אני מתכוון לעבור מ טראו 650 לHP6915

rp2005

New member
אני מתכוון לעבור מ טראו 650 לHP6915

אשמח לשמוע דעתכם...

Ariyeh1

New member
בקיצור

לעבור ממכדשיר אמין ונוח לשימוש למכשיר שאינו אמין, נתקע כל שני וחמישי ומסורבל נורא... למה בעצם?

בימבה9

New member
החלטה מוצלחת ונכונה

לדעתי, בחירה נכונה, ה 6915 מכשיר מדהים עם דגש על מולטימדיה כולל רדיו FM ו 2 רמקולים. מבחינה טכנולוגית, הטריאו רחוק מאחוריו ולא משתווה לו. ל 6195 מסך יותר גדול מהטריאו. מערכת ההפעלה WM5 יציבה הרבה יותר, כך שעניין היציבות לא עומד כל כך לטובת פאלם, מה גם שמערכת ההפעלה 5.4 לא הכי יציבה בעולם וחלק מהתוכנות הישנות יותר גורמות לה לקרוס. ברור שהפורום פה משוחד ולא יצדיק את עמדתך, אולם לדעתי כאמור אתה תהנה הרבה יותר מה 6915.

AYELET1

New member
מאין לקחת את כל מסקנותיך???

WM5 יציבה יותר כנראה מה-2003 (ובכלל לא בטוח שמהפאלם לאחר כמה קינפוגים ) אבל היא איטית... נסה לפתוח וורד ללא פונט אחד בעברית על WM5 ועל הפאלם 5 (גם על החדשים עם ה-NVFS) ישנו הבדל של יותר מדקה כשמדובר במסמך גדול עם טקסט בלבד ללא שום עיצובים.... המסך של ה-6915 גדול יותר אך בעל רזולוציה נמוכה יותר וישנה בעיה של תאימות תוכנות כשאתה מדבר על מכשירי הפוקט בעלי המסך המרובע (כמו ה-6915)

בימבה9

New member
6915 - עדיף מבחינה טכנולוגית

מבלי להיכנס לשאלה של עדיפות למערכת ההפעלה (למרות שלדעתי שלומר שמכשירי פאלם החדשים יציבים יותר ממכשירי WM5 רחוקה מן המציאות) אם בוחנים את המכשירים אחד לאחד ה 6915 עדיף טכנולוגית על הטריאו. ל 6915 wi fi מובנה וgps מובנה שלטריאו פשוט אין אותם. מבחינת רזולוצית מסך ההבדל לא גדול - 240 לעומת 320 בטריאו, שלדעתי המסך הגדול יותר עדיף למרות הרזולוציה המעט נמוכה יותר. אני לא רואה את היתרון של הטריאו אלא אם כן אוהבים יותר את מערכת ההפעלה של פאלם על פני זו של מיקרוסופט,ואז לנתוני המכשיר אין משקל בהחלטה.

ה... השמאלית שלי נקרעת מצחוק עכשיו

6915 זה מכשיר עם רשימת נתונים מרשימה ומציאות שימוש עגומה.

AYELET1

New member
2-3 אנשים כאן בפורום ניסו את האח

הצעיר שלו... ולא ממש נותרו חסרי נשימה מהתפעלות

amitp

New member
אני עדיין מנסה להבין מתי הם ניסו את

האח הבוגר.

מספיק להסתכל על נתונים...

רדיו FM? שני רמקולים? באמת! תסתכל על חויית שימוש, שימושיות בכלל, נוחות תפעול ועוד. עובדתית - אין ל-HP ולו דגם אחד שמוצלח בקטגורית המשולבים - וה-6915 לא נראה כ"דבר הבא" בנושא. מה היתרונות היחידים של ה-6915? GPS ו-WIFI. לגבי WIFI - מרבית האנשים שמסתובבים עם תקשורתן יעידו שזה נוח שיש אבל לא הכרחי (במילא GPRS ו-EDGE הרבה יותר זמינים ונוחים לשימוש). לגבי המחיר, ברגע שיש לך תקשורתן יש לך חשבון DATA גדול (בד"כ חבילות של 50-100 או יותר מ"ב) ולכן אין חשיבות ממש ל"חסכון" בשימוש ב-WIFI חינמי (שמנסיון שלי בחו"ל מהשבוע.. - לא ממש בנמצא..) GPS - זה נחמד - אבל אפשר להשתמש במקלט BT חיצוני - מבחינת שימושיות אין הרבה הבדל. תבדוק דברים כמו כמה המכשיר נוח לשימוש ביד אחת (שזה מה שבד"כ יש לך פנוי כאשר אתה מסתובב עם תיק), כמה זמן מחזיקה הסוללה בתרחישי שימוש אמיתיים, מה מבחר האפליקציות שיש לו ועוד. מרבית האנשים ששוחחתי איתם שהיו עם HP החליפו או מעוניינים - מרבית אלו שהיו עם הטראו היו מאוהבים. זה לא מדגם מייצג - אבל מעיד על משהו.. וכן, אני מעדיף פאלם..

roberto3950

New member
קצת נתוני אמת מי שעבד עם המכשיר

הייה לי אותו כמה שבועות וניסיתי אותו, באופן מוחלט הטריאו יותר טוב כמכשיר טלפון וכמחשב כף יד. ואם מישהו שואל איך הייה לי אותו , קיבלתי אותו כעובד HP לבדיקה

amitp

New member
סליחה על הקטנוניות

לא יודע איך ה6915 אולם מה שהבאת כאן אינם "נתוני אמת" אלא התרשמות אישית שלך. אם תוכל לפרט קצת אודות העבודה עם המכשיר אולי נוכל גם אנחנו להתרשם.

וזה מה שאני מנסה לומר..

עמית, ההסטוריה שלי עם PDA התחילה איפה שהוא בתחילת שנות ה-90 עם מכשירים שנקראו PoqetPC (זה לא טעות איות), HP LX200, CASIO BOSS, PSION 5MX, PSION 3C APPLE NEWTON ועוד. בכולם השתמשתי, החזקתי, פיתחתי להם תוכנה ועוד. המכשיר הראשון שממש ממש התלהבתי ממנו ונורא רציתי שיהיה לי אחד היום ה-Pilot 5000 - אם תסתכל על רשימת המכשירים שמניתי שהיו לי לפני ה-Pilot 5000 תגלה שלכולם למעט ה-Casio הייתה חומרה עדיפה, יותר מסך, יותר יכולות, יותר, יותר יותר.. אבל היה חסר להם דבר אחד: שימושיות ונוחות. מאוחר יותר, בכל ה"Marketing Hype" כינו את זה "הזן של פאלם" - לא יכולתי להסכים יותר. אני מסכים שעם השנים, גם אחרים קיבלו "זן" ופאלם קצת איבדה (ויש שיטענו שאיבדה לחלוטין) את ה"זן" שלה. במכשיר אחד איני מסכים לחלוטין - וזה הטראו. כל מי שהסתובב עם טראו 600 - מכשיר שהיה עלוב בתכונותיו "המספריות" אפילו שבוע אחד מבין על מה אני מדבר - זה פשוט לקח את השילוב של טלפון ו-PDA לרמות אחרות לגמרי! אז נכון, המסך היה 160X160 מפוקסל (ואני באתי מ-T3 עם HVGA.. אפילו פחות מפוקסל מ-PPC) ובכל זאת זה לא ממש הפריע וגם לא היה לו Bluetooth וגם לא WIFI - ובכל זאת הצלחתי לשבור את מחסום ה-DATA של אורנג' עם חשבון מטורף על GPRS, להיות מקושר תמיד לעסקי ולהרגיש שיותר טוב מזה לא יכול להיות. ורק שתבין עמית - בתקופה הזאת היו לי סמארטפונים של iMate, נוקיה ואחרים ועדיין זה השילוב שלהם שעשה לי את זה. ושלא תבין לא נכון - אני לא לוקח כל מכשיר שמריץ פאלם ומעלה אותו לדרגת אליל - יש לי גם סמארטפון של חברת PiTech שנקרא Qool 700 ועל אף שהוא מריץ OS5.4, מכיל מצלמה טובה ומסך QVGA (מעין iMate JAM עם מגן מסך פליפ קשיח) עדיין המכשיר הזה נמצא אצלי במגירה מעלה אבק ומחכה ליום שאני ממש ממש יהיה מיואש... היום לצערי, השאלה הראשונה שאני נשאל כשאני מראה מכשיר חדש זה "כמה MHZ?", "זה מריץ WINDOWS?", "כמה זכרון?" ועוד.. חבל.. יש לי PPC שיש לו 32MB/32MB עם מעבד 312 MHZ ואם אני מתקין עליו עברית ומסנכרן אני כמעט לא יכול לעשות שום דבר והוא איטי בצורה מחרידה! בהשוואה ל-TT עם 16MB ו-146MHZ הוא פשוט עגלה לא שימושית - ב-TT ללא כרטיס זכרון יכולתי להחזיק תמיכה בעברית, את היומן שלי מ-1998, 1800 אנשי קשר, אין ספר TODO (שאף פעם לא הגעתי לעשות להם CHECK..) מאות NOTES כ-5-10 משחקים, חבילת OFFICE ו3-5 מסמכים ועדיין המכשיר היה מתפקד כאילו הוא עבר HR (ואף פעם לא נצרכתי לעשות אחד..) משה

amitp

New member
משה, אתה מכיר אותי קצת יותר טוב מזה

לא התכוונתי לנתונים המספריים של ה6915 (אותם דרך אגב אין לי בעייה לברר). לצערי עם "נתוני אמת" בסגנון "הטריאו הרבה יותר טוב" אין לי הרבה מה לעשות מלבד להאמין לכותב. אם יתכבד ויכתוב _במה_ הטריאו יותר טוב תהייה זאת באמת תשובה בעלת ערך. לגבי ההשוואה בין הPPC לTT - לא חושב שכדאי להכנס לזה כרגע אבל תזכיר לי להדגים לך כמה דברים במפגש הבא...

2cookie

New member
לא יודע על איזה מכשיר אתה מדבר

התנסיתי עם מכשירי פוקט PC נחותים הרבה יותר מהמכשיר שאתה מציין, נניח, הג'ורנדה 568 לעומת TT שהיה לי באותה תקופה, ולא התרשמתי מהבדלים קיצוניים במהירות המכשיר. אני גם רוצה להזכיר את ה-X30 שלי, שלא היה שיא היוקר ולעומת זאת לא עבר HR אחד בכל הקריירה שלו למרות שהעמסתי עליו לא מעט, ואני לא מדבר על נתוני PIM שזה כלום...

2cookie

New member
זה פחות או יותר ה-PPC האיטי

בהיסטוריה, הוא גם מעולם לא התחרה ב-TT שהיה יקר ב-150% ממנו.

אתה מפספס את הנקודה ידידי..

אם היינו משווים נתונים כמו שהצרכנים של היום משווים היינו משוכנעים שה-X5 לוקח את ה-TT בלי למצמץ (פי 2 זכרון, יותר מפי-2 CPU) ובכל זאת..

2cookie

New member
אני מסכים איתך בעניין הזה

אבל אם היינו משווים רק מהירות היינו משוכנעים שה-TT לוקח את ה-KJAM בלי למצמץ

והוא לא?? ../images/Emo13.gif

חבר שלי הוא בעליו המאושר של DELL X51V עם מעבד 624 מה"צ. נתתי לו TE מהמגירה שישחק איתו - הוא היה בשוק! הוא לא האמין שלמכשיר מעבד של 126 מה"צ (שזה כ-1/4 מהדל) - הוא טען שה-TE מרגיש מהיר יותר.. משה

למעלה