אני על סף ייאוש

אני על סף ייאוש

זוכרים שדיברתי כאן על העניין של אם לסמוך או לא סמוך על מנחה, וגם בפוסט של הקוסם דיברנו על כן או לא להעלות דבירם אל מוגמרים לרשת לרשות הכל? ובכן - תגידו לי אתם עכשיו אם הייתם מעלים משהו לרשת, ובכלל - איך אני אמורה לנהוג עכישו: אז..... אחרי שיש לי נושא כבר למעלה משנתיים ואחרי שנלחמתי קשות לאשר אותו, כי המנחה שלי חשב שהוא קשה מדיי ורחב מדיי, ואחרי שכתבתי הצעת מחקר באורך 60 עמודים, והיא אושרה.... ואחרי שעאני נשמרת היטב מפני העברת מידע מדויק על התקדמותי למנחה שלי מחשש שישתמש בחומרים שלי לצורכי מאמריםשלו.... היום מסתבר לי שיש תלמיד MA ש..... לפני כמה חודשים שינה את נושא התזה שלו (שהיה נושא אזוטרי לגמרי)... כותב תזה על הנושא ש................................................ אני בחרתי לדוקטורט. ובשיא חוצפתו עוד כתב לי מייל, לשאול אותי איך אני מתקדמת, ואם יש לי משהו כתוב, כי הוא ישמח לרפרר אליי. בא לי לבכות. מה דעתכם? מה אני אמורה לעשות עכישו? הקטע הוא - שהיה לי ברור שהסכנה הזו שהנושא שלי "יזרום" החוצה לפני שאני כותבת עליו את העבודה הסופית קיימת כל העת, אבל - עכישו זה בא לי מכיוון לא צפוי וזה מרגיז כי זה ייראה שהוא עשה את העבודה הראשון, וגם - הוא ללא כל ספק (גם לפי דבריו) השתית את רוב העשייה שלו על דברים שאני קראתי וכתבתי להצעת המחקר שלי הוא קיבל אותה מהמנחה המשותף.... מה הייתם עושים? ועוד משהו שצריך להוסיף הוא שאני אמורה להרצות על הממצאים שלי די בקרוב. והוא מן הסתם עלול להשתמש בזה. מה דעתכם?

רגע רגע, לקחת אויר!

הסטודנט לתואר שני הזה אצלכם באוניברסיטה? אם כן אז איך בכלל אושר לו דבר כזה? אבל נניח לזה לרגע - ניצת הגפן, יש הבדל עצום בין תיזה של תואר שני לדוקטורט. אין מצב שהוא יעשה את כל העבודה שלך ובכלל היעדים שלו צריכים להיות שונים לגמרי. כמה זמן הוא כבר עובד על זה? אולי יש לו דברים שהוא כבר מימש ואת יכולה להשתמש בהם במקום להמציא את הגלגל? אל תלחצי. זה לא שכל חוקר הוא היחיד שמנסה לפתור בעיה X. בהרבה מקרים יותר מאדם אחד עובד על אותה בעיה. שבי עם המנחה שלך בלי קריזה ותראו במה מדובר. ובאמת כדאי לדבר גם עם הסטודנט.

אז זהו שאי אפשר

הוא תלמיד אצלנו והוא אפילו תלמיד של המנחה שלי. והוא אישר לו את זה. ואל תשאלו למה, אבל זה סיפור מסובך מאוד. יש לו אמנם יעדים שונים, אבל - התוצאה שלו תהיה שאם הוא יוציא ממצא כלשהו, הרי העבודה שלי תהיה מין ריביו על מה שהוא כתב. אני כאילו אבוא להרחחיב את התוצאות שהוא העלה מהמדגם שלו. הוא הגיש את הצעת המחקר שלו לפני חודשם ספורים. הוא לא רק לא כתב כלום שאני יכולה להשתמש בו, אלא הוא שאל אותי אם אני כבר עם טיוטה כתובה, כדי שהוא יוכל לרפרר אליי. ועכשיו - לדבר עם המנחה שלי? עם הסטודנט?

גם אצלנו נהוג להעביר הצעות מחקר בין סטודנטים

אבל לא שהמנחה מעביר ללא ידיעה, אלא שהמנחה מציע ל X לבקש את הצעת המחקר של Y וללמוד ממנה איך עושים את זה. מה שהמנחה שלך עשה
וחוץ מזה: 1. חוצפה של המאסטרנט, לבקש ממך עבודה שלא סיימת. כשתפרסמי - שיצטט. תאמרי לו את זה, לפני או אחרי ההרצאה: עכשיו אתה יכול לצטט אותי מהההרצאה בצורה מסודרת. 2. יש מצב לפרסום תוצאות ראשוניות? אפילו במקום פחות נחשב, אבל שעובד מהר? אצלנו נהוג שברגע שהמאמר התקבל לפרסום, כבר מעבירים לקולגות והם מצטטים אותו (n.d.). ועל המנחה שלך אין לי מה להגיד.
זה בטח כל כך לא נעים. המנחה אמור להיות זה שעוזר ומקדם. העבודה מולו צריכה להעשות בשקיפות מוחלטת ובביטחון שהוא לצידך.

על זה אני רוצה לשאול שאלה. פרסום ???

טוב, אז בהמשך גם למה שהיה כאן עם הקוסם לפני כמה זמן על עניין הפרסום האינטרנטי, אחת ההצעות שעלו הית הלפרסם מיידית באינטרנט. כרגע, יש לי שני כתבי עת שהסכימו לקבל את המאמר העתידי, אבל - זמן ההמתנה לפרסום שם הוא לפחות שנה וחצי, ואין לי את הזמן הזה. האם לדעתכם יש מצב ועניין לפרסם מאמר או דמוי מאמר ראשוני (לפחות על בסיס ההרצאה הקרובה) באינטרנט? אם כן - איך עושים את זה? איפה? והכי חשוב - האם זה מוגן? אין סיכוי שאותו שמוליק יבוא וייעשה קופי-פייסט ממה שאשים על הרשת?

אני יודעת שבתחום שלי מאוד מקובל

לפרסם דברים שהתקבלו לפרסום בכתבי עת באתר האישי של החוקר. כמעט לכל אחד יש כזה, ואחד העמודים שם הוא רשימת הפרסומים, כולל לינק ל-PDFים של מאמרים שפורסמו/נמצאים בהליכי פרסום.

הערה - כשאלה מאמרים בהליכי פרסום מצוין עליהם

תמיד שזו "טיוטה". כך נמנעים ממצב שבו משהו משתנה בעבודה בסמוך לפרסום (עריכה, שינויים מינוריים) והציטוט ממנה לא יהיה מדויק, וזה גם מקל על חלק מכתבי העת לבלוע את גלולת הפרסום המקביל. מה שכן, תבדקי טוב מה מדיניות הפרסום באינטרנט של כתבי העת שאת שולחת אליהם, כדי שלך לא תווצר אח"כ בעיית פרסום כפול או אי עמידה בכללי המדיניות שלהם.

מרחף1

New member
arXiv

Sorry for writing in English but I am in the US now and not in IL. At least in my field you can upload articles to arXiv.org which is a preprint server. This means that: A. you can prove that your work came first. B. other researchers can read your stuff and you will potentially get a lot of comments before you submit to a peer-reviewed journal.

tulkin

New member
working paper

יש מושג כזה working paper. אני לא יודע אם יש בנוגע לעניין הזה מוסכמות. בדרך כלל מדובר במאמר/דיווח על מחקר בשלב יחסית מתקדם (כלומר שברור לחלוטין שיצא מזה מאמר, ושהרעיונות והטיעונים מגובשים מספיק - אבל אני לא יודע אם יש כללים ברורים בעניין) - אבל לפני שהוא הוגש לשיפוט (בתחום שלי, כתבי העת המובילים דורשים שבמהלך השיפוט יורדו מאתרי האינטרנט גרסאות ראשוניות של המאמרים עד לאחר השיפוט). אז יש חוקרים שמפרסמים באתר האינטרנט שלהם working papers וכותבים עליהם שכדי לצטט אותם ולהסתמך עליהם צריך לקבל אישור מפורז מהמחבר (הנימוק הרשמי - כדי לקבל גרסא עדכנית...) יש עשרות רבות של מאמרים כאלה ברחבי הרשת האקדמית... כאמור - אני לא מכיר כללים ברורים בעניין, ואם מישהו יודע, אני אשמח לשמוע

tulkin

New member
והנה גם שתי דוגמאות

אחת מהתחום שלי: כל הworking papers של בית הספר למנהל עסקים בהרווארד נמצאים על הרשת, רובם בגישה חופשית. כיוון שאני מכיר חלק מהחומר, אני יודע שחלק שלא הוגשו לפרסום עדיין. http://www.hbs.edu/research/workingpapers.htm וגם פרינסטון וסטנפורד, בתחום אחר לחלוטין מפרסמים בגישה חופשית באינטרנט מאמרים בשלבי התהוות: http://www.princeton.edu/~pswpc (וגם נותנים את הגדרתם מה זה working paper ואיך עובדים הניירות האלה באמת).

22ק ו ס ם

New member
נשמע די מזעזע

את שומרת חומר בגלל שאת חוששת מהמנחה שלך שיפרסם משהו שאת כתבת?? אלו יחסים לחלוטין לא תקינים בין מנחה לסטודנט. כרגע אין לך מה לעשות יותר מדי אם לא פירסמת אלא פשוט לשמור על מה שיש לך עד שתפרסמי אותו. אם העבודות שלכם דומות ועוסקות בנושאים מאוד דומים יש כאן חשש לגניבה אקדמית. אני לא יודע אם יש ועדות אתיקה אצלכם אבל אם כן, צריך לשקול להעלות את הנושא. דווקא מזה שאת מרצה את צריכה פחות לחשוש. ברגע שתתני הרצאה על משהו אז ברור שזה יהיה שלך וכל שימוש לא הוגן שלו יהיה די ברור (ואם הוא יעשה שימוש כזה את בהחלט יכולה לפנות אפילו לעורכים של כתבי עת).

אני יודעת. אין לי ברירה

כבר הייתי בסרט הזה בMA . זה כבר קרה. ולא למדתי מזה. לצערי תרחיב על ועדת אתיקה? מי פונה? איך פונים?

22ק ו ס ם

New member
בכל אוניברסיטה זה שונה

אבל יש למי לפנות במקרים שיש ספקות לגבי אותנטיות של עבודות. אולי זה משהו אצל דיקן הסטודנטים, אני באמת לא יודע.

NorthernStar

New member
שאלה

אם הצעת המחקר שלך אושרה אחרי הצעת המחקר שלו, סימן שהמאשרות סברו שלמרות החפיפה המסוימת ביניכן, המחקר שלך יחדש באופן שהמחקר שלו, שהוא גם בהיקף מצומצם יותר, לא יכול. או שלא הבנתי את הטיים-ליין, כמובן. בכל מקרה, גם אני כל הזמן חרדה ש"מישהו יגנוב לי את הנושא" או ש"מישהו כבר כתב על זה", והמנחה שלי מניח את דעתי שזה לא דווקא דבר שלילי, ושלא מדובר ב"גילוי" של טרה אינקוגניטה בכל מקרה, והחידוש שאנחנו אמורות להביא יכול להיות מאוד ניואנסי וקטן, אבל בכל זאת, חידוש. דברי עם המנחה שלך, שמכיר את העבודה של הבחור כדי לנסות להבין את ההבדלים בגישה המחקרית, בממצאים, המסקנות, ההקף וכו'. וחוץ מזה, נראה לי מוזר (או שאולי אני נאיבית) לפחד מהמנחה שלך שישתמש בחומרים שלך בלי רשותך. זאת הנורמה?

לא. שלי אושרה קודם.

שלי אושרה כבר לפני למעלה משנה וחצי... שלו - לפני כמה חודשים. וחוצמזה - אצלנו - לתואר שני אין כלכך עניין של הגשת הצעה מסודרת מגישים למנחה שמין טיוטה והיא גם נשארת רק אצלו לכן - הוא יכוללשנותאת הנושא שלה אלפי פעמים, כאוות רצונו. זה מה שקרה עם הסטודנט הזה, אם אני מבינה נכון. היה לו נושאאחר. רק לפני כמה חודשיםהוא שינה אותו, בהנחיית המנחה, כי המנחהלא אהב את ההצעה של הסטודנט... ולגבי נאיבית - גם אני חושבת שזה לא אמור להיות ככה, אבל לצערי, כבר מנוסה במקרים כאלה. זה כבר קרה לי לא פעם ולאפעמיים ...

NorthernStar

New member
יש לך אולי אפשרות

באופן דיסקרטי להתייעץ על עניין חוסר האמון במנחה עם גורם שלישי, אולי מישהו מוסמך לעניין הזה? נראה לי לא נעים לשבת כמה שנים על דוקטורט כשאת כל הזמן חרדה שהמנחה "יגנוב" לך את הרעיונות...

זו עצה טובה

יש מישהו שמכיר את הנפשות הפועלות ואת סומכת על התובנות והעצות שלו? כשהיה לי משבר עם המנחה שלי, פניתי למנחה מהמאסטר להתייעץ איתו. הוא הראה לי דרכים אחרות להתייחס אל המצב, נתן עצות טובות ועזר לי גם ברמת העידוד.

פניתי למישהי מהמרצות שאני מאוד מכבדת את דעתה

היא עברה איתי גם את הסאגה של המא באותו האופן, וחזרה ואמרה לי כבר אז, שאין סיב הלהמשיך אצל אותו מנחה אבל אני התעקשתי, בגלל הנושא ותחום המחקר. אז אולי אני משלמת עכשיו מחיר על טיפשות יתר. לא יודעת מכל מקום - היא חיזקה את התחושות שלי לגבי חוסר אתיקה וחוסר קולגיאליות, ואמרה שצריך באמת לדבר איתו או לפחות עם "שמוליק" כדי שלא ייראה שאני מבליגה או מתעלמת היא גם עודדה בכל זאת להרצות היא גם אמרה שאין ברירה, חייבת להמשיך ככה ולסיים מהר ככל האפשר. לצערי, אינ לא בטוחה שלענין עכשיו להחליף מנחה ונושא, כי כבר עבר זמן רב מדי מתחילת הד"ר ואני כבר אמורה להיות בעיצומה של העבודה והממצאים. אז אנידי תקועה. רק צריכה לבדוק עם עצמי (ובעזרתכם) איך אני בולעת את הצפרדע הכל כך שמנה ולא טעימה הזו.... וממשיכה עד הסוף.

ללס1

New member
לנשום לפני שמגיבים../images/Emo39.gif

את האמת זה נשמע נורא,אני מבינה את סערת רוחך. אני "מקנא" לנושא שלי אפילו שאני עושה תזה,והמרצה שלי זרקה לי באחת הפגישות,שזה נושא מעניין ואולי היא תציע שנה הבאה לסטוד' שרוצים תזה,אז רמזתי בעדינות שאני רוצה להמשיך לדוק' אז אני דוקא שמחה שהנושא חדש ופתוח (לא יודעת עם היא הבינה את הרמז). קשה לתת עצות,במיוחד כאלה טובות.על פניו נראה כי המנחה לא "להיט" יחד עם זאת אני הייתי פונה אליו ומסבירה על הרגישות הרבה-כי כנראה הוא לא מבין אותה- ולפי התגובה תשקלי צעדים.לפעמים לחכות יום יומיים ואז לפעול באים לטובתנו,אז אל תמהרי.

הוא מבין. ניהלנו את השיחות האלה לפחות עשרות

פעמים. הוא יודע כמה אני רגישה הוא הבטיח שהפעם זה לא יקרה ולא נעבוד על נושאים חופפים. אז... הוא נתן למישהו אחר לעשות את זה אוף

למעלה