אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס והוא שואחל אותי שאלות מוזרות:

deltaZer0

Member
ולבסוף, להיום, מה עליך לדעת עוד, עד שתצבור ניסיון הראשוני?

אתה חייב לדעת, כי הוגדר משטר מיסוי חדש החל מ-01.2023 לזרים שאינן אזרחי ארה"ב, בהקשר לעסקאות בשוק ההון עם חברות ה-PTP האמריקאיות.
כלומר, החלו נוהלי מס החדשים בהקשר לחברות ה- Publicly Traded Partnerships (“PTPs”),-- חברות השותפויות הציבוריות:

הנך חייב לבדוק כול פעם, האם נייר ערך שהנך מתכוון להתעסק עמו, לא נמצא ברשימה הזאת.
אם "כן", מומלץ לך לא לגעת בנייר, כי המיסוי על הפעולות עם הנייר, פשוט יגרום לך לשלום המון מסים יחסית למשטר מיסוי הרגיל בארה"ב.
(רוב החברות ו-ETF הללו -- כעיקרון, נמצאות בתחום ובסקטור האנרגיה של ארה"ב...)

Reem88

Well-known member
מה אתה יודע להגיד על מס העיזבון לתושבי חוץ שמחזיקים חשבון בברוקר אמריקאי (מעל 60K)?

זה שזה כנראה לא פעל אף פעם אני יודע.

arn1956

Member
תודה על האינפורמציה.
יש לי כמה שאלות:
החשבון שלי הוא חשבון מסוג קאש שלא ניתן לקבל עליו מינוף. עד כמה שהבנתי margin זה חשבון עם מינוף. אז זה לא תופס לגבי?

deltaZer0

Member
תודה על האינפורמציה.
יש לי כמה שאלות:
החשבון שלי הוא חשבון מסוג קאש שלא ניתן לקבל עליו מינוף. עד כמה שהבנתי margin זה חשבון עם מינוף. אז זה לא תופס לגבי?
כמובן, זה סוגי חשבונות שונים עם כול מה שמשתמע מכך.

שים לב, אתה חייב ללמוד להתקשר עם התמיכה!
נדמה לי, גם בעברית תוכל לכתוב.
אבל, אני ממליץ ללמוד להתקשר באנגלית בלבד, אף אחד לא מצפה ממך להתכתבות בשפה הגבוהה.
תוכל לבקש מהם לשנות את הכול בנוגע לסוגי החשבונות וכדומה.

קודם כול, תלמד את ה"אזור האישי" שלך באתר IB, תעבור על כול סעיף וסעיף של ההגדרות, תלמד אותם אחד-אחד!
זה מאוד חשוב בהתחלה, כי אחר כך לא תצטרך לחזור לשם כמעט.

תחת "אזור האישי" יש פרק הקשור לתמיכה.
שם תוכל לפתוח/לכתוב פנייה חדשה, לראות מענה וכו' וכו' וכו'.
תאמין -- מאמץ קטן בתחילת דרכך -- אחר כך זה ילך חלק.

ובכן, сash account לא מקנה לך ה"זכות" לקבל מינוף(אגב, המינוף בד"כ חינם רק לעסקאות תוך-יומיות, אחרת הוא עלה לך כסף, כמו הלוואה).
למיטב הבנתי של הפרופיל שלך בפורום, דווקא מתאים לך בהתחלה חשבון המזומני. תלמד לבצע עסקאות על בטוח ואז במידת הצורך, תעבור ל-margin.
דבר נוסף: בהקשר לחשבון המזומני, פועל נוהל REG T. כלומר, כאשר אתה קונה מנייה, תקבל אותה לחשבון בעוד 2 ימי עסקים.
כאשר תקנה אופציה -- בעוד יום עסקים אחד.
כנ"ל לגבי המכירות: תמכור מנייה -- חשבונך יזוכה במזומן בעוד 2 ימי עסקים...

שורה תחתונה: אם הנך טריידר-ספקולנט, אלא משקיע -- תחזיק בחשבון המזומני ללא דאגה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה