט מבין את הרעיון, אבל לפחות תנו לבנאדם להוכיח את מה שהוא יודע. תנו לו יום נסיון, אודישן, משהו... בכל מקרה תודה לכל העונים!
 

vassily

New member
על מה אתם מדברים?

אני עכשיו בתור ברמן מתחיל יצא לי לדבר ולתחקר הרבה ברמנים שאני מכיר ואפילו אחד מהם לא אמר לי שצריך קורס חצי מהם בכלל לא עשו קורס וגם אלו שעשו אמרו לי שזה סתם מיותר ושבשום מקום עבודה לא הכי איכפת להם אם עשית קורס או לא... הניסיון הרבה הרבה הרבה יותר חשוב וקובע וגם אם אין לך ניסיון אז אתה יכול להתחיל בקטן כמו בבר אירועים או במסיבות נוער וכל מיני דברים כאלו ואז תגיד שיש לך ניסיון במקומות האלו ויתנו לך צאנס ואם תעבוד קשה ותהיה אחראי תקבל גם את העבודה אבל קורס ברמנים לא משפיע בשיטטטטטט זה דבר נחמד לעשות בשביל ללמוד את הבסיס ובשביל התחלה אבל זה ממש לא מה שישיג לך את העבודה ומה שלמקומות בעלי שם איכפת ממנו...
 

aviadodo

New member
אם אנחנו כבר מדברים על...

ברמן טוב... ~??~?! (אני חדש פה בפורום אז אולי דיברתם על זה כבר אבל זה נושא שתמיד נחמד לדבר עליו) מזה ברמן טוב בשבילכם???? אני אשמח אם כל אחד בפורום יגיד את דעתו פה... ולא לקטול אנשים כי יש הרבה דעות שונות בנושא הזה.
 

Schnaps

New member
בוא אני אתן לך דוגמה

אני לא ברמן במקצועי, אבל זה תחביב ועיסוק עיקרי אצלי, כך שיש לי ידע בתחום. יום אחד קפצתי עם כמה חבר'ה לפאב אצלנו במושב (פאב חדש, קטן, נחמד) ואחת הבנות שאלה אותי אם אני יכול להמליץ לה על קוקטייל טוב כלשהו. המלצתי לה על מידורי סאוור. הגיע המידורי וביקשתי ממנה לטעום כדי לבדוק איך הם מכינים אותו, אם זה באותה דרך שאני מכין, ואם זה אכן מידורי סאוור. מייד הרגשתי שמשהו לא עובד, זה בכלל לא היה "סאוור". לקחתי את הכוס שלה (כוס הייבול דרך אגב), ניגשתי לבר וביקשתי להוסיף עוד לימון, ונשארתי להבחין בהכנה. מסתבר שהם שמו עוד וודקה לימון, ועוד סירופ ליים. לא היה שום סימן ללימון סחוט. ביקשתי ממנו מפורשות להוסיף מיץ לימון סחוט, והברמן פשוט לקח חצי לימון וסחט אותו ישירות לתוך הכוס תוך שהוא מסנן את הגרעינים עם ידו השנייה, מבלי למדוד כמויות בכלל. אז אם אתה שואל אותי מה זה ברמן טוב בשבילי? אז הדרישה המינימלית שלי היא שכאשר אני מבקש מידורי סאוור, אני מצפה לקבל אותו כמו שצריך מבחינת ההכנה, עם המרכיבים הנכונים ובכוס המתאימה. מינימום.
 

temptation411

New member
הבעיה היא..

תשמע..בתכלס אני מבין אותך אבל הבעיה עם הסאוור ועם עוד הרבה קוקטלים שהם "אופנתיים" היא שמרוב שהקוקטיל הזה אופנתי אז בעלי הבארים מחפשים דרך להפוך אותו למשתלם יותר הרי אם המתכון של המידורי סאוור זה 2 מנות מידורי ומנה סאוור ברוב הבארים תקבל מנה מידורי וקצת סאוור והרבה קרח כתוש לפעמיים לא תקבל בכלל "סאוור" אלא תערובת של מיץ לימון משומר או לימונדה הכל לפי התנאיים של בעל הבר שבתכלס הוא קובע איך יצאו דברים מכיון שהמקום שייך לו
 

Schnaps

New member
זאת פשוט חוצפה, אפילו רמאות

כשאני מזמין משקה אני רוצה לקבל אותו כמו שצריך, לא כמו שבעל המקום קבע כדי שזה יהיה לנוחותו. את מי בעל המקום משרת? אותי? או את עצמו? מה סדר העדיפויות שלו? באותו מקרה שקרה לי אני בטוח במאה אחוז שהסיבה היא חוסר ידע בתחום (אני מכיר את האנשים שם) ובמידה והסיבה הייתה מה שציינת בהודעתך אז זו פשוט בושה ורמאות לשמה.
 
צא מהסרט...

סורי, אבל תתעורר. בעל המקום לא משרת אותך, והמטרה שלו היא בטח ובטח שלא לשרת אותך. יש מטרה אחת, והיא לעשות כסף. עכשיו, נכון שלסחוט לימון זה יותר ברמה מאשר לשים מיץ לימון מבקבוק, אבל זה לוקח הרבה יותר זמן, וכשברמן בלחץ אין לו זמן לסחוט לך את הסאוור. אני אישית סיימתי קורס, ובכל התרגולים לא סחטנו לימונים, לא אמרו לנו לסחוט, אלא לשים את המיץ לימון/חמוץ מתוק/ליים/סאוור או איך שאתה רוצה לקרוא לזה. למה? ככה! כי לסחוט לימון לסאוורים כשאין כמעט הבדל בטעם וזה לוקח המון זמן זה לא הכי פרקטי. שוב, לי אין ניסיון, אין לי מושג איך זה "אמור" להיות וכו'. אני רק אומר לך את זה מנקודת מבט של מישהו שעבד קצת בלחץ, שעשה קורס, ושעוד 10 חודשים מסיים תואר במנהל עסקים. תבין, בר זה עסק, ובעסק המטרה היא כסף. שרות הוא חשוב ביותר, אם לא הכי חשוב, אבל על לקוח שהדרישה שלו זה לימון סחוט במקום מיץ לימון לא מעט מקומות יסכימו לוותר. יותר מזה, רוב המקומות לא יעלו על דעתם שהם עיצבנו לקוח בגלל שהם שמו לו מיץ במקום סחיטה במקום. מבין את הנקודה? אם נגיד אני הייתי הברמן, או בעל המקום, בלי שאתה דיברת איתי באוירה רגוע והסברת לי את החשיבות בעיניך של לימון סחוט, לא הייתי מבין על מה אתה כל כך כועס... בקיצור, כך הכל באיזי, ואם משהו מפריע, תגיד, ואני מאמין שלרוב תקבל חיוך ותגובה נעימה
 
למעלה