אני מרגיש כל כך רע

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
אני מרגיש כל כך רע

שאני בא לפה ומעיז כביכול להלחם/לתהות באידאולוגיה אבל אני פשוט בוחן את הנושא הזה במחשבות מרחפות בראשי כל מיני דברים מוזרים שכאלה נגיד האדם הקדמון שתמיד צד חיות לאכלן או בני ישראל 40 שנה במדבר.... זה (צמחונות) פשוט נתפס בעיניי כדבר שלא היה ראוי להתקיים בעבר כאילו עשינו (בני האדם) את כל זה כדי שבשלב מסוים בעתיד (ההווה) נוכל להפסיק לאכול חיות אחרות....

IC4

New member
ועוד משהו אחר בהחלט לא קשור

מה דעתכם (כצמחונים/טבעונים??) על שכפול גנטי? תרומות איברים? הפלות? והאם לדעתכם יש מטרה לחיים ? משמעות לקיום ? סיבה למה לחיים של אדם/פרה יש ערך ?

Eclipsed 0

New member
לאט לאט !

מטרה לחיים ? אני לא חושבת שאו לצמחונים או לאוכלי בשר יש תשובה לשאלה הזו שהיא אחת השאלות המטרידות ביותר...

IC4

New member
לקחת את זה יותר מדי לאט

מרילין מנסוניסטית לשעבר

IC4

New member
חס וחלילה !!

חס וכרפס , אם כבר צמחונים הערה לא היתה אליך אלא לשאר קוראי הפורום שלא יחשבו שהענין נסגר רק הוספתי מרילין מנסוניסטית כקריצה בשבילך
אגב אני מאד אתאכזב אם אנשים לא יגיבו יותר לשרשור הזה.. אסור לעורר את המחשבה בפורום הזה?

Eclipsed 0

New member
צחקתי, יקירי.

נקווה שיענו, זה בהחלט מעניין. אבל לדעתי, השאלה על משמעות החיים מתאימה יותר לפורום פילוסופיה...

gali1984

New member
אין לי כותרת

אני נגד שיכפול גנטי. זה נראה לי דבר מחריד, מזעזעז ומסוכן. וכמובן שהוא מנוגד לכל חוקי הטבע. נגד, נגד, נגד ועוד פעם נגד! שכפול גנטי עשוי לגרום לאסון עולמי בסדר גודל שעוד לא ידענו. (ואני מקווה שגם לא נדע) תרומת איברים- נראה לי בסדר, כל עוד (מן הסתם) זה בא בהסכמת שני הצדדים (התורם והנתרם) הפלות- אני לא הייתי עושה הפלה (כי במידה מסויימת אני רואה בזה סוג של הרג). אבל אני חושבת שזה צריך להיות החלטה של האמא. מטרה? משמעות? ערך? שאלות מופשטות מידי.

IC4

New member
פרויקט מנהטן מנוגד לחוקי הטבע

התנזרות ממין - מנוגדת לחוקי הטבע אבל לשכפל גנטית איברים כדי להציל חיים זה לא מנוגד לטבע אלא זה אבולוציה זה טבע האנוש במיטבו - התפתחות! כמובן שאם היינו יכולים להתפתח באופן פיזי ולא מנטלי כלומר לא להצטרך להגיע למצב של סכנת חיים עקב איבר שזקוק להחלפה - היה יותר טוב ! אבל מה לעשות שהאנושות נדפקה וקיבלה את ברכת/קללת המחשבה אמנם האסון שאת אומרת ברור מאליו אבל מה לעשות צריך אמונה ... שישתמשו בדברים לטוב... הקטע של ערך לחיים וכל הדברים המופשטים האלה מטרתם היא להוכיח שכמו שאין ערך לחיים שלנו , הרי בוודאי אין ערך לחיים של בעלי חיים ולכן אני תומך בחוקי הטבע של שרשרת המזון , ואכילת בשר = מתחרז לנהדר.

mitzy miaoo

New member
וחוץ מזה...

בקשר לשכפול גנטי - אני אישית מתנגדת לזה ומאמינה שזה רק עוד המצאה מתוך רבות אחרות שבני האדם יצרו שנותנת להם אשליה שהחיים שלהם יהיו יותר ארוכים ו"איכותיים" אך למעשה בטווח הארוך היא רק תגרום נזקים מיותרים. אני חושבת שזה דבר מאוד פשטני וילדותי להגיד ש"מה לעשות צריך אמונה... שישתמשו בדברים לטוב...", כי ברור שאמונה לחוד, ומציאות לחוד. "שכפול גנטי זה אבולוציה והטבע האנושי במיטבו" - עוד אמרת שפר שאני לא יודעת כמה מחשבה הוקדשה לה, או שזה לא קשור למחשבה אלא אתה באמת מאמין בזה. אני לא יודעת אם זה נכון או לא, אני רק יודעת שעד שלא יודעים (ואנחנו אכן רחוקים מלדעת) את ההשלכות של כל משחקי הגנטיקה האלה, אי אפשר לקבוע כאלה קביעות. ואגב, התעללות בבעלי חיים ואריזתם בניילון לא ממש כלולות בשרשרת המזון.

IC4

New member
אויש שכחתי שצריך להיות אני

כדאי להבין אותי כשאמרתי שזה אבולוציה התכוונתי לא מבחינה של אבולוציה של הטבע של מיליארדי שנים אלא אבולוציה מהמובן המילולי ביותר של המילה - התפתחות התפתחות טכנולוגית ואת יודעת שהמציאות נבנית בין היתר מאמונה אם לא היינו מאמינים שזה יכול לעזור לא היינו משקיעים מאמץ לחקור בנושא וברור שיש רוע בעולם ורצון לנצל דברים למטרות אגואיסטיות אבל זה לא אומר שהרוע ינצח! ואגב אריזתם של בעלי חיים בניילון זה רק כדי שנוכל לשמור את הבשר באופן יותר יעיל מה את מעדיפה, שנעשה בור באדמה ונכסה בחול ? ווף ווף!

הפלות

לדעתי... זו כן החלטה של האמא! אני לא אבצע הפלה, כי עדיף לי להשתמש באמצעי מניעה (בינתיים- אני בת 11
). אבל אם יש הריון לא רצוי אז כן, הפלה. זה בערך כמו עיקור לחתולה בשלב ההריון. להת´ נטע

Eclipsed 0

New member
אני נגד הפלות,

לעולם לא הייתי מעקרת חתולה בהריון. מדובר ביצור חי שמתפתח בתוכך, ואני לא רואה בזה פחות מרצח. אם הייתי נקלעת חלילה להריון לא רצוי ? אם לא הייתי יכולה לגדל את הילד כי לא הייתי יכולה להבטיח לו חיים טובים מכל סיבה שהיא, הייתי מולידה אותו ומוצאת משפחה אומנת. לא הייתי הורגת אותו. הוא לא אשם שאני לא נזהרתי.

דעתי על "הוא לא אשם שאני לא נזהרתי"

אני מניחה שהפלה זה לא כואב לו. אז הוא לא צריך להיות מאומץ, או לחיות בבית יתומים, כי אני לא נזהרתי. (אני לא ממש באה להתווכח, היו לי טונות ויכוחים בשבוע האחרון וזה דיי נמאס)

Eclipsed 0

New member
אז אעשה את זה קצר.

יש הבדל. זה לא יכאב לו, אבל הוא ימות. לפי התפיסה הזו, מותר להרוג בעלי חיים, כל עוד לא מכאיבים להם. אז לא נגדל אותם בלולים, נלך לשטח הפתוח, ונשחיל לפרות כדור בין העיניים. זה לא יכאב להן, הן ימותו במקום. זה מזעזע אותך, אני משערת. איך כאן שום הבדל. הילד ימות. אעדיף שיחיה במשפחה אומנת, וכן, יכולים להיות לו חיים טובים במשפחה אומנת, לא אוכל לחיות בידיעה שהרגתי ילד כי לא היה נוח לי לטפל בו.

דדי שי

New member
תשובות

האדם הקדמון נאלץ לצוד בעלי-חיים מכיוון שהיצע המזון הצמחי בטבע היה לעתים קרובות נמוך מדי ועל מנת לשרוד היה עליו להסתמך גם על ציד. אי אפשר לצפות אבל אנחנו לא נתונים באותו מצב כמו האדם הקדמון ולא יכולים לעשות השלכות מהמצב הזה על החיים המודרנים. השאלה העומדת על הפרק היא לא האם אכילת בעלי-חיים היא בלתי מוסרית בכל מצב שהוא, אלא האם במצבים הרלבנטים לגבינו. (דור המדבר, אגב, על פי המסופר, במקור ניזון במן, שהוא מזון צמחי, ואת השליו הם קיבלו רק לאחר שהם התחילו לנג´ס למשה יותר מדי בקשר לתפריט.) בקשר לשאלות שלך בדבר משמעות החיים, שכפול גנטי, הפלות וכיוצא באלו- לכל אחד יש דעתו האישית שלו בהתאם להשקפת עולמו (בניגוד למה שנהוג לחשוב, לצמחונים אין תודעה קולקטיבית.) אם כי קשה לראות איך מישהו יכול להיות נגד תרומות איברים. בקשר לערך החיים- תתפלא, אבל צמחוני לא חייב בהכרח לראות את החיים עצמם כבעלי ערך (לא את חיי הפרה וגם לא בהכרח את חיי האדם). בהחלט ניתן לטעון שהחיים עצמם הם זניחים לגמרי, ואין כל פסול בשלילתם, אבל כל עוד יצור חי אין זה מוסרי לגרום לו ייסורים, ומתוך כך אין לתמוך בתעשיית המזון מהחי הנוהגת בבעלי-חיים באכזריות מרובה. אני עצמי לא חושב כך- אבל הדיעה עצמה היא קבילה ואני מכיר אנשים שמחזיקים בה.

IC4

New member
we r vegiborg. resistance is futile

state ur intent ברור שלא לכל הצמחונים יש מחשבה קולקטיבית אחרת כולכם הייתם כמו אבא שלי ולא היה לי מה לדבר איתכם כי לא הייתם מקשיבים ולא מבינים מה אני רוצה ורק צועקים עליי. עכשיו נצא מהטראומטיות ונעבור למה שהתחלנו לדבר עליו אני נגד ייסור בעלי חיים אני לא נגד אכילתם אחרי שהם כבר נגאלו מייסוריהם. אני בעד לתת לחיות לחיות. ואז לאכול אותן כשהן מתות. אבל מכיון ששום מפעל לא פועל בתבנית שכזו, אני פשוט אוכל את ההמבורגר שלי ונהנה מכל פיסה שלו כי אני יודע שאני רק עוד חלקיקון אפסון בעולם שאם הוא לא יאכל את הפרה, מישהו אחר כבר יאכל אותה

Gal-Mo0D

New member
אבל שכחת פרט קטן

בגללך, כן, ישירות בגללך, ימותו בקירוב 4000 בע"ח. העובדה שמישהו מפסיק לאכול בע"ח כן משנה! אפילו אם הוא רק אחד! דבר ראשון, זה נותן לך הרגשה טובה אם אתה באמת צמחוני כי אתה יודע שבשבילך לא מתו בע"ח, דבר שני, אתה פוגע בהכנסה של תאגידי הענק (כן, כן, במידה מסוימת, כשמחברים את כל הצמחונים\טבעונים הם לא מרוויחים עלינו!). קשה לי לראות מישהו נגד רצח בע"ח שאוכל בשר בגלל סיבות מטופשות.

IC4

New member
ההמממםם

אל הבנתי את המשפט האחרון... "קשה לי לראות מישהו נגד רצח בע"ח שאוכל בשר בגלל סיבות מטופשות." אני לא מבין אם זה נאמר עליי או לא אבל אם כן - איזה סיבות מטופשות? ואני גם אבהיר שאיני נגד רצח בעלי חיים שירצחו חופשי אני רק נגד התעללות (כשרות/ניסויים/כל מיני פריטים למיניהם כמו תמרוקים שזה כבר מוגזם)

mitzy miaoo

New member
אני כל כך לא מסכימה!

דבר ראשון - אין ערך לחיים?! אני לא רוצה להשמע פלצנית, אבל לכל חיים - גם של בני אדם וגם של פרות, תרנגולות ואפילו חרקים, יש ערך! החיים יכולים להיות דבר נהדר, תלוי מה עושים איתם. וגם אם נניח לרגע שלחיים אין ערך או משמעות - זו לא סיבה מספיק טובה לגרום ייסורים ליצורים חסרי אונים (או להפוך אותם לחסרי אונים מלכתחילה). ודבר שני - אני לא חושבת שהמטרה של קיום בע"ח היא שנאכל אותם לאחר מותם. כל אחד שאוכל בשר מגדיל במידה מסויימת את הביקוש לבשר, גם אם במידה אפסית. ככל שיותר אנשים יפסיקו לאכול בשר - הביקוש ייקטן ופחות חיות יעונו וירצחו באכזריות נוראית. אני לא אומרת שיש סיכוי שתוך שניה כל העולם ייהפך לצמחוני, אני רק אומרת שלכל אחד ואחד יש חלק בזה. אתה צריך לקחת אחריות רק על מה שיש בצלחת שלך. העובדה שאתה אחד מרבים שאוכלים בשר היא ממש לא תירוץ מספק.

למעלה