וזה מה שאני מנסה לומר..
עמית, ההסטוריה שלי עם PDA התחילה איפה שהוא בתחילת שנות ה-90 עם מכשירים שנקראו PoqetPC (זה לא טעות איות), HP LX200, CASIO BOSS, PSION 5MX, PSION 3C APPLE NEWTON ועוד. בכולם השתמשתי, החזקתי, פיתחתי להם תוכנה ועוד. המכשיר הראשון שממש ממש התלהבתי ממנו ונורא רציתי שיהיה לי אחד היום ה-Pilot 5000 - אם תסתכל על רשימת המכשירים שמניתי שהיו לי לפני ה-Pilot 5000 תגלה שלכולם למעט ה-Casio הייתה חומרה עדיפה, יותר מסך, יותר יכולות, יותר, יותר יותר.. אבל היה חסר להם דבר אחד: שימושיות ונוחות. מאוחר יותר, בכל ה"Marketing Hype" כינו את זה "הזן של פאלם" - לא יכולתי להסכים יותר. אני מסכים שעם השנים, גם אחרים קיבלו "זן" ופאלם קצת איבדה (ויש שיטענו שאיבדה לחלוטין) את ה"זן" שלה. במכשיר אחד איני מסכים לחלוטין - וזה הטראו. כל מי שהסתובב עם טראו 600 - מכשיר שהיה עלוב בתכונותיו "המספריות" אפילו שבוע אחד מבין על מה אני מדבר - זה פשוט לקח את השילוב של טלפון ו-PDA לרמות אחרות לגמרי! אז נכון, המסך היה 160X160 מפוקסל (ואני באתי מ-T3 עם HVGA.. אפילו פחות מפוקסל מ-PPC) ובכל זאת זה לא ממש הפריע וגם לא היה לו Bluetooth וגם לא WIFI - ובכל זאת הצלחתי לשבור את מחסום ה-DATA של אורנג' עם חשבון מטורף על GPRS, להיות מקושר תמיד לעסקי ולהרגיש שיותר טוב מזה לא יכול להיות. ורק שתבין עמית - בתקופה הזאת היו לי סמארטפונים של iMate, נוקיה ואחרים ועדיין זה השילוב שלהם שעשה לי את זה. ושלא תבין לא נכון - אני לא לוקח כל מכשיר שמריץ פאלם ומעלה אותו לדרגת אליל - יש לי גם סמארטפון של חברת PiTech שנקרא Qool 700 ועל אף שהוא מריץ OS5.4, מכיל מצלמה טובה ומסך QVGA (מעין iMate JAM עם מגן מסך פליפ קשיח) עדיין המכשיר הזה נמצא אצלי במגירה מעלה אבק ומחכה ליום שאני ממש ממש יהיה מיואש... היום לצערי, השאלה הראשונה שאני נשאל כשאני מראה מכשיר חדש זה "כמה MHZ?", "זה מריץ WINDOWS?", "כמה זכרון?" ועוד.. חבל.. יש לי PPC שיש לו 32MB/32MB עם מעבד 312 MHZ ואם אני מתקין עליו עברית ומסנכרן אני כמעט לא יכול לעשות שום דבר והוא איטי בצורה מחרידה! בהשוואה ל-TT עם 16MB ו-146MHZ הוא פשוט עגלה לא שימושית - ב-TT ללא כרטיס זכרון יכולתי להחזיק תמיכה בעברית, את היומן שלי מ-1998, 1800 אנשי קשר, אין ספר TODO (שאף פעם לא הגעתי לעשות להם CHECK..) מאות NOTES כ-5-10 משחקים, חבילת OFFICE ו3-5 מסמכים ועדיין המכשיר היה מתפקד כאילו הוא עבר HR (ואף פעם לא נצרכתי לעשות אחד..) משה