תשובות לשאלות...
המילקשייק לא היה משהו מיוחד, בסך הכל הבאנו אותו מ WAWA(חנות מכולת) ולתוכו המיילדת ערבבה כמות מסויימת של שמן קיק, אני לא יודעת כמה אבל אפשר לברר. לגבי המילקשייק, הסיבה שנתנו לי לשתות אותו היא שהייתי GBS חיובי והיתה לי ירידת מיים ללא שום צירים באופק. השמן (שותים אותו עם המילקשייק פשוט כדי שיהיה "טעים" יותר), מטרתו היתה להביא לתחילת הצירים ואצלי זה בהחלט עבד ומהר. אני מניחה שאם לא הייתי עם GBS חיובי היו נותנים לזמן לעשות את שלו ולראות אם צירים מתחילים לבד. במרכז בו ילדתי הנוהל הוא שבמידה והיולדת היא GBS חיובי, אם היא לא במהלך לידה פעילה תוך נדמה לי 18 שעות לאחר ירידת המיים, אז עוברים לבית החולים בשל חשש לזיהום. לגבי הטיפול בתינוק, הוא היה מאוד נעים ואכפתי. כבר בבדיקות ה PRENATAL שאלו אותי לגבי מספר טיפולים, אם אני מעוניינת בהם או לא. זה ממש לשיקול דעתך. אני התייעצתי עם אמא שלי שאני סומכת מאוד על דעתה והיא המליצה לי לאפשר מתן משחה בעיניים וזריקת ויטמין K. בנוסף גם עשו לו בביקור בית של האחות יומיים אחר כך, בדיקת דם שבודקת כל מני מחלות. מה שנעים בסביבה הזאת שהכל מתבצע תוך שתוף ההורים ובזמן שהתינוק אתך כל רגע ורגע. למשל אצלי, את הזריקה הוא קיבל בזמן שהוא ינק וזה כנראה מאוד עזר לו כי הוא לא הראה שום סימן לכאב כלשהו. [ אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור. אין לי ספק שהבחירה ללדת עם מיילדת היא מצויינת (ואת זה אני אומרת אחרי שיותר מחצי ממעקב ההריון עשיתי אצל רופאה וזה הבדל של שמיים וארץ!). בהצלחה!