אני מזמין את כל חברי הפורום לראות הסרטים

bensha1

New member
המוזאון היהודי בבלגרד

מצ"ב קישור לסירטון שצילמתי. בשנת 2005 ביקרתי עם אשתי בסרביה ובין היתר ביקרנו במוזאון היהודי בבלגרד שנמצא במתחם בית הכנסת והקהילה. מאוד התרגשנו ורצינו לחלוק אתכם את החוויה. http://www.flix.co.il/tapuz/myPage.asp?id=1546128

איזה יופי של שיר ומוזיקה - נא גלה מי הזמר

וכמובן שהסירטון יפיפה ומקצועי ממש.

bensha11

New member
לרובי תודה

אצטרך לברר מי הזמר - פשוט חיפשתי שירים מתאימים לתמונה. ומאחר שהאזור נקרא שומדיה, התאמתי שיר. מיקי

bensha1

New member
רובי, פרטים בקשר לשיר ששאלת?

לשיר קוראים (כמה מפתיע) SUMADIJA ושר אותו MIROSLAV ILIC מיקי

הוא ממש נולד בלב SUMADIJA

תודה רבה שמצאת את שם הזמר, חפשתי ומצאתי שהוא זמר פולקלור והנה לדוגמא Zivela Jugoslavija. דרך אגב השיר והמנגינה מזכירים את הרוח שהשרה טיטו וכיצד איחד את מדינות ומדיניות יוגו הנה המסר שלו מיוגוסלביה ואיך מתה יוגוסלביה עם לכתו. תודה שוב.

bensha11

New member
אני מזמין את כל חברי הפורום לראות הסרטים

אני מזמין את חברי הפורום לראות את שני הסרטים שהעלתי בינתיים ב FLIX והקישור נמצא כמה שורות מטה

bensha1

New member
פורום לאדינו

רק בסרטון של המוזאון יש שיר בלאדינו, בכל השאר מוסיקה יוגוסלבית

faridi

New member
לא משנה, זה לא עקרוני!

הרי רב יהודי יוגוסלביה היו צאצאי מגורשי ספרד. אפילו השמות משפ' מעידים על כך. אז מה הבעיה להראות את העבר הספרדי עם ליווי מוסיקלי מקומי?

bensha1

New member
אני מצטער על איכות הקול

זה כנראה השתבש בהעברה ל FLIX ניתן פשוט לסגור את הקול ולראות רק תמונה. ד"א רואים שם גם את עיר הסרטים של קוסטוריצה

bensha1

New member
הסרטון הרביעי - שומדיה

מצ"ב הסרטון הרביעי. מדובר על האזור דרומית לבלגרד שנקרא שומדיה. שומדיה, על שום מה? - על שם היערות הגדולים והעצומים שמאפיינים את המקום. הסרט מסתיים בואכה זלטיבור. זלטיבור היא עיירת נופש מדהימה היא נמצאת על רמה בגובה של כ 1100 מטר מעל הים ויש שם פרט לנוף ושקט עילאי גם מסלולי הליכה בטבע ובנוף.

למעלה