צצצלפני המון שנים ביקרתי חברה שהתארחה עם בעלה והתינוק במלון מפואר. הזמינה מהרום סרביס אבוקדו עם כפית מכסף , כדי שהאבוקדו לא ישחיר.
זה סטייל!
כפית כזו טובה רק כדי שיוכלו לומר שהוא "נולד עם כפית של כסף בפה"
צצצלפני המון שנים ביקרתי חברה שהתארחה עם בעלה והתינוק במלון מפואר. הזמינה מהרום סרביס אבוקדו עם כפית מכסף , כדי שהאבוקדו לא ישחיר.
זה סטייל!
אשרייך וטוב לך כי אלה מהסופר, או מהירקן הזה או מהירקן האחר די איכס (לא אומרים איכס על אבוקדו, אבל מה לעשות, הגענו עד האיכס) למרות המחירים המטורפים. בירקן הקרוב יש לו 2 סוגים, הגדולים עם הקליפה החלקה שכחתי איך קוראים להם, ובמחיר עוד יותר מופקע האס הקטנים. 29 שח לקילו, (משהו כזה) גם הם קשה קשה קשה רקוב.אפילו לא חשבתי לרכוש במחירים המטורפים של היום ומחכה בסבלנות לאלו שהם באמת השקעה לטווח ארוך.
פירותיו של העץ, שניטע בשנות הארבעים של המאה הקודמת, טפו, טפו, טפו, חמסה, חמסה, שווים כל רגע של חיכיון.
או שנקטף לפני הזמן.נראה שמה שמוכרים מגיע מקירור. או אולי מדפסת תלת מימד. בטוח לא מהעץ.
אכן כי כן, נקטף לפני הזמן.או שנקטף לפני הזמן.
אכן כי כן, נקטף לפני הזמן.
כל שנה חוזר אותו הסיפור, חקלאים/סוחרים חמדנים משווקים אבוקדו בוסר במחירים שערוריתיים.
מדובר בפרי שלא יבשיל לעולם אבל כמו שאמרו חז"ל הפראיירים לא מתים.
אגב על אלו שרכשו את הפרי אני לא מרחם כלל, כבר קבע האדמור היינליין שעל טיפשות צריך להעניש בכל חומרת הדין כי זה פשע שלגביו אין סיכוי שהפושע יחזור למוטב.
לי יש כלל אצבע מאד פשוט לגבי אבוקדו שמוכיח את עצמו תמיד.אני הקשבתי היטב להסברים מלומדים והבנתי שמה שנמכר בקיץ אינו בשל, ויש לחכות עד לסוף אוג לפני הרכישה. כך עשיתי ויצא אחלה אבוקדו. אלא שכל מה שבא אחריו היה לא אחלה. אנחנו עכשיו בסוף אוקטובר, לא סוף אוגוסט. איך אני מזהה אבוקדו בסדר? קניתי אחד רך, שהסתתר בין אחיו האבנים, גם זה התברר כלא משהו.
אין המשל דומה לנמשל ואין הקוטף פרי מהעץ כזה שנאלץ לרכשו בסופרמרקט.איך תדעי שהוא בסדר? לגבי כלל המחיר של השיח, מכיון שאיני זוכרת מתי קניתי אבוקדו, אני נוטה להאמין שהוא בתוקף.
יש את מבחן המעיכה העדינה ויש את מבחן המצב והצבע. גם של הפרי, גם של איזור החיבור של הפטוטרת לפרי. אם צבע החיבור ירוק, לא בשל. חום צהבהב- מוכן או כמעט מוכן לאכילה.
ובכל מקרה, יש לזכור שיש כלל ותמיד יש יוצא מן הכלל.
בחצר אני מגדל פקנים, בזיליקום משני סוגים, טימין, נענע, אורגנו ופטרוזיליה.מה דעתך על סחר חליפין?
מה אתה מגדל בחצר, חוץ מיונים וחתולים של שכנות? (ואולי גם חולדות?)
אפשר גם חלות טריות.
אני ביקשתי ארכה של כמה ימים בנושא הגשם עד שאסיים לנקות את החצר.בדרכי היום, כשגשם חזק ירד וכל המכוניות האטו את מהירות נסיעתן, פינטזתי על האבוקדואים.
איזו אכזבה.
הריני להודיעך כי אין למה לחכות. אין על העצים אפילו פרי אחד!!!![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.