אני נורא מיואשת

sunrize1

New member
אני נורא מיואשת../images/Emo4.gif

הילד צילצל לפני זמן קצר והיה מאוד מדוכא וביקש שאעזור לו ואני לא יודעת איך.... בוועדה הרפואית לא התחשבו באישורים הרפואיים שנתן להם והתעקשו שילך לקורס מ"כים והוא לא מוכן. למי ניתן לפנות בעניין הזה ואיך אפשר להוציא אותי מהקורס הזה? אני כ'כ דואגת שהוא יכנס לדכאון,גם השפעת שממנה טרם החלים ,חזרה אליו והוא שוב משתעל נורא ומנוזל ובקושי יכול לדבר וגם הקשיים שמערימים עליו שם,במקום להתחשב בכך שהוא בן יחיד ואני חד הורית ושנינו עברנו תלאות ויסורים במשך שנים.אני רוצה לעזור לו ולא יודעת לאן לפנות ועם מי לדבר...

oshiko

New member
איזה תפקיד הוא רוצה לקבל?

מ"כים זה די איכותי, מבחינת אנשים וסביבה. למה הוא כל כך לא רוצה את זה? השאלה היא אם פרופיל יותר נמוך, שממילא קשה לו מאד להשיג, ייתן לו משהו יותר טוב? ד"א אפשר עד כמה ששמעתי לחתום חתימה מגבילה לבן יחיד. כלומר לאשר לו לשרת בקרבי, אבל רק ביחידות מסויימות. פלוגת חילוץ והצלה, למשל. למרות שזה נחשב לקרבי, זה לא מלחיץ כמו חי"ר או יחידות שדה אחרות. אולי זה יותר מתאים לו.

sunrize1

New member
oshiko,סליחה על בורותי...

האם זה אומר שהוא ישרת קרבי? הרי הוא בן יחיד ולא חתמתי על שום מסמך שאני מסכימה שישרת בקרבי. לאיזה תפקיד הוא רוצה להתקבל,שאלת. הוא מצויין בתחום המחשבים, זה אחד התפקידים שיעניינו ויתאימו לו או משהו דומה לזה. בכל מקרה, אני לא מוכנה בשום אופן להסכים שישרת בקרבי,גם אם יתהפך העולם. כרגע, אין לי מושג מה בדיוק אני יכולה לעשות,חשבתי אפילו לנסוע לבסיס ולדבר עם המפקדים שם,אבל אני לא יודעת אם יסכימו לדבר איתי או שאולי ינפנפו אותי משם ואם זה יעזור אם אבקש לשוחח איתם... אוף.הייתה לי הרגשה שיהיו צרות, הרי לא יתכן שמשהו יזרום אצלנו חלק... כל החיים רק קשיים ומועקות,זאת מנת חלקי כנראה. כ'כ קיוויתי שיתחשבו בו,ששם ימצא אנשים שיבואו לקראתו,אבל בסתר ליבי הרגשתי רע עם הגיוס, כי שיערתי שזה לא הולך להיות כפי שהוא ציפה וחלם.

oshiko

New member
דבר ראשון - נסי לחדד את עניין המ"כ

אולי הוא לא מספיק מכיר את זה. בסך הכל יכול להיות שזה לא רע בשבילו. יש כאן בפורום את "אלומת אור43" שהבן שלה גם פחד בהתחלה מהתפקיד הזה, אבל בהמשך הסתדר מצויין, והיום הוא בתפקיד הזה ומאד מרוצה. אולי כדאי לנסות לסדר שהם ידברו אחד עם השני - נסו לסדר את זה במסרים. חבל לבזבז אנרגיה בלי לדעת מספיק מה טוב ולאן הולכים. אם זה ממש לא בא בחשבון - נדבר הלאה. ולמען הסר ספק - זה לא תפקיד קרבי. בד"כ נותנים אותו לבנים יחידים מפני שזה תפקיד לא קרבי שדורש פרופיל קרבי.

"עוף גוזל" או שמא "אוף, גוזל"?...

אמא יקרה, היססתי רבות באם לכתוב אליך. כפי שאת מבינה מהשם שבחרתי לעצמי, הילדים שלי סיימו את שירותם הצבאי והבן, שהיה קרבי בכל מהלך שירותו (פלס"ר נחל) - כבר הספיק לשרת ו"לטחון" הרבה הרבה ימי מילואים, רובם מבצעיים, במקומות ובתפקידים קשים ומסוכנים. במשך שנים אני ישנה עם מה שהגדרתי "עין תורנית פקוחה". מה שאני רוצה להבהיר לך הוא כזה: את לא התגייסת לצבא הבן שלך התגייס. את כל כך מעורבת בחייו, עד שכבר הפכתם לאחד. שימי לב שבשטף הכתיבה, יצא לך לכתוב: "למי ניתן לפנות בעניין הזה ואיך אפשר להוציא אותי מהקורסם הזה"? (ההדגשה של המילה "אותי" - נעשתה על ידי במכוון). הילד בסה"כ יומיים או שלושה בצבא. המצב לא מוכר. אנשים לא מוכרים, סדר יום נוקשה, בקיצור - הוא לא אצל אמא... תפקידנו כהורים הוא להכין את הילדים שלנו לחיים. אני מבינה שלך לא צריך לספר שהחיים הם לא בדיוק גן של שושנים. לא תמיד או, יותר נכון, בדרך כלל לא מקבלים את מה שרוצים. לכן צריך לדעת לבחור בין אלטרנטיבות. הבחירה הזאת היא לרוב לא בין אלטרנטיבה טובה לרעה - אלא בין טובה פחות וגרועה. את שמה עצמך במקומו. את רוצה ללכת לפניו ולסלק מדרכו את כל המכשולים. להזיז הצידה את כל האנשים "הרעים". שיתקל רק באנשים נחמדים ודורשי טובתו, ושכולם יכירו בכך שהוא הילד היחיד והמיוחד שלך! זה המצב בעצם שבפניו עומדות כל האמהות, וכדי שלא יכעסו עלי כאן האבות - אז ארחיב ואומר שזה המצב שבפניו עומדים כל ההורים. כל אחד יודע ובטוח בכך שהילד שלו הוא חכם ורגיש ויחיד ומיוחד - ומגיע לו, מגיע לו, רק הטוב ביותר - "מטוב השמיים ומשמני הארץ". מרבית ההורים מבינים שהצבא, מה לעשות, הוא מערכת המטפלת בהמונים, ואינה פנויה לטפל בכל אחד ואחד כפי שההורים שלו היו מטפלים בו. נבואות או הגדרות מהסוג של "ידעתי שזה יהיה ככה" "למה זה מגיע לי" "כל מה שקורה לי/לנו אלה רק דברים רעים" ועוד ועוד - "נבואות" או הגדרות כאלו נוטות להגשים את עצמן. אם מצפים רק לרע - קרוב לודאי שיהיה רע. אם משדרים לילד שהוא לא יכול - הוא לרוב באמת לא יוכל. בסופו של דבר - ההחלטה צריכה להיות שלו, לא שלך! את יכולה לעזור לו בכך שתלקטי אינפורמציה רבה ככל שניתן, מכל מיני מקורות ותביאי אותה בפניו. איך הוא יכול לדעת שהוא לא רוצה משהו שהוא בכלל לא מכיר? אני סמוכה ובטוחה שאם ישקול את המצב בשקט ובלי לחצים, ואת תעזרי לו בכך - הוא יגיע להחלטה מושכלת. הכנסי לפורום תמיכה נפשית לחיילים, כאן בתפוז, תשאלי חיילים שעברו מסלול דומה - ואז מסרי את מה שגילית לבנך. באשר אלייך - מומלץ בחום לצעוד שני צעדים לאחור וגם שניים הצידה. העירוב הזה, כפי שאת מגדירה אותו: "כשרע לו - אז רע לי" - הוא לא בריא לטווח הארוך, הוא לא מתאים לגיל המכובד שאליו הגיע בנך, ואני חוששת שיום אחד הוא פשוט יתפוצץ, דווקא בזמן ובמקום הכי לא צפויים. לסיכום: הבן שלך לא יהיה חייל קרבי, כי הוא בן יחיד ואת לא חתמת על המסמכים שבהם את מתירה לו להיות קרבי. מוצע לו תפקיד איכותי מאד והוא צריך לפחות לנסות. בקשר למצב הרפואי - כאן זה בהחלט ניתן ואפילו מומלץ להתערב, באם את חושבת שיש במצבו הבריאותי משהו מהותי שלא נלקח בחשבון ע"י הוועדה הרפואית. בקישורים כאן בפורום יש מספרי טלפון ופקס של נציב פניות הציבור, של מוקד חיל הרפואה ושל קציני הערים. את יכולה לנסות ולפנות, אבל חשוב מאד שתשבי בשקט ותגדירי קודם כל לעצמך על מה את קובלת. שהגישה שלך תהיה עניינית ולא טעונה ואולי אפילו לחוצה או היסטרית. הבן שלך צריך להרגיש שאת כאן בשבילו, אבל לא במקומו. שיוכל לספר לך ולהתייעץ איתך, מבלי שיצטרך לחשוש שהוא פוגע בך או "הורס" אותך, אחרת הוא יתחיל למדר אותך, כדי "להגן" עלייך. יש להניח שבגלל נסיבות החיים כפי שתיארת - הוא כבר בוגר יותר מרבים בני גילו ולקח על עצמו מבלי משים תפקידים לא לו. האם בזאת את רוצה? מיותר לציין כי אני, כמו כולנו כאן - לרשותך. גם מעל דפי הפורום וגם במסרים אישיים.

hello18

New member
וואו.. כל מילה שווה את משקלה בזהב..

גם אני קראתי את השירשור לעיל והתלבטתי אם להגיב.. אני מבקרת בפורום הנהדר הזה בקביעות אך בדר"כ נמנעת מלהוסיף משלי (ביישנית קצת כנראה..)הפעם משהו בדברים של סנרייז קומם אותי וכל כך שמחתי לקרוא את תגובתך, אמשל מילומניק,.. לא יכולתי לאמר את זה טוב ממך! ולך, סנרייז, מתי שהוא הילדים שלנו צריכים לצאת מהקן, ואין מה לעשות, לטובתם, אנחנו צריכים ללמוד לשחרר אותם ולתת להם לעוף לבד...

sunrize1

New member
ערב טוב

אני מאוד מצטערת אם דבריי קוממו אותך או מישהו אחר בפורום,כתבתי את מה שאני מרגישה וחושבת,כי חשבתי שבפורום הזה מותר להביע את רחשי ליבי,את חששותיי ואת דעתי. כפי שהבנת,בני הוא בן יחיד. לא אלאה אותך בסיפורי מעשיות וגם לא בשנים שקדמו לגיוסו,רק אספר לך שגם אני וגם הוא, עברנו המון וטבעי שאדאג לו וארצה לעזור לו ואהיה לחוצה. נכון שכל אמא דואגת לילדיה ואני לא מזלזלת חלילה באף אחד,אבל זה לא אומר שלי אסור לדאוג לבני ושזה הופך אותי ל"היסטרית" אשר מונעת ממנו להתקדם בכיוון חיובי. להפך,תמיד עודדתי אותו ועמדתי לצידו וייעצתי לו כאשר ביקש. שימי לב - *ייעצתי* ולא קבעתי והחלטתי במקומו. כלומר,תמיד ההחלטות הסופיות היו שלו בלבד.כך גם בנושא הצבא. לא הייתי מרגישה כפי שאני מרגישה עכשיו,אם הייתי יודעת שטוב לו היכן שהוא נמצא,שהוא מוכן לקבל עליו את התפקיד שהטילו עליו וכו'. אך,הילד נשמע מאוד מדוכא,הוא פנה אליי וביקש שאעזור בעניין. כמו כן,קיימת בעייה רפואית שמשומה לא נלקחה שם בחשבון,למרות האישורים הרפואיים שהוא מסר להם.בעיה זאת מגבילה אותו לבצע מאמץ יתר ולשאת משקל כבד ואם איני טועה, בקורס הנ'ל האימונים לא בדיוק קלים,בלשון המעטה. לסיכומו של דבר,כנראה שטעיתי כשכתבתי כאן,משום שברגעים אלה,ביקורת,נזיפות והטפת מוסר,הם ממש לא מה שציפיתי להם וזה מה שמשתמע מתגובתך וגם מהתגובה של מי שכתב אחרייך ואמר שכביכול *הוצאת לו את המילים מהפה*. בכל מקרה, אעשה את כל אשר יעלה בידי כדי לעזור לבני,עכשיו ותמיד,כי הוא הדבר הכי יקר לי בעולם. תודה ובהצלחה לכולם.

hello18

New member
תגובה

לא טעית כשפירסמת את דברייך כאן בפורום.. בהחלט לא, ואם זה מה שהבנת מדבריי- אז בהחלט לא זו הכוונה ועימך הסליחה. יחד עם זאת, אני בהחלט חושבת שתפקידנו כאן הוא לא רק לתמוך ולאשר אלא גם לפעמים "להציב מולנו מראה" ולהראות דברים מזווית אחרת וממימד של ניסיון וחויות דומות או אחרות.. זה הכל! לא היתה כאן ביקורת והטפת מוסר אלא נסיון להרגיע ולהראות את הדברים באור אחר. בכול אופן אני מאחלת לך ולבנך בהצלחה ושבעוד זמן קצר ימים אלה יהפכו לזכרון רחוק ועמום.. דרך אגב, לגבי הבעיה הרפואית, כפי שאמרה כבר אימשל מילואימניק..זהו נושא נפרד ובו יש לטפל בכל הכלים העומדים לרשותיך.

../images/Emo24.gif לא בקורת ולא הטפת מוסר ../images/Emo23.gif

צר לי, כל כך צר לי, שזה מה שבחרת לקחת מכל מה שכתבתי לך. כאמא חרדה במיוחד עם "דיפלומה" - פשוט רציתי לצייד אותך בכמה תובנות, שרכשתי בעמל רב, בהרבה יזע ודמעות, מאז שהפכתי לאם, ובעיקר מאז שבני התגייס לצבא. אין ספק שכאשר רע לו והוא מדוכא, לנו האמהות קשה מאד לקבל את זה ולהתמודד עם זה. ניסיתי לתת לך כלים כדי שההתמודדות שלך תהיה קלה יותר, ובעקבות כך - גם העזרה והתמיכה שתגישי לו יהיו יותר אפקטיביות. לכן, אני עדיין טוענת שאין לו מספיק אינפורמציה בכדי לשלול על הסף את הקורס הזה. וזה לא סוף העולם אם ילך בתחילה שלא מרצונו - ואולי אח"כ יראה שהאוירה, המפקדים, החברים וגם התפקיד - באמת "שווים". הוא תמיד יכול לפסול את עצמו במהלך הקורס ולהפלט בחזרה לבקו"ם. הדכאון שלו מוקדם מדי ומוגזם מדי. אם תנסי להעביר לו את התחושה הזאת - את תועילי לו וגם לעצמך הרבה יותר מאשר אם תשקעי בדכאון ביחד איתו. דכאון, כידוע, הוא תחושה די מזופתת, המתאפיינת בדרך כלל במבט על המציאות במונחים של "כן, לא, שחור, לבן". המטרה היא להאיר ממש כמו בפנס אפשרויות נוספות. בקשר לבעיה הרפואית - חוזרת ומדגישה: כאן אין שום מקום לפשרות. יש דרכים בצבא כדי לערער על קביעתה של וועדה רפואית, וכאן את בהחלט חייבת להתערב - אם את חושבת שהבעיה הוזנחה. ושוב, הכוונה לא היתה לפגוע בך. אם פגעתי - אני מתנצלת מעומק הלב.

שלחתי לך מסר

דברי איתי ואעזור לך מה שאוכל גם הבן שלי בן יחיד גם הבן שלי יצא לקורס מכים וכיום הבן שלי הוא מ"מ טירונים לכל אמא יש את השביזות הזו של ההתחלה לכל בן יש את השביזות של ההתחלה התפקיד שלך הוא לעודד את הבן ולעזור לו לצאת מהאיחסה בזה שתעמדי מאחור ככותל אבל לא להוציא את האויר מהמפרשים כל התחלה היא קשה, מבילה ואפילו גורמת לשוק... לא סתם קוראים ל"צעירים" "שוקיסטים" דברי איתי ובשמחה אעזור לך אם אוכל כשהבן יחזור הבית לחג בשמחה ידבר איתו אם זה יעזור כל טוב ותרימי את הראש

שויו

New member
כאמא לחייל טרי מבינה מאד את רצונך

ואת הרגשתך אבל....... בזמן הקצר (6 שב') שהבן שלנו בצבא למדתי הרבה דברים. זה לא קל, אפילו קשה מאד להרגיש את חוסר השליטה שלנו בעניינים. עד היום יכולנו (אם רצינו) להתערב ולהשפיע כמעט בכל ענייני הילדים. אבל להשקפתי, בצבא זה נגמר. פה לא אנחנו קובעים את מהלך העניינים וגם הבנים לא. אני למדתי לדעת שבשעה שהם יושבים מול קצין המיון בבקו"ם שחוזר ומקריא להם את מה שבקשו במנילה ועושה עצמו מקשיב שוב לרצונם- באותו הזמן בדיוק מופיע לו על המסך השיבוץ העתידי של הבן כולל הקורס בו ישובץ בסוף הטירונות. היכולת של הילד להשפיע על עתידו בצבא מוגבלת מאד כי לא הוא המחליט פה. הרצון האישי של כל חייל וחייל לא עומד בראש סולם העדיפויות של צה"ל ולכן חלק גדול מהחיילים לא מרוצים. בטח בהתחלה. הם יצאו מחממה חמה, חיק ההורים המפנקת למערכת גדולה מאד ואיך אמר לבני המ"מ בקורס בשיחה האישית: "לא מעניין אותי שאתה לא מעוניין להיות בקורס הזה ובחייל הזה!" נקודה! אז מה נשאר: להקשיב ולהקשיב להם, לתמוך ולעודד , לכוון אותם להסתכל על הצדדים החיוביים בכל סיטואציה, לחבק ולפנק כשהם מגיעים. יש האומרים שלא משנה איפה משרתים, הכי חשוב איזה חבר'ה פוגשים שם. בנך רק התחיל ואני מצטרפת לקודמי שכתבו לך שכמעט כל התחלה קשה, דורשת הסתגלות ולא מהנה. אבל הם צריכים ללמוד להסתגל למצבים האלה שבסה"כ די מכינים אותםם לחיים אח"כ. אכן קשה לנו לשמוע אותם מצוברחים או "מדוכאים" אבל צריך להרים את הראש ולהמשיך לעודד ולהגיד כמה אנחנו אוהבים אותם וסומכים עליהם שהם יתמודדו. כל האמור לעיל אינו מתיחס לבעיות רפואיות. במצב כזה אני חושבת שיש מקום להתערבות מצד ההורים. גם את כרגע במצב חדש של הסתגלות, הסתגלות למצב של אמא לחייל. בהחלט לא פשוט וכאן בהחלט יש בית חם לשתף ולהשתתף. כולנו באותה הסירה. אז התעודדי נא וקבלי כוחות להעביר לבן היקר. בהצלחה לשניכם.

סמדר בנ

New member
אל תתייאשי ../images/Emo42.gif

אם הבנתי נכון, הוא מיועד למ"כ טירונות כללית (מה שנקרא טירונות "ג'ובניקים" מבלי לפגוע כמובן באף אחד). הקורס אמנם אינטנסיבי אבל לא כמו מ"כ קרבי. ישנן גם הרבה בנות שמשרתות בתפקיד הזה. התפקיד ככלל נחשב לתפקיד טוב, ואם הוא חברותי כפי שתיארת אין סיבה שלא יסתדר היטב. לא הבנתי מאילו טעמים הוא לא מעוניין - האם רצונו לשרת קל"ב בבסיס פתוח, האם לא מתאים לו לפקד על אנשים? האם פשוט חלם על משהו אחר? על הצד הבריאותי כבר ענתה לך ו"אמא של מילואימניק טחון" והמליצה לאן לפנות אם לדעתך ישנה בעייה שאינה מטופלת ועשויה להסתבך. אם יש בעייה בבית שמצדיקה שירות קל"ב עליו לפנות למש"קית ת"ש בנושא. אם הוא פשוט לא יודע על התפקיד את יכולה להתעניין בפורום סדירים, יש לשער שגם מ"כים גולשים שם לפעמים (בטח בעיקר בסופי שבוע). גם הבן של "אלומת אור" יכול להוסיף אינפורמציה בנושא. גם אם יחזור לשיבוץ לא מובטח כלל שיקבל תפקיד אחר שכן ירצה. העיקר באמת למצוא פעילות שתקדם את הנושא ותיתן לך כלים להתמודד ולעזור לבנך.

גנקויה

New member
האם הבן לא קיבלה מנילה טרם הגיוס?

(התנצלות אם השרשור לא כהלכה ..) אם הוא בן יחיד הרי היה צריך לקבל מנילה לא קרבית שכוללת עוד תפקידים פרט להדרכה, ובד"כ מציעים שם קורס כלשהו של מחשוב ברמות שונות. פרט לזה לא כל אחד מתאים להדרכה, ומ"כ זה תפקיד חשוב ותובעני , לכן אם זה בבירור לא מתאים לו- כדאי שייצא מזה מהר ככל האפשר. אם הוא בן יחיד לאמא חד הורית והוא רוצה בכך - אין שום סיבה שהוא לא יהיה בתפקיד שכולל יציאות יום יומיות . יש אלפי חיילים שאינם בנים יחידים שמשרתים בתפקידים האלו . כמו שכתבו כאן השאלה הבסיסית היא האם רק את מעוניינת שהוא ישרת קל"ב או שזהו גם רצון שלו . תבדקי את זה היטיב כדי שלא יקרה שהוא מבקש לשרת קל"ב רק כדי לרצות אותך . צריך להבין שזה קצת קשה יותר למי שהולך לצבא מבלי שיידע מראש לאן הוא מיועד , המתח הזה קשה וגם הציפייה ואיתה לפעמים האכזבה . כשיודעים מראש לאיזו יחידה או לאיזה תפקיד מיועדים , מבררים בד"כ פרטים על הקורס או היחידה, לפעמים מדברים עם חיילים שמשרתים שם ..... כך שהחייל הטרי פחות בהלם וידע למה לצפות.

sunrize1

New member
זה בדיוק העניין../images/Emo45.gif

שלא רק אני רוצה שהוא ישרת קרוב לבית,גם הוא רוצה בכך והיה בטוח שבהיותו בן יחיד לאמא חד הורית,לא יהיו לו שום בעיות וזה יהיה ברור מאליו. אבל,למרבה הצער,כגודל הציפיות-כך גודל האכזבות. הילד התגייס דווקא עם מוטיבציה ורצון לשרת,הוא לא השתמט ולא עשה הצגות,אלא להפך,אמר לי שהוא רוצה לתרום למדינה ,אבל מתברר שהמערכת אטומה לגמרי. הנה לדוגמא מה שקרה היום- הילד הרגיש מאוד רע,היו לו סחרחורות וכמעט התעלף.ניגש לרופא ומה קיבל? אקמול! בלי שום בדיקה גופנית,בלי למדוד לחץ דם,פשוט מאוד נתן לו כדור אקמול ושיחרר אותו. ואם היה קורה משהו??? מי היה אשם?? הוא כבר דיבר הרבה פעמים עם קצינת ת'ש (אני מקווה שזה השם) וביקש למלא טופס 55 לשינוי שיבוץ,הוא הסביר לה את הסיבות,בכה אפילו. התשובה הייתה שאין אפשרות לטופס הזה עד שיבררו את העניין לעומק ויעשו בדק בית-תרתי משמע-כלומר הם צריכים לבוא אליי ולהתרשם מהמצב. ואני פשוט לא קולטת,לא מסוגלת להבין,הרי הוא מבקש לעבור ולשרת קל'ב, יש לו את הזכות המלאה לכך,מהסיבות שציינתי ועוד כמה ,אז מדוע לייאש אותו ואותי ולהוריד את המוראל והמוטיבציה שלו? האם בצורה כזאת הם חושבים שהוא יהיה חייל טוב יותר?כי אם כן,הרי שטעות בידיהם.וחבל מאוד שכך... בקשר למנילה- אני לא יודעת אם קיבל טרם הגיוס,אבל אשאל אותו בשיחתינו הקרובה ואשיב לך. בכל מקרה ,תודה על התגובה והרצון לעזור יישר כוח

סמדר בנ

New member
כמי ששירתה פעם

בעבר (הדי רחוק...) כקצינת ת"ש (תנאי שירות), ונראה שהדברים לא השתנו מאז- כל בקשה לשינוי תנאים (יציאות, קל"ב, אישור עבודה וכד') דורש ביקור בית של המש"קית/קצינת ת"ש. הרי את מבינה שעל כל מקרה מוצדק ישנה עוד כמה שמחפשים להשתמט, להקל על עצמם וכד'. מערכת כזו גדולה מבחינת כח אדם לא יכולה להסתמך על דברי החייל אלא חייבת לבדוק. מבחינת מה שמגיע - עד כמה שאני יודעת, לבנים יחידים יש הקלה מבחינת השירות הקרבי (כלומר מצריך חתימת הורים). כל השאר אינו אוטומטי. ייתכן ולאחר ביקור בית ושיחה איתך יחליטו שיש הצדקה להעבירו לשרת קל"ב. בכל מקרה צריך סבלנות - זה תהליך שלוקח זמן, ולא תמיד התוצאה מתאימה למה שהחייל מצפה.

sunrize1

New member
ובקשר למנילה,הרגע שאלתי אותו

פשוט לא אישרו לו את הקורס שבחר.ולפי מה שאמר יש לו קבא(?) גבוהה. לא שאני יודעת מה פירוש...

סמדר בנ

New member
קב"א=קבוצת איכות

זה ציון שחיילים מקבלים לאחר צו ראשון שמשכלל נתונים כמו המבחן הפסיכוטכני, ראיון אישי (לבנים) מוטיבציה וכד'. לפי זה לרוב מקבלים את התפקידים במנילה. החיילים מדרגים לפי סדר העדפות את התפקידים. לא תמיד כפי שאת רואה מקבלים עדיפות ראשונה או אחרת, יש עןוד שיקולים אחרים שנכנסים, אם כי אני חייבת לציין שהצבא משתדל.

oshiko

New member
קב"א = קבוצת איכות

שיקלול של המבחנים הפסיכוטכניים, ההשכלה והתרשמות מהרמה הכללית והמוטיבציה על-סמך ראיון. מדורגת בתחום המספרים 41-56. הסבר על שיקלול הקב"א נמצא במאמרי הפורום. במנילה מסמנים יותר מאפשרות אחת. לפעמים מקבלים את הבחירה השנייה או השלישית ולא את הראשונה, מסיבות מובנות של התאמת הביקוש להיצע מבחינת צרכי הצבא. ברור שאי אפשר לתת תמיד לכל אחד מה שהוא בחר בעדיפות ראשונה. מה היו התפקידים שהוא בחר במנילה? האם לא מדובר בתפקידים שדורשים מיון כלשהו?

sunrize1

New member
במנילה הוא בחר

לפי מה שזכור לי- משטרה צבאית,מודיעין,חובש,מחשבים. לא צויין שם בכלל עניין ה-מ"כ,בכלל. אף אחד מהבחירות שלו לא התקבלה, הם קבעו לו עובדה קיימת. זה מה שמקומם אותי מאוד,שזה לא עלה לפני הגיוס ושלא שאלו אפילו את דעתו, האם הוא מסוגל,האם הוא כשיר גופנית,נפשית,לא רמזו לו אפילו בקשר לזה. צילצלתי לקצין פניות ציבור בעניין והוא אמר לי שיפנה לרופא ולקב'ן ולמשקית ת'ש ויבקש טופס 55.אבל לפי מה שהבנתי,זאת פרוצדורה לא קצרה,עד שימלואו הטפסים ועד שהיא תגיע לביקור בית ועד שיאשרו או לא,את שינוי השיבוץ.ובינתיים ,הוא מדוכא ומיואש וגם לא מרגיש טוב... רק ביום שישי הוא יוכל לצאת הביתה,עד אז הוא יכול רק לתפוס בלמפה,לצערי....

למעלה