אני מוחה

אני מוחה ../images/Emo2.gif

בעלי לא עובד כבר קרוב לשנה. יש לו תואר שני אך אין לו מספיק נסיון. לכל מקום שהוא שולח קורות חיים (והוא שולח כל הזמן) שולחים עוד עשרות (אם לא מאות). המצב חרבנה
אובייקטיבית. חלילה אני לא אומרת שעירית לא תימצא עבודה. אני בטוחה שהיא תימצא כפי שאני בטוחה שבעלי ימצא בבוא היום. אבל להגיד אמירה כזו שבעצם אומרת שמי שלא מוצא עבודה לא מחפש, זו אמירה שנאמרת על ידי מי שהולך לעבודה כל בוקר וכך גם בני ביתו ואין הוא מודע למצב האמיתי במדינה. אין ספק שיש כאלו ש"מנצלים" את המצב כדי לא לחפש עבודה כמו שצריך, אך אין מקום להכללה כזו משום שיש אנשים שמחפשים בכל כוחם ולא מוצאים. אין אני מאחלת לאף אחד להיות במקום הזה- המתוסכל, פגוע האגו ולעיתים נטול התקווה. עירית, אין אני מכירה את הביקוש בתחומך, אך אני מאמינה ומאחלת לך שתימצאי עבודה בקרוב מאוד. כזו שתביא לך סיפוק ושבה יעריכו אותך. בהצלחה.

Hadar p

New member
אני גם מסכימה! גם אצלנו זה כך רק

שכאן המצב קצת שונה אצלכם בעלך עם תואר אצלנו בעלי לומד לתואר ראשון ולא מצליח בשום אופן למצוא עבודה.... אז אי אפשר להגיד שלא מחפסים עבודה המצב ממש על הפנים....אני לא עוזבת את העבודה אפילו שאני ממש סובלת כאן בגלל שאני יודעת שאין לי מה לחפס בחוץ!

uti

New member
גם אני ככה....לצערי....

לא סובלת את המצב כאן ולא ולא יכולה להרשות לעצמי לעזוב...כי ברור לי שהסיכוי למצוא משהו טוב בחוץ הוא......יש כזה בכלל????

אתי@

New member
מסכימה, למעט פרט אחד.......

עובדתית - יש עבודה בארץ, עובדה שיש כ"כ הרבה עובדים זרים שמתפרנסים יפה. העניין הוא שהמדינה לא מעודדת אותנו לעבוד בעבודות שלא נוחות לנו. כשמקבלים דמי אבטלה מכובדים, למה ללכת לעבוד בבנין, טיפול בקשישים וכו´ אם אפשר לשבת בבית? אני מאשימה בזה את המדינה שלנו, שמשלמת לאנשים צעירים ובריאים דמי אבטלה במקום לדאוג שהם יעבדו. שלא תבינו לא נכון - אני לא מעבירה ביקרות על אף אחד חוץ מעל המדינה. אני מאוד מבינה את מי שיושב בבית, כי זה מאוד נוח. הרי אנחנו משלמים כ"כ הרבה מיסים למדינה כאנחנו שעובדים. אז מה? לא ננצל את זכותינו לקבל דמי אבטלה כשמגיע לנו? לכן הפרט לגבי קיומה של עבודה הוא לא נכון - יש עבודה, רק שלא בטוח שבתחום הרצוי לנו.

uti

New member
התגמול לעובד זר לא יכול לקיים משפחה

בישראל, עובדים זרים חיים על הרבה פחות משכר מינימום לעומת המצב במדינות העולם השלישי זה נחשב טוב עבורם (ולא אני לא מדברת על עוזרי בית שמקבלים 35 ו-30 ש"ח לשעה)... הסכומים שמקבלים עובדים זרים לעולם לא יכולים לקיים משפחה, אוכל, שלא לדבר על קניות לילדים חוגים וכו´ שחלק נרחב מהציבור יכול רק לחלום עליו. פעם היו מביאים ערבים לעשות את אותה עבודה שעושים היום עובדים זרים (לרוב חקלאות ובניה) כך שהעובדים הזרים אינם לוקחים מקומות עבודה שכן קודם לכן עבדו בעבודות אלה פלשתינים - --בנושא החקלאות זה בדוק! אני עובדת במשרד החקלאות.

אתי@

New member
אבל זה לא קשור, אם המדינה תקטין

את מס´ העובדים הזרים שיכולים לעבוד בארץ, והמעסיקים ישלמו משכורת מינימום לפחות, אז תהיה עבודה
אפשר להתווכח אם משכורת מינימום מספיקה או לא. אבל מה שבטוח שזו עבודה ולא דמי אבטלה
ודרך אגב, אבא של בעלי הוא עצמאי ולפעמים מחפש עובדים (עבודת כפיים לא קלה). הוא משלם משכורת קצת יותר גבוהה ממעסיקים אחרים בענף ועדיין לא מוצא עובדים ישראלים. איך את מסבירה את זה?

אני מצטערת אבל...

לא למדתי 3 שנים כדי ללכת לעבוד בבניין... למדתי כי רציתי (ואני עדיין רוצה) לעבוד בתחום שמעניין אותי, שיש לי ידע בו. יש היום בארץ מעל 20,000 אקדמאים מובטלים (ואלו רק המספרים הרשמיים) מה בדיוק המדינה מציעה לנו?

אתי@

New member
ומה עם כל הלא משכילים? למה הם

מקבלים דמי אבטלה ולא הולכים לעבוד?

כי...

יש אנשים שחושבים שלעבוד בבניין זו פחיתות כבוד, או פשוט מכיוון שאנחנו הישראלים לא אוהבים לעבוד קשה מדיי. חוץ מזה, אין ספק שלעיתים דמי האבטלה שמשולמים באמת לא מעודדים יציאה לעבודה. רק שיש כאן בעיה: מצד אחד, יש אנשים שבאמת רוצים לעבוד ולא מוצאים למשל אדם בן 55 שלא מוצא עבודה מפאת גילו וכבר לא יכול לעבוד בבניין (ויש הרבה כאלו) ומצד שני, כל אותם אנשים שמעדיפים להישאר בבית ולקבל דמי אבטלה אם יקוצצו דמי האבטלה, יפגעו גם אלו שרוצים אבל לא מוצאים!!! פתרון כנראה שאין...

אתי@

New member
ודרך אגב

פספסת כנראה שאמרתי שאני מאוד מבינה את מי שיושב בבית, ואני מניחה שגם אני לא הייתי הולכת לעבוד בבנין. מי שאשם זו המדינה שמשלמת דמי אבטלה גבוהים במקום לדאוג למקומות עבודה.

kisses

New member
בגלל זה תמיד אמרתי חבל על הזמן שלי

ללכת להשקיע 3-4 שנים באונברסיטה עם גם ככה כשאני אהיה בחוץ התואר שלי יהיה שווה ל ....

הילית*

New member
אני לא מצטערת לרגע שלמדתי

באוניברסיטה ואפילו עשיתי 2 תארים. אמנם אני עובדת בתחום שאותו למדתי אבל גם האוניברסיטה נתנה לי המון

kisses

New member
מסכימה במאות האחוזים עם אתי

שלא תהרגו אותי פה אבל לדעתי יש מלא עבודה כמו שאתי ציינה, טיפול בקשישים, עבודות בניין וכו ..... אבל מה לדעתי הישראלי הממוצע עצלן והוא חושב שהוא יותר מידי טוב לעבודות מסוג זה ומחפש משהוא עם משכורת של 4 אפסים לפחות. לכן עם אין את מה שהוא מחפש הוא יושב בבית ונהנה מכספי ביטוח לאומי. גם אני כבר לא מרוצה מהעבודה שיש לי ומתה לעזוב אבל בחיים אני לא אקבל את המשכורת שאני מקבלת בעבודה הקיימת לכן מבליגים וזהו, הרי יש לי בית לפרנס וחשבונות לשלם

כמה קל לדבר מהמקום שלך, אה?

כמה פשוט לדבר על הישראלי העצלן, זה שברוב חוצפתו רוצה משכורת של ארבע ספרות (השם ירחם, בשביל מה צריך כל כך הרבה?). לידע כללי- נראה כי לך לא יצא להיתקל בזה - דמי אבטלה וביטוח לאומי משולמים למובטל רק במשך 3-4 חודשים. מעבר לכך לא!!!! אני לא יודעת על אחרים (שלא כמוך אני מסתייגת מהכללות) אבל אצלי בבית אף אחד לא יושב בבית ונהינה מכספי הביטוח הלאומי, במיוחד שיש משכנתא לשלם ורצון עז לסיפוק ומילוי עצמי. תעשי משחק תפקידים קטן. מחר, חס וחלילה מפטרים אותך. האם את רצה לטפל בקשיש הקרוב לבית מגורייך או מחפשת עבודה שתעזור לך לשלם את המשכנתא ולגרום לך אושר בחיים (תוך קבלת דמי אבטלה - כמובן)

kisses

New member
סליחה למה מי את חושבת שאת ../images/Emo46.gif

גם אני ישראלית וגם אני יודעת כמה קשה זה למצוא עבודה בארץ ותשדעי שלא רק אני חושבת שהישראלי הוא עצלן אלא מליון ישראלים חושבים ככה ולידעתך אני כן יעשה כל מה שצריך בכדי שיהיה לי כסף לשלם משכתנתא ולטפל במשך הבית וגם עשיתי זאת מה לא הייתי מזכירה כשיש לי הנהלת חשבונות סוג 3 לא סבלתי מבוסים שדברו אלי כאילו הייתי חפץ מיני הייתי שם ועשיתי הכל בשביל הכסף אז מוטב שתרגיעי כי לא דיבר עלייך או על בעלך אישית. דברתי בכלליות

rona25

New member
בנות תראו אף אחת לא מרוצה מהמצב

הכלכלי - שמדיר שינה גם מעיני אף אחד ואף אחת לא רוצים להיות מובטלים כי יש משכנתא על הראש והוצאות נוספות ולא כל המובטלים עצלנים אלא מיעוט זעיר ביותר מביניהם, ואין טעם להיעלב מהכללות אני אישית מתה מפחד - מה יהיה איתנו אחרי הלידה - בינתיים אני עובדת בעבודה שלא אוהבת ומקווה להתפטר (או מן הסתם להיות מפוטרת לאור מס´ תקדימים אצלי בחברה) ולחפש עבודה טובה יותר אחרי הלידה אבל המצב אכן מזעזע בחוץ - ואני יודעת שבמקרה הכי גרוע - אים לי בעיה לעבוד ב"סתם" עבודות שלא תואמות לכישוריי ולתארי האקדמיים (אמנם לא טיפול בקשישים או מלצרות) אלא אפילו במזכירות - כי המשכנתא ממשיכה לרדת בין אם אני עובדת ובין אם לא כל עבודה מכבדת את בעליה - ובמצב של מיתון אין ברירה ולא צריך להתפנק!

למעלה