אני פונה למנהל ולחברי הפורום...

אני פונה למנהל ולחברי הפורום...

אתם טוענים שוב ושוב שאתם מעוניינים שהפורום יהיה לערבים ויהודים יחד. שכל ישראלי יכול ומוזמן להצטרף לפורום.... אבל למה אתם/ן כותבים כל הזמן בערבית?!? כנראה שאתם סותרים את עצמכם...ובעצם לא רוצים שישראלים יהיו פה. תחשבו על זה!

שירלוש תגידי..

אם 20 אחוז מהלומדים בכיתה באוניברסיטה הם דוברי ערבית, או רוסית.. אזי ההרצאה תינתן בערבית או ברוסית כדי שה20 אחוז יבינו?... לא.. פשוט נאלצים להתמודד עם העברית ולהתאקלם! ערבית היא שפה רשמית בארץ, וכל ישראלי לדעתי אמור לשלוט בה!! בגלל המחדל שלך ושל אחרים דומים שלא מבינים ערבית, נשמח מדי פעם להסביר הודעות אם זה כלכך חשוב או נוגע לכלל.. ואם לא.. אז לא נורא.. בסך הכל , הפורום הזה נקרא ערבים..כלומר דוברי ערבית..אז מה ציפית שנתכתב בגרמנית כל הזמן!! וכמובן הכל בחברות שירלוש ה1

מזל שזה רק לדעתך...

שכל ישראלי חייב לשלוט בשפה?!? אם הייתי רוצה לשלוט בשפה ולדבר בה ביום יום הייתי עוברת לירדן.

מנסי

New member
מזל נחס שירלוש!

גם אני איתה בדיעתה ! יש כאלה שלא טובים בעברית כמוני! אז למה שאני אכתוב בעברית וכבודך תלעגי לי? אני לא מבקש ממך שתכתבי בערבית! כי אני יודיע שלא יהיה לך נעים! אז קצת עברית עם קצת ערבית וזה רץ!

תגידי את שולטת באנגלית?

אם לא אז הבנתי סבבה!!.. יש לך לאיפה לשאוף עוד.. אבל אם את שולטת בה..אז..אולי תשקלי מעבר לארה"ב!! ובכלל ירדן.. אם זה מעניין לך אז לכי על זה שירלוש

עדיין לא הבנת ...

מה הקשר בין השפות שאני יודעת לבין השפה הלאומית פה בארץ שהיא עברית?? אני יודעת אנגלית, ערבית וקצת צרפתית אז...זה אומר שאני צריכה לדבר פה בארץ שלי (ישראל) אנגלית, צרפתית או ערבית?!? וכפי שציינת חייבת !

NortheR

New member
"השפה הלאומית"? אין כזה דבר.

יש שפה רשמית. בארץ יש שלוש: עברית, ערבית ואנגלית. לפי דעתי, על כל ישראלי, בתום 12 שנות הלימוד שלו, לדעת את שלוש השפות הללו על בוריהן. (ברמה של חמש יחידות לפחות)

איפה טיילת עם סנאים?../images/Emo12.gif

ונכון אמרת ולזה התכוונתי לשפה הרשמית כנראה שירלוש החליטה לא להבין אותי:) ונכון הכל בחברות כמובן

הליויתן

New member
אני מצטרף לדעה הזו,הבנת הערבית

חיונית לכל מי שחי בארץ,ומצטער שלא טרחתי די ללמוד את השפה הערבית שפה היא הרי הבסיס לתקשורת!

../images/Emo140.gifלוויתן-הרבה זמן הא!!

מה נשמע
? שיעורי צרפתית מול שיעורי ערבית..מסכים??

NortheR

New member
לא קשור.

זו שפה רשמית. שפה רשמית. ש-פ-ה ר-ש-מ-י-ת. כלומר, לא רק בירדן מדברים ערבית, אלא גם בישראל מדברים ערבית. ואת צריכה להיות ממש ממש מנותקת מהמציאות כדי לחשוב שידיעת השפה הזו אינה חיונית ליהודים באותה המידה.

ובקיצור סתרת את עצמך כשאמרת

" נשמח מידי פעם להסביר הודעות אם זה כל כך חשוב או נוגע לכלל..ואם לא אז לא נורא" בבקשה , הבנו עכשיו את העמדה שלך. למה שזה לא יהיה חשוב מה אתה אומר או אחרים אומרים בערבית?!? כולם לדעת מה אתם/ן כותבים פה ... הרי זה פורום לא שיחות פרטיות . פורום - הכוונה לקבוצה של מס' אנשים שמתקשרים בגלל נושא מסויים.

mikledet

New member
שירלוש

אני רק אורח כאן - ואני לא ערבי. לצערי גם השליטה שלי בערבית שואפת כמעט ל0 אחרי שלמרות שבשנות בית ספר היסודי שלי שלטתי בכלל לא רע בערבית. אבל הגישה שלך מאוד לוחמנית - למרות שעונים לך יפה בסלנות ובחיוך. וצדקו כשאמרו לך שערבית היא שפה רשמית של ישראל - לידעתך גם אנגלית. כל טופס ממשלתי למשל חייב להיות כתוב בשלוש שפות אלו. אף אחד לא מכריח אותך לקרא ערבית - אבל למה את מנסה להכריח פורום שלם לכתוב כך שאת תביני? כן זו ארצך וזה לא משנה את העובדה שאחת השפות בה היא ערבית. ערבית היא שפה לאומית ישראלית בדיוק כמו עברית. (לפחות על פי חוק). ואם את לא קוראת ערבית, מה את מחפשת בפורום דובר ערבית - ועוד קובלת על כך שהוא בערבית???

מנסי

New member
אין מילה בערבית שנכתבה בפורום יהודי

אולי אני היחידי שכותב בערבית! ואני מדי פעם כותב בעברית גם! אני לא מוכן לכתוב בעברית וכולה טעויות..אני טוב בערבית אז כותב בערבית..תוסיף הודעה בעברית ונשמח לענות עליה בעברית! אין בזה שום מחשבה לגזענות!

GL0BAL

New member
אכן זה משותף ...

ומנסים לכתוב בשתי השפות בכדי שכולם יוכלו להשתתף (מממ...שוקלים לפתיח שפה חדשה ערבית + עברית ) אם יש לכם הצעות

הליויתן

New member
מהמעט שכן למדתי השפות מאד דומות

יתכן וכולנו צריכים לעבור סוויץ' מחשבתי מסוים בשביל לזכור שרב המשותף מהמפריד!

"טעות דפוס"?

מה זאת אומרת "לא רוצים שישראלים יהיו פה"? ומי משתתף בפורום? כוויתים? סודנים?

sardin

New member
אני ינסה להסביר לכם את שירלי....

שירלי לפי מה שאני מבין.... מנסה להגיד לכם ורוצה להגיד לכם.. זה שפתחו לערבים פורם פה.. זה משהו ששווה ניסיון.. תישמעו גם להם מגיע זכויות .. גם הם בני אדם... עכשיו , אם אתם אומרים שזה גם ליהודים.. אז תדברו עברית.. אנחנו במדינת ישראל.. ופה מדברים עברית... לא שום שפה אחרת.. תתחילו להתרגל אין מה לעשות , שפות אם תדברו בבית... בזמן שאתם לא מדברים את השפה העברית..זה מראה על זילזול וחוסר התחשבות במקום שאתם נימצאים בו.. רק לידיעתכם.. אתר תפוז הוא אתר ישראלי יהודי.. ששפתו היא עברית...אז תכבדו את זה בשביל לקבל כבוד בחזרה... אני מקווה שהבנתם אותי... אם לא , אז תבינו בדרכים אחרות.. :) ביי ביי

למעלה