למי שאוהב עוגת תפוחים משובחת קלילה , ואפילו מהירת הכנה,,,
עוגת תפוחים בחושה של הסבתא:
הכי קלה להכנה ,עוגה בחושה וטעימה,מאוד מומלצת!
 
הכינו מראש תבנית אינגליש קייק, עם ניר -אפיה משומן.
 
המצרכים הדרושים לעוגת התפוחים הנפלאה:
 
2 ביצים גודל בינוני.
2 תפוחים מקולפים ,חתוכים לקוביות קטנות.(כול סוג תפוחים יתאים.)
2 כפות סוכר חום
כפית אחת קינמון
( כוס קמח- תופח (140 גרם)
כוס אחת סוכר-חום ,כוס חד- פעמית.
שמן קנולה -- 1/2 כוס חד-פעמית.
קורט מלח.
 
אופן ההכנה:
1. בקערה לערבב תפוחים עם הקינמון והסוכר החום.
2. בקערית נפרדת לערבב את הביצים עם הסוכר ,כמה שניות עד לקבלת בלילה קלילה,
ואת הבלילה לצקת לקערת התפוחים.
3. להוסיף לקערת התפוחים את כול שאר המצרכים ,
4. לבחוש היטב בכף,עד לקבלת תערובת במרקם סמיך,
ולצקת לתבנית מאורכת. (תבנית אינגליש-קייק עם ניר -אפיה משומן.)
 
חום 180 מעלות זמן אפייה כ-45 דקות.
.(לבדוק בקיסם שהעוגה מוכנה, ואין על הקיסם פירורי -בצק.)
עוגה נהדרת ,מאוד פשוטה להכנה- וכול כך טעימה.
אני מכינה אותה הרבה - ותמיד מצליחה.