אני מתחילה לזהות דברים

תמי ב

New member
אני מתחילה לזהות דברים

לזהות אצלי דפוסי התנהגות. לזהות כל מני דברים שהחבאתי אפילו מפני עצמי, או שלא נתתי להם שם. הבנתי פתאום שהבית המבולגן שלי הוא בעצם ההשתקפות של מה שקורה אצלי בפנים.... ושבעצם אני אדם כועס מאוד, כבר מזמן, שלא נותן לכעס לצאת ומפנה אותו כלפי עצמו (אכילת יתר של ממתקים, למשל). אני חושבת שבאש ובראשונה אני חייבת ללמוד לשחרר לחץ. כלפי חוץ אני בנאדם רגוע למדי, שאפילו נותן הרגשה של אדם גלוי רגש, אבל אני ממש לא. הכל מסכות. צריך ללמוד לשחרר לחץ לאט לאט. מכיווון שהכתיבה בבוקר מותירה אותי רגועה יותר, אני מאמינה שלפחות חלק מהשיפור יגיע משם. תודה יעל.

א ס י ת

New member
וואו תמי, כבר יש לך תובנות. כל

הכבוד.

תמי ב

New member
ומשהו נוסף

החבוקר, כשחזרתי מלהסיע את בתי הצעירה לחטיבה (ירד מבול) חיכתה לי בבית הפתעה. בתי האמצעית, שיש לה עכשיו משהו בסגנון בחינות מתכונת (כלומר הולכת לתיכון רק למבחנים ובשאר הזמן לומדת בבית) עשתה הפסקה קצרה בלימודים, ומכיוון שהיא מאוד זריזה, הספיקה לסדר חצי בית! טוב, אז גם אני קיבלתי מרץ, וסידרתי כל מני דברים שהצטברו. עדיין נשאר לי לסדר את המזווה ואת חדר השינה שלי, אבל זה מתוכנן למחר ומחרתיים. עכשיו הרבה יותר נעים לי בבית. (אני תמיד צריכה מישהו שיעשה את הצעד הראשון, ואז קל לי יותר להכנס לזה.). חוץ מזה, אני על פרשת דרכים מבחינת עבודה. הוצאת הספרים שאני עובדת אתה כבר שנים, לא יכולה לספק לי ספר בזמן הקרוב, לכן החלטתי להתמקד בלימודי תיקון מחשבים. אבל עכשיו התברר לי שהוצאת ספרים אחרת בארץ מחפשת מתרגמים, אז שלחתי להם קורות חיים, ואני מקווה להמשיך בעבודה האהובה עלי

בוקר טוב, תמי, ובעצם ערב טוב ../images/Emo13.gif

זו התחלה, והתחלה טובה. הקרדיט הוא כולו שלך, ודרוש גם אומץ לעשות את מה שאת עושה. לא קל להתחיל לגרד את קצה הקרחון... שיהיה לך יום נעים, ובעצם - לילה טוב!

תמי ב

New member
ערב/בוקר טוב ../images/Emo13.gif ואם כבר מדברים

על קרחונים, אני מצרפת את התמונה החביבה עלי, להמחשת קצה הקרחון.

תמי ב

New member
בתוך ההודעה של הנסיון הנוסף

יש קישור שעובד. שווה לפתוח

וואו, כמה מדהים

איזו המחשה מדהימה של קצה הקרחון. אני יכולה לשים את התמונה בגלריה של הפורום? ובהזדמנות זו - אם יש לאחרים כאן תמונות משמעותיות, או תמונות שממחישות (בבחינת תמונה אחת שווה 1000 מילים), אתם מוזמנים לצרף אותן ואת הנבחרות נעלה לגלריה. בוקר טוב, תודה תמי!

תמי ב

New member
התמונה לא שלי. לקחתי אותה מגוגל.

פשוט בפעם הראשונה שראיתי אותה היא ממש הכתה אותי בהלם (ובאלם). צריך לברר אם אין בעייה של זכויות יוצרים, לא?

ניאו30

New member
יש לי איזה אחת שצילמתי בטיול שלי

זה משלב גם קרחונים(מרחוק),גם השתקפויות במים וכל זה בארץ של הכותבת שהתחילה את השרשור הזה,תמי שנמצאת עכשיו בניו זילנד המדהימה אז צירפתי כאן את ה"תמונה" של ניו זילנד...שהצלחתי לצלם עם הרבה מזל, כי בדרך כלל לא תופסים את התמונה הזו בגלל העננות הרבה במקום. למרות שהתמונה יפה בצורה מדהימה,הרי שזה אחד מהמקרים שגם תמונה כזו לא מספרת את גודל היופי של המקום שנפל בזכותי לחוות באותו בוקר קסום. אני הולך כבר מכאן,אבל ברגע שראיתי את התמונה היפה של ההשתקפות ואת בקשתך לשים פה עוד תמונות כאלו,אז הייתי חייב...יש לי עוד כמה,חלקן סרוקות כבר ונמצאות במחשב,חלקן עדיין לא סרוקות. אבל...זה מתקשר גם לדברים שעלי לעשות כי ברשימה שלי של הדברים שעליי לעשות רשמתי לסיים לסדר באלבום את התמונות של ניו זילנד...אחרי 4 שנים! את אוסטרליה סיימתי אחרי שנתיים...אז כנראה את ניו זילנד אני אסיים השנה...נו טוב,הגיע הזמן,לא? *ולתמי,את מזהה את המקום,נכון?

ניאו30

New member
בתמונה המקורית(לא הסרוקה)

ההשתקפות היא פשוט מושלמת,ואי אפשר לדעת איזה צד למעלה ואיזה למטה, פשוט תמונה מהממת!!...

תמי ב

New member
ניאו

אני לא מזהה את המקום משום שעוד לא הספקתי לטייל כמעט בניו זילנד. מכיוון שהשתקעתי כאן, אני לא ממהרת לטייל. אני פשוט שקועה בטרדות היום יום (פרנסה, חינוך הילדים וכו') וכאשר יהיה לי יותר כסף, או כאשר הילדים יעזבו את הבית (מה שיבוא קודם - הם כבר בני 12 עד 19) נתחיל לטייל. אני מניחה שהתמונה היא מהאי הדרומי? אני גרה באי הצפוני, הפחות יפה - למרות שהוא גם מהמם. לפעמים בא לי לגור באי הדרומי, אבל לא מאמינה שאסתדר עם הקור. אולי בעוד עשר שנים, כשאתרגל. תודה על התמונה היפה!

ניאו30

New member
בוקר טוב תמי...מוכנה לטיול? ../images/Emo163.gif

אכן,מדובר באי הדרומי.המקום ממנו מצולם נקרא אגם מתסון(lake matheson...לא בטוח באיות הנכון).כדי להגיע למקום הספציפי הזה את צריכה(חוץ מלעבור במעבורת מאי אחד לשני כמובן...חחח) להגיע לאיזור החוף המערבי של האי הדרומי(west coast),מהצד השני של הרי האלפים הדרומיים(כן,יש עוד נרים העולם שנקראים האלפים...גם אני צחקתי בהתחלה...),עד שתגיעי לאיזור הקרחונים,ושם ליד יש שתי עיירות קטנות,אני לא זוכר מיזה בדיוק צריך לצאת כדי להגיע לאגם הזה,אבל אם זה יהיה רלבנטי לך מתישהו אני יכול לבדוק,זה אחד מהשניים-פרנץ גוזף או פוקס.שם את יכולה לשאול איך מגיעים לאגם ולתצפית הזו שבתמונה,אלא שזה לא כל כך פשוט לתפוס את התמונה הזו.רוב הזמן מעונן שם...מאוד!...צריך הרבה מזל,צריך להשקים קום בבוקר ומהחנייה של המכונית יש איזה חצי שעה או שלושת רבעי שעה של הליכה מסביב לאגם,קלה מאוד על משטח מישורי,ככה שזו לא צריכה להיות בעיה ללכת שם לכולם,זה מקום לכל המשפחה...מומלץ ביותר! עם הילדים וכולם,ואחר כך אתם יכולים לעשות פיקניק קטן באיזה חוף נידח שיש שם כל כך הרבה,ובדרך כלל הם די ריקיים המקומות האלו...כי בכל זאת ניו זילנד...מה הם יעשו<? יקפצו לים לשחות בקור שיש שם כל הזמן?...חחח...בכל מקרה,תמי,ברור שבהתחלה שאת שם אין לך הרבה זמן לטיולים וכדומה אבל שווה לעבור פעם לאי הדרומי,כי כמו שאמרת ,וגם אני חושב ככה,האי הדרומי הוא היפה בין השניים,ובהרבה,ויש כל כך הרבה מקומות...אבל גם לאי הצפוני יש את המקומות היפים שלו-תלוי גם מה שאת אוהבת,אני נמשכתי שם לנופים וטבע אז הלכתי למקומות האלו.באי הצפוני יש לך עוד כל מיני אפשרויות-אם את מתעניינת בתרבות המאורית,ובדרך גם להתקל בתופעות תרמולוגיות מעניינות(לא תמיד נעימות.....אמממ) ,אז המקום בשבילך הוא רוטרואה וסביבתה.אם רוצה לראות נוף והרים יש שני אפשרויות טובות-אחד זה סביבות הרי הגעש במרכז-טונגרירו,נגאורוהואה(אוי,התגעגעתי לשמות האלו...) ורופאהו(זה ההר הגבוה ביותר מבינהם שעושים עליו סקי בחורף וזה גם ההר הפעיל ביותר-ב-95 הוא התפרץ לאחרונה).יש שם הרבה מה לעשות באזור...השני הוא אזור הר טאראנקי(שקורים לו גם אגמונט) בקצה המערבי של האי,שהוא בצורת חרוט המתנשא מעל ששטח מאוד מישורי ולכן הוא בולט מאוד בסביבה.אם את רוצה סתם להרגע במקום נחמד עם אפשרות לדיג טוב ואולי אפילו לשחות(כשחם...אמממ.....אף פעם?) אז הייתי ממליץ על אזור אגם טאופו במרכז ליד הרי הגעש(ביום בהיר יש תצפית נהדרת עליהם מאזור האגם). בסביבות אוקלנד עצמה,אני פחות מכיר,הייתי בכמה מקומות-תצפיות טובות על העיר בסביבה,כולל באי ראנגיטוטו שליד אוקלנד.מקום יפה אבל לא משהו מיוחד...עוד איזור שיש בו הרבה ממה לעשות ולראות,ובעיקר פעילות שקשורה למים,אפשר למצוא באיזור ביי אוף פלנטי(שם יפה...מפרץ של הרבה...),והוא נמצא די קרוב לאוקלנד.זה בגדול המקומות העיקריים באי הצפוני,אבל יש עוד כל כך הרבה(אזור וולינגטון וכל מזרח האי הדרומי למשל),ועוד לא התחלתי עם האי הדרומי,אבל בשביל זה צריך לפתוח פורום מיוחד כי יש כל כך הרבה מה לכתוב על המקומות שם.אני גם חושב שהיופי של ניו זילנד היה גדול יותר דווקא במקומות הפחות מוכרים והפחות מתוירים,אבל זה בטח יהיה קשה לך להגיע למקומות האלו עם משפחה,על כל מה שמשתמע מכך,למרות שניתן גם למצוא פינות חמד בצורה כזו...ככה שאני לא אכנס יותר מדיי,אבל אם תירצי פעם שאני ימליץ לך על מקומות כאלו...אני יעשה זאת בשמחה,אבל זה רק מתוך הכרותי ומדברים ששמעתי,ככה שאולי זה קצת מוגבל ויש עוד מלא אפשרויות. אוףףף,בא לי לחזור לשם...חחחח...אולי אני יבוא אליכם(סתם!סתם! לא צריך להתייחס לשגעונות שלי...) טוב ,זהו לבינתיים,ואם תירצי עוד מידע על מקומות,את תמיד יכולה לשלוח לי מסר בנושא,ואני אנסה למצוא לך מקומות או דברים לעשות...אם יש זמן כמובן. שיהיה לכם חג שמח

תמי ב

New member
גם אני אוהבת את השמות המיוחדים.

אני חושבת שהמשפט: "ישבתי מול הרנגיטוטו" נשמע כמעט כמו שיר, לא? בכל אופן, מכיוון שעוד לא טיילתי הרבה, הרנגיטוטו דווקא עשה עלי רושם אדיר. הוא נראה כל כך מאיים ושומם, מן שקט שלפני הסערה.... נדמה לי שהוא הר הגעש הכי צעיר כאן, ולכן מועד לפורענות. בינתיים הספקתי להיות רק בפורט ווייקאטו, במפלי הונואה (נורא יפה) וכמובן בכמה מקומות באוקלנד. יש באוקלנד פארק מדהים (לא זוכרת איך קוראים לו) שבקיץ בימי ראשון, נדמה לי, נערכים בו קונצרטים תחת כפת השמיים בשעות הצהריים. הייתי במופע כזה. לא קונצרט מדהים, אבל האווירה הייתה נהדרת.( והשחפים ענקיים.....) אה, הייתי גם במוזיאון הימי "קלי טארלטון". האקווריום היה משגע. לעומת זאת תצוגת הפינגווינים ממש לא מצאה חן בעיני. חוץ מזה הייתי גם בגן החיות של אוקלנד, אבל רוב החיות התחבאו, ופגשנו בשבילים מישהו שטייל עם חזיר עצבני ומקטר, וזה היה משונה מאוד. ממש חזיר רתום ברצועה, כמעט כמו כלב... האמת שבינתיים אני עוד מרגישה כמו תיירת בגינה של עצמי. יש לנו בקצה החצר נחל דקיק שמתמלא כמו שצריך רק בשיטפון, וברווזי בר נחמדים. בנחל יש צלופחים, והבת הקטנה שלי כבר יודעת לתפוס אותם בידיים, ולהחזיר אותם אחרי דקה למים. אני חושבת שהמאורים צדים אותם לפעמים על-אמת ומבשלים אותם. לא צחקתי כשדיברתי על הקור. גם כאן, בצפון-מרכז האי הצפוני, שמזג האוויר בו נוח יחסית, החורף מאוד בעייתי לי. בשנה שעברה (החורף הראשון שלנו כאן) הקור היה ממש בלתי נסבל. קור לח שחודר לעצמות. השנה כבר היה קל יותר, אבל עדיין ממש לא נעים. אני מחכה בסבלנות לקיץ.

ניאו30

New member
אה...קונצרטים לא ממש "עושים" לי את

זה...אז הפארקים שאני מכיר זה רק אלו שאפשר לראות משם משהו-הייתי ב- one tree hill וב-mount eden (איזה שם יפה להר יפה...). בקלי טרלטון גם הייתי וגם לא אהבתי במיוחד...בכרייסצרץ יש מוזיאון טוב יותר לדעתי שקשור לכל הפעילות של גילוי הקוטב הדרומי...אם את רוצה לראות גם פינגווינים בטבע,את צריכה לחרוש את אזור חצי האי אוטאגו,בואך דנידין (ואין הכוונה לרואה ולא נראה...חחח...זו עיר סקוטית כזו,ששם את גם יכולה למצוא את הרחוב התלול ביותר בעולם...מסתבר שיש דבר כזה...רחוב בולדווין...נראה את המכונית עולה שם...בעצם אולי נראה אותכם עולים שם...זה רחוב עם זוויות מענינות...).באותו אזור ודרומה,אפשר גם למצוא הרבה כלבי ים ואריות ים ש"תופסים" שמש(אם ישנה...). לגביי הקור...בררר...תאמיני לי שאני יודע טוב...יש לי חוויות קור די קשות בחלק מהטרקים שעשיתי אבל זה לא לכאן...אני בן אדם שאוהב קור,כן אוהב!,אבל עדיין היו ימים שהקור חודר העצמות הזה היה קשה גם בשבילי. בכל מקרה,תמיד העדפתי את הקור,הגשמים והרוחות של ניו זילנד על פני החום והשמש האוסטרלית שלא לדבר על זו הישראלית כמובן...בחום אני פשוט לא מתפקד,בקור ובגשם וברוחות אני פשוט מקבל אנרגיות חדשות ומרגיש הרבה יותר "חי".ובקשר לציפיותיך לקיץ...זה לא ממש קיץ כמו שרגילים אליו כאן...יש הרבה ימי גשם(ושלג בהרים),אבל אוקלנד וסביבותיה באמת הרבה יותר נוחות מהבחינה הזו.אם תסעי צפונה ל-northland בכלל תרגישי כמו בארץ,חוץ מהיערות העבותים והעצים הענקיים שיש שם, עצים מדהימים דרך אגב...בני אלפי שנים... טוב,זהו להפעם במסגרת תוכניתנו "דרך ארץ..." עם עזריה אלון...אפסס...עם ניאו30....סתם בצחוק...

תמי ב

New member
לא נעים לי לבשר לך

אבל one tree hill היא כבר none tree hill. מישהו הוריד אותו. לא יודעת אם לאות מחאה או משהו. בכל אופן, זה המצב....

א ס י ת

New member
תמי התיאור של הנחל בקצה

החצר שלך כל כך פיוטי, שממש ראיתי אותו. ראיתי את עצמי יושבת בקצה הנחל, ומביטה על הברווזים ובצלופחים. את מצליחה לכתוב מרגש. ממש קינאתי בך-קינאה טובה.

למעלה