אני סקרנית

אלדר01

New member
לענת

מאד ברור לי הקו שאת נוקטת בו,מה שאת עושה זה הרבה יותר גרוע מאשר לקדם. מתוחכם אבל שקוף. יש לי בקשה צנועה,אם תוכלי לא להגיב יותר להודעות שלי.יש לי הרבה בקורת על ההתנהלות שלך בפורום,אך אין זו דרכי להגרר לפרובוקציות.אני כבר מתאפק הרבה זמן וחבל שמשום מה נטפלת אלי.

ממש לא מתאים !!!

לרגע עצרתי ושאלתי את עצמי האם אני בפורום מאמנים ? ואני חשבתי שכמה תכונות בסיסיות צריך כדי להיות מאמנן/ת . חסר שיפוטיות !! נתינה !!! אמפטיה !!! הקשבה !!! בכלל לא משנה באיזה מוסד נרכשה ההכשרה. לגבי מאמן באם אין לא את שלושת התכונות האלו ממליצה לו לחפש עיסוק אחר. עצוב שבפורום מאמנים רמת התקשורת לא עומדת בסטנדרטיים של אימון.

אלדר01

New member
לעידית רון היקרה

מאד התלבטתי אם לכתוב את הודעתי האחרונה.בהחלט ידעתי שהיא תקומם ותמשוך אש. אבל לאורך זמן אני יושב בשקט ומתאפק ומתאפק,מתעלה,מתעלם מהרמיזות והעקיצות (שבאות כנראה מקנאה וצרות עין).לא חושב שיש מקום בפורום המכובד לתגובות כאלו.אגב גם תגובתי אינה במקום,מודה.אבל לא ייתכן שלאורך זמן אהיה חשוף ככה לפגיעה.מקווה שהודעתי האחרונה תשים לזה סוף.

סוף הוא התחלה חדשה

וממליצה כמו באימונים לאפשר ולהתחיל ממקום חדש ואופטימי.

עידית - אני מודה לך

לגבי כל השאר - אני מעדיפה שלא להגיב. בעיקר מחמת כבודו של המקום וכבודם של האחרים שלא צריכים להיות חשופים לסגנון כזה. כאמור - איש איש וסגנונו.... תודה עידית ענת

אלדר01

New member
בקשתי ענתוצאות אבל את בשלך

עם העקיצות המרומזות. ואח"כ את באה בגישה מתנשאת לגבי הסגנון...נאה דורש נאה מקיים מוכר לך??

mikkseria

New member
תשובה לאני סקרנית

כמי שעברה מספר קורסים בICF ומתעתדת לעבור גם את LEADER ממומלץ בחום. למי שבאמת חושב שהוא מחוייב להיות את מה שהוא מדבר הן לעצמו והן למאומנים שלו. ICF הינו ארגון מוכר ,שלו שלוחות בכל העולם ,הסמכה מארגון זה מאפשרת פתיחת ערוצים שהן לא בהכרח רק בארץ,שלא לדבר על הרמה הכלים והיכלת להוריד את זה לרמה המעשית היום יומית האם זה מועיל?כן ,כל למידה היא תהליך מועיל מעשיר ומאשיר שלא הולך לאיבוד. זה חשוב? החשיבות היא בהקשר האישי,מה שחשוב לי לא חשוב להרבה אחרים,התבוננות היא פנימה ומאיזה מקום אתה בוחר להמשיך את התהליך. מסובך מידי להשגה? תלוי בכח הרצון,אם זה באמת חשוב אז מה קשה? "כל עוד אתה חי,למד כל העת כיצד לחיות" "כישורי חיים" אימון הוליסטי טרנספורמטיבי ,

tlingit

New member
../images/Emo142.gif

מה שאני הכי אוהבת זה לראות פרספקטיבות שונות

לדעתי זה חשוב מאוד

ה-ICF הוא הגוף המוסמך בארה"ב לנושא אימון-אישי, והוא מציב סטנדרטים אוביקטיבים שלא קיימים עדיין בארץ להכשרתו של מאמן אישי. (למשל - מבחן הסמכה, מכסת שעות אימון כפרקטיקה, הסמכה במגוון נושאים שקשורים לאימון, אתיקה). העניין הוא, עד כמה שהצלחתי להתעמק בנושא, שכדי לקבל הסמכה יש צורך (בנוסף למעבר מבחן, ומכסת שעות מוכחת ע"י המלצות), בהמלצה של מאמן מוסמך מטעם ה-ICF בדרגת מאסטר. לצערי קשה למצוא בארץ מאמנים מוסמכים מטעמם, מה שמסבך את העניין כי זה מותיר את האופציה של השתלמויות בארה"ב. אגב, אוניברסיטת סידני באוסטרליה, היא האוניברסיטה הראשונה אשר מעניקה תואר אוניברסיטאי באימון-אישי, במסגרת החוג לפסיכולוגיה לא קלינית. בעיני זו פריצת דרך של ממש בתחום, בדרך למיסודו כתחום מסודר עם פיתוח מחקר בתחום. באופן אישי, אני בהחלט מתכננת לקבל הסמכה של ICF.

אלדר01

New member
צר לי יעל ארבל את טועה

ה-ICF למרות רמתו הגבוהה מאד אינו גוף מוסמך!

זה נכון שהוא אינו מוסמך לתת תארים

בתחום, אבל עצם העובדה שה-ICF הוא הגוף שקובע את הסטנדרטים למקצוע האימון בארה"ב, הופכת אותו לגוף המוביל בתחום בעולם. אולי מוסמך לא היתה המלה המתאימה כאן, אבל אין ספק שזהו הגוף המוביל, והרמה והסטנדרטים שלו בהחלט גבוהים מאוד, וטוב שכך.

אני בדרך לקבל את ההסמכה

נראה לי חשוב ביותר בעיקר מכיוון שהתחום כל כך פרוץ. בעוד כמה שנים יתחילו לעשות סדר ואז התעודה תהייה שווה עוד הרבה יותר. עוד מחשבה...

לצד ה- ICF ישנו גם....

ארגון נוסף - IAC. גם הוא גדול ובולט לא פחות שני הארגונים האלה הם המובילים בארה"ב ושניהם (כמובן...) מתחרים גדולים. ל ICF יש שני בתי ספר שמוכרים על ידו (coach-u ו CTI ) ול- IAC יש את coachville. מציע לכם להסתכל באתרים של שני האיגודים וללמוד על ההבדלים ביניהם. ממליצה במיוחד לקרוא את פרק הקוד האתי. ההסמכה לעולם אינה מיותרת. היא בכל זאת שלב חשוב בהתפתחות המקצועית האישית אבל גם של הענף כולו. כל עוד אין גוף ישראלי רציני העוסק בהסמכה מקצועית אין ברירה אלא להישען על המוסדות האמריקניים. ענת

einatgross1

New member
תחום האימון כל כך יפה

כמו שהוא היום. אני כל כך מקווה ששום משרד ממשלתי (ראו מדד שחיתות), לא ינכס לעצמו את התחום. תנו לתחום הזה להישאר כל כך מיוחד. תחום שבו לכל אחד ואחת יש הזדמנות אמיתית להפוך למאמנ\ת מעולה. אני מודיע לכם חד משמעית, ששום תואר שקיים היום, אינו ערובה למאמנים טובים, ולהיפך. יש כל כך הרבה מאמנים שאין להם תארים שהם היום מאמנים מצוינים, ואני כל כך שמחה שאנשים שלא נולדו לתוך קצפת, יכולים לממש את עצמם ואת תרומתם לעולם. באהבה,

עינת - את צודקת ....

תואר לכשעצמו אינו ערובה לטיב המאמן אבל כשאין רף כלשהו (תואר, הסמכה, מבחנים מקצועיים, לא חשוב) אז לא רק שהשמים הם הגבול (כלומר אין גבול עליון וכל מי שבאמת טוב יכול לפרוץ קדימה ורחוק ) אלא שגם לעומק התהום אין גבול ויכולים להסתובב בשטח המוני שרלטנים, קוסמים ושאר חקיינים שבעבור קורס הכשרה קטן ואיזוטרי מכנים עצמם מאמנים ועושים נזק מצטבר לך, לי ולרבים טובים אחרים. לכן, אני חושבת שיש מקום ליצור סף תחתון (אולי לא תואר אקדמי אבל רף הסמכה כלשהו) שרק מי שעבר אותו ייקרא מאמן. שבת טובה ענת

einatgross1

New member
ברוח האימון רף ההסמכה

צריך להיות לפי תוצאות. לפחות מהמכון שלי לא מקבלים תעודה אם אין הוכחות ליכולת ניהול עצמי, וכן אני מלווה מאמנים, לפחות בתהליך עם מתאמנ\ת אחד\אחת. עד שאין תוצאות עצמיות, וכלפי אדם אחד נוסף, אין תעודה. ואני מאוד מקווה ששום פקיד\ה לא יראה לעצמו לנכון להבין יותר ממני במי יכול להיות מאמנ\ת ומי לא. אני עובדת עם מוסדות ציבוריים ותאמיני לי שאני כל כך חוששת מכך שהבירוקרטיה תנסה לנגוע לנו בתחום. אני גם חוששת מגלובליזציה של התחום- שיהיו מספר מוסדות עתירי כספים וקשרים שיחליטו ביחד עם מספר פוליטיקאים שהם האוטוריטה המקצועית בתחום. לכן אני מקווה שאנחנו המאמנים נשכיל להאמין בעצמינו ובמאמנים אחרים, ולא נפעל לשנוי המצב העכשווי.

einatgross1

New member
ברוח האימון רף ההסמכה

צריך להיות לפי תוצאות. לפחות מהמכון שלי לא מקבלים תעודה אם אין הוכחות ליכולת ניהול עצמי, וכן אני מלווה מאמנים, לפחות בתהליך עם מתאמנ\ת אחד\אחת. עד שאין תוצאות עצמיות, וכלפי אדם אחד נוסף, אין תעודה. ואני מאוד מקווה ששום פקיד\ה לא יראה לעצמו לנכון להבין יותר ממני במי יכול להיות מאמנ\ת ומי לא. אני עובדת עם מוסדות ציבוריים ותאמיני לי שאני כל כך חוששת מכך שהבירוקרטיה תנסה לנגוע לנו בתחום. אני גם חוששת מגלובליזציה של התחום- שיהיו מספר מוסדות עתירי כספים וקשרים שיחליטו ביחד עם מספר פוליטיקאים שהם האוטוריטה המקצועית בתחום. לכן אני מקווה שאנחנו המאמנים נשכיל להאמין בעצמינו ובמאמנים אחרים, ולא נפעל לשנוי המצב העכשווי.

למעלה