אני נואשת.השכן עושה מה שבראש שלו.הצילו.לתבוע?

swing 84

New member
אני נואשת.השכן עושה מה שבראש שלו.הצילו.לתבוע?

לכל מי שיוכל לעזור- מודה מראש כי אני כבר יומיים לא ישנה ואבודה לגמרי. ברשותי דירת חמישה חדרים עם מחסן וחניה. אני גרה בקומה רביעית. הבעיה שלי היא עם שכן שגר מתחתיי בקומה השלישית. בעיה מס' 1 לפני שלושה חודשים השכן בא אלי לבית ואמר שהוא רוצה להרחיב את המרפסת שלו שנמצאת מתחתיי. הוא ביקש שאני אחתום לו על אישור. סרבתי. כי אם הוא מרחיב את המרפסת במקום הנוף שיש לי היום יהיה לי את המרפסת שלו. היום למרות שלא חתמתי לו הוא התחיל בעבודות להרחבת המרפסת. האם יש מצב שהוא יכול לעשות את זה למרות שאני לא חתמתי לו. מה עושים? בעיה מס' 2 לאותו שכן יש חנייה. החנייה היא בחצר של הבניין ויש לה גג. השכן החליט שהוא בונה קירות וסוגר את החניה עם שער חשמלי ובעצם יוצר לו מין חנייה סגורה. סבבה. הבעייה היא שיש לי מחסן. והחלון של המחסן יוצא לחניה שלו. ואם הוא סוגר את החנייה החלון שלי בעצם ייצא במקום לרחוב כמו שהיה עד היום לתוך החנייה הסגורה שלו בלי אוויר ובלי אור. המחסן גם ככה נמצא במרתף אז אני חייבת את החלון לאור ולאיוורור. האם זה חוקי שהוא יסגור את החניה שלו ועל הדרך בעצם יסגור לי את החלון (אין מצב לסגור את החניה בלי לסגור לי את החלון). אני משתמשת המון במחסן שלי ולא רוצה שיהיה שם חנוק וחשוך נ.ב החנייה שלו צמודה גם לחלון שליד דלת הכניסה לבניין וגם אותו הוא סוגר. האם זה חוקי שהוא סוגר חלון של כל הבניין לטובתו האישית. תודה לכל מי שעוזר

היתרים

עליך לפנות לעירייה ולהודיע להם שהוא בונה ללא היתר. כמו כן, את יכולה לפנות לבית המשפט בבקשה למתן צו מניעה שיורה על עצירת הבנייה הבלתי חוקית. במידה והוא עושה כן הוא עשוי לקבל צו הריסה וקנסות פליליים. את יכולה לפנות אליו באמצעות מכתב (רצוי מעו"ד) שמודיע לו שהפעולות שלו נעשות בניגוד לדין וכי אם לא יחדל מלעשות כן יהיה צפוי לתביעה אזרחית בגין פגיעה בערך הנכס שלך ובמידה והוא משלים את הבניה את יכולה לתבוע אותו בתביעה אזרחית.

למעלה