אני מעלה כי קיבלנו אתמול את התמונות

שירי71

New member
אני מעלה כי קיבלנו אתמול את התמונות

ואני מה זה, חבל על הזמן!!! שעות לא הפסקתי להסתכל בהם. אני חייבת להשיג סורק! איזה כייף זה התמונות זה משלים את כל החוייה.... יו יש לנו עכשיו המון עבודה לבחור מה הולך לאלבום המעוצב ולהתחיל לקנות ולעצב מה זה כייף התמונות...זה מדהים אני לא יודעת מה עוד לומר, כל אחת שקיבלה תמונות יודעת בטח על מה אני מדברת. ויש גם את הוידאו שלא יכולנו לראות כי הוידאו שלנו נדפק... אז היום בערב יהיה לנו כאן וידאו. זה כזה כייף!!! והתמונות יצאו כאלה כיפיות מרגשות ותמי תפסה כל מיני רגעים של דברים שנו טוב אני כותבת כאן אוסף מילים שלא בדיוק מקבלות יחד משמעות. אז אני רצה חזרה לאלבום. יללה ביי בינתיים. עי)+6 (זה מגזר שהולך לי על המקלדת)

וואו אני ממש מבינה את ההתרגשות

הגדולה, כהשלכתי עם לירון לקחת את התמונות מהאולפן , קודם כל עשיתי ויש על האלבום שם, ואז באוטו בדרך הביתה עוד ויש, ושהגענו הביתה ישבתי איזה 3 שעות לראות שוב ושוב את התמונות, זה כ"כ מרגש , וממש החזיר אותי ליום החתונה, יאללה מחכים לראות.

שירי71

New member
וכל השבת ישבנו על הוידאו

בין שינה לששינה. זו היתה שבת ראשונה מלבד אילת שיכולנו לנוח על אמת לא לארח לא לפגוש אנשים לא לחלק הזמנות. פשוט להרגע. ראינו את הוידאו בהמשכים ועדיין לא סיפרנו להורים כי ברור שהם היו רוצים שנבוא להראות וכאלה ורצינו להיות לבד... הקיצר היתה שב ת מה זה כייפית.... ואני עדיין בחוסר של סורק אם למישהי יש רעיונות... אני בשמחה!

ניצניצ

New member
שירי 71- שאלה עדינה../images/Emo12.gif

אני רואה כמה אושר מסב לך האלבום המעוצב. אנחנו עדיין לא החלטנו אם אנחנו רוצים או לא, ובעצם עדיין מתלבטים בגלל...המחיר (לפחות 1000 ש"ח?). בנתיים הזמנו תמונות רגילות באלבומי כיסים וכמובן וידאו והצלם אמר שנוכל להחליט (אם להוסיף אלבום מעוצב) בכל שלב. עכשיו, כשיש לך את התוצאה הסופית ביד (אני לא יודעת כמה שילמת), את חושבת שזה שווה

שירי71

New member
ניצניצ - אלבום מעוצב זה לא אצלנו

זה אצל אתי@. אני החלטתי מראש לעצב לבד ובינתים מביטה באלבום כיסים (כמה אלבומים סה"כ 500 תמונות) אני עומדת לקנות אלבום ולעצב לבד לא את כל התמונות אלא רק חלק. לקנות אלבום כבר ביררתי, אלבום מכובד עם כריכת עץ עולה בין 150-250 שח ואפשר להוסיף עוד דפים לזה, מה שמייקר ב50 עד 100 שח ומאפשר להכניס לאלבום עוד המון תמונות. העיצוב עצמו נראה לילוקח זמן אבל אחלה עבודה נראה לי, לא שהתנסיתי בזה... אם את בעניין של לעשות לבד ואת נהנית מזה ויש ך גישה לעבודות יד וכאלה אז אני מאד ממליצה לך ללכת על זה, כלומר לעשות לבד.

ניצניצ

New member
חשבתי על זה...../images/Emo4.gif

במיוחד אחרי שעשינו סיבוב אצל כל מיני צלמים וראיתי השעיצוב הוא לא ביג דיל. אבל אחרי שראיתי אלבומים מעוצבים של הצלם שהיה אצלנו בחתונה-השתנתה כל הגישה שלי. הוא לא מעצב עם מדבקות/גזירות/צבעים/בדים וכו´. הוא מפתח ידנית את התמונות ומוסיף להן מסגרות מיוחדות ומוצאי אותם גדלים מיוחדים, משחק עם אותה תמונה בשחור-לבן ואותה תמונה בצבע בקיצור, לא משהוא שנראה שאני יכולה ל"התחרות" בו. מה את אומרת

shelycat

New member
תיקון טעות-לדעתי

יש לי אלבום מעוצב כמו שאת מתארת שהצלם שלך מכין עם גדלים/מסגרות/צבעים שונים וכל מיני משחקים. אבל לדעתי אפשר להתחרות בזה ואני מכינה כררגע אלבום נוסף מעוצב (בנוסף על זה של הצלם), יש לי את כל התמונות שצולמו סרוקות מהנגטיב על CD (לא רק אלו שפותחו) ובעזרת תוכנות כמו פוטו שופ ופיינט שופ פרו 7 , אני משחקת עם התמונות: עם הצבעים שלהן, והגדלים ומסגרות שונות וכל מיני אפליקציות שונות שאפשר לעשות בעזרת התוכנות (כמו גירגור של התמונה או הפיכה לשחור לבן ואז הוספת צבע לפריט אחד או שניים בתמונה כמו כוס הקידוש וטבעות או החופה)חוץ מזה יש עוד הרבה דברים אפשריים, וכל מה שצריך זה קצת דימיון, מדפסת טובה ונייר מתאים להדפסת התמונות, דבק לתמונות(יש מיוחד), סכין יפנית ומספריים טובות. חוץ מזה אפשר גם להשיג גיליוטינה לחיתוך תמונות, מספריים שחותכות בצורות מיוחדות, נצנצים, מדבקות, עטים וטשים שכותבים על נייר שחור וכמובן משטח עבודה נוח ובעצם כיד הדימיון הטובה. כך שבינתיים לדעתי אפשר להתחרות במה שנותנים, צריך רק קצת דימיון, מעוף והשקעה.

ניצניצ

New member
איפה משיגים את הציוד הנלווה?

נייר מיוחד? דבק וכו´ ומה המחירים בערך???

שמופית

New member
שימו לב ../images/Emo70.gif

ראיתי אלבומים מעוצבים שנהרסו בגלל הדבק, אז כדאי לבדוק לפני שמשתמשים אם הדבק הספציפי מתאים. באלבום אחד שראיתי, הדבק עבר לתמונות וקילקל אותן ובאלבום אחר, שנקרא "אלבום תאילנדי" אם אני לא טועה, ובו הדפים הם מנייר שחור, אחרי כמה שבועות, הדבק מתפורר והתמונות ניתקות מהדף.

shelycat

New member
חומרים....

חנויות מכשירי כתיבה. את הדבק קניתי באופיס דיפו זה מין ספרי דבק אבל הציעו לי אותו גם בחנות צילום שבה קניתי את האלבום. את הנייר גם אופיס דיפו לבחירתך נייר פוטו או נייר גלוסי(מבריק) של HP יקר בטירוף אבל יש חברות אחרות יותר זולות, על נייר גלוסי של פליקן(שהוא בעצם פלסטיקי קצת) יצאו לי תמונות באיכות טובה והוא זול יותר מנייר פוטו בעצם. עלות של גיליון A4 אחד בממוצע היא תלויה בחברה ובגודל החבילה היא בין 2-3 שקלים אבל אני בטוחה שאפשר למצוא בפחות בחנויות לסטודנטים וציוד משרדי. לגבי מספריים מיוחדים ומחוררים בצורות שונות (כמו דובי או לב) קרביץ(מאוד יקר) וחנויות מכשירי כתיבה. מספריים עם שבלונות לצורות מיוחדות קניתי בקרביץ בשלושים שקל למספריים עם 3 שבלונות שונות. באופן כללי שווה לחפש בחנויות שמתמחות במכשירי כתיבה ואת הדברים הבאים שאני אקנה אני מתכוונת לחפש בחנויות שמספקות ציוד לגננות ובחנויות תחביבים, נראה ליששם יהיה יותר זול. גיליוטינה קטנה לתמונות עלתה לי 70 שקל באופיס דיפו (אני לא ממש יודעת לחתוך ישר עם סרגל וסכין יפנית).

אתי@

New member
שימי לב שהכל עולה כ"כ הרבה וגם

דורש עבודה והשקעה - נייר לתמונות, גיליוטינה, טושים מיוחדים - הכל עולה המון!!! לא עדיף לתת למישהו מקצועי לעשות את זה זהו???

shelycat

New member
אני מסכימה לגבי עלות...

לא שווה לקנות את הדברים בשביל חוויה/שימוש חד פעמי הכל נורא יקר, הבעיה איתי שיש לי קצת זמן על הידיים (סיימתי תואר עכשיו ולוקחת פסק זמן מהחיים) ואני אוהבת אתגרים מה גם שאני עובדת בעיקר עם המחשב על העיצוב (ראה ההזמנה שהכנתי לחתונה). בנוסף אני בקרוב מתחילה להכין אלבום מעוצב לחברה שלי שנישאה לפני תקופת האלבומים המעוצבים, כך שאצלי זה יהיה דו-פעמי. וחוץ מזה אני אוהבת לעשות עבודות יד (גם הברכות לארועים משפחתיים הן מושקעות וכל מיני כאלה). מה שכן אלו דברים שאפשר אחר כך לשמור לילדים שיגיעו (אולי).

יעלי2

New member
אני בעד המעוצב (בתנאי שהסגנון שלו

מתאים לטעם שלכם). לאלבום שעושים לבד צריך 2 דברים: 1) יד טובה. 2) הרבה הרבה זמן וסבלנות. לי ברור שהסכום שרובם מבקשים אכן יקר, אבל כך גם הזמן שלי. ומה אם בשבת הראשונה תהיה לך המון סבלנות ואז ימאס לך? לכי על מעצב שעושה עבודה עדינה (מבחינתי זה אומר מינימום תוספות ועבודה עדינה ומדויקת) וזה שווה. בריבוע. ותחשבי על זה..

שירי71

New member
מה אני אומרת? ככה...

גם אצלנו הצלמת תמי מכינה אלבומים מעוצבים מאד יפים ומשחקת עם גדלי התמונות הצבעים וכו´. אבל אחרי שבדקתי איתה הבנתי שאת המשחק הזה עם הגדלים אני יכולה בהחלט לעשות בעצמי (היא היצה מאד הוגנת ולא ניסתה למכור לי תחושה שאני לא יכולה לעשות את זה לבדי) והסבירה לי שאני לוקחת את הנגטיבים ומבקשת מחנות של פיתוח תמונות שיפתחו לי כאן וכאן בגודל כזה וכזה וכיוב´. סהכ כמה תמונות תעשי בגדליםממיוחדים? נכון זה כאב ראש לא קטן אבל זה עניין של החלטה אישית....

הילית*

New member
בתור כאלו שגם לקחו אלבום מעוצב

אני יכולה להעיד שזה שווה את הכסף... אנחנו שילמנו 200$ + מע"מ וזה היה שווה. היום כשיש לנו את שני האלבומים אנחנו בד"כ מראים את המעוצב וזוכים תמיד למחמאות. כמובן שזה נורא תלוי במעצב. המעצבת שעובדת עם סיגל שגב פשוט יודעת את העבודה. לא נפגשנו איתה ולא דיברנו איתה אפילו פעם אחת והיינו מאוד מרוצים- היא ידעה לבחור את התמונות הנכנות ולעצב בצורה מדהימה... ויש לנו עכשיו מזכרת נהדרת

אתי@

New member
נכון מאוד ../images/Emo70.gif

אני לא הייתי יכוטלה לעשות אלבום כמו שעשתה לנו שלי. אין לי את הכשרון או הדמיון (ובטח לא את הזמן) לעשות אלבום כ"כ יפה... מה שכן, בת דודה שלי מעצבת אלבומים, היא מאוד מוכשרת ואמנותית (תלמה ילין, בצלאל, כל מה שצריך...) ואצלה בטח לא תשלמו 200$. אז מי שרוצה - מוזמן...

שמופית

New member
נחמד לשמוע...

אפשר מספר טלפון
אפשר להגיד "שטרודלית שלחה אותי" ? סתאאאאאאאאאאאם

למעלה