אני סקרנית

tlingit

New member
אני סקרנית

מה דעתכם על ההסמכה של ארגון ICF ? זה מועיל? זה חשוב? זה מיותר? אתם מתכוונים לנסות להגיע להסמכה הזו, או שהיא נראית לכם מיותרת / מסובכת מדי להשגה? (העליתי את השאלה גם לסקרים)

אלדר01

New member
לדעתי החשיבות בהסמכה

היא בפתיחת דלתות.מאמן מוסמך יוכל למצוא יותר מתאמנים וארגונים לאמן. אני הייתי בשלב ראשון מנסה להשיג הסמכה באיגוד הישראלי ל-coaching ובהמשך בארגון הבינלאומי ל-coaching לעידית הנה קישור לארגון הבינלאומי:ICF http://www.coachfederation.org/

תודות על האינפורמציה

בהחלט חומר למחשבה. כרגע אני ממוקדת להעלות את האתר שלי (חדש !!) ודוחה את המחשבה וההחלטות בנושא למועד מאוחר יותר. יום נפלא.

היי עידית,

יש מספר גופים המעניקים הסמכות חלקם אמריקניים. אחד מהם אוסטרלי. לחלק יש כבר נציגויות בארץ, חלק מהם מוכר נציגות לכל המרבה במחיר, חלק מעמידים תנאים מקצועיים רציניים כתנאי להסמכה וחלק יקבלו אותך כחברה מן המניין בעבור.... 70 $ לשנה בלבד. גם פה לא הייתי ממהרת אלא בודקת מה ומי עומד מאחורי ההסמכה, איזו רצינות היא משדרת ומי מכיר בהסמכה הזו מלמד הגוף עצמו... יום נפלא גם לך ענת

../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

הייתי בחופשה נפלאה באילת (תחליף של הרגע האחרון לחופשה המתוכננת בסיני) וחזרתי מגובסת ביד
אני כנראה צריכה אימון בלהפסיק לנסות כל ספורט אתגרי וללכת איתו עד לקצה. עכשו מתאמנת בהקלדה ביד אחת .
ענת

העיקר שההומור נשאר !!!

יש משהוא שמבלה ויש.... שימים ולילות השקיעו בבילוי עם המחשב..... מוזמת וכולם מוזמנים לבקר באתר החדש שלי.

עידית, ביקרתי באתר

קראתי כל חלקה טובה בו. הוא נפלא. כתבתי לך למייל. הרבה הצלחה ענת

חלום שלי שהתגשם-האתר .

ומאד מעריכה את הנתינה שלך. שטבועה וזורמת בגופך ונשמתך !!

תודה ../images/Emo140.gif

וגם בזה יש שיעור חשוב על דברים קטנים בחיינו שרק בהיעדרם - אנחנו לומדים להכיר ולהוקיר (משל העז...)

tlingit

New member
../images/Emo101.gif קצת פרטים ומידע

ICF הם ראשי התיבות של International Coach Federation (איגוד האימון הבינלאומי) ארגון שהוקם בארה"ב, יש לו לא מעט סניפים בעולם (אפילו סניף חדש יחסית בארץ) וחברים בו גם מספר מוסדות לימוד אימון. כמובן שזה איננו הארגון היחיד בנושא האימון (כמו שאת יכולה לראות בקישורים שלנו) אבל עד כמה שהצלחתי לקלוט הוא כנראה הגדול יותר ובוודאי בעל יחסי הציבור הבולטים יותר. לכן כנראה מדברים הרבה על ההסמכה של האיגוד הזה. יש בתי ספר ללימוד אימון בארץ שמסייעים בהשגת ההסמכה שלו, וידוע לי שיש גם בתי ספר שעובדים על קבלת ההסמכה של ICF (אם כי לא ברור מה יעלה בגורל הרעיו הזה). במאמרים שלנו תרגמתי קטע קטן של הגדרת האימון לפי ה ICF

אלדר01

New member
לגבי ה-ICF

לא מדובר בגוף רשמי,כך שלא ברור לי הצורך בהכרה של גוף פרטי.

אלדר

בדיוק אותו הצורך של ההכרה של האיגוד הישראלי לקואוצ'ינג, שגם הוא גוף פרטי ולא רשמי ובוודאי שאינו מאגד את המאמנים בישראל. ענת

אלדר01

New member
נכון ענת אבל שתי הערות

א.לא יהיה שום גוף שיאגד את כולם מאחר ואין הכרה ממשלתית בתחום. ב. האיגוד הישראלי לקואוצ'ינג,זו עמותה רשומה בשיתוף צוות בכיר מהאקדמיה,מדובר במלכ"ר שקיבל לאחרונה גם את ההכרה של הטכניון. ובואי לא ניכנס לויכוח או נמעיט מערך של גוף זה או אחר.אני בשמחה מפרגן לכולם.כל אחד יעשה את הבחירות שלו...

בוקר טוב אלדר

לא שמעת אותי מקדמת גוף זה או אחר כולל לא את המקום שבו אני קיבלתי את ההכשרה שלי למרות היותו המוביל והמוכר ביותר בארץ ולמרות שהוא היחיד, בשלב זה, שמקיים גם הכשרות מסודרות וארוכות גם בשלבים מתקדמים יותר. אני לא ממעיטה מערכו של שום גוף אבל גם לא מקדמת, בכל הזדמנות, גוף זה או אחר. החלטתי שזה יהיה העיקרון שלי ואני עומדת בו. מוכרחה לומר שלא תמיד נכון לפרסם בכל הזדמנות כאן בפורום את גוף הלימוד ממנו אתה מגיע. בבחינת - "כל המוסיף גורע". טבעי שכולנו מחוברים, קשורים ומעריכים את מוסד ההכשרה ממנו הגענו ובמקום לציין אותו בכל הזדמנות שנקרית בדרך אפשר פשוט להפנות אנשים לאינפורציה המלאה שמנהלת הפורום ריכזה במקום המיועד לכך ולהשאיר את הפורום לדיונים התכניים הנפלאים שעולים בו. זו דעתי הצנועה. רק אור, ענת

למעלה