בוקר טוב תמי...מוכנה לטיול? ../images/Emo163.gif
אכן,מדובר באי הדרומי.המקום ממנו מצולם נקרא אגם מתסון(lake matheson...לא בטוח באיות הנכון).כדי להגיע למקום הספציפי הזה את צריכה(חוץ מלעבור במעבורת מאי אחד לשני כמובן...חחח) להגיע לאיזור החוף המערבי של האי הדרומי(west coast),מהצד השני של הרי האלפים הדרומיים(כן,יש עוד נרים העולם שנקראים האלפים...גם אני צחקתי בהתחלה...),עד שתגיעי לאיזור הקרחונים,ושם ליד יש שתי עיירות קטנות,אני לא זוכר מיזה בדיוק צריך לצאת כדי להגיע לאגם הזה,אבל אם זה יהיה רלבנטי לך מתישהו אני יכול לבדוק,זה אחד מהשניים-פרנץ גוזף או פוקס.שם את יכולה לשאול איך מגיעים לאגם ולתצפית הזו שבתמונה,אלא שזה לא כל כך פשוט לתפוס את התמונה הזו.רוב הזמן מעונן שם...מאוד!...צריך הרבה מזל,צריך להשקים קום בבוקר ומהחנייה של המכונית יש איזה חצי שעה או שלושת רבעי שעה של הליכה מסביב לאגם,קלה מאוד על משטח מישורי,ככה שזו לא צריכה להיות בעיה ללכת שם לכולם,זה מקום לכל המשפחה...מומלץ ביותר! עם הילדים וכולם,ואחר כך אתם יכולים לעשות פיקניק קטן באיזה חוף נידח שיש שם כל כך הרבה,ובדרך כלל הם די ריקיים המקומות האלו...כי בכל זאת ניו זילנד...מה הם יעשו<? יקפצו לים לשחות בקור שיש שם כל הזמן?...חחח...בכל מקרה,תמי,ברור שבהתחלה שאת שם אין לך הרבה זמן לטיולים וכדומה אבל שווה לעבור פעם לאי הדרומי,כי כמו שאמרת ,וגם אני חושב ככה,האי הדרומי הוא היפה בין השניים,ובהרבה,ויש כל כך הרבה מקומות...אבל גם לאי הצפוני יש את המקומות היפים שלו-תלוי גם מה שאת אוהבת,אני נמשכתי שם לנופים וטבע אז הלכתי למקומות האלו.באי הצפוני יש לך עוד כל מיני אפשרויות-אם את מתעניינת בתרבות המאורית,ובדרך גם להתקל בתופעות תרמולוגיות מעניינות(לא תמיד נעימות.....אמממ) ,אז המקום בשבילך הוא רוטרואה וסביבתה.אם רוצה לראות נוף והרים יש שני אפשרויות טובות-אחד זה סביבות הרי הגעש במרכז-טונגרירו,נגאורוהואה(אוי,התגעגעתי לשמות האלו...) ורופאהו(זה ההר הגבוה ביותר מבינהם שעושים עליו סקי בחורף וזה גם ההר הפעיל ביותר-ב-95 הוא התפרץ לאחרונה).יש שם הרבה מה לעשות באזור...השני הוא אזור הר טאראנקי(שקורים לו גם אגמונט) בקצה המערבי של האי,שהוא בצורת חרוט המתנשא מעל ששטח מאוד מישורי ולכן הוא בולט מאוד בסביבה.אם את רוצה סתם להרגע במקום נחמד עם אפשרות לדיג טוב ואולי אפילו לשחות(כשחם...אמממ.....אף פעם?) אז הייתי ממליץ על אזור אגם טאופו במרכז ליד הרי הגעש(ביום בהיר יש תצפית נהדרת עליהם מאזור האגם). בסביבות אוקלנד עצמה,אני פחות מכיר,הייתי בכמה מקומות-תצפיות טובות על העיר בסביבה,כולל באי ראנגיטוטו שליד אוקלנד.מקום יפה אבל לא משהו מיוחד...עוד איזור שיש בו הרבה ממה לעשות ולראות,ובעיקר פעילות שקשורה למים,אפשר למצוא באיזור ביי אוף פלנטי(שם יפה...מפרץ של הרבה...),והוא נמצא די קרוב לאוקלנד.זה בגדול המקומות העיקריים באי הצפוני,אבל יש עוד כל כך הרבה(אזור וולינגטון וכל מזרח האי הדרומי למשל),ועוד לא התחלתי עם האי הדרומי,אבל בשביל זה צריך לפתוח פורום מיוחד כי יש כל כך הרבה מה לכתוב על המקומות שם.אני גם חושב שהיופי של ניו זילנד היה גדול יותר דווקא במקומות הפחות מוכרים והפחות מתוירים,אבל זה בטח יהיה קשה לך להגיע למקומות האלו עם משפחה,על כל מה שמשתמע מכך,למרות שניתן גם למצוא פינות חמד בצורה כזו...ככה שאני לא אכנס יותר מדיי,אבל אם תירצי פעם שאני ימליץ לך על מקומות כאלו...אני יעשה זאת בשמחה,אבל זה רק מתוך הכרותי ומדברים ששמעתי,ככה שאולי זה קצת מוגבל ויש עוד מלא אפשרויות. אוףףף,בא לי לחזור לשם...חחחח...אולי אני יבוא אליכם(סתם!סתם! לא צריך להתייחס לשגעונות שלי...) טוב ,זהו לבינתיים,ואם תירצי עוד מידע על מקומות,את תמיד יכולה לשלוח לי מסר בנושא,ואני אנסה למצוא לך מקומות או דברים לעשות...אם יש זמן כמובן. שיהיה לכם חג שמח