אני פשוט לא מאמינה שגלעד לא הולך להיות כלול

איך לפעול? להודיע שלא תהיה הפסקת

אש עד שגלעד שליט יוחזר? חמאס היה מגחך, תושבי הדרום היו ממשיכים לאכול רקטות וחיילי צה"ל היו נותרים ברצועה וממשיכים לסכן את חייהם. אפילו אם חמאס היה על הקרשים (ואנחנו לא יודעים כמה זה נכון), גם זה לא גרם לו להסכים לחתום על הסכם הפסקת האש שהציעו המצרים, וביום שישי הוא דחה אותו לחלוטין. אז אתם סבורים שאפשר היה גם להוסיף סעיף על גלעד שליט? העובדה היא שהממשלה נהגה באחריות ולא דיברה על החזרת גלעד שליט כמטרה במבצע מתוך ידיעה שזה לא ריאלי. כמה פנטזיונרים בקרב עם ישראל החליטו על דעת עצמם שזה אפשרי והכרחי (כי הם יודעים יותר מהמוסד,יותר מהשב"כ, יותר מראש הממשלה, יותר מכ-ו-ל-ם), אבל שאולמרט משום מה לא רוצה או לא מסוגל. פאתטי. אתם גורמים יותר נזק מתועלת.

בדנתמ

New member
זה משחק אם יותר משתי אפשרויות פעולה...

שוב, כמו בכלי התקשורת, אתה נוטה להציג את זה כאילו יש רק את הדרך שלך ועוד דרך אחת. אבל כדאי שתבין, שיש כאן אינספור דרכי פעולה אפשריות. חמאס דחו את ההסכם אחרי שהם ראו שאנחנו מסכימים, כי זה צייר בעינהם תמונה של ישראל שלא מסוגלת להמשיך במבצע. חמאס כן הורד אל הקרשים. הם לא טרחו לנסות אפילו להילחם כמו בני אדם בחיילי צה"ל, אלא רק להוציא פיגועים נגדם, וגם בזה הם נכשלו פעם אחר פעם. רוב ההרוגים שלנו מהמבצע הזה היו מדו"צ. ככל שהמבצע התקדם, תושבי הדרום התחילו לאכול פחות ופחות רקטות, ומהאיזורים עליהם צה"ל השתלט לא היו שיגורים כלל. ככל שהיינו ממשיכים בזה, יכולת שיגור הרקטות של החמאס היתה יורדת וכך גם המוטיבציה שלהם לשגר. אני בעצמי חשבתי שזה לא יוכל להפחית משמעותית את כמות השיגורים בלי לסכן יותר מדי את חיי החיילים, אבל נוכחתי לדעת, כמו צה"ל, שהחמאס פחות חזק משחשבתי ערב המבצע הזה. במקביל לזה שאתה לא עושה הפסקת אש עד שגלעד לא יוחזר, אתה צריך לפעול גם לחטיפה, לא של בכירים בחמאס, אלא של בכירי החמאס. אתה צריך לקחת בשבי את מחמוד א-זהאר ואת איסמעיל הנייה. א-זהאר ושכמותו עדיפים כמובן, כי הם מנהיגים דתיים, וזה הדבר היחיד שבאמת יזיז להם. כשאתה חוטף אותם, אתה צריך להחזיק אותם בבידוד מוחלט, ממש כמו שהם עושים לשליט, ולא ללכת מילימטר לקראתם בלי שהם מחזירים את גלעד הביתה. אתה צריך להבין שהדבר היחיד שעושה את החמאס חזק יותר כאן, הוא היכולת שלהם לעמוד במגעים מדיניים. אז תן לחמאס לגחך קצת... אני מבטיח לך שהוא לא יגחך לזמן רב. ממש כמו שהנייה ביקש הפסקת אש בצורה מאוד לא מגחכת בכלי התקשורת בזמנו. תסביר להם שאתה מוכן תמיד להפסקת אש, אבל רק כשהם יפסיקו את האש נגדך. שבשניה שהם מתחייבים להפסיק את ירי הרקטות אתה מפסיק לכתוש אותם, וברגע שהם יחזירו לך את כל כוחותיך, לרבות גלעד שליט, אתה תוציא אותם מהרצועה. ואסור לנו להיות יותר הוגנים מזה. אתה מתמודד כאן מול ארגון טרור, ובניגוד למלחמה בצבא מאורגן של עם מאורגן, כאן אין לך ברירה אלא להראות להם שאתה מסוגל להיות יותר קשוח. לא לדבר על החזרת שליט בתור מטרת מבצע ערב המבצע, זה לא משהו טוב בגלל שזה לא ריאלי, זה משהו טוב בגלל שזה מאפשר לך להחזיר אותו עבור מחיר נמוך יותר בתום המבצע. זה ברור לכל מי שמעורב בעסק, ולכל חייל וחייל שנכנס לרצועה. אני לא אומר שנאי יודע יותר מהמוסד ומהשב"כ. אני רק אומר שגם בארגונים האלה סבורים שזאת היתה טעות חמורה לסיים את זה איך שסיימו. בכל ארגון מודיעיני - בטחוני במדינה הזאת זה מה שסבורים. ולא משנה שבעיתונים הם מנסים לנקוט עמדה יותר דיפלומטית מול הממשלה. נוכח הדברים האלה, אני לא טוען שאת פרטי הפרטים אני יודע יותר טוב מהממשלה, אבל בנוגע לדרך בה צריך לפעול, אני חושב שהממשלה הזאת הוכיחה לנו פעם אחר פעם שאם תיקח אזרח ממוצע מהרחוב, הוא ידע לפעול טוב מהם. בלבנון הם הפעילו את הצבא בצורה כושלת וגם הצבא היה בבלאגן נוראי. בעזה הם הפעילו צבא טוב ומיומן, אבל נתנו פינאלה מדיני גרוע שהרס את כל הישגי המבצע. וזכור את דבריי, כשאנחנו מסיימים כך את המבצע, אנחנו לא רק חורצים את גורלו של גלעד שליט, אנחנו גם חורצים את גורלם של יישובי הדרום, לעוד כמה שנים של טילים, כולל היישובים החדשים שנוספו למעגל האש. ורק עוד דבר אחד: במה לכל הרוחות אתה חושב שאנשים כמוני מביאים יותר נזק מתועלת? בזה שאנחנו לא מקבלים כתורה מסיני כל דבר שהנוכל השקרן שעומד בראשות הממשלה שלנו אומר? בזה שאנחנו יודעים להכיר לא רק בהצלחות של המדינה שלנו, אלא גם בכשלונות? בזה שאנחנו מכירים במציאות בה לפעמים להטיח בפנים את האמת הקשה, קשה ככל שתהיה, מזיק פחות מלהישאר באופוריה הזאת? במה בדיוק זה עושה נזק?

הנזק נגרם בכך שאתם מכניסים לאנשים לראש

שזה היה ריאלי להחזיר את גלעד שליט, ועכשיו אני רואה כל מני "גאונים" יוצאים בהצהרות שקוראות למבצע הזה כישלון בגלל ששליט לא הוחזר. קראתי את כל מה שקראת, ויכול להיות שאתה צודק. ייתכן מאוד שאתה גם טועה. מה שברור, לא היה שווה להמשיך לסכן מיליון תושבים ואת כל החיילים למען האפשרות שאולי זה יקרה.

בדנתמ

New member
אז לא הבנת משהו מאוד בסיסי שכתבתי.

זה לא לסכן מיליון תושבים למען האפשרות שזה יקרה. מה שעשינו עכשיו, מסכן את מיליון התושבים האלה הרבה יותר בטווח הארוך. זה לא שעכשיו הם לא ירו עלינו והכל יהיה פה כמו ממתק. הם יראו שאנחנו לא רציניים וירו עלינו יותר במרוצת הזמן, חכה ותראה. ומי כמוני ישמח להיווכח שאני טועה, אבל אני פשוט חושב שההסטוריה מרמזת לנו שאני לא. תשאל אחד אחד את החיילים ששם. הם לא רוצים לחזור בלי גלעד. כביכול זה נראה כאילו אתה מסכן את כל החיילים האלה למען חייל אחד, אבל חשוב להבין שזאת מהות ההסכם הלא כתוב שבין כל חייל ובין המדינה. אם לא תסכן אותם למען החייל החטוף, האמון שלהם בצבא ירד. הם יתחילו לפקפק במידת המאמץ של המדינה לסייע להם אם וכאשר הם יקלעו לסיטואציה דומה. והדברים האלה מחלחלים. זה לא שאני חושב שהחיים של גלעד יותר חשובים מהחיים של שני חיילים שאולי יהרגו אם נישאר שם, אבל אני מבין את מה שגלעד מייצג, ואת העובדה שכל עוד הוא בחיים, מחובתנו לעשות כל מאמץ אפשרי להשיבו הביתה בריא ושלם. כל מקרה כמו רון ארד, או אפילו כמו במקרה המזעזע של מדחת יוסוף ז"ל, שהושאר לגסוס במשך שעות בזרועות של חברו לכוח כי מישהו שם למעלה פחד להפעיל כוח מול כמה מתפרעים פלסטינים, מוריד את אמון ציבור המתגייסים בצבא ומשפיע באופן שלילי על יכולות הצבא. המשך המבצע ואי התקפלות מול החמאס, היה, עד כמה שזה אולי נשמע אירוני, מביא לסיום מהיר יותר של העימות מולם. ככה סתם השגנו הפוגה ארעית ביותר ולאחריה שלב נוסף ועקוב מדם בעימות.

השאלה אם היה צריך להמשיך את המבצע

או לא היא הגיונית מאוד, אבל היא לא צריכה להיות קשורה לשליט. מה היית עושה אם החמאס היה מתקפל צבאית, אבל עדיין מתעקש לא לשחרר את שליט אלא בעסקת חילופי שבויים? צריך להפריד בין שני הדברים. המבצע הוא המבצע, ושליט הוא שליט, והשניים לא קשורים זה לזה.

בדנתמ

New member
המבצע מייצר תנאים לכל דבר.

המשך המבצע לא נחוץ סתם לשם המשך המבצע. הוא נחוץ כדי להביא לסיום מוצלח יותר של אותו מבצע ממש. אם חמאס היה מתקפל צבאית ומתעקש לא לשחרר את שליט, הוא היה יורה לעצמו ברגל. החמאס לא נמצא בעמדה שווה לנו שממנה הוא יכול להכתיב דרישות. הוא נמצא בעמדת נחיתות והגיע הזמן שנכיר בזה ונגרום להם להכיר בזה שאנחנו מכירים בזה. ובדיוק בגלל זה צריך לחטוף להם יותר אסים. ברור הרי שבתום המבצע הם ירצו חילופי שבויים כלשהם כדי להחזיר לנו את שליט ולא סתם ככה. אם המבצע יכריע אותם, ומהמשא ומתן שבסופו יעלה שאנחנו מכירים היטב בזה שהכרענו אותם, הדרישות שלהם לא יהיו בשמיים. אם לשני הצדדים יהיה ברור שהחמאס הובס, הם לא ידרשו שחרור של מאות רבי מחבלים. הגיע הזמן לשנות את המשוואה הזאת, והמבצע הזה היה מאפשר זאת באופן חלקי, לו המדינאים היו משכילים לנצל אותו ומנהלים משא ומתן לסיום המבצע בצורה יותר אחראית.

http://news.reshet.tv/News/Politics/StatePoli

עסקת שליט מקבלת דחיפה בקבינט (רויטרס) שרים בכירים שהתנגדו לשחרור מחבלים תמורת גלעד שליט שינו את עמדתם וכעת הם תומכים בה. הסיבה: תוצאות המלחמה שחיזקו את התמיכה הציבורית במהלך ואת כוח ההרתעה של ישראל. גם אולמרט דוחף להכרעה רינה מצליח, כתבת פוליטית | 21.1.09 | 23:59 עדכון אחרון: 22.1.2009 00:00 שודר במהדורת החדשות של ערוץ 2 בערב של יום רביעי 21.1.2009: בדרך לעסקה? שרים בכירים שינו את עמדתם ועתה הם בעד העסקה להשבת החייל החטוף גלעד שליט. חברים בקבינט המדיני-ביטחוני, שבעבר אמרו כי יצביעו נגד העסקה תמורת מספר המחבלים שחמאס דורש לשחרר, מוכנים להצביע בעד העסקה, למרות מחירה הגבוה. מה שגרם לשרים לשנות את דעתם היא המלחמה ודעת הקהל שבאה בעקבותיה. אחרי המלחמה התקבלה התחושה שהציבור, החיילים וחיילי המילואים, תובעים מהממשלה לשחרר את שליט ולכן הציבור יתמוך בעסקה. בנוסף, תחושת העליונות הצבאית נותנת לשרים הרגשה שאפשר ללכת למהלך הזה. גם ראש הממשלה אהוד אולמרט החליט שברצונו לסיים את הפרשה הזו בזמן הקרוב, אם אפשר עד הבחירות. הוא הורה לוועדה שעוסקת בכך להגמיש את הקריטריונים ולהוסיף לרשימת האסירים שצפויים להשתחרר אסירים נוספים שלא היו ברשימה קודם. מורשת גנדי: גם יעל זאבי, אשתו של השר רחבעם (גנדי) זאבי ז"ל, שנרצח על ידי פלסטינים שאולי ישתחררו במסגרת עסקה כזו, תומכת בהוצאתה לפעול. זאבי אומרת כי תשמח לראות את שליט שב אל הוריו, גם במחיר שחרור רוצחיו של בעלה. "גנדי ראה את החזרת החיילים כערך עליון שגובר על ערך הנקמה", אמר זאבי. "המבצע בעזה מקדם את הסיכוי שנוכל להגיע להתקדמות בנושא גלעד שליט", אמר שר הביטחון אהוד ברק בראיון לחדשות 2 אמש. "אסור שנשלה את עצמנו: מחכות לנו החלטות קשות, יותר מזה לא כדאי שאגיד". לדברי שר הביטחון, אין יום שהוא לא חושב כיצד לקדם את הנושא וטובי האנשים עובדים להאיץ את החזרת החייל החטוף. לדבריו, ייתכן שהנסיבות שנוצרו בעת הלחימה יסייעו להאיץ את ההחלטה בנושא. נועם שליט, אביו של החייל החטוף, אמר לחדשות 2 באינטרנט כי "עד שלא נשמע מגורמים רשמיים על כך, אני לא מעוניין להגיב". המאבק שנכשל: ביום שבת האחרון התכנס הקבינט המדיני-ביטחוני כדי לקבל את ההחלטה באשר להפסקת האש מול חמאס. מחוץ לקריה הפגינו עשרות בני אדם בקריאה להכניס את שחרורו של גלעד שליט להסדר שיתקבל, אך זה לא קרה. "המאמצים לשחרורו של שליט יימשכו, ובמהלך המבצע עשינו פעולות שונות שקירבו אותנו למטרה זו", אמר ראש הממשלה אהוד אולמרט כאשר הודיע על הפסקת האש. "גלעד נמצא בראש מעייננו ואיננו זקוקים לכל דרבון בנושא זה. כולי תקווה שנזכה לראות אותו בקרוב בחיק משפחתו". באותו היום, שעות ספורות לפני קבלת ההחלטה לסיים את המבצע בעזה, כינסה משפחת שליט מסיבת עיתונאים ביישוב מצפה הילה במטרה להפעיל לחץ על השרים. משפחת שליט, שבנה החטוף עדיין מוחזק ברצועת עזה, דרשה מהממשלה לכלול את שחרור בנם בהסכמה המתגבשת לסיום המבצע הצבאי. "לאור כינוס הקבינט הערב וקבלת ההחלטות שיביאו להסדרים ברצועת עזה, אנחנו רואים בנקודה זו נקודה קריטית וחלון הזדמנויות בלתי חוזר להשבתו של גלעד אחרי למעלה משנתיים וחצי בשבי", אמר נועם שליט. "אנו לא מעלים על דעתנו שנושא שחרורו לא יעלה בכל הסדר ומבלי שגלעד ישוב הביתה". ביום רביעי בערב בשעה 22:30 שודרה בערוץ 2 התכנית של נעיסעם משעל 'משעל חם', שהוקדשה לעניינו של גלעד שליט. השתתפו בה בין היתר עמי איילון ועמנואל רוזן שצדדו בעיסקת שחרור שבויים פלשתינים בתמורה לשחרור גלעד, ורמי איגרה (לשעבר אחראי ב'מוסד' לשבויים ולנעדרים) ושמעון שיפר, שהתנגדו. השתתף גם חזי משיטה, המתאם כיום את הפעולות למען גלעד, שטען שמבצע 'עופרת יצוקה' היה חייב להזיז הצידה את שראלת ה"מחיר", וליצור תנאים חדשים ללחץ על החמאס להשיב את גלעד שהביתה ! הקישור לקטע הנ"ל בשורת-הכתובת למעלה.

כחלחל

New member
נכון והגיוני

רק שהדבקות המסירות והמחויבות של חלק מהחברים כאן במטרה הקדושה אינה מאפשרת להגיון להפריע להם. כאילו לך ולי אכפת פחות או כואב פחות.

קמנצינד

New member
מאיפה אתה יודע ?

מאיפה אתה כל כך מכיר את ה"דבקות המסירות והמחויבות" של חלק מהחברים כאן ? אתה חדש בפורום.

מהעתונים: משפחת שליט שוקלת עתירה שניה לבג"צ

העתירה הקודמת ביוני 2008 נדחתה משום שבג"צ לא מצא לנכון להתערב בשיקולי הממשלה (הסכמה על ה'רגיעה' - 'תהדיה' ל-6 חודשים). כיום יש שקילה של האפשרות לשוב ולעתור לבג"צ.

אתם יודעים מה הבעיה הכי גדולה?

העובדה שגלעד שליט הפך במובן מסוים להיות עוד חייל חטוף שכנראה לא יחזור בריא ושלם. אני רוצה לקוות בכל מעודי שגלעד בחיים ושנעשה כל מאמץ להחזיר אותו הביתה, אבל אנחנו כבר התרגלנו לממשלה תבוסתנית שמחזירה את החיילים הביתה רק בארונות. עוד חייל ועוד אחד. לא רחוק היום שגלעד יהפוך להיות רון ארד. זה עצוב, שאנחנו לא מסוגלים להבין שאת גלעד מחזירים הביתה לא תמורת, אלא בגלל.

גלעד עדיין חי ?לא אחרנו המועד,כמו עם רון ארד?

שר החוץ המצרי: לישראל ולנו אין מידע על שליט שר החוץ המצרי, אחמד אבו אל-רייט, אמר כי "אם שליט חי או לא - זו שאלה שצריך לתת עליה מענה. אין לי מידע בעניין הזה, ואני חושב שגם לישראלים אין" סוכנויות הידיעות פורסם: 21.01.09, 19:46 שר החוץ המצרי, אחמד אבו אל-רייט, אמר הערב (יום ד') כי למצרים אין מידע על גורלו של החייל החטוף גלעד שליט, והעריך כי גם לישראל אין מידע שכזה. אבו אל-רייט אמר, כי "אם שליט חי או לא - זו שאלה שצריך לתת עליה מענה. אין לי מידע בעניין הזה, ואני חושב שגם לישראלים אין". ראש האגף המדיני-ביטחוני, עמוס גלעד, ייצא מחר לקהיר, שם הוא ייפגש עם ראש המודיעין המצרי, עומר סלימאן, וראשי ממשל אחרים, בהמשך למאמצים המשותפים לישראל ומצרים לעצור את ההברחות בגבול בין סיני לרצועת עזה. לא מן הנמנע כי בפגישות שיערוך גלעד, יעלה נושא שחרור שליט. בירושלים סבורים שניתן יהיה לחדש את המשא ומתן לשחרורו של שליט, לאחר יציאתם של ראשי חמאס מהבונקרים בהם הסתתרו במהלך מבצע "עופרת יצוקה". הממשלה מחויבת עדיין, על-פי הגדרתו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, למשא ומתן מהיר ככל האפשר שיוביל לשחרורו של החייל החטוף. ההערכה היא שלאחר נסיעת עמוס גלעד לקהיר, ישוחחו המצרים ונציגי חמאס כדי לקדם משא ומתן עקיף זה. גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 941 ימים.

האם מתקרב 'רגע האמת' ?

הערכה: הכרעה על גלעד שליט בקרוב לקראת צאתו הבוקר של עמוס גלעד לקהיר, להמשך השיחות עם הממשל המצרי, העריכו גורמים בכירים בממשלה כי בקרוב תצטרך הממשלה לקבל הכרעה אם לשחרר מאות אסירים בתמורה לשחרור גלעד שליט. לפי ההערכה, עם התחדשות השיחות העקיפות עם חמאס לשחרור שליט, תיאלץ הממשלה בפורום המטבחון המצומצם, הקבינט ואולי בפורום כלל השרים להכריע בסוגיה. אצל רוב שרי הממשלה, ובהם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ושר הביטחון, אהוד ברק, גוברת ההערכה שלא יהיה מנוס מלקבל החלטה שאינה נוחה לישראל. בהכרעה שכזאת תומך גם צה"ל. לעומת זאת, שרים אחדים סבורים שאין להיכנע לדרישות החמאס. בעמדה זאת תומכים במוסד ובשב"כ.

ליבני: משבר הרצועה יפתר רק עם שחרור גלעד שליט

http://www.nrg.co.il/online/HP_0.html לבני לאיחוד האירופי: המשבר ברצועה לא ייפתר עד שחרור גלעד מיה בנגל, 0:50, 21/1/09 שרת החוץ לבני נועדה בבריסל עם שרי החוץ של האיחוד האירופי והדגישה בפניהם את סוגיית שחרור החייל החטוף. "כל עוד גלעד בשבי החמאס – המשבר ברצועת עזה לא ייפתר". לבני אף התייחסה להברחות ואמרה: "ההברחות וההתחמשות של חמאס הן איום שלא נקבל" * ישראל: אחרי הפגיעה בחמאס – לסגור עסקת שליט * לבני: לא נפתח מעברים עד להתקדמות בנושא שליט

למעלה