אני מקווה שהשאלה שלי רלוונטית-ארוך

amir_aikido

New member
בעיני חלוקת מטלות היא טבעית ואף פעם לא שווה

עוד לפני שהכרנו, כ"א מאיתנו גר מחוץ לבית, לכן, זה היה רק טבעי שאחרי שהכרנו, שנינו נדע לטפל בבית. שנינו עובדים, ושעות מרובות, כך שגם כאן יש ביננו שיוון. לאור זה, חלוקה של המטלות באופפן לגמרי א-סימטרי לא באה בחשבון מראש. עדיין, אנחנו לא מחלקים אותן באופן שיוויוני, פשוט כי אי-אפשר. במקום אנחנו מחלקים את המטלות בשיטת "איך שמסתדר ואיך שהתרגלנו" שנינו אוהבים, כך שאין מישהו שמחפש לדפוק את השני (ולמשל, אם האחד הכין צהריים, בד"כ השני ישטוף את הכלים). אם יש עקרון של "שיוויוניות" אצלנו, הוא קרוב יותר לשאיפה להשיג זמן פנוי/חופשי בערך שווה לשנינו למנוחה, רגיעה קריאה, טלביזיה, תחביבים ועוד אמיר

candy77091

New member
השאלה מה קורה במצב

של אחד שאומר - אני לא אוהב לבשל ואני לא רוצה לעשות את זה. ובעצם ע"יאמירה זו מפיל את זה על השני.

akavishon

New member
יש הרבה דברים שאני לא אוהב לעשות

אבל אני עושה.. כי אשתי אוהבת פחות
אין דבר כזה לא אוהב... את כן אוהבת?

candy77091

New member
יש דברים שאני אוהבת לעשות

ויש דברים שלא. כן יש אצלי דברים כאלה שמבחינתי הם בגדר תרפיה:)

hirshfe

New member
אל תצפי לחלוקה שווה

נא לא לרשום, אני עשתי א אז אתה תעשה ב' במיוחד שאי אפשר להשוות. אצלנו לודגמא אני לא שוטף את הבית, אישתי לא מבשלת - מה יותר קשה? שנינו עושים כל אחד מה שיכול בלי חשבונות וגם אל תחנכי אותו מחדש - שניכם צריכים לשנות ולהתאים את הבית ביחד

elotan

Member
ואחרי שכולם כבר הסבירו לך איפה את טועה

רק שתדעי שבעלך עושה הרבה יותר מהרבה בעלים אחרים שאני מכיר.

candy77091

New member
כמו שאמרתי זה אחרי הרבה עבודה בתחום

ואני לא טועה, פשוט לא הבנתם את סגנון הדיבור שלי.

gils33

New member
מצטרף עכשיו

אנחנו בתור זוג דוגל בשיוויון מלא,טין זה עושה את זה וזה את זה,כל אחד עושה ותורם במקסימום האפשרי כדי לקיים את התא המשפחתי בצורה הטובה ביותר. אני חושב שאי אפשר לחנך יש לשתף.... שיתוף מלא לא את צריכה לבשל ולא הוא לעשות קניות כל אחד עושה מה שנוח לו ושוב ביחד.

candy77091

New member
איך הגעתם להבנה הזו?

אתה מבין אצלי הבעיה היא בגישה שלו של- "עבודות הבית זה תפקיד שלך"(זה נאמר על נקיון,בישול,כביסות,גיהוץ). אני רוצה לגרום לו להבין ע"י שיחה שעבודות הבית זה לא תפקיד שלי אלא זה תפקיד של שנינו :)

gils33

New member
עבודות הבית זה תפקיד של האשה

עצם הנוסח של המשפט מעצבן אותי ואני לא אשה,בעלך כנראה חונך כך מבית הוריו,ששם כנראה שוב,רק האשה עושה הכל. הנשים של היום עובדות,מגיעות הביתה באותה שעה יחד עם הבעלים,אז למה שהאשה תעשה את כל עבודות הבית או את הרוב. אתם צריכים להגיע להבנה שאף אחד מכם לא ירגיש מנוצל ובמחשבה שלך את מנוצלת - נכון?! למה? חשוב שבבית יהיה שיתוף כל אחד במה שטוב בו בלי הסיפור של "נשים הן עקרות בית והן צריכות לעשות את כל העבודות בבית. אם טוב לך עם המחשבה שלו אז סבבה, אבל אם לא את חייבת להסביר לו שאנו חיים בישראל לא באירן...

candy77091

New member
נכון זה המודל שהוא ראה בבית

אם היית קורא את כל השרשור היית רואה שאני מש לא מבכימה עם הגישה שלו ורוצה שהיא תשתנה. להסביר שאנחנו בישראל ולא באירן זה לא הסבר..

gils33

New member
כשאמרתי להסביר

זה לשבת איתו וליצור שיתוף,זוג חייב לחיות בשיתוף,יש עליונות מסויימת כשגבר אומר לאשה שהיא צריכה לעשות את עבודות הבית. יש משפט חכם שאומר: אם תעשה את אשתך מלכה תהיה מלך. אם תעשה את אשתך שיפחה תהיה עבד. שנה טובה לכם ואני באמת מאחל לכם שנים של זוגיות מאושרת

candy77091

New member
הוא מכיר טוב מאוד את המשפט הזה

הוא לא מרגיש שום עליונות עליי. את כל ההחלטות אנחנו עושים לבד ורוב ההחלטות זה אני מחליטה והוא אומר "אמן" אבל בענין הזה הוא חושב ש-המודל של פעם בעניין עבודה הוא הנכון.כלומר האישה צריכה להיות עקרת בית והגבר צריך להביא פרנסה הביתה.הוא מאמין במודל הזה.וכשטענתי שהיום זה לא ככה- כי היום נשים עובדות כי אי אפשר להסתדר בעולם של היום עם משכורת אחת, אז הוא אמר- אתן בחרתן לעבוד אז תתמודדו עם ההלשכות של המעשים שלכם.(הוא לא אמר לי את זה באופן אישי, כאילו שהוא מאשים אותי שאני רוצה לעבוד אלא מבחינה תיאורטית זו המחשבה שלו)

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gif

צודק, אבל מה? הרי מאוד קל להציע הצעות בסגנון של "תזרקי אותו" כפי שנוהגת פסיכולוגית פופולרית (לא שהיצעת משהו כזה..), אבל צריך להבהיר שזה לא מקובל ומצד שני - איכשהו צריך להמשיך הלאה (ועושה רושם שזו כוונתה של הגברת). בעייה, ואני מקווה שהדור הבא יהיה שונה.

גרי רשף

New member
אני חושב שכולנון מתמודדים עם בעיות דומות

בני זוג אינם שכפול אחד של השני, ולא חסרים חיכוכים: הוא מתקשר אליה שלוש פעמים ביום ולה אין סבלנות לזה, היא רוצה סקס כל יום והוא פעם בשבוע, היא אוהבת להזמין את המשפחה והוא לא, הוא מביא פרחים בכל סוף שבוע והיא אפילו את יום ההולדת שלו אינה זוכרת.. פתרון אין, אבל יש לצפות מבני זוג שחוץ מלריב ולכעוס- גם יהיו מסוגלים להבין זה לליבו של זה ולנסות למצוא פשרות.. עצות מועילות אין לי, אלא רק הבנה לליבך.

candy77091

New member
תודה על ההבנה והראת לי נקודת

מבט שלא ראיתי ולא חשבתי מהכיוון הזה וזה בהחלט מעניין.

למעלה