אני עברתי "לידה פעילה"

lunchy

New member
אני עברתי "לידה פעילה"

בשבוע האחרון במרכז לידה בארה"ב. קראתי כאן הרבה בחודשים האחרונים אך לא הרגשתי שזה מקומי ממש להצטרף שכן זה לא היה בבית. נעזרתי המון בכל מה שכתוב כאן, אמנם הלידה לא היתה בבית אבל בהחלט מאוד מאוד דומה. רוב מהלך הלידה היינו בן זוגי ואני לבד בחדר או טיילנו בחוץ עם הופעתה של המיילדת לבדוק את דופק התינוק מדי פעם. לדעתי זה רעיון מצויין להוסיף את נושא "הלידה הפעילה" איך שהוא למהות הפורום.

../images/Emo24.gif חבל שלא הצטרפת קודם

יש כאן עוד כמה שילדו במרכז לידה או בצימר לידה, בארץ או בחו"ל. מקווה שתשארי כאן מעתה, אם עדיין מעניין אותך נושא הפורום

debby12

New member
מנהל
גמני ילדתי לידה פעילה במרכז לידה

בארה"ב - וכידוע לך אני שורצת פה הרבה
שמחה שיצאת מהארון הסמוי - כיף לראותותך. ספרי איך היתה לך הלידה!! האם בעלך היה שותף מלכתחילה בהתלהבות מרעיון הלידה החוץ-אשפוזית? ומה אמרה אמא שלך? <תמיד מסקרן אותי - כי כידוע אמא שלי עצמי לא תומכת בנושא הזה> ואיך התינוק? אי אפשר ככה לזרוק שורה ולהיעלם - עכשיו את חייבת לנו קצת סיפורים

lunchy

New member
האמת שהיתה לי לידה מצויינת!!!

הקטנציק החליט להפתיע שבועיים לפני הזמן... ב-8:30 בערב היתה לי ירידת מים ללא שום צירים באופק. נסענו למרכז לידה שם נפגשנו עם המיילדת התורנית ונודע לי שאני GBS חיובי (עשיתי את הבדיקה רק שבוע לפני כן ועוד לא ידעתי את התשובה). בגלל ה GBS החיובי נתנו לי אנטיביוטיקה וגם כדי שיתחילו הצירים נתנו לי שמן קיק מעורבב עם מילקשייק (יאמי...) וככה עבר לו הזמן... הלכנו לקנות קצת אוכל כי לא הספקנו לאכול ארוחת ערב. ואז בערך ב 1:00 התחילו צירים, בהתחלה ממש לא היה נורא. הסתובבנו בחוץ, בגינה של המרכז, ובילינו בחדר שלנו. היינו הזוג היחיד בלידה באותו לילה אז הכל היה שקט ונעים. לקראת 4:00 הצירים כבר היו חזקים יותר, "ביליתי" קצת בגקוזי ותוך כדי כבר הרגשתי שאני צריכה לדחוף... בשלב הזה כבר היה קשה, וכואב ונראה לי הייתי קצת במקום אחר כי אני לא זוכרת בדיוק מה היה. בשלב מסויים המיילדת רצתה שאני אעבור למיטה, היא ובן זוגי היו צריכים להרים אותי מהאמבטיה, עברתי למיטה, כמה דחיפות כואבות, צעקות בקולי קולות שממש לא יכולתי לשלוט עליהן (הייתי בטוחה שאני אהיה יחסית בשקט) וב 5:13 המתוקי היה בחוץ. בסך הכל 4 וקצת שעות של צירים... הצוות שם היה מדהים, היחס כל כך נעים. אף אחד לא לקח לנו את הבייבי לשום מקום, הוא היה איתנו כל הזמן. וזהו... 12 שעות אחר כך כבר היינו בבית, שמחים ומרוצים ומאוהבים. ולגבי בן זוגי, הוא היה מרוצה מהמרכז לידה בדיוק כמוני, אי אפשר שלא. הצוות והיחס פשוט מדהימים. אמא שלי מאוד בעד לידות טבעיות ואת אחי הקטן לפני הרבה שנים היא ילדה במרכז דומה לזה בזמן שהיינו בשליחות בארהב כך שממנה קיבלתי רק תמיכה.

debby12

New member
מנהל
נשמעת כמו יופי של לידה ../images/Emo45.gif

שמחה לקרוא שהיתה לך חוויה כיפית. אף פעם לא טעמתי מילק שייק עם שמן קיק - אבל זה נשמע לי בהחלט משקה ייחודי
זאת היתה לידה ראשונה שלך? ממש לידה זריזה! (כמעט ניצחת את אשכר שלנו)

lunchy

New member
אמנם המילקשייק לא היה משהו... ../images/Emo5.gif

אבל הוא בהחלט עשה את שלו...מכיוון שהייתי GBS חיובי היה מעלי "איום" מסויים של לעבור לבית חולים במידה והלידה לא מתקדמת. למזלי, הוא עשה את שלו ואפילו ממש מהר. ואכן, זאת היתה לידה ראשונה. המיילדת אמרה לי להזהר בפעם הבאה שאני לא אלד באוטו ...

debby12

New member
מנהל
מה הקטע עם ה-GBS ולחץ הזמן?

גמני ילדתי בארה"ב במרכז לידה עם GBS (קצת קשה לי לקרוא לו מרכז - בואי נגיד - מרכזון/צימר) ידענו מראש על ה-GBS ודיסקסנו את הנושא וחוץ מאינפוזיית אנטיביוטיקה (שרבות מלקוחותיהן, מסתבר, מוותרות עליה) לא דובר על שום לחץ זמן. הגעתי עם צירים כואבים בלי ירידת מים, ואפילו ביקשתי לחכות קצת לפני שנפתח וריד כדי שאוכל להקיא בשקט, להירגע קצת מפסי ההאטה שהיו בקטע האחרון של הנסיעה לשם, וסתם להירגע קצת - וגם עם זה לא היתה בעיה. הסבירו לי באופן כללי שהאידיאלי זה להיות עם האינפוזיה לפחות 4 שעות לפני יציאת התינוקת. אחרי חצי שעה של התאוששות/הקאה לקחתי את האינפוזיה ואחרי 4 שעות ו-5 דקות היא יצאה
האם מיילדות בית נוהגות במקרה של GBS להמליץ על מעבר לבית חולים אחרי X זמן מירידת מים? (הרי לך שאלה לרונית....)

אבו ע

New member
GBS בלידת בית

אישתי ילדה בבית עם GBS חיובי. בעצת המיילדת, הכנו מראש אנטיביוטיקה לעירוי. כשהמיילדת הגיעה ללידה היא נתנה לה עירוי אנטיביוטיקה. אם הלידה מתמשכת יש לקבל עירוי כל 4-8 שעות. החדרת העירוי נמשכה כשתי דקות, וכמעט לא הפריעה למהלך הלידה. אין כל סיבה להגיע לבית-חולים. ערוי אנטיביטיקה הוא ההתערבות המומלצת במקרה של GBS (ע"י ה-cdc - המרכז האמריקאי למניעה ופיקוח על מחלות). יש לפחות בית-חולים אחד בארץ בו GBS הוא אינדיקציה לניתוח קיסרי, כך שיתכן שבמקרה של GBS לידה בבית בטוחה בהרבה מלידה בבית-חולים.

אם פי 3

New member
ברוך הבא!

טוב לפגוש כאן גם גברים... אתה מוזמן להשאר! אפשר לשאול באיזה בי"ח מנתחים בגלל GBS?

אם פי 3

New member
ככל שעובר הזמן

הסיכון לזיהום עולה, אבל לדעתי מדובר על מרווחי זמן גדולים למדי (ההמלצה של ה-CDC היא, כשלא ידוע אם יש GBS או לא, לתת אנטיביוטיקה 18 שעות לאחר ירידת מים ללא צירים), ובכל מקרה, אם נותנים אנטיביוטיקה (וזה דבר שצריך לשקול היטב, לאור הנתונים המחקריים) אז אין בעיה - ואפשר לתת אנטיביוטיקה בבית (בארץ - יש בעיית מרשם והשגת העירוי, אבל לרוב אפשר להתגבר עליה) - מיילדת שהיא גם אחות (וכל מיילדת עם רשיון ישראלי היא כזו, לגבי האחרות - צריך לברר אישית) יכולה לתת עירוי אנטיביוטיקה. GBS זו עוד סיבה להמנע מבדיקות פנימיות בסוף ההריון ובמהלך הלידה, ובמיוחד לאחר ירידת מים ללא צירים.

lunchy

New member
אני חושבת שההבדל ביננו הוא

שאני הגעתי לאחר ירידת מים ללא התחלת צירים. לאחר ירידת המים גוברת הסכנה לזיהום ולכן יש את מגבל הזמן. לשמחתי, הגוף שלי עמד במשימה ולא אכזב, והתחילו צירים כך שלא הייתי צריכה לעבור לבית חולים.

lunchy

New member
אני חושבת שההבדל ביננו הוא

שאני הגעתי לאחר ירידת מים ללא התחלת צירים. לאחר ירידת המים גוברת הסכנה לזיהום ולכן יש את מגבל הזמן. לשמחתי, הגוף שלי עמד במשימה ולא אכזב, והתחילו צירים כך שלא הייתי צריכה לעבור לבית חולים.

lunchy

New member
התגובה היא ל DEBBY 12

משום מה אני לא מצליחה לשרשר את זה כתגובה להודעה המתאימה

אם פי 3

New member
דווקא השרשור נכון

מתחת, וקצת פנימה, מההודעה שאליה את מגיבה - מעלייך, תגובות אחרות לאותה הודעה.

למעלה