אני עובדת שנה במקום עבודה וראיתי

מצב
הנושא נעול.

liatg27

New member

עכשיו שבמהלך 5 החודשים האחרונים משולם לי בכל חודש יום אחד של חופש.מה זה אומר?שכשארצה לקחת חופשה שנתית לא אוכל?האם זה מנוכה לי מסך ימי החופשה? בעל הבית לא עדכן אותי שהוא משלם לי ימי חופש.

עשו לך תרגיל מצליח.

עכשיו שבמהלך 5 החודשים האחרונים משולם לי בכל חודש יום אחד של חופש.מה זה אומר?שכשארצה לקחת חופשה שנתית לא אוכל?האם זה מנוכה לי מסך ימי החופשה? בעל הבית לא עדכן אותי שהוא משלם לי ימי חופש.
עשו לך תרגיל מצליח.
ואם לא הסכמת מראש ובכתב תוכלי לדרוש את ימי החופש שלא קיבלת. כדאי לך להודיע על כך מראש למעסיקך.

לגבי תרגיל מצליח:

עשו לך תרגיל מצליח.
ואם לא הסכמת מראש ובכתב תוכלי לדרוש את ימי החופש שלא קיבלת. כדאי לך להודיע על כך מראש למעסיקך.
לגבי תרגיל מצליח:
מקור הביטוי בבדיחה עתיקה. לקוח בודק את החשבון במכולת ומגלה שם לחמניות- 5 שקלים. חלב- 4 שקלים. גבינה- 10 שקלים. מצליח- 23 שקלים. הוא פונה למוכר ושואל אותו "מה זה מצליח?". "טוב, אז לא מצליח" עונה המוכר ומוריד 23 שקלים מהחשבון.

liatg27

New member
הבעיה היא שרשום לי יום חופש אבל

עשו לך תרגיל מצליח.
הנטו נשאר אותו דבר למה זה.?

liatg27

New member
ואני מעדיפה לא לקחת חופש אלא שישולמ

הנטו נשאר אותו דבר למה זה.?
שישלמו לי את 10 ימי החופשה שמגיעים לי האם זה ניתן?

אכן - המעביד עושה לך תרגיל

שישלמו לי את 10 ימי החופשה שמגיעים לי האם זה ניתן?
עליך לפנות אליו בהקדם ולומר לו כי מעולם לא הסכמת שהשכר שלך יכלול בתוכו את החופש ושאת מבקשת ממנו שיוציא אישור כי כל מה ששולם לך עד היום הוא שכר בלבד וכי יתרת החופשה עומדת לזכותך. בעתיד תוכלי להחליט אם את רוצה פדיון חופשה או ניצול חופשה בפועל.

liatg27

New member
תודה רבה רבה

עליך לפנות אליו בהקדם ולומר לו כי מעולם לא הסכמת שהשכר שלך יכלול בתוכו את החופש ושאת מבקשת ממנו שיוציא אישור כי כל מה ששולם לך עד היום הוא שכר בלבד וכי יתרת החופשה עומדת לזכותך. בעתיד תוכלי להחליט אם את רוצה פדיון חופשה או ניצול חופשה בפועל.
תודה רבה רבה

liatg27

New member
רציתי לשאול האם אני יכולה לעשות

ביטוח מנהלים ולפתוח קרן לפנסיה?צריך לבקש זאת מההמעביד?

צוצון1

New member
את יכולה לבקש, לא בטוח שיתנו לך

ביטוח מנהלים ולפתוח קרן לפנסיה?צריך לבקש זאת מההמעביד?
אין חובה שבדין לעשות לעובדים ביטוח מנהלים או קרן פנסיה. מקור החובה נמצא בהסכמים קיבוציים או צווי הרחבה או הסכמים אישיים בין העובד למעביד. לגבי ההסכמים הקיבוציים/צווי הרחבה - זה תלוי באיזה ענף את עובדת. אם תפרטי קצת מה עושה המעסיק שלך, אשמח לעזור (במידה ואוכל).

liatg27

New member
אני עובדת במפעל קייטרינג בקיבוץ

אין חובה שבדין לעשות לעובדים ביטוח מנהלים או קרן פנסיה. מקור החובה נמצא בהסכמים קיבוציים או צווי הרחבה או הסכמים אישיים בין העובד למעביד. לגבי ההסכמים הקיבוציים/צווי הרחבה - זה תלוי באיזה ענף את עובדת. אם תפרטי קצת מה עושה המעסיק שלך, אשמח לעזור (במידה ואוכל).

צוצון1

New member
האם המעסיק "מייצר" את המזון בעצמו?

אם כן, אז, כנראה, חל עליו צו הרחבה בענף תעשיית המזון שבו חל צו הרחבה והסכם קיבוצי של התאחדות התעשיינים לפיו יש לבטח עובדים בקרן פנסיה של מבטחים, אם זכור לי נכון. בכל מקרה, כדאי (באמת) להתייעץ אצל עו"ד בתחום דיני עבודה. מקווה שעזרתי.

צוצון1

New member
תוספת

אם כן, אז, כנראה, חל עליו צו הרחבה בענף תעשיית המזון שבו חל צו הרחבה והסכם קיבוצי של התאחדות התעשיינים לפיו יש לבטח עובדים בקרן פנסיה של מבטחים, אם זכור לי נכון. בכל מקרה, כדאי (באמת) להתייעץ אצל עו"ד בתחום דיני עבודה. מקווה שעזרתי.
תוספת
כל זה בהנחה שאינך חברת קיבוץ. אם הינך חברת הקיבוץ שמפעיל את מפעל הקייטרינג, יכולה להיות בעיה משפטית בהכרה ביחסי העבודה בינכם.

liatg27

New member
תודה אכן שווה להתייעץ

תודה אכן שווה להתייעץ

מצב
הנושא נעול.
למעלה