אני מרגיש כל כך רע

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
אוקיי בואו נפתח פ]ורום חדש

פורום האנשים שלא קונים בגדים שיוצרו על ידי ילדים בני 7 המנוצלים במקומות עבודה עם תנאים גרועים בשביל שכר נמוך יותר ממינימלי. אתם יודעים, לא רק הגזע של הפרות סובל... אגב הקטע של ערך ומשמעות כשחושבים על זה זה באמת רק מילים גבוהות... רק השתמשתי בזה בתור מחשבה מעופפת

Eclipsed 0

New member
יקירי,

העובדה שאני לא אקנה נעליים מעור, לא פוסלת את העובדה שלא אקנה נעליים שיוצרו בהודו. אין שום סתירה בין הערכים האלה, ואלה אחד הטענות הכי נדושות שיש. למה אתם חושבים שבגלל שאכפת לנו מבעלי החיים לא אכפת לנו מבני האדם ? אשמח אם תסביר לי, כי לא הצלחתי להבין.

IC4

New member
זה לא ענין של אתם מול אנחנו

אין "אתם" כמו גם שאין "אנחנו" אז נוסח ההודעה שלך קצת דפוק אבל לא דפוק כמו מה שאת חושבת שנוסח ההודעה שלי הוא, אז נוותר על זה מה שכן נדבר עלוי בזמחה הוא שאני מדבר עם צמחונית מהפורום הזה (שאם תרצה תאמר שזו היא) והיא אמרה שהיא שונאת בני אדם אני לא חושב ש"כולכם" כמוה. רק היא , עליה אני יודע. רק הערתי שיש עוד צרות בעולם שבאופן מפליא לא נוגעות בצמחונות. אני לא מאשים אף אחד! אבל רציתי לדעת מה דעתכם על הצרות האחרות שבעולם , אם הרי אנחנו לוחמי הצדק הטהור... מסע הצלב שלנו צריך לכלול הרבה מעבר לבעלי חיים... תסכימי איתי...

mitzy miaoo

New member
ברור שיש עוד צרות בעולם!

ואני, אגב, לא מגדירה את עצמי כ"לוחמת הצדק הטהור" (או שכתבת את זה סתם, אני לא יודעת, יש לך נטייה לכתוב דברים סתם או שרק אתה יכול להבין או בתור מחשבה מעופפת וכו´ וכו´). יש עוד צרות בעולם וחלקן הלא קטן דווקא בכלל לא קשור לצמחונות. אבל אני מותחת את הגבול בין מה שאני יכולה לעשות לבין מה שמעבר לשליטתי או לא פרקטי מבחינתי.המעבר מצמחונות לטבעונות (והצמחונות מלכתחילה) היה אחד הדברים הקלים שעשיתי אי פעם. הייתי שמחה מאוד אם יכולתי למנוע את כל העוולות בעולם או לפחות לא לקחת חלק בהם, אבל זה לא ממש תלוי בי, או שאני לא יכולה לעשות הרבה בנידון. יכול להיות שצמחונות מבחינתך זה דבר כמעט בלתי אפשרי, אבל נראה לי יותר פשוט להמנע מבשר מאשר ממוצרים שיוצרו בעולם השלישי, תקן אותי אם אני טועה. וסתם שאלה (שלא נעשית מתוך זלזול, פשוט מעניין אותי לדעת): מה דעתך על הצרות שהזכרת והאם אתה עושה משהו כדי לצמצם אותן?

דדי שי

New member
תגובה

העובדה היא שלא מגדלים חיות משק בצורה המתחשבת בצרכיהן, אין שום כוונה לעשות כך, ואין שום אפשרות ריאלית לעשות כך. אם אתה תומך בתעשיית הבשר, אתה בהכרח גם בהשלכות שלה, כמו שאתה לא יכול להגיד שאתה בעד מלחמה, רק נגד האלימות הכרוכה בה. בקשר לטיעון שלך שההשפעה שלך היא בין כה וכה קטנה מדי מכדי להיות בעלת משמעות, אני אתחיל להתברבר איתך בטיעוני נגד מכיוון שאני חושב שאתה יודע שזה רק תירוץ ולא מאמין בכך בעצמך. אם בכל זאת אתה רוצה לדון בכך, אני אכתוב לך יותר בהרחבה.

IC4

New member
אהבתי לקרוא את מה שרשמת

הקטע של זה רק תירוץ זה נכון כי אני לא איש של אידאולוגיה אלא רק מחפש אידאולוגיה שמתאימה לדעתו (צמחונות מתנגדת לרצון שלי להנות מבשר ומכאן התירוץ של גם ככה אני אחד לא אשפיע על כמעט כלום) תעשיית הבשר היא תעשייה כמו כל תעשייה אחרת רק שעוסקת בבשר, פעם היו אוכלים את אותו בשר (לא אותו מספר פרות אלא נגיד אותו אחוז) רק שלא היו קוראים לזה תעשייה אלא כל אחד היה בעל משק משל עצמו ... מה לעשות שכיום כל אחד עושה את העבודה שלו ואין לו זמן לגדל לעצמו בקר. בקשר למלחמה תן לי קצת זמן לחשוב על זה
פעם אני זוכר שחשבתי שבמלחמה -בקונספט הטהור- יש משהו מאד טוב , של להזכיר לאנשים למה הם עושים את זה, לערער במה שהם חשבו ולסקור את זה מחדש. אוקיי בכל מקרה מלחמה היא משהו שבו שני צדדים נפגעים, והיא דבר מיותר לחלוטין רק בגלל שאפשר לקיים שלום ממנו יופק רווח לשני הצדדים. רק שאנשים מסוימים נתפסים כל כך חזק לצד שלהם ולצורך במלחמה כי הם -מה לעשות- אטומים. יש לי בעיתיות עם המשפט המתחכם הזה...קח את זה כנקודה טובה שלך לבינתיים
אגב יש את התירוץ הזה של הגענו לשלב בזמן שלא חייבים לאכול בשר כדי לשרוד אני חושב שאני אפסיק לאכול בשר כשנגיע לשלב שבו אפשר לשכפל טעם זהה לטעם של המבורגר (מצטער אבל vegiburger לא בעל אותו טעם כמו האוריגינל... וטופו? שאני לא אתחיל אפילו לדבר על המאכל השטני הזה) פעם גם לא ראיתי את עצמי כאחד שצריך לשרת בצבא כי הרי אני רק עוד אחד, אני לא אהווה השפעה גדולה גם ככה אז מה יהיה איכפת להם לתת לי לא לשרת (כי אף פעם לא ראיתי בישראל בתור מדינה שלי, מהאנשים שחשבו שלא צריכות להתקיים מדינות) ואולי בכלל כל אחד והטעם שלו... כל אחד מסוגל לסבול דברים אחרים (אני למשל לא מסוגל לאכול ירקות מסוימים ... יש לי דחייה פיזית/ביולוגית מצד הגוף לגביהם ואני לא יכול לסבול את זה) ולכן זה לא ענין של שום אידאולוגיה או משהו כזה אלא התאמה אישית איש איש לגופו.

איזה יופי!!!!

כל אחד הוא ממש משהו פיצי בעולם ולא משנה כלום אז עלי להגיד לך שאתה טועה אני יודעת שאני לא יצליח להפוך את כל העולם לצמחונים אבל אני בטוחה שאני יצליח להסביר לכמה אנשים על סבלם של החיות ואני ירגיש טוב אם עצמי כי אני ידע שאני לפחות ניסיתי ואולי אלה לא היו בדיוק התוצאות הרצוית אבל זה עדיין נותן לך הרגשה טובה. נ.ב. זאת חרא של דרך לחיים להגיד שאני רק איזה חלקיקון מהעולם תפסיק לחשוב על העולם ותתחיל להתרכז בעצמך יותר אני ידע שאני לא אכלתי חיות (המילה בשר פשוט מגעילה אותי יש לה השלכות פשוט דוחות) ואני לא פגעתי ואפילו יותר מזה ניסיתי לשנות אנשים אחרים בכל האמצעים שהתאפשרו לי.

למעלה