אני מפחד מחייל צה"ל ברחוב

ab138

New member
דתיים לאומיים - תהיו פוסט צה"ל

אני נדהם לשמוע רבנים דתיים לאומיים שעדיין חיים באופוריה ובמחשבה ששרות בצה"ל זוהי מצווה קדושה. לדעתי מדינת ישראל היא ארגון פוסט-ציוני חילוני, שאין בו שום קדושה. לכן אסור לרבנים להטיף לשרת בצה"ל יותר ממה שעושים כלל ישראל (40% לפחות לא מתגייסים בכלל) אסור להטיף לאדם לסכן חייו, בשקר, כאילו זהו רצון ה' שיהיה בקרבי. תתרכזו בתורה, עבודה, ומעשים טובים - תעזבו את מדינת ישראל לנפשה.

ab138

New member
לדעתי רצוי להפריד דתיים מהמדינה

צריכים לדעתי הדתיים להקים קהילות נפרדות, כדוגמת החרדים, שבהם יהיה חינוך לפי דרכם ופשוט להבין שהם חיים בגולה תחת שלטון זר של פוסט יהודים ופוסט ציונים למה לערבב? - שהם יהיו לפי דרכם והיתר לפי דרכם

ab138

New member
הדיקטטורה הצבאית צוברת תאוצה

היום נתבשרנו כי שיתוף הפעולה הפורה בין צה"ל למשטרה בעניין דיכוי אזרחים מאוד מוצא חן בעיניי הגנראלים הבעליהשאיפות לדיקטטורה. לכן הם מציעים להמשיך את שיתוף הפעולה המרתק הזה גם הלאה לפתרון בעיות אחרות במדינה. חראדי וחמוץ - מתכננים המהלך הבא - אולי שלטון צבאי על ישראל? לדעתי יש לחוקק חוק שיאסור על צה"ל לפעול שוב נגד אזרחים יהודים של ישראל. אחרת מצבנו הדמוקרטי בסכנה אמיתית. מדינת ישראל טסה לכיוון של רפובליקת בננות מושחתת בשלטון גנראלים. איך האנשים לא מבחינים ולא מזדעדעים מהסכנה?

TheOrion

New member
בושה וחרפה.

לא דתי, אבל ההצעה שלך גובלת דברים אחרים שלא רוצה להיכנס אליהם. מה זאת בדיוק ההפרדה הזו?
. הפרדת דת ומדינה לא קשורה למה שאתה אומר.

TheOrion

New member
מה את רוצה ממני?

אני אמרתי שלא צריך להפריד בין דתיים וחילוניים... אמרתי, אבל, שצריך להפריד דת ומדינה.

ab138

New member
מציע הפרדות בהסכמה ובהשלמה

הפרדות כמו שחב"ד חיים בברוקלין תחת שלטון USA אין שום ריב ושום מדון כולם אמריקנים רק הדת לא קשורה בשום דבר למוסד המכונה מדינה

ab138

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

שיבינו שהם חיים כמו בגולה תחת שלטון זר

eretzisroel

New member
מי שמנתק יהודים מבתיהם ניתק את עצמו

מהעם היהודי. הבג"ץ מכריע לפי חוקי הגוים ולא לפי חוקי היהדות. מתי מחבלים השתלטו על כנסיית המולד חיילי צה"ל כבדו את המקום ולא נכנסו. אבל שמדובר בבית כנסת כוחות הבטחון נכנסים חפשי מכים באנשים שם והורסים את המבנה. זה לא מדינה יהודית אלא דיקטטורה צבאית.

silverhawk

New member
זוהי מדינת חוק דמוקרטית ולא מדינת

דת. מובן מאליו שהחוקים ייקבעו ע"פ מערכת חוקים כזו. ואני לא ממש מבין את טענתך. בתי הכנסת נהרסו מפאת כבודם, על מנת שהם לא יחוּללו לאחר מסירת השטחים.

eretzisroel

New member
אז אתה מסכים שזה לא מדינה יהודית.

בענין בית הכנסת זה נשמע כמו אחד שאונס נערה ואחר כך הורג אותה כדי שלא תסבול נפשית מהאונס.

yellow6

New member
למה שהם לא יהרסו את המבנה?

שהוא יישאר לפלשתינים והם יהפכו אותו למסגד או ישרפו אותו?? צה"ל והמשטרה באמת כיבדו את הדת וכל הכבוד להם על זה(למרות שהיו מקרים חריגים)

eretzisroel

New member
אתה יודע מה זה להוסיף מלח לפצע?

אתה נשמע כמו אחד שרצח את ההורים שלו ואחר כך מבקש שירחמו עליו בגלל שהוא יתום.

yellow6

New member
מההההההההה?????????

טוב שלא הגזמת...אבל אתה צודק בעצם..יותר טוב שנשאיר את בתי הכנסת לפלשתינים מאשר שיהודים יהרסו אותם.

adishu

New member
כמובן שלמי שהחלטת בג"ץ לא ניראת

יכתוב "הבג"ץ מכריע לפי חוקי הגוים ולא לפי חוקי היהדות". אבל אני לא חושב כך. אני חושב שנכון לצאת מהשטחים ויחד איתי מסכימים רוב העם. וזה מה שקובע, לכן, זו לא דיקטטורה. זו דמוקרטיה.

למעלה