אני פונה למנהל ולחברי הפורום...

קוכולין

New member
נו באמת, סרדין...

ערבית היא שפה רשמית שנייה במדינה על פי חוק. זוהי שפתו של המיעוט הערבי, ומותר לו לדבר בה איפה שמתחשק לו, בתפוז או בכל מקום אחר.אתה לא תכריח אף אחד לדבר עברית. לא מוצא חן בעיניך- תלמד ערבית או שתעוף מפה.

מנסי

New member
סרדין מטוגן...

משפת הדיבור שלך נראה לי שאת השולטת על הפורום הזה או בכלל עלינו גם! ורק חסר לך להגיד לנו אתם הערבים חייבים לנהל שיחה בעברית בתוך הבית לפחות פעמים בשבוע! וכמו שדברו על נשיקה צרפתית אולי בא לך שנתנשק בנשיקה עברית גם! את נכנסת לחדר ערבים שנמצאים בו יותר מ..20 בנאדם ורוצה שכולם ומצווה שידברו בעברית בכדי שכבודך תבין. ונכנסת לפורום..ערבים..ורוצה שידברו בעברית לא מתוך בקשה אלא מתוך שנאה בדם שלך וקנאות. אבל אני אגיד לך במילים אחרות ! אנחנו נדבר בערבית ואני אנסה לדבר רק בערבית בכדי שתדעי לך שאנחנו לא עבדים לך ולשפה שלך! נדבר בערבית ברוב הזמן ובטוב לך נדבר קצת עברית! ואין לי אני במקרה שום התנגדות לאלה שכותבים בעברית! ולגבי צאט תפוז שהוא שייך ליהודים אז מרגע זה אני אומר לך שאני מצפצף עלייך ונראה מה תעשי בנושא!! לכבד אנשים בדמותך זה כבר לא בחשבון ואכן כן שאני מכבד את העם היהודי..بنحكي الي بدنا اياه غصبن عنك مو بخاطرك وروحي بلطي البحر . يا بتشربي ميتو .

אתה ינסה בעברית?

איך אתה יכול לדרוש ממישהו לדבר עברית, כאשר אתה עצמך אינך מדבר עברית? מה זה "אני ינסה"? בעברית אין צירוף מילים כזה. ובנוסף, גם אינני בטוח שאתה מבין עברית. בכל אופן לא הבנתָ בכלל את ההערה שלי. דֻּבַּר במשפט שהשתמע ממנו שלא כלם כאן ישראלים. לפי השערתי היתה זו פליטת קולמוס מקרית, ולא נראה לי ש"ההסבר" שלך הוסיף משהו. כפי שכבר הסבירו לך הערבית היא שפה רשמית במדינה, וגם אם היא לא היתה זה לא אמור להפריע לכל אחד לכתוב איך שהוא רוצה ובאיזו שפה שהוא רוצה. רבים מרביצים כאן ציטטות ארוכות וקישורים באנגלית. מה זה כאן, ארה"ב? אגב, אתר 'תפוז' מציע לשימוש המשתתפים אמצעים טכניים מיוחדים להקלדת טקסט בערבית (וגם בעברית) למי שאין לו במקלדת. שלא כמו по-русски например. יש מבין? לְמַד עברית!

NortheR

New member
לאחר קריאת השרשור...

אני רוצה לפנות לשירלוש ולומר- כן, את חייבת לדעת ערבית, משום שאת חיה במדינה בה זוהי שפה רשמית. כנראה שעוד לא הפנמת את המושג. ערבית צריך ללמד בבתי הספר כבר מכיתה א' ועד כיתה י"ב. מיותר לציין את התועלת הרבה שזה יפיק לשני הצדדים.

למעלה