זה משחק אם יותר משתי אפשרויות פעולה...
שוב, כמו בכלי התקשורת, אתה נוטה להציג את זה כאילו יש רק את הדרך שלך ועוד דרך אחת. אבל כדאי שתבין, שיש כאן אינספור דרכי פעולה אפשריות. חמאס דחו את ההסכם אחרי שהם ראו שאנחנו מסכימים, כי זה צייר בעינהם תמונה של ישראל שלא מסוגלת להמשיך במבצע. חמאס כן הורד אל הקרשים. הם לא טרחו לנסות אפילו להילחם כמו בני אדם בחיילי צה"ל, אלא רק להוציא פיגועים נגדם, וגם בזה הם נכשלו פעם אחר פעם. רוב ההרוגים שלנו מהמבצע הזה היו מדו"צ. ככל שהמבצע התקדם, תושבי הדרום התחילו לאכול פחות ופחות רקטות, ומהאיזורים עליהם צה"ל השתלט לא היו שיגורים כלל. ככל שהיינו ממשיכים בזה, יכולת שיגור הרקטות של החמאס היתה יורדת וכך גם המוטיבציה שלהם לשגר. אני בעצמי חשבתי שזה לא יוכל להפחית משמעותית את כמות השיגורים בלי לסכן יותר מדי את חיי החיילים, אבל נוכחתי לדעת, כמו צה"ל, שהחמאס פחות חזק משחשבתי ערב המבצע הזה. במקביל לזה שאתה לא עושה הפסקת אש עד שגלעד לא יוחזר, אתה צריך לפעול גם לחטיפה, לא של בכירים בחמאס, אלא של בכירי החמאס. אתה צריך לקחת בשבי את מחמוד א-זהאר ואת איסמעיל הנייה. א-זהאר ושכמותו עדיפים כמובן, כי הם מנהיגים דתיים, וזה הדבר היחיד שבאמת יזיז להם. כשאתה חוטף אותם, אתה צריך להחזיק אותם בבידוד מוחלט, ממש כמו שהם עושים לשליט, ולא ללכת מילימטר לקראתם בלי שהם מחזירים את גלעד הביתה. אתה צריך להבין שהדבר היחיד שעושה את החמאס חזק יותר כאן, הוא היכולת שלהם לעמוד במגעים מדיניים. אז תן לחמאס לגחך קצת... אני מבטיח לך שהוא לא יגחך לזמן רב. ממש כמו שהנייה ביקש הפסקת אש בצורה מאוד לא מגחכת בכלי התקשורת בזמנו. תסביר להם שאתה מוכן תמיד להפסקת אש, אבל רק כשהם יפסיקו את האש נגדך. שבשניה שהם מתחייבים להפסיק את ירי הרקטות אתה מפסיק לכתוש אותם, וברגע שהם יחזירו לך את כל כוחותיך, לרבות גלעד שליט, אתה תוציא אותם מהרצועה. ואסור לנו להיות יותר הוגנים מזה. אתה מתמודד כאן מול ארגון טרור, ובניגוד למלחמה בצבא מאורגן של עם מאורגן, כאן אין לך ברירה אלא להראות להם שאתה מסוגל להיות יותר קשוח. לא לדבר על החזרת שליט בתור מטרת מבצע ערב המבצע, זה לא משהו טוב בגלל שזה לא ריאלי, זה משהו טוב בגלל שזה מאפשר לך להחזיר אותו עבור מחיר נמוך יותר בתום המבצע. זה ברור לכל מי שמעורב בעסק, ולכל חייל וחייל שנכנס לרצועה. אני לא אומר שנאי יודע יותר מהמוסד ומהשב"כ. אני רק אומר שגם בארגונים האלה סבורים שזאת היתה טעות חמורה לסיים את זה איך שסיימו. בכל ארגון מודיעיני - בטחוני במדינה הזאת זה מה שסבורים. ולא משנה שבעיתונים הם מנסים לנקוט עמדה יותר דיפלומטית מול הממשלה. נוכח הדברים האלה, אני לא טוען שאת פרטי הפרטים אני יודע יותר טוב מהממשלה, אבל בנוגע לדרך בה צריך לפעול, אני חושב שהממשלה הזאת הוכיחה לנו פעם אחר פעם שאם תיקח אזרח ממוצע מהרחוב, הוא ידע לפעול טוב מהם. בלבנון הם הפעילו את הצבא בצורה כושלת וגם הצבא היה בבלאגן נוראי. בעזה הם הפעילו צבא טוב ומיומן, אבל נתנו פינאלה מדיני גרוע שהרס את כל הישגי המבצע. וזכור את דבריי, כשאנחנו מסיימים כך את המבצע, אנחנו לא רק חורצים את גורלו של גלעד שליט, אנחנו גם חורצים את גורלם של יישובי הדרום, לעוד כמה שנים של טילים, כולל היישובים החדשים שנוספו למעגל האש. ורק עוד דבר אחד: במה לכל הרוחות אתה חושב שאנשים כמוני מביאים יותר נזק מתועלת? בזה שאנחנו לא מקבלים כתורה מסיני כל דבר שהנוכל השקרן שעומד בראשות הממשלה שלנו אומר? בזה שאנחנו יודעים להכיר לא רק בהצלחות של המדינה שלנו, אלא גם בכשלונות? בזה שאנחנו מכירים במציאות בה לפעמים להטיח בפנים את האמת הקשה, קשה ככל שתהיה, מזיק פחות מלהישאר באופוריה הזאת? במה בדיוק זה עושה נזק?