אני משתגעעעעעעעעעע

dead-men

New member
אני משתגעעעעעעעעעע

עכשיו חזרתי מהטיול בוקר עם הכלבה שלי והטיול הזה היה סיוט בשבילי יש לנו פועלים שבונים ליד הגן שאני מוציא את הכלבה שלי עכשיו הפועלים האלה תמיד משארים שקיות אם שאריות של אוכל שלהם והכלבה שלי מסתובבת לה חופשיה פתאום רואה איזה שקית יש לוקחת את השקית קורעת אותה מוציאה כמה פיתות וקופסא של לבנה אני לא מספיק להגיד לה לא וכבר היא גמרה את רוב הפיתות ונשארה ללקק את הקופסא של הלבנה מאותו רגע היא כבר לא שומעת בקולי אני קורא לה והיא לא מתייחסת אני שורק לה והיא אפילו לא הסתכלה אני אומר לה לא והיא לא שומעת בכלל כשאני מנסה לתפוס אותה היא ישר בורחת לי ואני לא מצליח לתפוס אותה ככה חצי שעה עד דתפסתי אותה מה אני צריך לעשות כדי שהיא לא תאכל דברים בחוץ (היא אוכלת הכול ,מקלות,זיתים,חול,בקבוקים עלים פשוט כל מה שהיא רואה היא אוכלת)איך אני מרגיל אותה לא לאכול דברים בחוץ????. ולמה פתאום היא לא מקשיבה לי????? חייב את העזרה שלכם!!!

ליציטה

New member
אז ככה...

בתור התחלה, אם הבנתי נכון הכלבה שלך עדיין גורה, וגם אם לא, היא לא ממש ממושמעת. לכן, ההמלצה שלי היא ללכת איתה עם רצועה. אני מבינה שאתה רוצה שהיא תסתובב חופשי אבל חייבים קודם לחנך אותה על מנת שתוכל ללכת איתה בצורה כזו ללא דאגות. הייתי מציעה לך לאלף אותה או באמצעות מאלף מקצועי, או אפילו לבד בעצמך, אבל באמת חשוב שלא תתן לה ללכת חופשי , כי כרגע היא רק אוכלת דברים,, מה יקרה אם היא פתאום תחליט לרוץ לכביש? בהצלחה

*gemini*

New member
יש לי פתרון בשבילך

לא ברור לי בת כמה הכלבה, אבל אם היא גורה, מה טוב. אם לא, תלוי בגיל, אולי אפשר עוד ליישם. אני אסביר במה מדובר ואיך עושים את זה: כשהייתי ילדה גרתי בקיבוץ, ושם, כידוע, יש מדי פעם מטורפים שמפזרים רעל נגד כלבים וחתולים, על דעת עצמם. הכלבים בקיבוץ מסתובבים חופשי, ולכן כל פעם שפוזר רעל, היו כלבים שהיו אוכלים את הרעל ומתים. אז כשאבא שלי הביא גורת שנאוצר מדהימה, הוא החליט להקדים תרופה למכה. מה שהוא עשה זה הוא לימד אותה שאסור לה לאכול כלום, בלי שאומרים לה "מילת צופן" מסויימת. רק כשהיא שומעת את המילה, מותר לה לאכול. ברגע שהיא למדה את זה, לא משנה מה היית עושה, או מנסה לתת לה לאכול, היא לא היתה נוגעת בלי המילה. זה יעיל עד כדי כך שיכולנו לשלוח אותה הביתה עם שקית של אוכל בפה, והיא לא היתה נוגעת באוכל. מביאה את זה הביתה, שמה בפתח הבית, ומחכה. אז איך עושים את זה? אם מדובר בגורה, כמובן, זה הרבה יותר פשוט, ואתה לא צריך מאלף מקצועי בשביל זה. תתחיל מזה שכל פעם שתתן לה אוכל, תגיד לה את "מילת הצופן" שבחרת (חשוב שהמילה לא תהיה קשורה בכלל לאוכל, כדי שלא יבוא מישהו זר וינחש אותה. אנחנו למשל השתמשנו במילה "ג´ק"). אחרי כמה פעמים, תתחיל לשים לה את האוכל בלי להגיד את המילה ישר, וברגע שהיא תגע באוכל, תתן לה מכה על האף עם עיתון מגולגל ותגיד לה "לא!" או "פוי!" או מה שאתה אומר לה כשהיא עושה משהו לא בסדר. (שיהיה מוכן מראש, כי זה יקרה). אחר כך תגיד לה את המילה, וכשהיא תאכל תגיד לה שהיא כלבה טובה. היא תבהל ותתבלבל בהתחלה, ולא תבין מה קורה, אבל אם תהיה עיקבי, ותקפיד להגיד לה כל הזמן את המילה, ולעניש אותה במכה עם עיתון על האף כשהיא אוכלת בלי שאמרת את המילה, היא תלמד מהר מאוד, ויותר לא תאכל זבל ברחוב. במידה ומדובר בכלבה בוגרת, כדאי אולי להתייעץ עם מאלף, כי יתכן והשיטות שונות. שיהיה בהצלחה, ותספר לנו איך הולך!

dead-men

New member
הכלבה בת חמישה חודשים

היא אצלנו שלושה שבועות וקצת והיא בדרך כלל ממושמעת אני אשתמש בעצה שלך תודה רבה

נועה26

New member
עוד רעיון

שכאנחנו אילפנו את הכלבה שלנו (שבנתיים אומצה בחום על ידי חברים) בגיל ארבעה חודשים, המאלף הציע להקנות גם לכלב הבוגר שלנו קצת "ערכים", כמו לא לאכול דברים ברחוב. השיקול היה פשוט פחד ממרעילים שונים. ההצעה של המאלף היתה, לפזר חתיכות בשר או נקניק על משטח דשא בחוץ (בגינה הציבורית למשל), ואז לטייל עם הכלב קשור ברצועה. ברגע שהוא מתקרב לבשר על מנת לאכול (ולא רק להריח!), לתת לו מכה מאחור. זו חייבת להיות מכה מהירה ומורגשת, אבל בלי שהכלב יבין "מאיפה זה בא". היתרונות הם שהכלב לא מרגיש שבעליו מכים אותו, והוא לא נעלב, ומצד שני אכילה בחוץ מתקשרת אצלו (מהר מאד!) לרגשות שליליים. אולי נשמע קצת נוקשה, אבל לדעתי הרבה יותר טוב מכלב עם קלקול קיבה או חלילה הרעלה. חייבת לומר שאצלנו זה הצליח מצויין, למרות שמדובר בזללן לא קטן. תרגלנו את העניין במשך שבוע בערך באופן יזום, ואחר כך רק כשניסה לאכול ברחוב. מהר מאד לא הזדקקנו יותר "לשיטה". אגב, גם ההצעה של מילת קוד נשמעת מצויינת. מה שחשוב זו ההתנייה. כמו בניסוי של פבלוב, כלבים לומדים מהר לקשר פעולות לצלילים, קולות או רגשות, וזה פשוט עובד. אז בהצלחה, וספר חוויות. נועה

dead-men

New member
תודה לכולם

אני התחלתי כבר ליישם את השיטות שלכם יש לי עוד בעיה קטנה הכלבה שלי תמיד נושכת או מושכת במכנסיים שלי ורק שלי למרות שהיא גורה זה עדיין כואב טיפה ואני לא רוצה שהיא תעשה את זה גם שהיא תגדל. יכול ליהות שזה משחק שלה איתי? (אבל למה רק איתי?) תודה

*gemini*

New member
לדעתי זה יעבור לה עם הגיל

גם הכלבה של המשפחה שלי היתה ככה בהתחלה, ורק איתי. ברגע שהייתי נכנסת הביתה היא היתה "מתנפלת" עלי ב"אטרף", ולא עוזבת אותי שעות. בשלב מסויים הפסקתי לספור כמה סוודרים היא קרעה לי. כשהיא התבגרה זה עבר לה. לא יודעת למה הם ככה רק עם מישהו מסויים. אולי בגלל שאתה לא כועס? בכל מקרה, כמו עם כל דבר אחר שהיא עושה שהוא לא טוב, גם כאן אתה צריך להגיד לה "לא!" תקיף כשהיא מגזימה. רק אל תשכח שהיא עדיין גורה, ועדיין לומדת. זה הזמן לעצב לה את ההתנהגות כמו שאתה רוצה (ללמד אותה לא לרוץ לכביש, לא לאכול בלי "מילת צופן", לא לקרוע לך את הבגדים, וכו´). יש כמה ספרים טובים מאוד שמסבירים איך לחנך כלבים. אני ממליצה לך לקרוא ספר בנושא, וככה גם תוכל להבין ממה נובעת ההתנהגות שלה בכל מני מצבים.

dead-men

New member
אני יבדוק ספרים

יש לך אולי ספר מומלץ?? אני כן תקיף אליה למרות שפחות מההורים שלי אבל אחותי בכלל לא תקיפה אלייה ואותה היא לא נושכת. יכול ליהות שזה בגלל שאני משחק איתה בצורה יותר אגרסבית מאחותי?? אני מאוד מקווה שזה יעבור לה אם הגיל

*gemini*

New member
הנה ספר אחד

לא ניסיתי, אבל שמעתי שהוא טוב: הספר נקרא "אלף כלבך במו ידיך". לא זוכרת מי כתב. תכנס לחנות ספרים, ותבדוק איזה יש להם. תעבור קצת על הספרים, ותבחר מה שנראה לך טוב.

dead-men

New member
אני יבדוק

ואני יגיד לכם איזה ספר אני קניתי ואם הוא טוב או לא תודה על הכול

למעלה