אני מזמין את כל חברי הפורום לראות הסרטים

../images/Emo91.gif סרטון יפיפה, נותן תחושה אוטנטית!

המלצה נוספת היא לראות בעמוד הסרטון ב-Flix על מסך מלא.

bensha11

New member
אני ארגע קצת ../images/Emo24.gif

אני ארגע קצת עם העלאת סרטונים בכדי לא להמאס על המשתתפים בפורום. בהמשך אעלה עוד. אבל אני לא יורד מהפורום כי אני מברך על קיומו. צריך גם לציין את רובי בגין הניהול של הפורום. תמשיך כך! מיקי

faridi

New member
חס ושלום! אתה לא מפריע

המשך להכניס חיים לפורום כמו שאר המבקרים.

bensha11

New member
נחמד, ממש ממחיש את המקום

הייתי רוצה לעשות שם לפחות שבוע בכל שנה

תודה על הרעיון לטיול ..... כשאסיים "ביקור

קרובים " ב- , Kula , Novi - Sad , Ruma, Backa Palanka , יהיה נחמד גם לטייל ולראות דברים אחרים ..........

SuzieRS

New member
../images/Emo51.gif,../images/Emo51.gif רבה עבור הסרטון.

מרגש וצובט בלב לחשוב על מר גורלם של חלק של עמנו שחיו בבלקנים. זיהיתי את תמונתה של גיבורת יוגוסלביה, אסתר אובדיה, בין יתר הצעירים.

SuzieRS

New member
שאלה למנהל הפורום, רובי סרבי: האים זה הוגן

לבקש בפורום אחד, לפרסם הודעה שמופיעה בו, גם בפורום אחר ? נ.ב. התכוונתי לסרטון.

סוזי פורום לאדינו הוא תאום שלנו

סוזי תודה לך על תגובתך, כבר פרסמתי הודעה בפורום מומלצים של תפוז (והמלצתי על הסרטונים), לדעתי אין מניעה אך עדיין לא קבלתי אישור על בלעדיות ויש לפנות ליוצר. תודה על פנייתך, רובי סרבי

faridi

New member
סוזי,

אולי תספרי לנו על אסתר עובדיה? אין לי מושג.

SuzieRS

New member
../images/Emo52.gifהשם Mara - Estreya Ovadia

אסטרייה עובדה – מארה ה- 11 במרס 1943, תאריך חקוק בעצב רב בזכרונם של יהודי מקדוניה. ביום זה כל 7148 יהודי מונסטיר/ביטולה הועברו לטרבלינקה – שממנה אף אחד לא חזר. מהקהילה שרדו רק כמה בנות – רוזה קמחי, אסטרייה עובדיה, סטלה לוי, אדלה פ'רדג'י, ג'מילה קולונומוס (האחרונה היא סופרת החיה בבלגרד) יצאו מהבית כמה שעות לפני זמן האיסוף והסתתרו באיזה קיוסק. כעבור זמן קצר הבנות הצטרפו לפרטיזנים בהרים ונלחמו נגד האויב – הבולגרים והגרמנים. אסטרייה, הודות לאומץ לבה וכושר מנהיגותה, פקדה על בריגדה / חטיבה של פרטיזנים. היא טיפלה בפצועים כמו אמא המטפלת בילדיה. ברגעים הקשים כולם רצו להיות בקרבתה כי היא תמיד מצאה את המילים הנכונות לעודד ולהקרין אופטימיות. היא נרצחה באוגוסט 1944 על ידי הבולגרים בקאיימקצ'קן (Kaymakchakan) עם קבוצת פרטיזנים מקדוניאנים, והיא רק בת 22. העם במקדוניה והגרילות שרו שירים המציינים את שמה: אסטרייה עובדיה – מארה. במונסטיר קראו בית ספר על שמה. בשכונה היהודית הוצב פסל לכבודה. ב- 9 באוקטובר 1953 צויינה כגיבורת יוגוסלביה.

למעלה