אני נדהם כל פעם מחדש על כמות הכתיבה כאן ....

Big Cohen

New member
אגב,אם התכוונת שכמות הכתיבה כאן היא גדולה

אז יחסית לפורומים אחרים היא קטנה,אפילו ממש זערורית

ItsikH

Member
אלוהים קיים בוודאות, ואני עדיין אתאיסט
הנה שתי הגדרות תחתן אלוהים קיים בוודאות:
  • הגדרת אלוהים - הנה למשל הגדרת פנתאיסטית אפשרית, שמזהה את אלוהים עם היקום כולו, כמות שהוא, ללא שום דרישה אנושית קטנונית וילדותית לתודעה, כוונה או סמכות, ודאי שלא למעורבות בחיי בני האדם.
  • הגדרת קיום - אלוהים כרעיון מופשט ודאי שקיים, ממש כמו הארי פוטר.
אה, לא, תאמר, הכוונה להגדרת אלוהים באמונות דתיות מאוד מסוימות ולא באחרות, ומדובר בהגדרת קיום פיזי ולא כרעיון.

ההבחנה שאתה עושה בין אמונה לבין ידיעה אינה מבוססת: כל מה שאתה יודע הוא בעולם המחשבה, לכן אינו מובטח לך, אתה מאמין שאמא לא חדלה להתקיים ברגע שהיא יוצאת מהחדר, רק מפני שאתה מסיק זאת מכך שהיא חוזרת - אתה לא יודע שאכן כך. לכן יש הרבה מאוד יישויות פיזיות שאתה מקבל את קיומן כידיעה, למרות שאתה במובלע נשען ומסתמך על מידע שניתן לך ואינך יודע אותו בוודאות. אילו תקדיש את כל זמנך ומרצך ללימוד כל הידע עליו מתבססות האמונות שלך, לא תוכל להתקיים.

Big Cohen

New member
אתה בעצם אומר...

"אלוהים קיים בוודאות, ואני עדיין אתאיסט (לא מאמין בקיומו של כל אל)..."
אם אלוהים קיים בוודאות איך אתה אתאיסט שלא מאמין בקיום אלים כלשהם?

ItsikH

Member
הראיתי איך בדיוק הוא קיים בוודאות - אפילו וודאות לוגית ללא
צורך בברורה במציאות - אם מגדירים את אלוהים ככל מה שקיים, הרי לך קיום וודאי. זו הגדרה ממש של מה שקיים.
לכן אתאיזם אינו שלילה כל רעיון אפשרי לאלוהים אלא רק הרעיונות שהדתות מגדירות, או כל מקבילה להם. אלו הגדרות ספציפיות ולא כל הגדרה אפשרית.

Big Cohen

New member
רק דבר קטן.

אלוהים לא יכול להיות כל מה שקיים.
תחשוב לבד איזה דברים אי-אפשר לקרוא להם אלוהים...

BravoMan

Active member
על זה רק אתה יכול לענות!

בהודעותיך הקודמות בחרת לקרוא לקבוצה של מושגים מופשטים ואקראיים "אלוהים".
&nbsp
המושגים האלה יכולים להתפרש בתור כל דבר, לכן, אם התכוונת לשים מגבלות על אלוהים, הרי שאתה היחיד שיודע מה הן המגבלות האלה.

ItsikH

Member
לא רק שאין הגדרה אחת חד משמעית לאלוהים
יש גישה שלמה בדת ששוללת כל הגדרה לאלוהים מראש.

trilliane

Well-known member
מנהל
נדהם על? מאמין של? מילא התוכן השגוי, אבל במה חטאה העברית?

מדור 26

New member
הפורום הזה הוא פורום אתאיסטי

דהיינו פורום של כופרים בקיומו של אל. אז מדוע מאמינים נכנסים כאן?
כנרא שאינם בטוחים באמונתם ומעוניינים לברר דעה אחרת. כי אחרת היו מצטרפים לפורום דתי או חרדי, שלא חסרים ב"תפוז"

למעלה