אני מרגיש חסר תקווה מאז

mulon1984

New member
תגיד,

למה זוד היה צריך את כדו"א?
הרי גם ככה הם תכננו לעשות טרה פורמינג ולשנות את פני הכוכב לחלוטין,
שלא לדבר על כך שכדו"א מרעיל אותם ומסוכן להם,
אז.... למה לא מאדים? למה לא ונוס?
כאילו, עם כל הכוח הצבאי שלהם, טיל קטן אחד ממטוס קרב הוכיח עצמו מאוד יעיל כנגדם, אז מה יקרה כאשר יפילו עליהם פצצת אטום? לא עדיף לחסוך את הסיכונים ולעבור כוכב? הא? האאא???? תגיד לי כבר!!!!!!! כי הסרט לא הסביר לי ואני משתגע!!!!!!!!

imitsu

New member
אני מבין את כל מי שמתעצבן..

אני מת על סופרמן..
בן דודה שלי שהיה איתי יצא מאוכזב כי "איפה לקס?? איה קריפטונייט??... או כל הקטע שהיא יודעת שהוא סופרמן עוד לפני שהוא מתחיל לעבוד במערכת עיתון.. וזה עוד בלי לגעת בדמות עצמה ועוד כאלה..
והבנתי אותו..

אני מודה שמצד אחד נורא נהנתי מהסרט (לכשעצמו סרט אקשן אדיר), גם את זוד אהבתי.. אני חושב שהשחקן שגילם אותו היה ממש מתאים, אבל באמת מצד שני גם לי היו חסרים הרבה דברים...

מה שמצחיק אותי..
כל השאלות "היגיון"... הרי בקומיקס אפשר להעלות אין ספור שאלות כאלה גם.. (גם בבאטמן בסרטים היו לא מעט כאלה..)
וזה לא שמקבלים שם תשובות לכל דבר..

אולי בגלל שבסרט זה כאילו ריאליסטי יותר אז אנשים מצפים שיהיה גם היגיון.. (?)

למה כדורהארץ? כי סופרמן על כדור הארץ אז אם אפשר על הדרך גם לבנות כוכב חדש וגם לחסל את הבן של האויב שלך וכל שחשוב לו בחיים - למה לא? סתם לדוגמא..

mulon1984

New member
הדוגמה שלך לא טובה

אנחנו רואים מהר מאוד שכיבוש כדו"א והשמדת קל-אל היא סיכון אדיר עבור זוד וגרמה לו נזקים קשים והרבה נפגעים, ולכן הצעד ההגיוני ביותר המתבקש מגנרל של צבאות קריפטון הוא לסגת לכוכב אחר ושם לבנות צבא של סופרמנים.
ושוב - אין סיבה לכבוש את כדו"א.

נכון, גם בקומיקס יש דברים לא ברורים, אבל זאת לא שאלה של "מה ההסבר המדעי מאחורי היכולת שלו לעוף", אלא רצון פשוט שהסיפור עצמו יהיה כמה שיותר נקי מחורים בעלילה.
לא בעיות היגיון, אלא חורים עלילתיים,
וגם כאשר עושים סרט על חייזרים וגיבורי על אין הצדקה לחורים בעלילה בכמות שיש ב"איש הפלדה".

imitsu

New member
בידעבד זה נכון

אני לא חושב שהוא שיער שמישהו באמת יצליח לעצור אותם או את תהליך ההפיכה של הכוכב למתאים עבורם..
ארכיטייפ של נבל המתנשא על אויביו.. די נורמטיבי לסרטי גיבורי על.

(זה מוטיב שאגב חוזר הרבה בקומיקסים.. הזלזול באנשי כדור הארץ
וביכולות שלהם כמין יחסית צעיר לעומת שאר המינים הקיימים ביקום)

לצערי החורים בעלילה זה גם סוג של מוטיב חוזר בסרטי מדע בדיוני
בסופו של דבר (אחת הדוגמאות החזקות לסרט עם חורים מטורפים זה ה"יום השלישי" .. נזכרתי בו כי ממש עכשיו היה ה4 ביולי )
אני לא יודע אם זה מזלזול של הכותבים/במאים או שפשוט קשה להם לכתוב משהו ללא חורים ושעדיין יצליח להיכנס לאורך סרט סביר..

mulon1984

New member
רגע רגע רגע...

זה שיש הרבה סרטי מד"ב גרועים עם חורים בעלילה כמו במסננת, זה לא אומר שזה חלק מההגדרות של הז'אנר. זה בסה"כ אומר שיש סרטי מד"ב טובים ויש גרועים.

למעלה