אני פשוט לא מאמינה שגלעד לא הולך להיות כלול

best in me

New member
אני פשוט לא מאמינה שגלעד לא הולך להיות כלול

בחוזה להפסקת האש.. ממש לא מאמינה!!!!!! אני לא רואה בשום בפנים ואופן את זה שישראל ניצחה, ישראל לא ניצחה, אנחנו הולכים לצאת להפסקת אש בלי שכל היעדים חוסלו, הולכים לצאת מהמבצע הזה בלי גלעד שליט שזה הכי חמור. ההפסקת האש הזאת פשוט תהיה טעות חמורה וטיפשית מצד ישראל!! מה אתם חושבים שחמאס לא ישתמש בהפסקת אש הזאת בחפירת מנהרות יותר מתוחכמות? להשיג יותר נשק?(ממש לחמאס יש מחסור במדינות שתומכות בו) להתאמן יותר? ללמוד את המהלכים של צה''ל במתקפה הזאת ולהשתמש בזה כנגדנו?? כל ההפסקת האש הזאת אפילו יכולה לגרום להם להעביר את גלעד מחוץ לעזה לה' יודע לאן. ואז מה? שכשהם יתחילו שוב בירי לעבר הצפון שהם יותר מוכנים נצא שוב לעוד מבצע? מה עם כל החיילים שמתו במבצע הזה?? כי תכלס המבצע הזה אם הוא נגמר עכשיו הוא לא השיג את מה שעם ישראל רצה שהוא ישיג, אז למה הם נהרגו??? אז שעוד חיילים יהרגו?? אם אתם שואלים אותי הכל פה אינטרסים של הממשלה הבובה על חוט הזאת, פוחדים מזה שברק אובמה יעלה לשלטון כשעוד נהיה בפעולה בעזה, דואגים רק לתחת שלהם. הרי הם עצמם אמרו שהם לא יפסיקו את הפעולה בעזה עד שכל הידעים יופלו, אני לא יודעת מה איתכם אבל שר הפנים או מה שזה לא יהיה של החמאס לא קרוב ללהיות מספיק בשבילי.. אם באמת היה איכפת להם מגלעד שליט הם לא היו מוכנים לחשוב על הפסקת אש מבלי שגלעד יהיה כלול בפנים... אם באמת היה איכפת להם מאזרחי הדרום הם לא היו מפסיקים את המצבע הזה בידיעה שעל בטוח ב100% שחמאס לא ישתוק בשך שנה שלמה ואז יהיה עוד מבצע.... גם ככה ישראל יוצאת ה"רעה" בסיפור בעיני העולם אז אם כבר נכנסנו למה לצאת בלי כלום??? התחלתם משהו תסיימו אותו! סתם פורקת תסכול

הקץ לתמימות

לא מבינה מה אתם כל כך המומים. מה, זה לא היה ברור? הרי אם לממשלה היה ממש אכפת מגלעד שליט, הוא כבר היה פה איתנו, מזמן. אבל מה שבאמת מעניין כל אחד מהשרים בממשלה זה הכיסא שלו, המעמד שלו, אף אחד לא חושב ולו לרגע על החיילים שהוא, כאיש ממשלה, שלח להגן על הארץ. ואם זה ככה אז באמת כל המלחמה הזאת לא שווה כלום. המבצע הזה לא באמת ישיג את מטרותיו, הרי זה לא שהחמאס פתאום יישב בשקט ולא יתקוף יותר את תושבי הדרום או בכלל.. אם המלחמה היא לא למען גלעד שליט והחזרתו, היא בהחלט יכולה להסתיים כבר עכשיו. עצוב לדעת שזה היחס של המדינה שלנו כלפי אלה שעושים הכל כדי להגן עליה.

best in me

New member
לא זה לא היה ברור.. משום מה היה נראה

שהוא באמת הולך לחזור, לפחות לי זה היה נראה אבל כנראה באמת שאי אפשר לפתח תקוות בממשלה הזאת... וחבל שזה הגיע למצב כזה.. לפי דעתי הכל באשמת אולמרט הייתה לו הזדמנות להחזיר את גלעד עוד ממש בהתחלה תמורת מספר של אסירים לא יודעת כמה ואם הוא היה מאשר הוא היה חוזר.... עכשיו אנחנו צריכים לרדוף אחריהם עם זה, ולא נראה שהם ממהרים להחזיר אותו... אני לא מבינה למה המדינה מטפלת באסירים שלהם ושל החיזבאללה ובכל האיסרים הפלסטיניים כאילו הם מלכים, תראו איך סמיר קונטאר נכנס לכלא איזה רזה הוא היה והוא יצא כמו איזה דוב גריזלי.. צריך פשוט להפסיק לתת להם אוכל, רק חתיכת לחם ומים שיספיקו להם לחיות וזהו! לא לתת לאף אחד עדכון על המצב שלהם לא לתת למשפחות שלהם לבוא לבקר אותם או להתקשר, לא לתת להם לראות טלווזיה לא כלום!! עד שהם ייתנו לצלב האדום ללכת לראות את המצב של גלעד שליט ולתת לו לדבר עם המשפחה שלו.. אם זה יקרה זה יהיה צעד משמעותי להחזיר אותו הביתה... עוד יותר עצוב לדעת שאנחנו עוד בוחרים באנשים כאלה להיות ראש ממשלה כל פעם מחדש....

קחי תפיצי את הסטיקר הזה בכל מקום

תפיצו אותו בכל מקום ולא יעבדו עליכם בלי לחץ על הממשלה הם יפקירו את גלעד שליט שוב כמו שהפקירו אותו "ברגיעה"

כחלחל

New member
קצת נסחפתם

יש לעשות כל מאמץ אפשרי להחזיר את שליט. זה לא קל , זה לא פשוט, ויש גם מילים קשות וכואבות שעם כל הצער, חייבות להאמר. עכשיו כשאמרנו את זה בואו נבחן את ההתלהמות חסרת האחריות של הצבת שליט בראש העדיפויות הלאומיות. מה הכוונה לא לצאת בלי שליט? האם החזרתו יותר חשובה מהחזרת עשרות אלפי לוחמים מהרצועה? האם החזרתו יותר חשובה מחיי מי שעלולים להפגע בנסיון לחילוצו או במה שיתרחש אם נעכב את הפסקת האש עד שישוחרר? האם מליון וחצי תושבי הדרום בני הערובה של החמס צריכים להמשיך לסבול ולהסתכן ולו עוד יום יומיים כבני ערובה הפעם לצורך חילוצו של שליט? האם באמת אתם חושבים שכל הפוליטיקאים ואנשי הצבא צריכים לדאוג לגלעד שליט בלבד לפני האחריות הלאומית הכוללת? למרות מה שמנסים להציג כאן, חייל שמתגייס לא מקבל תעודת אחריות מוחלטת מהמדינה, מצה"ל או מהעם. חלק מלהיות חייל זה הידיעה שחלילה אתה עלול לשלם מחיר כלשהו. ואכן רבים (מדי) אף שלמו מחירים כאלו או אחרים כולל אלו ששלמו מחיר הרבה יותר גבוה וכואב מאשר חטיפה. הרושם המתקבל מהפעילות למען שחרורו של שליט הוא ששוכחים שה"איש הרע" בסיפור הזה הוא החמאס שמשתמש בו כקלף במלחמת עצבים וסחטנות, ולא צה"ל או ממשלת ישראל. התלהמות יתר ,ההפגנות והאשמות ובכלל כל הקמפיין המתוקשר אינם מסייעים להתנהלות מול מול אותם סחטנים.

best in me

New member
ממש לא אמרתי את זה.. דווקא אמרתי

מה גלעד שונה מכל חייל אחר שעכשיו בעזה?? למה החייל הזה זכאי לחזור לבית שלו וגלעד לא?? אני לא רוצה שיעשו מבצע הירואי כדי לחלץ אותו ממש לא!! זה יסכן את החיילים שלנו ואת גלעד ואז מה עשינו בזה??? אפשר לעשות הסכם עם חמאס תמורת אסירים, בזה אין לי שום שמץ של ספק שזה דבר טוב לעשות..... החיים של תושבי הדרום שווים בדיוק לחיים של גלעד, להם אחרי הפסקת האש תהיה אפשרות לנסות לחזור לשגרה, עד כמה שאפשר אחרי הטראומה הזאת, לגלעד אם הוא ישאר שם לא תהיה אפשרות כזאת לא נכון מה שאת אומרת, חייל שהוא מתגייס בטח אם לקרבי הוא לוקח בחשבון שאם הוא ימות אז הוא ימות למען המדינה והוא יעשה את זה בשמחה! הוא לא לוקח בחשבון שאם חס וחלילה יחטפו אותו המדינה לא תעשה כלום כדי להחזיר אותו הביתה.. במה זה עוזר שהוא נמצא שם בעזה למדינה? ממש לא זה יגרום להם לחטוף עוד ועוד חיילים כי הם רואים שישראל לא מוכנה לשחרר אסירים תמורת אסיר אחד אז הם יחטפו כמה שיותר עד שישראל תכנע, אז זה יהיה יותר טוב? עדיף להכנע להם עכשיו מאשר במקרה השני...

כחלחל

New member
אין כל בסיס לדברייך

מה שאני אומר (אומר ולא אומרת) זה שהשוואה של גלעד לכל חייל אחר שעכשיו בעזה היא (במקרה הטוב) נאיביות ואי הבנת המצב. אמירה כזו רומזת כאילו לצה"ל שליטה מלאה בגורלו של גלעד, וכמו שאר החיילים יש רק לתת פקודה והנה הוא חוזר הביתה,,,,,, ולא כך הדבר. חייל קרבי (כל חייל) לוקח בחשבון כל מיני אפשרויות כולל שיתכן ולא תהיה אפשרות לחלצו מהמצב שיקלע אליו (ואם את זקוקה לדוגמה, לכי לדבר עם אביו השכול של סמ"ר מדחאת יוסוף שהושאר לדמם למוות בקבר יוסף כי "לא התאפשר חילוצו", ועוד מקרים במוצבי התעלה ביום כיפור, שלא לדבר על עוד כל מיני דברים שאני מעדיף לא להעלות כאן) המסקנה הכי שגויה ומסוכנת בדבריך היא שאי כניעה לסחטנות החמאס תגרום להם לחטיפות נוספות. נהפוך הוא - כניעה לסחטנות ותשלום מחיר יקר רק ילמדו אותם שזה עובד והמחיר רק יעלה. האזיני לדוברי החמאס השונים בהזדמנויות רבות שאמרו שהמחיר שהם רוצים עבור שליט חייב להיות הרבה יותר יקר ממה ששילמנו עבור גופות וסרמן ורגב. יש לזכור שלא מדובר בתחרות נואמים באוניברסיטה אנגלית או בדיון אקדמי באגודת הסופרים, ולכן לצערי, גם כל הרעש התקשורתי והלחץ הציבורי על הממשלה פועלים בסופו של דבר להעלאת המחיר, ולנחיתות של העוסקים בנושא מול הסחטנים לכשיהיה מו"מ על השחרור. כל מי שמנהל מו"מ הוא כמו "סוחר" ו"שחקן פוקר" שיודע שאל לו לחשוף את נקודות התורפה והחולשה שלו. וכל זה נכון כפליים כשהצד ממול אינו יודע צלם אנוש מהו.

best in me

New member
לפי מה ששמעתי בחדשות הם דורשים איזה

300 ומשהו אסירים שהרבה בינהים יושבים מאסר עולם... אין לי מושג אם זה יותר גבוה או לא אבל אם זה יחזיר את גלעד אז למה לא?

כחלחל

New member
זה נושא אחר

זה נושא אחר שאינו קשור ל "אין לצאת ללא גלעד" שעליו שכבר הוחלט וזה לא נתון לשינוי כרגע. לגבי המחיר של מי וכמה ישוחררו, יש לזכור שכמה שיותר נשחרר, כך תהיה חטיפת חייל יותר כדאית ומשתלמת בעיני החלאות בעתיד. אינני נכנס לדיון על המאמצים שהושקעו בלכידתם של אחדים מהם כמו גם את המחיר של פעולותיהם העתידיות לאחר שיחרורם. לא מעט מההרוגים שלנו לאורך השנים נהרגו בפיגועים ופעולות שבוצעו ע"י משוחררי כל מיני עסקאות מעיסקת ג'בריל הידועה לשמצה ועד היום. גם סמיר קונטאר כבר חזר לשירות פעיל בחיזבאללה ושיחרורו לא "הציל" אף אחד ולא "שחרר" אף אחד. .

נעמה162

New member
כחלחל

נכון, צריך לראות את התמונה בשלמותה. אלא שעכשיו המציאות השתנתה והיכולת שלנו כיום להפעיל לחץ על החמאס גדולה הרבה יותר. ודווקא משום שהצבא שלנו עדיין שם זו הזדמנות שאולי לא תחזור. כל מה שהזכרת היה כל הזמן חלק מהדילמה הנוראה הזו, אלא שעכשיו התנאים, לעניות דעתי, "בשלים" הרבה יותר. כמו שישנם תנאים אחרים עליהם ישראל לא מוכנה לוותר ואולי הם אלה שעיכבו עד היום את הפסקת האש [אנחנו בוודאי לא יודעים..] מדוע לא לכלול גם את התנאי הזה של שחרור גילעד שליט?

אי אפשר לכלול תנאי בהסכם שאיננו קיים

ישראל לא חתמה על הסכם הפסקת אש עם חמאס. היא הכריזה הפסקת אש חד צדדית, יממה אחרי שחמאס דחה את הצעת הפסקת האש של מצרים. זה לא שהיה הסכם שהיה צריך להוסיף לו תנאי. חמאס סירב לחתום על הפסקת אש בלי שליט, אז הוא היה חותם עם שליט? אם ישראל היתה אומרת בשבת שהיא תפסיק את האש רק אם גלעד שליט ישוחרר, הדרום היה ממשיך לספוג היום רקטות. זה פיתרון? כל העניין פשוט לא ריאלי. הממשלה לא סימנה את שחרור גלעד שליט כמטרה של המבצע לא בגלל שהיא לא רוצה, אלא בגלל שהיא יודעת שזה לא יכול לקרות. זה יכול לקרות רק בהסכם חילופי שבויים ולא בשום צורה אחרת. השאלה אם היה צריך כבר לחתום על הסכם כזה בהתחשב בדרישות החמאס היא לגיטימית, אבל העובדה שכמה פנטזיונרים החליטו שמבצע עופרת יצוקה יסתיים בשחרורו של שליט לא יכולה להתוות את מדיניות הממשלה.

גלוכית

New member
לא מדובר בשום הסכם

אני לא רוצה להראות אלימה אבל אפשר היה "לגייץ"את עזה עם דחפורים שיטה לא רעה עליה דיברו חיילים מאוכזבים בעזה מייד אחרי הפסקת אש

יופי, אבל מה הקשר לגלעד שליט?

תכניסו לראש שהוא לא היה מטרה במבצע וכל מי שקיווה או רצה, חי בפנטזיות.

מצאתי באינטרנט:הורי-חיילים צריכים לעתור לבג"צ

אפליה בין חיילים, ובין דם לדם. – 17.1.2009 – זאת עילה טובה להגיש עתירה לבית הדין הגבוה לצדק (בג"צ) שתדרוש הסבר ונימוק "בתחום הסבירות" מצד מדינת-ישראל (הממשלה והמטכ"ל) - מדוע יחזרו כל חיילי-צה"ל מרצועת-עזה לתחומי מדינת-ישראל למעט אחד - גלעד שליט ? כאבא של חיילים הייתי מצפה שאבא של גלעד יגיש את העתירה, ויתכן שאני כאבא של חיילים אצטרף לעתירה, ומוטב שעשרות, מאות ואלפים של אבות ואמהות של חיילים ידרשו להצטרף 'כצד' לעתירה הזאת. כי מחר הבן שלי עלול להיות מושאר מאחור, בשטח אויב, בעוד כל חבריו חוזרים לשטח-ישראל בתרועות, בשירה, בדגלים מונפים ובמחיאות כפיים מצד הוריהם וכל "עם-שראל"... חוץ מאבא ואמא של החייל שהושאר-הופקר מאחור ! חישבו על זה: מחר יעשו יותר ויותר חיילים כל מה שבידם לעשות, כדי לא להיות משובצים ביחידות שמפקדיהן עלולים לציית לפקודה לחזור הביתה בלעדיהם ! הפיצו כדי שמקסימום הורים של חיילים ידעו מה צפוי לבניהם אם וכאשר ממשלת-ישראל תורה למטכ"ל צה"ל להחזיר את כל החיילים - חד צדדית - מתוך רצועת-עזה לתחומי מדינת-ישראל... חוץ מהחייל גלעד שליט ! אסור להחריש לנוכח האפשרות הקרובה זאת !

כחלחל

New member
רעיון מקסים אך נטול כל בסיס

אין כל בסיס משפטי או הגיוני לתביעה כזו. גלעד שליט לא נמצא בשליטת הממשלה או צה"ל ולכן אינם יכולים (לצערנו) להורות לאף אחד על שחרורו או חזרתו. שליט לא הושאר ולא הופקר מאחור, הוא נלקח בשבי. וכמו אחרים שנפלו בשבי, חלקם חזרו כעבור זמן קצר, חלקם כעבור זמן ארוך, ונכון שחלקם גם לא חזרו. בסמוך לחטיפה נעשו נסיונות לאתר ולחלץ אותו אך ללא הצלחה (ובמחיר כואב) ועוד זכור לי איך רצנו לאיזור זיקים עם ערכת השניצלים של אמא כשהגולנצ'יק שלנו יצא להתרעננות. זכור לך שבתום אחת הפעולות בעזה לוחם גולני הושאר מאחור (נרדם באחת העצירות בדרך חזרה) וכל הגזרה הופעלה לחלץ אותו ? זה מקרה של "הושאר מאחור" ואכן הוא לא הופקר.

אין מה להתפלא על התנהגות הממשלה

אם דעות כמו שלך נותנות לנ לגיטימציה.....אל תצפה שאטרח להגיב על דבריך ההזוים.

קמנצינד

New member
לחנה גונן

תמיד אהבתי את התגובות שלך, למרות שלרוב לא הבנתי כלום. לפי דעתי חשוב שתגיבי גם כשמישהו כותב לך דברים הזוים. את יודעת לענות לענין !

בדנתמ

New member
אבל גלעד כן הופקר מאחור.

היו לנו הזדמנויות לפעול להחזרתו. עופרת יצוקה יצר מציאות שבה הדבר היה מתבקש אפילו. המדינאים שלנו פישלו. בין אם מטעמי חוסר רצון או חוסר יכולת, הם כשלו בתפקידם בצורה חמורה ביותר ומן הראוי שייתנו על כך דין וחשבון לעם ישראל. אני לא יודע מה יותר גרוע, מנהיג שלא יכול לעשות כלום לטובת עמו, או מנהיג שלא רוצה בכך... אבל כך או כך, הגיע הזמן שהחבר'ה האלה יפנו את מקומם בשרות הציבורי לצמיתות ולא יראו יותר שקל אחד מהמדינה שהם מתיימרים לייצג. המצב שנוצר לקראת סיום עופרת יצוקה היה כזה שבהחלט אפשר למנהיגים שלנו להורות לחמאס לשחרר את שליט. הם היו על הקרשים ממש. צבא חזק עוזר רק כשהוא מופעל ע"י מדינאי חזק, וכאלה כנראה שאין לנו. זה פשוט מחדל מחריד של ההנהגה המדינית שלנו שגלעד לא יושב כבר עכשיו בבית ואוכל את האוכל של אמא...

למעלה