אני מוחה

dorlim

New member
המצב בארץ ח** ועל זה אין ויכוח !

אבל בשום פנים אני לא מסכימה עם אף אחת מההכללות שנעשו פה : * לא כל המובטלים באמת מחפשים עבודה ומצד שני לא כל מי שמובטל מתבטל בחיפוש עבודה ומעדיף לקבל דמי אבטלה, הרבה לא! * לא בכל מקצוע יש אבטלה (חקלאות, בניין וכו´) אבל גם אי אפשר לצאת מנקודת הנחה שבוגר תואר שני יעבוד בחקלאות כעבודה קבועה ! * לא כולם עצלנים, אבל גם לא כולם חרוצים... * לא כל התארים לא שווים כלום (לדעתי להיפך!)- נכון יש תחומים יותר מבוקשים ויש כאלה שפחות, בכל מקרה אדם שלמד אמור להיות מתוגמל על השנים שהוא השקיע בלימודים (ולדעתי זה חשוב ביותר!!!!!) וכו´... ברור לי שאי אפשר להשוות בחור צעיר שרק השתחרר ועוד לא למד כלום (ובעצם יכול לעבוד בכל עבודה, כולל בניין וחקלאות ולכן לא צריך לקבל דמי אבטלה) לאדם בגיל ה- 50 שפוטר מעבודתו כי המפעל נסגר או למישהו שסיים תואר (או שניים...) ומחפש עבודה בתחום אקדמאי,ששכר נאה בצידה (וכאמור, בצדק) !!!!!!!!!!! לכן - אי אפשר גם להכליל בנושא מצב השוק בתחומים השונים - בכל תחום ההיצע והביקוש שונים ויש תחומים שיותר קל למצוא בהם עבודה ויש כאלה שפחות (בלי קשר לכמה מאמץ מושקע בחיפוש העבודה!). המצב היום בשוק הוא כזה שגם במקצועות שפעם היה יחסית קל למצוא בהם עבודה (כשהדוגמא הכי מובהקת זה עולם ההייטק) היום קשה. מה שמסבך את המצב עוד יותר
נקווה לטוב

uti

New member
מילא הי-טק גם בשמירה היום קשה למצוא

עבודה עם מספיק משמרות בשביל משכורת חודשית. אני מכירה בחור עם תואר אקדמאי בכימיה (ביו-טכנולוגיה וכאלה) מקצוע מאוד מאוד מבוקש היום ומסתבר שבהתחלה בשביל לצבור ניסיון צריך לעבוד או בהתנדבות או כמעט בחינם כ- 15 ש"ח לשעה פחות משכר מינימום. בכל מקרה, לבחור יש אישה לפרנס ולכן עובד בשמירה הבעיה יהא שהוא לא מקבל מספיק משמרות כי יש מלא עובדים בשמירה ו...כך הוא נותר עם משכורת מסכנה...אז מה עדיף...לא לקבל דמי אבטלה קצת???

למה צריך לתגמל באופן

אוטומטי אנשים שלמדו? אני בהחלט בעד להתיחס לשות לימוד באופן דומה לשנות ניסיון. ולכן התגמול לעובד חדש לא יהיה זהה לזה שעובד 10 שנים. או, בדומה, לבעל תואר ראשון בהשוואה לשני. הם באים עם מטענים וידע אחר ולכן התגמול שונה. אבל לא כל לימוד או כל תואר שני = יופי של שכר. אם הבן אדם הקדיש 10 שנים מחייו למחקר של דברים איזוטריים לחלוטין, איך זה בדיוק מקדם אותו? ולמה החברה חייבת לו? הוא קיבל תגמול בזמן היותו באונ´ (מענקי מחקר, משכורת ושאר תגמולים). מישהו מימן את העבודה עד כה. ואז אותו אדם בוחר לחפש מזלו מחוץ לכותליי האונ´. אבל אין דרישה למקצוע שלו. אז רק בגלל שהוא למד "מגיע לו" מישרה עם שכר נאה בצידה? ובנוגע לבוגריי תואר ראשון. נכון, שילמנו הרבה כסף, השקענו- אבל זה שוק חופשי. לא מגיע לאף אוטומטית כלום. להזכירכם, עד לפני כמה שנים הייתה מדינה קטנה באיזור מזרח אירופה וכל צפון אסיה (ברית המועצות). שם נקבע (ולא תמיד מישקולים עניניים) מי ילך לעשות מה. אולי לא באופן מפורש, אבל בהחלט היתה הכוונה רצינית. התמורה המובטחת היתה שלכולם תיהיה פרנסה ורווחה. אני לא צריכה לספר לכם איך הניסוי הזה נגמר. אז מספיק עם "המגיע לי". ממי בדיוק מגיע? מי צריך לתת? מי אשם במצב ולכן צריך לתקן?

dorlim

New member
למה צריך לתגמל אנשים שלמדו?

אני חושבת שאת ענית על כך בעצמך! לא הכללתי ואמרתי שכל מי שלמד איזה תואר בשומכלום צריך תגמול של 5 ספרות במשכורת... אבל כן - אם מישהו משקיע ולומד הוא צריך לקבל על זה תגמול וגם מענקי מחקר הם סוג של תגמול...

אני מסכימה איתך ../images/Emo8.gif

אכן בתוקפת הלימודים המתקדמים מין הראוי לקבל גמול, היות ותרומים לחברה על ידי העשרת מאגר הידע. התגמול הוא ע"י מענקים, משכורת וכו´. מה שהתכוונתי להגיד הוא שבעלה של "חלק מהסטטיסטיקה" בוגר תואר שני ועדיין לא מוצא עבודה מתגמלת, באופן שהם רואים בזה תגמול "ולא מגיע לא כזה יחס" (זה לא ציטוט, זו ההתרשמות שלי מתוכן הדברים). למה "מגיע" גמול? מי קבע? מי אחראי לתת את אותו הגמול "המגיע לי"? ולמה זה צריך לבוא, באופן אוטמטי אחרי לימודים ארוכים? ואם הבן נחמד- לא מגיע לו גמול? הרי יחסי אנוש הם אחד הדברים החשובים ביותר בעבודה! אכן המצב חרבנה ואכן זה ממש לא כיף ולא נחמד וכו´ וכו´ וכו´ ואף אחד לא צריך להיות במצב בו הוא נזקק לעזרה מהמדינה, ואם יש עזרה אז שתיהיה אמיתית ולא מעליבה (כמו קיצבת זיקנה של 1500 ש"ח בחודש). אבל לאף אחד לא "מגיע" כלום באופן אוטומטי.

limor 2

New member
לדעתי דווקא כם צריך לתגמל אקדמאים

אחרת המוחות הטובים יראו שזה שזה לא כדאי ולא יהיו מספיק אנשים חכמים שיקדמו את המדע ויתנו שירותים הדורשים תארים. ראו מה קרה לחינוך - אין תגמול להוראה וכל מי שרוצה מתקבל..

מי אמר מגיע? ../images/Emo12.gif

לא אני ולא בעלי מאמינים ב"מגיע". קראתי את ההודעה שלי שוב ושוב ולא הצלחתי להבין איך נוצר הרושם שאנו חושבים שמגיע לו משהו. הוא לא דורש שום דבר מיוחד וגם כשהוא נענה בתשובה שלילית הוא לא משווה עצמו לאחרים במונחים של "לי מגיע ולו לא" או כל דבר שבסיגנון. "You are barking at the wrong tree"

נופר30

New member
למה לא קוראים עד הסוף

אם היית קוראת יודעת שהכנשהו בשירשור דובר על זה

kisses

New member
אני רוצה להסביר את עצמי

לא התכוונתי שכל אחד עצלן יש כאלו שיעשו הכל על מנת למצוא עבודה ויש כאלו שיגידו אנחנו נחייה על ביטוח לאומי עד שיבוא משהוא ונחייה באיזי ואני מכירה המון אנשים כאלו. אני מאוד מבינה את מצבה של חלק מהסטטיסטיקה בעלה בעל תואר שני וקשה לו למצוא עבודה וזה מאוד מתסכל שהשקעת כל כך הרבה זמן וזה לא מניב פירות (כרגע) אני מאחלת לו המון בהצלחה עם חיפוש העבודה ומקווה שבקרוב הוא ימצא משהוא אבל כרגע עם אין משהוא בתחום שלו (וזה בכלל שהיא לא ציינה) האם הוא מחפש משהוא בתחום אחר אפילו עם זה זמנית? אין מה לעשות המצב כזה בכל העולם וגם אני מקווה לטוב לכולנו

כן

הוא גם עובד בעבודה זמנית (לפי שעות עם משכורת רעב) על בסיס מתי שצריך. זו עבודה שילד בתיכון היה אמור לעשות וכטובה לבעלי חבר שלו שכר אותו במקום. ובקשר לתחום? הוא מזמן כבר לא זוכר מה התחום שלו על פי קורות החיים שהוא שולח. תודה על האיחולים אני מצטרפת אליהם (כמובן)

למעלה