אני מאמין שהשאלה נשאלה בעבר

Schnaps

New member
בראש ובראשונה אל תאמר לי לדבר

"באוירה רגועה" כשאתה פותח את ההודעה שלך ב-"צא מהסרט". האם הבחנת בנקודה מסוימת בהודעה שלי בנימה של כעס? גם אם כן ממש לא התכוונתי לכך. האם היית שם בבר כשפניתי אל הברמן? האם ראית כמה "סוער" היה הפאב באותו הרגע? לא. לכן תן לי לתאר לך: ניגשתי אל הברמן באוירה רגועה ומאוד באיזי, כפי שאני בחיי. הסברתי לו את הבעיה, והוא טיפל בה בדרך שלו. נכון, לא הייתי מרוצה לחלוטין מהשירות אבל הנחתי לזה ולא התעסקתי עם זה יותר מדי, ובטח שלא כעסתי. באותו השעה היינו בפאב 6 אנשים, חברים שלי ואני. בבר ניצבו שני אנשים, הברמן ואני. אז אל תמהר לצאת נגד מישהו לפני שאתה יודע את הפרטים. "סורי, אבל תתעורר. בעל המקום לא משרת אותך, והמטרה שלו היא בטח ובטח שלא לשרת אותך. יש מטרה אחת, והיא לעשות כסף." מסכים איתך. אכן המטרה העיקרית של כל בעל עסק היא להרוויח כסף. אך האם זה אומר שעליו להשקיע בלקוחותיו פחות? נכון שהשירות צריך להיות פרקטי, ואם היה הברמן מגיש את המשקה כפי שהגיש, אך בשעת לחץ, הייתי מבין. אך שוב, הפאב היה שקט, פניתי אל הברמן באוירה טובה ורגועה. קיבלתי את המשקה כמו שקיבלתי אותו, והתאכזבתי. אל תשכח שכתבתי את ההודעה הזו כתגובה לשאלה-"מהו ברמן בשבילכם?". ובכן, שוב, ברמן בשבילי הוא אדם שיודע את העבודה. אני ממש לא מאשים את הברמן בזלזול. אלא בחוסר ידע. וכן, אני רוצה שברמן שמגיש לי משקה ידע לעשות זאת כראוי. שיהיה ברמן. בנוגע למה שכתבת על הסאוור, שהטעמים מאוד דומים. טעם וריח. בשבילי יש פער עצום בין הטעם של מיץ לימון סחוט לבין סירופ ליים. ואני מניח שבהרבה בארים ישנו מיץ לימון סחוט מראש, כדי שלא תהיה הבעיה הזו של הזמן. לגבי עמדתך הכללית. אבי הוא גנן. כשהוא מבצע עבודת גינון (הנחת דשא למשל) למען מישהו הוא עושה זאת על הצד הטוב ביותר, במינימום זמן, נכון, אך בזמן הנדרש. לעולם לא ייתן לעבודה להראות מוזנחת ולהיות לא מקצועית. הוא מקבל כסף על כך. בדיוק כפי שאני שילמתי (לא מעט) על אותו משקה בפאב. "להתעורר"? אני ער מתמיד, חשוב על מה שאתה אומר.
 
כן, אני מבחין בנימה של כעס

בכל הודעה שלך, וחבל. באמת, אבל באמת שלא באתי לעצבן אותך, ובטח שלא להעליב אותך. אם זה קרה, סורי. לגבי מה שאמרתי, שוב, אם תיזכר לא אמרתי שלא צריך לעשות דברים על הצד הטוב ביותר, וגם הדגשתי ששרות הוא דבר מאוד מאוד חשוב. אבל תבין שיש עוד שיקולים. אני עשיתי קורס, ופה בדיון הזה זאת הפעם הראשונה שאני שומע שצריך לסחוט לימון. וואלה זה המצב. והפאב שבו עשינו את הקורס זה פאב על רמה ושם משתמשים במיץ. לא יודע למה, אבל זה המצב. לגבי אבא שלך, תסכים איתי שהוא גם לא תמיד שותל דשא הכי טוב והכי יקר והכי איטי לשתילה אלא משהו שכולם משתמשים בו, שהוא יותר זול ויותר מהיר לשתילה? מסכים איתי?
 

maxfain

New member
חייב להסכים עם

שנפס, סאוור זאת תערובת של מיץ לימון סחוט, או משומר, או וואטאוור עם מי סוכר ולא מיץ ליים בלבד בתור תחליף.. מצטער, אבל מידורי סאוור זה לא מידורי עם מיץ ליים. זה לא המתכון, ככה לא מכינים אותו, "אני לא נורמאלי" נכון שבקורס לא סחטתם לימונים אבל כן היה לכם מיץ לימון טבעי מרוכז, שערבבתם אותו עם מי סוכר, או שאני טועה? בכל אופן, קוקטיילים זה עסק יקר ואם בנאדם משלם 35 שקלים (ככה עולה אצלנו מידורי סאוור), הוא מצפה לתמורה נאותה.. אז אף אחד לא ביקש מהמקום להפוך עולמות - אלא רק להצמד למתכון.. יש מקומות שבמקום מידורי משתמשים בליקר מלון זול יותר, זה גם בסדר מבחינתך? כשבתפריט שרום מידורי סאוור.. למרות שבטעמו בקוקטייל כמעט ואין הבדל. הסאוור שאני מכין בבית, כשבאים חברים וחברות :) מורכב ממיץ לימון סחוט, מי סוכר ותוספת של ליים..
 
נו בסדר

לא מיץ לימון, תערובת של מיץ לימון עם מי סוכר. חמוץ מתוק, לזה התכוונתי. לא שמנו מיץ לימון מקרטון של פריגת, הכנו תערובת. אבל עדיין, לא סחטנו ולא אמרו לנו שסוחטים לימון.
 

Schnaps

New member
לא עיצבנת אותי ובטח שלא העלבת אותי.

נימה של כעס? רק תראה לי איפה. לגבי העניין של המיץ לימון, אני חושב שהרוב פה קבע. רק תשים לב לסתירות שיש בדבריך. מצד אחד אתה טוען שיש מטרה א-ח-ת והיא לעשות כסף: "בעל המקום לא משרת אותך, והמטרה שלו היא בטח ובטח שלא לשרת אותך. יש מטרה אחת, והיא לעשות כסף". ומיד אחרי זה: "שרות הוא חשוב ביותר, אם לא הכי חשוב". אם כך, מה יותר חשוב? לפני רגע אמרת שישנה מטרה אחת והיא לעשות כסף ו"בטח ובטח שלא לשרת לקוחות", אז איך יכול להיות ששרות זה דבר חשוב? (לפי דבריך). מצטער אבל בילבלת אותי לחלוטין. לגבי אבא שלי. לא, אני ממש לא מסכים איתך. הוא ישתמש בסוג הדשא אותו הזמין הלקוח. ישנם זולים יותר ויקרים יותר. פחות איכותיים ויותר איכותיים. והוא לעולם לא ירמה מישהו ויניח לו דשא זול או פחות טוב משהזמין. בדיוק כך יש סוגים שונים של משקאות בתפריט הבר, כל משקה במחיר שלו, בדר"כ לפי איכותו. ובמקרה האישי שלי, מדובר בקוקטייל שמרכיביו ואופן הגשתו לו היו כמקובל.
 
איך זה רמאות?

שוב, אני אם מבקשים ממני סאוור אני אגיש אותו עם חמוץ מתוק ולא אסחוט לימון, לא כי אני רוצה לרמות אותך אלא כי ככה לימדו אותי! לגבי כסף ושרות,המטרה היא לעשות כסף, עם זאת, שרות גרוע מבריח לקוחות ושרות טוב מחזיק בקיימים ומביא חדשים ובכך מביא רווח נוסף למקום. וכך חזרנו לכסף.
 

MALI2222

New member
אז רק לידיעתך יש הבדל מאד גדול

ומשמעותי בטעם כשמכינים מידורי ממיץ לימון או לימון סחוט כשברור שעם הלימון הסחוט זה הרבה יותר טעים ואני יודעת מה אני אומרת כי אני גם שותה את הקוקטייל הזה ואני גם מכינה אות לאנשים ופעם הכנתי אותו מידורי מיץ לימון וליים וזה יצא גרוע!!!!
 
ברמן טוב לפי דעתי

זה ברמן שבראש ובראשונה מקצועי. כשאני אומר מקצועי אני מתכוון לברמן שמוציא קוקטיילים או משקאות בביטחון עצמי מלא ובדרך הנכונה והמקובלת. זה ברמן שעובד עם הכלים היעודיים לבר. ולא ברמן שסוחט לימון עם היד ועם היד השנייה מסנן ולא משנה כמה לחץ יש. ממש לא מקצועי לדחוף ידיים למשקה ואז להוציא אותו. ברמן טוב זה גם ברמן שיש לו ראייה מרחבית טובה. לנקות פה, לספר בדיחה שם, לשאול מה נשמע כאן וכו'. לא לעמוד כמו גולם. בשורה התחתונה לפי דעתי, ברמן טוב זה ברמן שמבין המון באלכוהול ויודע בדיוק מה הוא עושה. כל שאר הדברים רק משפרים אותו לרמה של מצוינות. יום טוב
 
למעלה