אני מחפש סיבה הגיונית להתנתקות

מיטלוש8

New member
מה לעשות?

אני נגד, ואני באמת מנסה, כמוך, להבין איך אפשר להיות בעד... נתנו לי פה הרבה סיבות, אבל אף אחת לא עולה על כל הסיבות שיש נגד.. זה פשוט לא תוכנית טובה, אין מה לעשות.

adishu

New member
זו לא תוכנית, זה דרך חיים

שאומרת אסור לשלוט על עם אחר והסבר: כבשנו את השטח מהמצרים בשנת 67 על יושביהם. כיוון שלא ניתן לספח את השטח יחד עם התושבים ולא ניתן לספח את השטח ללא תושביו האפשרות הנותרת היא להרפות את האחיזה בשטח זה. כיום אנחנו שולטים בכל תחומי החיים שלהם, מנצלים אותם לעבודה זולה ומתפלאים למה הם לא יושבים ואוכלים את כל החרא (סליחה על הביטוי) בשקט.

אמיר.

New member
בזזזזז תשובה לא רלוונטית

תוכנית ההתנתקות איננה עוסקה כלל בשליטה שלנו בעם אחר. יש בה רק ענין אחד - גירוש יהודים מישובים יהודים. את השליטה בערבים סיימנו באוסלו. את התוצאה כולנו מכירים. יש אופציה לספח את הישובים היהודים ולתת לערבים לשלוט על עצמם. ורק נעיר. הטרור הערבי החל הרבה לפני 67. אפילו את הפתח הקים עראפת ב 64. כלומר. הטרור איננו קשור למצבם המדיני של הערבים אלא לרצון שלהם לגרש אותנו מפה. עכשיו שרון מתחיל לספק להם את הסחורה.

מיטלוש8

New member
../images/Emo45.gif בדיוק מה שרציתי לענות לו!

adishu

New member
אתה רואה רק את הפעולה הישירה

של הוצאת היהודים מבתיהם. אבל, הסיבה היא שהם לא היו צריכים להיות שם כלל וכלל. היציאה של היהודים זה תיקון עיוות שהמדינאים קצרי הרואי לא הסכילו להבין. אנחנו יוצאים מישם כדי שהערבים יקימו מדינה מסודרת ואולי יהיה סוף לשפיכת הדמים.

אמיר.

New member
הופה, החלפנו טיעון.

סיכום בינים - מוסכם שאין לתוכנית דבר עם הפסקת שליטה בעם זר. ולטיעון החדש. אם הערבים היו רוצים להקים מדינה מסודרת, הם כבר היו בכיוון. הם היו מתחילים לטפל בכלכלה שלהם, לבער את השחיתות, לבער את הטרור ואוספים (לטובתם) את הנשק שרץ שם כמו זבל. הטיעון 'לא היו צריכים להיות שם כלל וכלל' הוא עצמו טעון הוכחה. הרי יש מי שטוען אותו על כל המדינה... למעשה הישובים שקמו על אדמות מדינה, אינם מפריעים לערבים יותר מישובים אחרים באזור. 'אולי יהיה סוף לשפיכות הדמים' עוד השערה הטעונה הוכחה. הממשלה מניחה אחרת דרך אגב. ואם מחר יציעו לוותר על באר שבע (עיר ערבית עד 48) כי אולי זה יסיים את הטרור - זה מקובל עליך ?

adishu

New member
מעט תשובות

הבעיה הפלסטינאית כיום מתחילה בשנת 48. הפליטים של מלחמת השחרור הם אבי הטרוריסטים של היום. אנחנו מעמדה של כוח חייבים לוותר על חלק משיטחי האזור. הפתרון שניתן לחיות איתו זה וויתור על שיטחי המדינה שהם לא שלנו בהגדרת חוקי המדינה. מהשטחים שכבשנו בשנת 67 סיפחנו רק את ירושלים ורמת הגולן. שאר השטחים הם לא מדינת ישראל. ולעצם העניין: כרגע אנחנו במצב שאנו מנהלים את החיים של כל הערבים בשטחים צריך לעזוב אותם לנפשם שיוכלו באמת להקים מדינה ואז, אולי, יהיה שקט. אין מדינה ללא שטחים.

אמיר.

New member
התשובה מבוססת על מידע שגוי

1. הטרור הערבי החל לפני 48. ומכאן לשאלות. אם המדינה תספח את כל המקומות שבהם אין ערבים (כמו שעשתה בירושלים, רק ששם סיפחו שטחים עם ערבים - באמת טפשי) אזי עמדתך תשתנה ?

adishu

New member
תשובות

אני מאוד רוצה לספח שטחים בצורה סלקטיבית אבל: אני יותר מהכל רוצה לסים את הסיכסוך עם הערבים. פיתרון שיכפה בצורה כוחנית את רצוננו על הערבים (כי אנחנו החזקים) לא יתן את התוצאות המקוות. הם ימשיכו להיות על אש בוערת וימשיכו לנסות לפגע בנו. הפיתרון המעשי הוא לשחרר את השטחים שכבשנו בשנת 67, חוץ מתיקוני גבול מוסכמים במשא ומתן. השטחים הם לא שלנו לפי החוק הישראלי וגם לפי רוב מדינות העולם. אי אפשר לצפות שהערבים יסתפקו באחיזה בערים הגדולות שלהם ללא שיטחי האדמה בניהם. ברגע שתקום מדינה פלסטינאית חלק נכבד מהטענות כלפינו יעלם ומספר האנשים שישארו כמחבלים ירד. אנחנו צריכים להבין זאת כי כל פיתרון אחר לא יביא לתוצאה הרצויה. לראיה עד היום הטרור חי וקים ואנחנו עוצרים אותו רק באמצעים צבאיים. ללא מדינה הם נמצאים תחת שליטתינו. לפני 48 היתה מלחמה על השליטה באזור, המצב היה נזיל וכל צד רצה לקבוע עובדות בשטח. אי אפשר להתכחש לעובדה שמחנות הפליטים שקיימים בכל האזור הם תוצאה של בריחת האוכלוסין מכפרים שהיו מפוזרים בכל שטחי מדינת ישראל. האנשים הללו לא שכחו את בתיהם. להחזיר אותם חזרה לשם זו אפשרות לא ראלית שאנחנו לא רוצים לשמוע עליה.לוותר על שטחים שבמחלוקת ושלא מוגדרים כמדינת ישראל זה הרע במיעוטו.

אמיר.

New member
הנחה שגויה ורעיון נכון.

אכן, הפתרון צריך להיות מושג במו"מ. כל צד יבוא עם דרישותיו ונפגש באמצע. יש שתי בעיות: 1. העבים לא רוצים מו"מ ולא הוחיכו רצון לעמוד בתנאים שסוכמו. 2. הערבים באים עם דרישות בלתי אפשריות. אולי זה ילך אם נבוא במקביל בדרישה שהם יעזבו את השטח ... תזכורת (וכאן הטעות). הטרור נגדנו החל לפני 67 ובעצם לפני 48. המוטיבציה לפעול נגדנו לא נובעת מההתישבות ביש"ע. אנימוכן לוותר על שטחים, על אותם שטחים המיושבים בערבים ממילא. ולגבי הפליטים - זו בעיה אזורית שצריך לפתור אזורית.

למעלה