אני פוזרית, אבל בפנים אני חנונית.

oOMissingOo

New member
אני פוזרית, אבל בפנים אני חנונית.

לא, ברצינות. בתוך תוכי אני ביישנית שמעדיפה לשבת ליד המחשב מלצאת למסיבה, אני אדם שחוש האופנה שלו לא משהו, אבל הוא מרוצה וזהו זה. אני טיפוס שקורא חמישה ספרים בו זמנית ומסיים אותם באותו יום, ההמקום הראשון בספרייה שאני בודקת: זה מדור ספרי המד"ב. המקום האהוב עלי זו הספרייה, והדמות הספרותית שאני הכי אוהבת היא הרמיוני. אני נחרדת מקללות, ושוחרת איכעות הסביבה. כל השאר זה סתם מנגנוני הישרדות. עוד משהו: [זה לא רק היכרות עם הבית שלי, יש סיפור בסוף המגילה.] יש בבית שלי מסדרון שמחבר בין הצד המערבי בבית לצד המזרחי, ויש עוד מסדרון שמחובר למסדרון הראשון, כשבקצה המסדרון הראשון ובהתחלת המסדרון השני יש את החדר שלי, ובסוף המסדרון יש בצד את החדר של אחים שלי, ובקצה שלו יש את החדר של ההורים שלי. עכשיו, לאחר ההיכרות עם הבית שלי אני יכולה לספר לכם מה קרה היום. אני עושה ספונג'ה, והמסדרונות הם הדבר האחרון שעשיתי. אחי היה בחדר שלו, ואמא שלי ואחותי ואבא שלי היו בסלון ובמטבח [להזכירכם - הצד המערבי.]. אמא שלי קוראת לאחי. אני: "לא! זה כמו חומת ברלין - אי אפשר לעבור מהצד המזרחי לצד המערבי וההיפך!" אמא: "את יודעת שאפשר היה לעבור עם אישור?" אני: "לא! רוסיה לא מרשה!" אמא שלי: "אפילו לא בשביל שוקולד לעוגה?" אני: "אסור לי לאכול עוגת שוקלד! מואהאהאהאה!" אמא שלי: "אז אי אפשר לעבור?" אני: "חומת ברלין נפלה רק אחרי ארבעים שנה!" [או חמישים, לא אכפת לי.] *הכל מתייבש* אני: "חומת ברלין נפלה."

חחח את חמודה../images/Emo9.gif

תמיר1991

New member
חומת ברלין נפלה אחרי 50 שנה

בדיוק, אם את מתעקשת
סיפור די מצחיק, למען האמת
תמיר.

Theherod

New member
המ, 40-50 (האמת ש-44) שנים אחרי

ההפרדה, החומה נפלה. ההפרדה החלה ב-1945, אבל את החומה עצמה בנו רק ב-1961.

תמיר1991

New member
ב- 1949 הונחו היסודות לחומה,

וזהו גם התאריך של המשטר החדש בגרמניה המערבית ולכן הוא מזוהה כתאריך "החומה". בכל אופן, 45', 49' ו- 61' הם שלושה תאריכים, ואין מוסכם על כך - וגם אין טעם להסכמה בכל מקרה כי כל אחד מפרש את זה אחרת. תמיר.

Theherod

New member
אתה בטוח?

ציטוט מויקיפדיה: כבר בסוף שנות הארבעים היה סכסוך רציני בין שני הגושים בנוגע לעיר שהגיע עד כדי הטלת הסגר על ברלין, אולם רק ב-13 באוגוסט 1961 החלו הסובייטים להקים גדר, שהפכה אחר כך לחומה. אם אתה בטוח ב-100%, אשמח לתקן, אבל אם להסתמך גם על העברי וגם על האנגלי, היסודות הונחו רק ב-1961.

תמיר1991

New member
כוונתי אינה ליסודות החומה,

אלא ליסודות מסך הברזל, ההפרדה, המשטר החדש והגבלות המעבר. ב- 13.8.1961 הוקמה חומת ברלין עצמה. תמיר.

Theherod

New member
אוקיי

אבל כשמדברים על חומת ברלין, הכוונה לחומה עצמה. כמו שכשמדברים על המסע של קולומבוס, שבו התגלתה אמריקה, מתארכים אותו מהיום שבו האוניה יצאה, ועד היום שהיא חזרה. לא מהיום שהוא התחיל למשוך חוטים כדי שהמלכה תאשר לו לצאת, או מהיום שהיא אישרה לו, אלא מיום היציאה עצמה.

משבר ברלין! מטבע משותף!../images/Emo60.gif

סטאלין מתחרפן! קצת מפחיד! רכבת אווירית! איומים גרעיניים! אין בזה צורך! סטאלין נרגע! חילוק לגושים! היסטוריה ב' זה כל כך יותר מגניב מהיסטוריה א', ועוד בהיסטוריה א' יש את מלה"ע הראשונה!!

Theherod

New member
כך את מתארת את השואה?

משעממת? היית אומרת יותר מלנכולית, יותר דכאונית, הייתי מסכים. אבל משעמם?

תמיר1991

New member
מסכים איתך, השואה היא אחד האירועים

ההיסטוריים החשובים ביותר והמעניינים ביותר - איך סיפורים אנושיים גדולים יכולים לשעמם? תמיר.

Theherod

New member
יותר מזה-זה האירוע המזעזע ביותר

שקרה לעם היהודי מאז היציאה לגלות. שיהודי יגיד "זה משעמם"?! *מתאפק*

למה להתאפק?

כשגיעים לבגרות של היסטוריה ב', שוב לומדים על השואה, דבר שעושים במדינת ישראל לערך מגיל 0, רק שהפעם משרד החינוך מוצא דרך שוב להוציא את כל העניין מנושא שאמור להיות כל-כך רגיש, ומאלץ אותנו ללמוד הכל בדרך של שינון, שאני לא חושבת שיש פה מקום לו. אני בספק אם קיים אדם אחד(ואני לא מדברת על אנשים מהפורום הזה) שזוכר משהו מהבגרות בדרך הזו.

Theherod

New member
נו טוב, במקרה כזה...

משרד החינוך מוכשר בהשנאת חומר על תלמידים, עם זה אני מסכים.

oOMissingOo

New member
אה, וכן, הייתה לי היום מתכונת

בהיסטוריה עם שאלה על חומת ברלין.

למעלה