אני מתפוצצת

שושי../images/Emo124.gif

בפעם הבאה שהיא אומרת לך כך : "תני את הזהב לבנותייך כי רק בזאת הזהב אולי ערכן יעלה, בנותיי ערכם גבוה מספיק בשביל שלא יזדקקו לזהב". "אם יסרבו בנותייך לקחת, תודיעי לי בכדי שאבקש שיתפרו לך כיסים לתכריכים שתוכלי לקחת איתך". הההההה? רוצה עוד דוגמאות? תגידו לי מאיפה החנוניות הזאת אתן לא יודעות לענות ? (איזה מזל שאני פה
, כך אוכל להעביר לכן מה שאני לא אומרת לחמותי
כי היא כל כך טובה שאין צורך בכלל.

ציפי ג

New member
סבתא שלי רק נפטרה

והיא הורישה את כל תכשיטיה לבנותיה. אמא שלי קצת התרעמה. לי זה ממש לא הציק. ודודותי, דווקא נתנו לאמי כל מה שהיא בקשה, ולאאחר שגם הן בחרו, את השאריות הן נתנו לאמי. זו זכותה של אם לתת למי מילדיה איזה רכוש שהיא רוצה. לא חובתם של הילדים לבצע את הרצון ככתבו וכלשונו. אבל לשם כך, צריכה להיות תחושת אהבה במשפחה, ולא של קנאות וחוסר פרגון.

zimes

New member
ועוד טעות אחת: לא מנתקים טלפונים

זה מכוער, מעליב, ויגרום לה לרצות להיות נגדך. אבל לענין: קודם כל - אילו מתחים בבית יש בגלל שחמותך רוצה לבוא לכ"כ ארוך? בינך ובין בעלך? זה לא ענינה של גיסתך, ולא ענינה של חמותך, אלא ענינכם. וכדאי שתבררו את זה. עכשיו להיות מעשיים - למה חמותך רוצה לבוא? בגלל הנכדים? בגלל בנך? למה היא מפריעה לך בבית? את יכולה להגיד לה את זה? חלק? תמצאו פתרונות בהם חמותך מקבלת את מה שהיא רוצה (כמעט), ואת לא סובלת (כמעט). למשל: בשישי בבוקר, היא יוצאת עם הילדים לפארק לכל היום. את מרוויחה שקט ומנוחה, היא - את הנכדים.

5שוש

New member
זה לא ככה

חמותי אומרת שהיא חולה והיא לא יכולה לבשל לשישי שבת. אני אומרת שאני אבשל בשבילה אצלי בבית והיא לא מוכנה צריכים לשרת אותה מיום חמישי עד ראשון . היא גרה לא רחוק ממני. אני לא מזמינה אותה.וחוץ מזה שהיא בכוונה אומרת דברים בשביל להרגיז.

ציפי ג

New member
לפני שתתעלפי

אני אספר לך איך היא רואה, לדעתי, את המצב. זה לא אומר שאת לא צודקת, זה רק דרך ראיה ממשקפים אחרים. אשה אלמנה מזה עשרים שנה, כלומר היא התאלמנה כשחלק מילדיה היו צעירים. בעשר אצבעות היא מטפחת אותם נלחמת עליהם, נאבקת בחיי היומיום. היא רוצה שהם יהיו מאושרים, שיהיה להם כל טוב, ושהיא גם תשתלב בתמונת הכל טוב שלהם. והנה נישא בנה. הבית התרוקן. פתאום, יש לה רק ארבעה קירות להסתכל עליהם. פתאום היא צריכה לחפש אותו כדי להיות בחברתו. אז מה היא בסך הכל מבקשת? אחת לכמה שבתות לבוא לכמה ימים לילד. מה יש הוא לא חייב לה משהו על ההשקעה שלה? ועכשיו למשקפים שלך. לא די שהתחתנתי עם אדם שגדל ללא אבא, ויש לו בשל כך חסכים, עוד הוא הביא לי נדוניה של אמא. נמאס לי לשמוע שאין לה כח, ושהיא נתנה ותרמה. אני רוצה את הבית שלי לעצמי. אני רוצה להרגיש בעלת הבית בביתי. לא רוצה את המחויבות של אם אלמנה על הראש. ומה אני חושבת? אני מבינה את שתיכן. אני יכולה להבין אשה שגדלה ילדים יתומים שרוצה להיות בחברתם, ואני יכולה להבין אותך שאת רוצה כבר קצת שקט. אבל היות והרצונות שלכם כל כך מנוגדים, את חייבת למצוא פתרון אופרטיבי לבעיה. להשתקע בתוכה לא יעזור לך. אומרים, שכשיש לילדים צורך כדאי למלא. כי צורך שממולא, נעלם. הצורך של חמותך הוא הידיעה שהיא עדיין דמות חשובה בחיי בנה. שעדיין היא בשליטה. אולי אם תבואי אליה, ותסבירי לה שאת יודעת שהיא רוצה לבא אליכם, ואת מבינה את הרצון, ולכן את תשמחי שאחת לכמה זמן שאת יכולה (נגיד אחת ל-8 שבועות) היא תבוא לשבת ארוכה, ואחת לכך וכך זמן בעלך יבוא אליה לבד עם או בלי הילדה כרצונה, ותתני לה את ההרגשה שהיא חשובה לו תוריד אותה קצת מהראש שלך?

5שוש

New member
מבטיחה לנסות

מבטיחה לנסות אבל איך שאני מכירה אותה היא לא תסכים כי היא קמצנית.

zimes

New member
זו הבעיה?

תבשלי, ותשלחי לה פלסטיקים עם אוכל. היא תרגיש שדואגים לה. את לא תארחי אותה. בעלך יבקר את אמא שלו. נראה לך סביר?

דני11

New member
תפסיקו להזמין את החמות והגיסות

לבית אם זה גורם לכם ללחץ. אני גדלתי 25 שנה מאחד המדינות באירופה ולמדתי מהגויים שלא מזמינים מישפחה שמפריע זה מנטליות מיזרח תיכונית

למעלה