אני מפחדת שזה יחזור

אני מפחדת שזה יחזור

הייתה תקופה שהייתי בחוסר תפקוד, חסרת אונים ובלי יכולת לשתף אף אחד. איכשהו הצלחתי לקום ולהמשיך הלאה, אבל אני מפחדת שזה יחזור. כעיקרון, אין סיבה שזה יקרה, החיים שלי נראים לא רע מהצד אבל... איכשהו הצליח להגיע הבחור הזה שבהתחלה היה נראה שהוא הדבר היחיד שהיה חסר, אבל הוא נטש בלי סיבה מובנת והשאיר אותי שבורה לרסיסים. הדבר הכי נכון היה לשכוח אותו ולהמשיך, אבל כמובן שלא יכולתי לוותר עליו, וכל פעם שניסיתי לנתק מגע אחרי מספר שבועות הקשר חודש, אם ביוזמתי ואם ביוזמתו. ועכשיו - לא ברור. ברור רק שאני חייבת הסחת דעת, ואין לי כוח לשום דבר כזה.

יוֹאב

New member
../images/Emo24.gif

אסור לתת לאף אחד מהמין השני להביא אותנו למצב שלאחריו אנו עלולים להיות כל כך שבירים ועדינים. מתי הכרת את הבחור? תנסי להזכר כמה חזקה היית לפני כן. את לא צריכה דווקא אותו, כדי להשאר חזקה.

ככל שתצליחי

להעביר את מוקד הכוח פנימה - ולא לתלות את ההרגשה שלך באנשים אחרים ובאירועי חיים מזדמנים, כך תרגישי שלמה יותר, יציבה יותר ולא נתונה לכל מיני תהפוכות בגין עניינים שלא תלויים בך. נסי את להיות אדם שלם - ככה כמו שאת. לא לחשוב לרגע שאת זקוקה למשהו או למישהו שישלים את החסר, כי אין חסר. את 100% את. כל היתר הם צ'ופרים.

noosh

New member
אבל איך עושים את זה?

איך אני מצליחה לבנות את הבטחון העצמי או את ההערכה העצמית שלי ולבסס אותה על עצמי נטו, ולא על גורמים חיצוניים? אני מנסה לעשות את זה כבר חודשיים בערך, ואני לא מצליחה. כל פעם אני מרגישה חלשה מדי בשביל להצליח לראות שמה שטוב בי נובע ממני ולא מאנשים מסביבי שמוציאים את זה ממני.

גם אני תוהה

זה קל להגיד וכל מה שנאמר נכון ב300 אחוזים, אבל איך מיישמים את זה? ואיך מוציאים אותו מהראש? והעניין שאני לא בטוחה שאני רוצה להוציא אותו מהראש. אתמול ראיתי בנות בראו וחלי סיפרה לדפי ש"היום פגשתי את בעלי", וככה פחות או יותר אני מרגישה, רק שאני מכירה אותו הרבה יותר מיום...

DoubleD

New member
בכל פעם

שאני שומעת על מקרה שגבר הצליח לחדור כל כך עמוק ללב של אישה אני מתכווצת, כי עד הפעם הסופית זה בד"כ מתכון לדמעות ומשם לקרקעית.. אמנם אין לי ניסיון חיים כל כך מרשים, אבל שיעור או שתיים כבר הצלחתי ליישם, אז כמו שאמרת- לפי דעתי, לא צריך להוציא אותו מהראש, למה ? הרי את יודעת שלא תצליחי :) פשוט תשאירי אותו שם, יחד עם כל השאר ותפני קצת מקום לבאים
תפיקי מזה לקחים, תלמדי מהטעויות שלך, אפילו אם זה רק להזכר ברגעים הטובים- יש סיבה למה זה היה.. ועכשיו כשזה כבר לא, הגיע הזמן שההשתקפות במראה תחייך אלייך מדי פעם כי מגיע לך, אז למה לא בעצם ? קשה לתמצת בכמה משפטים, אבל אני מקווה שאלו לא רק מילים, שזה כן נותן זרמים לנוירונים במוח או מה שזה לא יהיה, כי זה חומר למחשבה תפיקי את המיטב מהכל כי מותר לך !

קראתי היום כתבה

בנושא "איך זה שאני כוסית מדהימה וחכמה, אבל לי אין חבר ולכל הכוניפות יש", ומה שעצוב זה שהכתבה לא חידשה לי כלום. אין לי חבר כי אני רוצה מישהו מסויים ולא מצליחה להתנתק ממנו.

lollapalooza

New member
את צריכה להרשות את זה לעצמך.

להעיף את ההגנה המיותרת הזאת של לקפוץ בכל פעם שאומרים לך משהו טוב על עצמך, לעצור רגע ולראות למה ואיך זה באמת נכון. להפסיק לחשוב אוטומטית שאין בך דברים טובים, או שדבר מסוים שמחמיאים לך עליו הוא לא נכון, או לא ייתכן. תרשי לעצמך, זה הכל. משם זה מתחיל לעבוד.

noosh

New member
דווקא בזה הצלחתי, פחות או יותר

הבעיה היא לראות את זה גם כשלא אומרים לי את זה. פשוט להפטר מהשנאה העצמית, אין לי מושג איך עושים את זה.

DoubleD

New member
החיים כל כך קצרים

למה לשנוא את עצמך ? עם מה את לא שלמה בך ? תעני לעצמך ותסתכלי מהצד, כל כך פשוט וכל כך מאתגר.. מה איכפת לך, תהני החיים באמת קצרים לבזבז אנרגיות על שנאה, כל שנאה.

Rossi46 ®

New member
../images/Emo45.gif אני לא מבין

איך אנשים שונאים את עצמם
מה כבר עשיתם שיש לכם לשנוא עצמיכם ? למדו לאהוב את עצמכם כמו שצריך , רק כך תרגישו שלמים . באם לא - תהיו תלויים כל החיים בבן אדם חיצוני שיאמר עליכם דברי שבח וינסה להעלות את האגו .

lollapalooza

New member
אמ,

אם אתה לא מבין איך בנאדם שונא את עצמו, זכית. אלה לא חוויות טובות שגורמות לך להרגיש ככה...

עושים שטיפת מוח...

תגידי לעצמך את הדברים האלו שאומרים לך, תמצאי דברים שאת כן אוהבת בעצמך ותגידי לעצמך מול המראה כמה שאת אוהבת אותם. זה יבוא, לאט לאט את תתחילי להאמין ולהבין שיש בך הרבה יותר ממה שהערכת את עצמך.

lollapalooza

New member
../images/Emo45.gif

(אולי חוץ מהחלק של המראה, זה כבר ביזארי) זה עובד... גם אם זה נראה מאולץ בהתחלה.

Nimst

New member
לא חייבת להיות מטאפורית בכלל

אפשר לעמוד מול המראה האמיתית בחדר ואפשר לדבר לעצמך בקול רם, ואני משערת שזה אפילו יכול להיות אפקטיבי.

למעלה