אני מחפש סיבה הגיונית להתנתקות

אמיר.

New member
אני מחפש סיבה הגיונית להתנתקות

ראש הממשלה לא נתן אחת מעולם. אולמרט מיחזר סיסמאות. השמאל .. נו... בקיצור אני מחפש סיבה הגיונית למהלך הזה. אני ממש מבקש לא לתת נימוקים שהם עלבון לאינטילגנציה (רוב יהודי...) או לא ציוניים (השטח שייך לערבים... ). משהו שיש בו הגיון פנימי (גם אם לא אסכים לו).

תגובה

אני מתנגדת להתנתקות, אני רואה בה בראש ובראשונה תכנית שתסכן את חייהם של המוני יהודים בארץ ישראל. הלוואי ואני טועה. אך, אני יכולה לחשוב על סיבה - לפלסטינאים יהיה קשה לנהל מדינה משך עצמם, ולא נראה לי שהם יצליחו לעשות זאת, ובמקרה וזה יקרה - תהיה לנו עליונות כלפיהם, ונוכל לנצלה. אך - אני לא מאמינה שבשל סיבה קלושה זו שווה לסכן את חייהם של יהודים רבים - בטווח הארוך והקצר, וכל שאר ההשלכות השליליות של התכנית - התגברות הטרור, קרע בעם, גירוש יהודים, טראומה לחיילים, לתושבים, לילדים, וכו'. אני משערת שהסיבה לתכנית זו היא התיק הפלילי של שרון.

אמיר.

New member
התיק של שרון לא מסביר

את תמיכתם של חלק משרי הליכוד. ו.... סליחה שחשדתי בכשרות.

הוא מסביר למה עלה הרעיון

ותמיכת שאר החברים - מאחר והוא כבר עלה.. תמכו בו מסיבות אלו או אחרות.. ייתכן וקשור לתועלת פוליטית.. כי כל אנשי הצבא שעמדתם לא תכשיל אותם מבחינה פוליטית - מתנגדים להתנתקות.

TheOrion

New member
עכשיו את נכנסת לראש של אנשים?

"הוא תומך כי אם לא, הוא יהיה מחוסל פוליטית". חשבת אולי, במקרה ובתמים, אותם אנשים מאמינים במה שהם אומרים?

לא..

אני אשאיר את זה בשבילך בתוקף תפקידך כבורא עולם. כתבתי "ייתכן" - יעני ייתכן. יכול להיות שהייתי צריכה לכתוב יותר ברור - אז הנה.. לגבי פוליטיקאים מסויימים אני יכולה אכן לחשוב כך, ולגבי אחרים - השארתי את זה פתוח - יש מצב שהם מאמינים במה שהם אומרים. לילה טוב!

TheOrion

New member
....

את יודעת שייתכן לא מודגש הוא לא כמו ייתכן מודגש, נכון? P: פספסתי את זה. גם לבורא עולם מותר לטעות
. את לא יכולה להיכנס לראשו של אף פוליטיקאי. כמו שלדוגמה אני לא אגיד שביבי נתניהו התפטר היום כדי לקנות את הציבור הימני ולא מתוך אידיאולוגיה. פשוט בגלל שאני לא יודע א תזה, אלא רק חושב את זה.

אהה

אז זה כנראה ההבדל בינך, לבין מי שאני מאמינה שהוא בורא עולם, כי הוא לא טועה.. אני לא יכולה להיכנס לראש בלה בלה - אבל מותר לי לחשוב עליו מה שאני רוצה.. אני בכוונה לא אמרתי שמות - למרות שכמעט אמרתי נתניהו (זה כמובן לא אומר שאני חושבת עליו כלום - why would i?).

TheOrion

New member
../images/Emo2.gif

הוא טעה כמה וכמה פעמים, וזה מוכח בתנ"ך אפילו. הוא הטיל על אדם חוק שאדם לא היה מסוגל לקיים. האין זו טעות?
. אחלה
. (כי את חולה עליו, כפרעליו. לא?)

TheOrion

New member
נמנמ

"הוא הטיל על אדם חוק שאדם לא היה מסוגל לקיים. האין זו טעות?
" אדם => בן האנוש הראשון.

אהה

אבל - מי אמר לך שאדם הראשון לא היה מסוגל לקיים את החוק הזה? שוחחת איתו על כך? אני אומר לך - שאם אלוקים הטיל עליו את החוק, הוא היה מסוגל לקיים.. ועוד קצת - זה שאלוקים הטיל עליו את החוק, נתן לו כח ויכולת לקיים.. אז איך הוא לא קיים? כי אלוקים לא מכריח אותנו לכלום, כי אם כן - זה לא היה שווה.

פלוני 20

New member
לא מסוגל?

בס"ד מניין לנו? אולי היה מסוגל ו... אהה... כמו כולנו... עשה טעות... הרי הוא לא 'בורא עולם' כמוך...

TheOrion

New member
שום מרכאות ../images/Emo46.gif

השבוע אני בורא עולם! שבוע שעבר המרכאות היו במקום, אך לא השבוע
. מניין לנו? הוא פשוט לא קיים, ואלוהים שינה את החוק. זה מניין לנו. אם אדם היה מסוגל לקיים את החוק, הרי אלוהים לא היה משנה אותו, כפי שלא שינה את עשרת הדיברות ברגע שאחד מהם הופר.

InfinityX

New member
תגיד

אתה יודע מה קורה לבדיחה כשחוזרים עליה יותר מדי פעמים?

TheOrion

New member
ומה קרה לפסקה השנייה?

נעלמה מעיניך? בחרת שלא להתייחס אליה? אין לך תשובה?

InfinityX

New member
אני לא פלוני 20 ../images/Emo13.gif

האמת, בכלל לא קראתי את כל הדיון..

למעלה