אני מסתכנת ופורשת את הלב שלי

ו שתי

New member
אני מסתכנת ופורשת את הלב שלי

פה על השולחן. 11 חודשים בבית. היום שלי התחיל בישיבה באוטו ליד הבית, כשגם אלה וגם אני ממררות בבכי. מזל שהרחוב היה ריק (כמה שאני פולניה). ואני יוצאת מהארון: בחצי השנה האחרונה כמעט ולא יצאתי מגבולות השכונה שלנו, כי אלה צורחת בנסיעות, ואני לא מצליחה להתגבר ולאטום אזניים. כן, אני, ושתי, מלכת העצות לאם הטריה, מפחדת מהבכי של הבת שלי. חוץ מהענין הזה באמת שיכולתי לשבת בבית עוד שנתיים גם. יש לי סבלנות לילדה, וכיף לי איתה, ואת חברת המבוגרים והאתגר האינטלקטואלי אני משלימה בדרכי שלי. אבל אני רוצה את החירות שלי בחזרה. די, נו, מה אני כבר מבקשת? קצת אומץ לעצמי וקצת, רק קצת שקט. תודה על ההקשבה.

משוש30

New member
מה דעתך לנסות לנסוע עם אלה

בשעות השינה שלה? מה לגבי מוצץ? יש ילדים שלא אוהבים נסיעות אבל זה עובר להם עם הזמן.עם זאת, נראה לי שאולי כדאי לה להתרגל לזה לאט לאט. תעשי אולי נסיעות קצרות בהתחלה ולאט לאט תאריכי? אם אין לכם כרית אויר אולי תנסי לשים אותה לידך וזה יהיה יותר קל? איך בעלך? נסע איתה?

עמית@

New member
גם תמר היתה בוכה בנסיעות, עד גיל שנ

וחצי, צורחת עד שהייתי מוכנה בחפץ לב לפתוח דלת, להטיח את עצמי בכביש המהיר, רק כדי שזה יגמר (ואני צוחקת רק למחצה) זה השתנה רק אחרי שהיא עברה לכסא מוגבה של "גדולים" ורק אחרי שסובבנו אותו עם הפנים קדימה (בגיל שנה ושמונה חודשים, עדיין לא היתה 9 קילו, 8.500, פשוט לא עמדתי בזה יותר) מבינה מאוד, מאוד,
נורא. אבל זה משתפר, באמת! באיזה כיסא היא?

nubi

New member
היינו סופ"ש בירושלים

וחטפנו וירוס נוראי. מיום שישי כולנו חולים לגמרי.

ו שתי

New member
אז זהו, שאנחנו כבר בכסא של גדולים

אבל כנגד כיוון הנסיעה (עוד לא תשעה קילו, ועוד לא בת שנה). בנסיעות קצרות אני עוד אכשהו עומדת (אבל לא בהצטיינות יתרה). אבא שלה? לנסוע איתה? לבד? בלי אמא במושב האחורי? הצחקתם אותי.

מנסיוני

אין לך עוד הרבה לסבול. ברגע שהפכתי את אופק עם הפנים לכיוון הנסיעה- היא הפסיקה לבכות. תחזיקי מעמד!

nubi

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אז היא צועקת, אז מה? ושי לא צרחה במושב האחורי עד שכמעט חיברתי את האגזוז לחלון שלה?(איזה דימוי מזעזע
). אין מצב-קחי מחר את הילדה, תושיבי אותה בכסא באוטו ותסעי. תבזבזי קצת כסף (תתפלאי כמה זה משפר מצב רוח)ותדווחי לנו איך היה.

בימבילי

New member
אם כבר פרשת את הלב -

תנסי לחשוב למה את מפחדת. אני מבינה שזה לא נעים, אפילו מעצבן. אבל פחד ממגיע ממקום אחר. אני חושבת שאם את יודעת שהיא לא רעבה ואין שום גורם שיכול להפריע לה - את צריכה לנסוע איתה ולא לצאת מדעתך מהצרחות. לא שהייתי נוסעת לאילת איתה ככה, אבל בהחלט הייתי מנסה להתנגד לריטואל הזה. ובסופו של דבר - מה יכול לקרות לה מהצרחות? מקסימום, כמו בני האהוב, היא תקיא על עצמה ועל כל הכסא (ואז באמת יש סיבה לעצור...). וטיפ אחרון - תשימי רדיו בקולי קולות, תנשמי עמוק ותחשבי חיובי.

ו שתי

New member
עד עכשיו ../images/Emo5.gif

לא חשבתי שהיא עשויה להקיא על עצמה. כמה חינני.

1במיה

New member
מבינה אותך../images/Emo24.gif

השבוע נסעתי לת"א עם הבנות (י-ם ת"א שעה+-) שי לא מוכנה לישון באוטו ורק בכתה לי ורוני לא הפסיקה לצעוק עליה "די, מעצבנת אחת תפסיקי ..." רציתי לקפוץ מהאוטו ולהשאיר אותן ... וזה אחרי שנשבעתי שבוע קודם שבחיים אני לא נוסעת עם שי ליותר מ10 דק' באוטו כי שבוע שעבר נסענו לתל השומר ומרוב בכי היא הקיאה בכיסא...
ומה שאני רותה לאמר זה שבטח בשבוע הבא אני יחזור על אותה טעות כי זה מה יש ועם זה ננצח. תתגברי על הפחד מה הכי גרוע שיכול לקרות? היא תקיא?! (קרה לי לא נורא) היא תבכה?! (תבכי איתה - קרה לך לא נורא
) יש לי פטנט שלפעמים עוזר - יש לי סלסלה מלאת משחקי שטות, רעשנים וכו' ואני פשוט נותנת לה ביד בכל פעם שהיא מתחילה זה משתיק אותה לכמה רגעים. צאי מהבית ותגלי שהשד לא כ"כ נורא

חושחושה

New member
לשים קלטת שהיא מכירה (או את../images/Emo6.gif)

ולשיר בקולי קולות, פשוט להשתגע ביחד! רק מההלם היא תשתתק! מאוד מבינה את הלחץ, אבל באמת באמת באמת, זה רק בכי, לא קורה להם כלום!

isidora

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

מאז שהקלטת של טיף וטף (קיצור של טיפשי וטפסיקו
) הגיעה אלינו לאוטו יש פתרון לכאבי הראש שלי (או לפחות יש סיבה חדשה לכאבי הראש שלי
) מאיה לא תמיד מציקה אבל כשהיא בקריזה רק זה מרגיע אותה (ואותי) נסי מוזיקה שהיא כבר מכירה מאיזו קלטת ביתית. אגב, אם למישהי יש דיסקים של דיג-דיג-דוג אני אודה למשלוח. אני לא מוצאת בשום מקום ודווקא אוהבת את השירים שלהם (המוזיקה קצת חוזרת על עצמה אבל לפחות העברית נכונה)

ושתי../images/Emo24.gif

טוב, אני אשפוך את מה שבא לי לראש. קודם כל אני מאוד, אבל מאוד מזדהה איתך. מה שאת מתארת לא נשמע טוב, אני נורא מכירה את ההרגשה "למה לעשות את זה לי ולה, שתינו סובלות אז עדיף לוותר" ואני מודה שגם אני נכנעת לזה פה ושם, לא הולכת לקניון עם נועם - רק כשמישהו אחר שומר עליו, עכשיו הוא בכלל סרבן עגלה אז אפילו טיול בשכונה הופך להיות קצת רולטת צעקות. טיפים מעשיים: 1. אולי יעזור אם תעשי את כמה נסיעות כאלה עם עוד חברה עם ילדים (או אפילו בלי), עם מישהו מהמשפחה או עם בעלך, לפעמים אז בדיוק מרפי נכנס לפעולה והילדים נכנסים למוד דווקא הפוך על הפוך ומתנהגים יפה ויגידו לך משהו בסגנון "אני לא מבינה על מה את מקטרת, היא כל כך שקטה ומקסימה". יש כל מיני דברים ומצבים שמשפיעים טוב עליהם, אולי להיות עם עוד אנשים יעשה לה טוב ויהפוך לה איזה סוויץ'. אצלנו זה עבד בכמה סיטואציות מהסוג הזה. גם לך אולי יהיה יותר אומץ ליד אנשים. צריך לעשות את זה כמה פעמים ואולי תראי שהשד לא נורא כל כך. 2. אני לא זוכרת במה את עוסקת אבל יש לך אולי אפשרות לעשות משהו אחר יום בשבוע או 2 אחה"צ או משהו כזה? מכירה בנות שזה מה שעשה להן את השהיה עם הילד לאפשרית ומהנה. 3. לא לוותר. אנ יודעת שקל מאוד להגיד את זה אבל ילדים הם כאלה הפכפכים, יום בהיר אחד היא תפסיק לצעוק בנסיעות - סתם ככה. זה קורה כל הזמן וזה יקרה גם לכם, אז תנסי מדי פעם, אולי תקבלי הפתעה טובה ממש בקרוב
בגדול אני מאוד רציתי להשאר בבית עם נועם עד בכלל (עד הילד הבא) אבל ראיתי שאני ממש נובלת בלי האתגר האינטלקטואלי וחברה של מבוגרים אז חזרתי לעבוד ואני כל כך מרוצה שזה עוד יותר מדגיש כמה שחופשת הלידה היתה לא טובה לי. הייתי בבית 5 וחצי חודשים כמעט, מתוכם האחרון בחפיפה עם מטפלת (בעיקר כפינוק לי וגם לנועם - זה נתן לי המון אויר לנשימה ונתן לו להיות עוד עם אמא - רק רגועה וכיפית יותר).

בעיה מוכרת וסיפור על איך היא נפתרה

אדר היה צורח הרבה בנסיעות (אמנם בגיל צעיר יותר ובכל זאת...). יום אחד ניסיתי לשיר יחד איתו, בקול רם יותר, כאילו להתגבר על הבכי שלו. זה לא עבד. כל הדרך מהרצליה הביתה הוא צרח ואני... צרחתי שירים. החלטתי לנסות את זה שוב. גם בפעם השניה זה לא עבד. בפעם השלישית נסענו לתל אביב (50 דקות נסיעה מביתי) וניסיתי את זה שוב. הפעם זה עבד. אמנם הייתי צריכה לשיר כל הדרך ואחרי שנגמרו לי שירי הילדים עברתי לשירי יום הזיכרון וכוכב נולד 2, אבל הוא הפסיק לבכות ורק הקשיב בשקט. ככה נסענו, בערך חודשיים. הוא מקשיב ואני שרה. אחרי חודשיים נסעתי עם עוד חברה ואיתו. קשקשנו שתינו ולא שמתי לב שלא שרתי. כשהגענו למחוז חפצנו שאלתי אותה מה איתו והיא אמרה: הוא יושב ומסתכל עליי ומחייך! מאז, לפעמים אני שרה (כי אני אוהבת לשיר ואדר לא מעביר ביקורת...), לפעמים אנחנו מדברים ולפעמים אנחנו שקטים. מה שחשוב זה שאין בכי והנסיעה עוברת בשקט. לויודעת אם זה יעבוד. ממש לא יודעת. אבל שווה לנסות. תחזיקי מעמד! אני איתך!

הדר לצ

New member
גם אני שרה ללא הפסק ../images/Emo3.gif

דווקא אין לנו בעיה בנסיעות, אבל זה פתרון פלא להרגעה כללית

lulyK

New member
../images/Emo24.gif

עוד חוד שתוכלו להפוך את הכסא שלה עם כיוון הנסיעה ורוב הסיכויים שתוכלו לעשות טיול מחוף לחוף. (אנחנו הפכנו את הכסא כבר ביום הולדת העברי
).

למעלה