אני מנסה להתקין נגן מדיה של icestream ולא מצליח

רמי אב

New member
ושאני עושה את זה דרך המסוף אז אני מקבל את זה

rami@rami-System-Product-Name:~$ sudo apt-get install --install-recommends winehq-devel
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
winehq-devel is already the newest version.
The following packages were automatically installed and are no longer required:
cabextract libavfilter-ffmpeg5 libcec-platform1v5 libflite1 libfstrcmp0 libhdhomerun1 libmpeg2-4 libmspack0 libopencv-core2.4v5
libopencv-imgproc2.4v5 libpgm-5.1-0 libsodium13 libtbb2 libzmq3 linux-headers-4.2.0-16 linux-headers-4.2.0-16-generic linux-headers-4.2.0-19
linux-headers-4.2.0-19-generic linux-headers-4.2.0-21 linux-headers-4.2.0-21-generic linux-image-4.2.0-16-generic linux-image-4.2.0-19-generic
linux-image-4.2.0-21-generic linux-image-extra-4.2.0-16-generic linux-image-extra-4.2.0-19-generic linux-image-extra-4.2.0-21-generic
thunderbird-locale-en thunderbird-locale-en-gb thunderbird-locale-en-us thunderbird-locale-he
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 79 not upgraded.
rami@rami-System-Product-Name:~$
אבל אני לא רואה בתפריט של הממשק הגרפי את התוכנה של ה wine,
למה?

BravoMan

Active member
נראה שהתוכנה כבר מותקנת אצלך...

פתח מסוף וכתוב את הפקודה הבאה:
wine --version

זה יראה לנו איזו גרסת Wine יש לך כרגע.

רמי אב

New member
תגובה

rami@rami-System-Product-Name:~$ wine --version
wine-1.9.7
rami@rami-System-Product-Name:~$
איך אני חוזר לגרסה של 1.8.1 ?

BravoMan

Active member
לא נראה שהם מפרסמים אותה במאגר משום מה...

לפני שאנחנו חופרים למצוא גרסה אחת אחורה, למה שלא תנסה להשתמש בגרסה הזו?
היא הכי אחרונה, והיא כבר מותקנת.
&nbsp
אם תתקל בבעיות, אז נראה איך הולכים אחורה.

BravoMan

Active member
פשוט:

תוריד קובץ EXE של הנגן שלך שאתה רוצה להריץ, סמן עליו הרשאת ריצה (לחיצה ימנית->מאפיינים) ואז פשוט תפעיל אותו בלחיצה כפולה כמו תוכנה רגילה של לינוקס.
WINE כבר יטפל בכל השאר.

רמי אב

New member
קודם חשוב לי לדעת למה עכשיו

במרכז התוכנה של לובנטו אני לא רואה את התוכנה של הנגן הזה?
תתן לי בבקשה קישור לקובץ של exe
תודה.

BravoMan

Active member
מצטער, לא יכול לעזור עם EXE...

אני לא מכיר את הנגן הזה, ולא יודע היכן יש את הגרסה שלו ל-Windows.
אתה כתבת שראית שרשור המלצה להתקין גרסת Windows בעזרת Wine, אני מציע שתפעל לפי השרשור ההוא.
&nbsp
שים לב!
תוכנת Wine רק נותנת לך אפשרות להריץ תכונות שנבנו ל-Windows, להשיג את התוכנות עצמן זה עדיין באחריותך, בדיוק באותה דרך בה היית עושה זאת אם היית משתמש ב-Windows.
&nbsp
לגבי למה אתה לא רואה את הנגן במרכז התוכנות, האם הסרת במקרה את המאגרים שלו?
אם כן, אז ברגע שהרצת עדכון אחרי שהוספת את המאגר של WINE, התוכנה תמחק מהרשימה, כי כבר אין לך מאיפה להתקין אותה.
&nbsp
לחלופין, האם ייתכן שלא שמת לב לתוצאת החיפוש הרלוונטית כפי שלא שמת לב בהתחלה לתוצאות החיפוש של WINE?

רמי אב

New member
איך אני יכול לדעת אם אני הסרתי את המאגרים של הנגן?

אני רשתמי wine במרכז התוכנה של לובנטו באזור של התוכנות המותקנות ואני לא ראיתי שם את התוכנה הזאת.

BravoMan

Active member
עכשיו אני מבולבל:

קודם כתבת שאתה לא מוצא את תוכנת הנגן, עכשיו אתה אומר שאתה מחפש wine?
&nbsp
שתי התוכנות האלה לא קשורות בשום צורה אחת לשנייה, אם תכניס wine בחיפוש לא תראה את תוכנת הנגן, ולהפך - אם תכניס את תוכנת הנגן בחיפוש, לא תראה את Wine.
&nbsp
כדי לראות אם המאגר עדיין ברשימה, פתח את החלון דרכו הוספנו מאגרים בצורה גרפית בעבר, דרך תפריט בסינאפטיק.
התהליך צריך להיות באחת ההודעות הקודמות בשרשור הזה.

רמי אב

New member
אני התבלבלתי אני התכוונתי לתוכנה של הwine

אני רשמתי בטעות שזה נגן.

BravoMan

Active member
ל-Wine עצמה אין אייקון הפעלה בתפריט גרפי

כי היא כלי שורת פקודה, ובד"כ לא מפעילים אותה ישירות, אלא כשהיא מותקנת במערכת אפשר להפעיל קבצי EXE (ואאל"ט גם התקנות MSI) שהורדת למחשב שלך.
&nbsp
צריך להיות לך אייקון Configure Wine אבל אני לא בטוח איפה הוא מותקן בתפריטים של Lubuntu ואני לא בטוח אם הוא מקבל תרגום לעברית (כנראה שכן).
&nbsp
לגבי למה אתה לא מוצא את התוכנה במרכז התוכנות פתאום, אני לא יודע, אבל אם תצרף צילום מסך של מה שיוצא לך כשאתה כותב Wine במרכז התוכנות,זה עשוי לעזור להבין.

BravoMan

Active member
מוזר מאוד...

ב-Ubuntu כבר כמה שנים אין תפריט יישומים, יש מה שנקרא Dashboard, ושם מגיעים מיד לכל תוכנה ע"י הקלדת של חלק משמה.
&nbsp
כך שאני לא יכול לכוון אותך...

רמי אב

New member
איך בלינוקס אובונטו בדיוק מגיעים אל התוכנה של ה

Dashboard ?
אולי בערך יהיה לי קל לחפש בלינוקס לובונטו אצלי ולראות איפה שצריך להיות בלינוקס אובונטו מה צריך להיות בלינוקס לובונטו שיכול להחליף את התוכנה הזאת של ה Dashboard ?
תודה

BravoMan

Active member
לא. זה לא יעזור לך כי בלובונטו אין דאשבורד.

דאשבורד זו לא סתם איזו תוכנה שמותקנת ב-Ubuntu, זו החלופה לתפריט התוכנות הראשי שיש לך ב-Lubuntu.
&nbsp
זה חלק משולחן עבודה Unity שהוא שולחן עבודה ברירת מחדל של Ubuntu, אבל הוא כבד מידי למחשבים עבורם נועד Lubuntu.
אצלך יש שולחן עבודה LXDE. יש בו תפריט ואין דאשבורד.
&nbsp
בכל מקרה, זה אמור להיות באחד התפריטים. מזמן לא נגעתי ב-Lubuntu, אבל האם אין בכלל חיפוש בתפריט שם?
&nbsp
ואם אתה בכל זאת לא מוצא, אתה תמיד יכול להפעיל את התוכנה דרך המסוף, פשוט תכתוב winecfg.

רמי אב

New member
באיזה תפריט אולי צריך להיות בלינוקס לובונטו אפשרות של חיפוש?

???

למעלה