אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס והוא שואחל אותי שאלות מוזרות:

arn1956

Member
אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס והוא מתקיל אותי בשאלות מוזרות:
  1. הוא אומר שהכנסתי השנתית גבוהה מהצפוי בשביל מצבי התעסוקתי (אני פנסיונר). בבקשה ספק פרטים על המקורות להכנסתך השנתית ולשווי הנקי שלך נטו.
  2. שאלה שניה שאני לא מבין אותה. רשום שם.
    Please also advice the nature of any previous employment or self employment (employer's name, location, position help or company's name, country of incorperation and nature of biseness if self employed).
  3. הוא אומר שהכנסתי השנתית גבוהה מהצפוי לגבי מצבי התעסוקתי (אני פנסיונר) ומבקש הסברים לגבי מקורות לגבי הכנסתי השנתית שמחוייבת במס.

תרגום סעיף 2 מגוגל טרנסלייט: אנא התייעצו על אופי ההעסקה הקודמת או העסקה עצמאית (שם המעסיק, מיקומו, עזרה בתפקיד או שם החברה, ארץ ההתאגדות ואופי העסק אם אתה עצמאי).

מה אני אמור למלא בסעיף 2? למלא את שמות כל מעסיקי והמעסיקים של אשתי? על סמך מה הוא מחליט שהכנסתי גבוהה לגבי מצבי התעסוקתי? האם אפשר לתקן את הכנסתי השנתית (הוא נותן תחומים שונים של הכנסות ואני ממש על הגבול בינהם).

בנוסף איך אוכל לתקן את הכנסתי השנתית?

deltaZer0

Member
אנא צלם ופרסם כאן את כול הדף של השאלון עם כול השאלות(כמובן ללא פרטיך האישיים).

deltaZer0

Member

איש נכבד,

הייתי רוצה לראות את הדפים הקודמים ומה ענית בדיוק.
מדוע?

כי, בעצם, לא היית צריך להגיע לשאלות הנ"ל המסובכות.
הגעת לכאן, כי נסית להתחכם משהו, במקום לענות באופן פשוט והיגיוני.

טוב, לא משנה.

אני ממליץ לעשות 2 דברים:
1)

נערך לאחרונה ב:

arn1956

Member
איש נכבד,

הייתי רוצה לראות את הדפים הקודמים ומה ענית בדיוק.
מדוע?

כי, בעצם, לא היית צריך להגיע לשאלות הנ"ל המסובכות.
הגעת לכאן, כי נסית להתחכם משהו, במקום לענות באופן פשוט והיגיוני.

טוב, לא משנה.

אני ממליץ לעשות 2 דברים:
1)לחזור אחורה ולשנות את תשובותך הקודמות, על-מנת לא להגיע לפינה "הזאת" של השאלון.
הר, דמיין לך, מה רוצה ממך הברוקר?
הוא רוצה רק לוודאות, כי אתה לא תגרום לו לצרות עקב חוסר כספים וכדומה.
הוא גם רוצה לוודאות, כי אינך מתכוון להלבין כספים באמצעותו, כי כול הכספים הרווחת באופן חוקי ויש לך כול האסמכתאות(אם תידרשנה).
יותר מזה, לא מעניין אותו כלום.
אז, אם הגעת לפינה "הזאת" של השאלון בגלל שנסית להתחכם יותר מידיי בדפים הקודמים, אנא תקן זאת בהתאם להיגיון הפשוט והבריא.

2)
במקרה, אם סעיף 1 מבלבל ומסבך את הבנתך של העניין, תוכל להשתמש בתשובות שהכנתי לך בתור עזרה, לדוגמה.
התשובות, כאילו, ניתנות מפיו של הפנסיונר שעבד כ-30 שנה בתור מהנדס באחת החברות הישראליות הממלכתיות הגדולות.
הוא בעל קצבה עשירה.
חוץ מכך, יש לו חסכונות שחסך במשך 30 שנה.
חוץ מכך, יש לו דירה להשכרה וכול חודש בחודשו הוא מקבל גם את דמי השכירות.

שים לב, אלה התשובות לדוגמה מפיו פנסיונר הווירטואלי, הניתנות רק על-מנת "לשכנע" את הברוקר, כי הינו עמיד ואיתן מבחינת הונו ולא יהווה שום בעיה לברוקר בעתיד.

שים לב לפני שתשתמש בתשובות לדוגמה בלי להתאים אותם לעצמך -- יכול מאוד להיות, כי הברוקר יבקש אסמכתאות עבור כול פרטי הונך שהוזכרו בתשובות ההיפותטיות הללו לדוגמה.
אז, אנא תחשוב טוב ובעברית, מה אתה מתכוון לענות בדיוק.

שוב, אני ממליץ, אם ניתן, לתקן את התשובות בדפים הקודמים, על-מנת לא להגיע לדף הנ"ל.

הנה התשובות:

1)
I receive a substantial pension from my 30 years of employment as an engineer at a major Israeli government company.
Additionally, I have significant savings accumulated over the past 30 years and rental income from an apartment that I own.
These sources contribute to my net income and accumulated net worth.

2)
I worked as an engineer at [Company's Name] in Israel, a government-owned enterprise, for approximately 30 years.
The company is located in [City], Israel, and specializes in [briefly describe the company's industry or nature of business].

3)
The primary sources of my taxable net income include my pension from my long-term employment as an engineer,
rental income from my property, and returns on my savings and investments.

הוא לא מאפשר לי לחזור אחורה (אפשר לפנות לשרות לקוחות אבל הייתי רוצה לנסות קודם בלי). בכל אופן הגעתי לדף הזה למטה.
לחצתי על הכפתור הכחול השני (מלמעלה) Answer these open questions ואז קיבלתי את אותו דף בעייתי שטוען שהכנסתי גבוהה יותר מדי יחסית למצבי. לא נכנסתי לכפתור הראשון שכתוב עליו Fund your account כי לא כתוב עליו required.

1720437276842.png

deltaZer0

Member
הוא לא מאפשר לי לחזור אחורה (אפשר לפנות לשרות לקוחות אבל הייתי רוצה לנסות קודם בלי). בכל אופן הגעתי לדף הזה למטה.
לחצתי על הכפתור הכחול השני (מלמעלה) Answer these open questions ואז קיבלתי את אותו דף בעייתי שטוען שהכנסתי גבוהה יותר מדי יחסית למצבי. לא נכנסתי לכפתור הראשון שכתוב עליו Fund your account כי לא כתוב עליו required.

צפה בקובץ המצורף 109060

איש נכבד,
בעתיד, אינני אקח ממך הזכות לדעת לחפש דברים באינטרנט באופן עצמאי.
זה יעזור לך בעתיד ולא יקשה עליך...

אתה רואה,

אתה לא חייב בשלב זה להעביר את הכספים.
(בתהליך העברת הכספים יש כמה ניואנסים, כאשר ואם תגיע אליו, נדבר :)

נערך לאחרונה ב:

GOOGOOLOO

Member
מה היתרונות לפי דעתך לחברה הזו שמנסה ליפתוח חשבון?

arn1956

Member
מה היתרונות לפי דעתך לחברה הזו שמנסה ליפתוח חשבון?
זוהי אחת החברות הבודדות בחו"ל שאפשר לפתוח בה חשבון מהארץ (ללא הגעה לחו"ל), שאין צורך להיות תושב או אזרח המדינה ושאינה מגבילה אותך בסכום מינימלי.
מדובר בחשבון השקעות בלבד לא חשבון עובר ושב.
חברות שיש להן סניפים בארץ ואתה רוצה לפתוח אצלן חשבון השקעות, דורשות סכום מינימום. עד כמה שהצלחתי לברר זה בין 1 מיליון דולר לבין 10 מיליון דולר.

זוהי אחת החברות הבודדות בחו"ל שאפשר לפתוח בה חשבון מהארץ (ללא הגעה לחו"ל), שאין צורך להיות תושב או אזרח המדינה ושאינה מגבילה אותך בסכום מינימלי.
חברות שיש להן סניפים בארץ ואתה רוצה לפתוח אצלן חשבון השקעות, דורשות סכום מינימום. עד כמה שהצלחתי לברר זה בין 1 מיליון דולר לבין 10 מיליון דולר.
נסה לשאול את השאלות בפורום הסולידית.יש שם כמה חברה שבקיאים בנושא

arn1956

Member
נסה לשאול את השאלות בפורום הסולידית.יש שם כמה חברה שבקיאים בנושא
שאלתי בסולידית שאלות על אינטרקטיב ברוקרס ואז הם סילקו אותי מהפורומים שלה לצמיתות. נכתב לי שאסור בפורומים האלו לבקש תמיכה בברוקר זר.

deltaZer0

Member
איש נכבד,

אתה גם טועה וגם מטעה את אנשי הפורום המתחילים את דרכם בעולם הפיננסי.

1)

נערך לאחרונה ב:

arn1956

Member
איש נכבד,

אתה גם טועה וגם מטעה את אנשי הפורום המתחילים את דרכם בעולם הפיננסי.

1)ניתן לפתוח חשבון מקוון מישראל(ועוד כ-200 מדינות אחרות) אצל כול ברוקר גדול אמריקאי. תצטרך לצרף מסמכים בסיום התהליך.
2)בעל החשבון לא נדרש להעביר שום סכום מינימלי, כמו שנהוג לדרוש בישראל.
3)ככול שהסכום יהיה קרוב ל-10,000$ ומעלה, בעל החשבון יקבל עמלות יותר כדאיות. מקווה, כי טעית לא "בזדון", כאשר הזכרת את המיליונים :)
אם יעביר 1000-2000 דולר - זה גם יהיה יותר זול מישראל.

4)לכל מי שלא מרגיש בטוח עם אנגלית וכו', אכן כן, ניתן לפתוח חשבון בישראל אצל ברוקרים שמשתמשים בפלטפורמת IB.
יש לזכור -- אין בישראל שום סניף רשמי של IB!
הברוקרים בישראל שנותנים גישה ופותחים חשבון ב-IB, אלא "תחבושות" בלבד ואינם שום חלק של IB עצמו!
כולל אייביאי, מיטב, אקסלנס וכו' -- הם רק פותחים תת-חשבון בחשבון האב שלהם שנמצא ב-IB, והם אינם שום חלק מ-IB עצמו, אף אחד לא!!!

כמובן, הם לוקחים מכם את העמלות משלהם הודות לבורותכם.

למשל: 5-8 דולר תשלום המינימום בכל קנייה-מכירה של מניות, במקום 1 דולר אצל IB עצמו.
יש עוד מגוון עמלות שהם מנפחים לכם...
מה שידוע לי זה: אינטרקטיב ברוקרס, צרלס שווב ואולי גם ריבולט.
אשמח לדעת אם יש אחרים (והאם יש להם ביטוח כספים של המדינה). כלומר רשימת שמות.

deltaZer0

Member
מה שידוע לי זה: אינטרקטיב ברוקרס, צרלס שווב ואולי גם ריבולט.
אשמח לדעת אם יש אחרים (והאם יש להם ביטוח כספים של המדינה). כלומר רשימת שמות.
מפעם ולתמיד, מה עליך לדעת בהקשר לרגולציית מוסדות הפיננסים בארה"ב.
נתייחס לברוקרים הפעם ולא לבנקים.

יש 2 גופים עיקריים(יש משניים גם) שמפקחים על כול ברוקר רשמי בארה"ב:
1)SEC
2)FINRA
3)SIPC

כול הברוקרים הנמצאים בטבלאות הנ"ל, הם מפוקחים ע"י הגופים הללו.
בעברית הפשוטה זה אומר, אם חשבונך הבודד מכיל כ- 250K-500K, אתה יכול לשון בשקט ולרדת מהדאגות.
עדיף להשקיע את הזמן בלמידת תורת ההשקעות ולא בדאגות.

יתרה מכך, רוב הברוקרים בארה"ב מבטחים את החשבונות עצמם של הלקוחות, את המזומן עצמו, עד גובה כ-250K-500K פר חשבון...

1720495252700.png

1720495055251.png

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Member
ציפיתי למעט "קולטורה" בפורום של אנשים המבוססים והמלומדים ולמילת תודה המיקרוסקופית.
אין, אין עליכם, הישראלים :p

arn1956

Member
ציפיתי למעט "קולטורה" בפורום של אנשים המבוססים והמלומדים ולמילת תודה המיקרוסקופית.
אין, אין עליכם, הישראלים :p
מתנצל. הייתי צריך להודות לך באמת עזרת לי. אז עכשיו אני עושה זאת.
בכל אופן הבעיה שלי נפתרה והחשבון נפתח.

deltaZer0

Member
איח
מתנצל. הייתי צריך להודות לך באמת עזרת לי. אז עכשיו אני עושה זאת.
בכל אופן הבעיה שלי נפתרה והחשבון נפתח.
איחוליי!

עצה קטנה: על תמהר להיכנס לפעולה, תלמד לפני כן את הפלטפורמה.
בעצם, יש 2 -- הוותיקה, המורחבת, קוראים לה TWS והחדשה המצומצמת שנקראת IBKR DESKTOP.
לפי איך שקלטתי את הפרופיל שלך, אמליץ על השנייה, כי היא הרבה יותר פשוטה מה- TWS.

כמובן,
בהצלחה, קדימה לחירות הפיננסית :p

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Member
מצאתי סרטון המסביר בקצרה, איך לבטל חסימה הראשונה במקרה ונתקלת בה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה