אני צריכה לעבור ניתוח

limuli

New member
אני צריכה לעבור ניתוח

הייתי רוצה לדבר עם מישהו שעבר ניתוח מעקף כיבה אצל ד"ר חרוזי או בכלל

רונית-1

New member
הי לימולי גם אני מנותחת מעקף

של הגדול מכולם פרופסור חרוזי. ברוכה הבאה אל שורותינו ובהצלחה בניתוח. הניתוח נקרא GASSTRIC BYPASS ואם מוסיפים טבעת קבועה זה ניתוח על שם פובי. הניתוח הזה ידוע כניתוח הטוב ביותר מסוגו. אני כשנה וחמישה חודשים אחרי הניתוח יכולה להגיד לך שהתוצאות של הניתוח ודאיות אם שומרים על תזונה נכונה. הורדתי 90 ק"ג ועכשיו במידה 36 אני מאושרת מהחיים החדשים שבהם זכיתי בזכות הניתוח הזה. בהצלחה, רונית

רוייקו

New member
אני הולך להטיל פצצה בנוגע למעקף

אני כבר לא כל כך נוטה לחשוב שמעקף קיבה הוא הניתוח הטוב ביותר. אמנם אין לי בעיות מיוחדות, ירדתי במישקל היטב ואני שומר עליו הרבה יותר טוב מאשר אילו היתי עם הגבלת קיבה אבל לכל הרוחות, הקיבה שלי מתרוקנת מייד, עוד בזמן הבליעה. זה לא יתכן. אני כל הזמן מוצא את עצמי רעב. כיאילו לא אכלתי כלום. אין שום שובע. אני מסוגל להתמלאת לשתיים שלוש דקות בלבד - לא יותר ואחר כך צריך להתמודד עם הרעב שמופיע שוב כחצי שעה לאחר הארוחה. זה לא יתכן הדבר הזה. אני לא יכול כל הזמן להיות במלחמה עם עצמי שלא לאכול. כבר שמנתי 10 קילו במהלך שנתיים. זה טירוף. אני מסוגל לאכול היום הכל, במנות גדולות, בדיוק כפי שאנשים לא מנותחים מסוגלים לאכול. את בעצמך, רונית מספרת שאת רעבה כל הזמן. ממש אליה וקוץ בה. מצד אחד הרווחנו ניתוח שהוריד אותנו במישקל יופי יופי ואנחנו באמת לא שמנים היום אבל מצד שני כן יכולים לשוב ולעלות במישקל עם הזמן אלא שהעליה הזו תארך יותר זמן מאשר בניתוחי הגבלת קיבה.. אני לא יודע כל כך מה לעשות. אני די בדילמה. לשים היום טבעת על הקיבה זה לא דבר פשוט ולהאריך את המעקף זה עוד יותר לא פשוט מבחינת הסיכויים לסיבוכים בעתיד. אני כבר 71 קילו בשיא הגעתי ל 61. חבל. עם הזמן, הבנתי שעקיפת התרסריון היא טעות חמורה. אמנם יש את הרווח מבחינת תת הספיגה אבל מאידך, מאבדים את החשוב מכל: המנגנון החשוב ביותר מבחינת תחושת השובע. התרסריון אחראי ישיר לשובע ועקיפה שלו מביאה למעבר מהיר של המזון מהקיבה למעי. לא ברור אם הטבעת יכולה למנוע את ה DUMPING.. מאוכזב

1osnatv

New member
לרוייקו

סליחה על הבורות לפני 3 שנים עברת ניתוח של מעקף קיבה? שאלתי היא איזה סוג ניתוח זה לא הטבעת אני מניחה וזה לא הניתוח החדש שמדברים עליו שהוא כביכול נגד ממתקים אני בעצם מכירה את הניתוח של הסיכות בקיצור מה זה מעקף?או שזה מונח של הניתוח של הטבעת כבר התבלבלתי לחלוטין תודה על ההתיחסות מפני שלפעמים אני מרגישה שאני ממש בורה בנושא

רוייקו

New member
קיימות שתי אפשרויות ניתוחיות עקריות

נגד השמנה: 1 ניתוחי הגבלת קיבה - בארץ קיימות שתי שיטות: ניתוח לקשירת הקיבה עם טבעת מתכווננת או קבועה או ניתוח פתוח שבו שמים סיכות וטבעת קבועה. 2 ניתוחי קיצור קיבה- שהם בעצם ניתוחי מעקף קיבה. בניתוחים אלה מפרידים בין שני חלקי הקיבה טוטאלית ולקיבה שאליה נכנס המזון משיקים את המעי הדק, כך שיהיה רצף של מעבר המזון. ניתוחי מעקף קיבה נחשבים יעילים יותר בשמירה על המשקל לאורך זמן וגם באחוז הירידה במישקל. כמו כן, נוצרת אי סבילות למתוקים ולמזון המכיל כמות גדולה של שומן, לכן, מעקפי הקיבה עשויים להתאים למועמדים המכורים למתוק בעיקר. ניתוחי המעקף יכולים להוות כניתוח מתקן לניתוחים קודמים שכשלו או בשל חוסר התאמת המנותח לניתוח הגבלה. ניתוחי המעקף מחסלים לתמיד בעיות של צרבות וכיבים הנובעים מעודף חומצה בקיבה. מצד אחד ניראה כי מעקף קיבה הוא פתרון מצויין אבל התמונה לא פשוטה: הניתוח די רדיקלי ביחס לניתוחי הגבלת קיבה, מעט מאוד מנתחים מוכנים לבצע ניתוח בסדר גודל כזה (מדובר בניתוח גדול מאוד במובנים כירורגיים), עלותו גבוה במיוחד, הסיכויים לסיבוכים גדולים והם עשויים להיות מסוכנים במיוחד אם נוצרת הסתבכות רצינית, הסיכוי לחסרים תזונתיים גדולים יותר מאשר בניתוחי הגבלה .. ועוד ועוד את מתעניינת במעקף ?

1osnatv

New member
לרוייקו ......................

רוייקו שלום אינני מתעניינת במעקף פשוט רציתי לדעת מה כל הניתוחים ואיזה מה מה שקורה זה שבעצם הכל ניקרא קיצור קיבה {פעם גם חתכו מעיים}ופתאום צץ השם מעקף קיבה. בכל מקרה תודה ונהדר שיש אחד כמוך בפורם הזה ההסבר שלך היה מחולק יפה ןפשוט זאת אומרת שאתה עברת את הניתוח הקשה וגם בסופו של דבר אתה לא מפסוט מזה שאתה רעב מדי ואתה צריך להתמודד מה שאני מבינה בעצם שהטבעת צריכה לתת לנו תחושת שובע והאכילה היא בכמויות קטנות. בכל מקרה רוייקו ניראה לי שהרופאים בעצמם לא יודעים מה קורה בסוף לאחר כמה שנים ואנחנו השפנים בגלל רצונינו העז להיות רזים ויפים העיקר תודה על התשובה

רוייקו

New member
אוסנת..

אני שמח שההסבר שלי היה טוב הניתוח שלי לא מושלם או כי בהחלט עזר לי מאוד לרדת היטב במישקל ולשמור עליו יותר טוב מניתוחי ההגבלה הקודמים. הרופאים לא כל כך מעוניינים לעשות מאיתנו שפנים כמו לעזור לנו באמת.. בתוך תוכם הם מאושרים לראות את המנותח מצליח להפוך לאדם אחר, בריא ומאושר יותר. U WELL COME רוייקו

אסנת בוקר טוב........./images/Emo42.gif../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

לדעתי בבגדול - כל נתוח של קיצור/מעקף/הגבלת קיבה נותן לנו כלי עזר על מנת לעזור לנו - בעלי המשקל המוגזם לשנות הרגלים ולהגיע למצב שנוכל לחיות סביר והגיוני ללא הבעיות הנובעות מעודף המשקל. בתשובה שגל נתנה לרוייקו - יש את הפתרון...... היא כתבה על כל חולי הסרטן שעברו מעקף קיבה ולא שמנו אחרי כן..... לעומת אנשים שמנים שעברו מעקף דומה או זהה ולהם (כמו לרוייקו) קורה מצב שהם חוזרים לעלות במשקל..... ככה שכנראה באמת החלק העיקרי בשמירה על מצב סטטי של משקל נכון לכל אחד הוא החלק של ההרגלים וההפנמה של חיים שלא נעים סביב האוכל.... של חיים שמתמלאים בסיפוק מעשיה אחרת. אני מקווה שכולנו כולנו (ובעיקר אני) נצליח להפנים את דרך החיים השונה ונשאר יפים בגוף ובנפש. אורית

רוייקו

New member
לא מדוייק, אורית.. צריך לדבר עם

מומחים בתחום הניתוחים ולשאול אותם. אין מה להשוות מיקרים של סרטן מול ניתוח נגד השמנה. החוקים מאוד ברורים בתחום הטיפול הכירורגי בהשמנת יתר, לעומת ניתוחים רדיקליים המהווים ניתוח הצלה ממוות. בניתוחים להסרת גידולים כורתים לעיתים חלקים נירחבים במערכת העיכול ורקמות אחרות שניפגעו. הפגיעה עשויה להיות כה גדולה שהמנותח לא יוכל לעלות עוד במישקל.. לעומת זאת, בניתוח מעקף לצורך ירידה במישקל, ישנם חוקים שהמנתחים לא כל כך חופשיים בהם. כך, למשל, מינימום האורך של המעי הדק יהיה כמטר, על מנת שלא יחזרו מיצים מהמעי לקיבה, אבל למינימום יש גם מקסימום וכך, רוב המנתחים מעדיפים שלא לבצע מעקף הגדול ממטר אחד (מתוך 9 מטר מעי דק), כל שהמנותח לא צפוי לבעיות ספיגה משמעותיות כמו בניתוחי המעיים שהיו בעבר, או בניתוחי מעקף נירחבים כגון Long shapes GBP או BPD. אפרופו ניתוחי מעיים: מנותחים שבוצעו בהם ניתוחי מעיים לפני למעלה מ 20 שנה חיים גרוע מאוד (אם עדיין חיים) וחלק גדול מהם חזרו להשמין, למרות שמרבית המעי שלהם נעקף. הגוף, מסתבר, לומד להשלים את החלקים שניפגעו או חסרים בו.. הוא משנה את המבנה של המעי ומסתגל עם הזמן לחבלה הניתוחית שנעשתה. הקיבה בניתוחי מעקף אמנם לא גודלת בצורה משמעותית אולם המעברים מתרחבים בצורה משמעותית והיכולת לאכול הולכת וגדלה עם הזמן. לצערי, אני מסוגל לאכול היום ארוחה גדולה ודשנה כיאילו לא עברתי ניתוח מעולם.

1osnatv

New member
זה נכון אני מכירה מישהיא

אני מכירה אישה שעשתה ניתוח קיצור קיבה אבלחתכו לה מעיים היא מזה רזתה היתה פצצה לאחר כמה שנים אני לא הכרתי אותה היא שמנה בחזרה כמו שהיתה בקיצור הגןף שלה פיתח דרךחדשה

רוייקו

New member
איפה היא נותחה ומתי, אסנת ??

את בטוחה שעברה ניתוח שמעורב בו מעקף מעי ?

ronnymp

New member
שמע ..... ../images/Emo21.gif

אני ממש לא חושב כמוך
אני אוכל אחרי ניתוח המעקף הרבה פחות מאשר קודם
אני שבע לפרק זמן די ארוך - שעות .....
אני מסוגל לשכוח מאוכל לחצי יום - מה שבחיים לא היה קודם
אבל לדאבוני - אני עדיין מכור למתוקים
אז אני לא יודע מי משנינו משקף את הממוצע פה - או המקובל בעקבות המעקף אולי שווה לשאול את רונית , ליר וגל - איך אצלהם בקטע הזה ..... אצלנו - בין שנינו - המצב הוא ככמש שונה ככל הנראה . רוני

רונית-1

New member
לרוייקו ורוני

יכולת האכילה גדלה מאד עד כדי כך שאני יכולה לאכול הכל ללא הגבלה אם אני לועסת נכון. ותחושת שובע אצלי היא עניין מאד מוזר כשאני עסוקה ולא חושבת על אוכל אני יכולה להשאר בלי אוכל כל היום ואפילו להסתפק בסלט קטן ביום כמובן לא מוותרת על השתיה. ויש ימים שבהם אם ארשה לעצמי לא אפסיק לאכול כל היום. וזה אומר לעבור מארוחה לארוחה בכמויות של אדם לא מנותח עם הפרש של חצי שעה בין הארוחות. כמו כן שמתי לב שימים שאני מקפידה על הליכה פעמיים ביום האוכל לא מעניין אותי בכלל. נדמה לי שיש קשר לכמות הסרוטנין בגוף. האם משהוא מבין בנושא ויכול לתת הסבר? רונית

ronnymp

New member
אם יכולתי - הייתי כבר פותח קליניקה

לא יודע ממש להסביר אבל יש מישהו בוולפסון שכן יוכל לתת הסבר אז מה הבעיה ? רוני

רוייקו

New member
רוני, המצב אצלי קטסטרופאלי ממש

אני לא יודע עד כמה הטבעת מאטה את קצב ההתרוקנות מהקיבה למעי כי אצלי אין טבעת.. מה גם, שכניראה שנוצרה פיסטולה שהשיקה עצמה ויצרה אנסטומוזה חדשה, גדולה יותר, כך שההתרוקנות אצלי מטאורית. את העניין הזה של אני צריך לבדוק היטב עם גסטרוסקופיה... חוץ מיזה, הדמפינג זה לא רק הרגשה רעה אחרי אכילת מתוקים אלא אחרי אכילה בכלל... אתה עדיין מנותח טרי נחשב. חכה עוד קצת. גם רונית בוכה על מה שאני עובר: מעבר מהיר מדי של המזון מהקיבה למעי.

gal33

New member
יש לנו מספיק פצצות במדינה הזו!

בטח לדברי לא תתייחס בכלל כי אני רק 3 חודשים אחרי ניתוח, אבל בדקתי את דבריך לגבי התריסריון ונאמר לי שזה ממש לא נכון. אני אישית גם חושבת כך. בוא ניזכר מאיפה התחיל ניתוח המעקף? מחולי כיב קיבה וסרטן שנאלצו לכרות להם חלק מהמעי הדק, וכתוצאה הם רזו ללא יכולת של העלאה במשקל. נשאלת השאלה מדוע הם לא הצליחו לעלות במשקל, ואילו מנותחי מעקף מטעמי הורדה במשקל כן מצליחים? כיון שהורדה במשקל / שמירה על הירידה במשקל בעקבות התערבות כירורגית היא פונקציה של 2 גורמים: 1. סוג הניתוח שנעשה - כאשר ברור שיש ניתוחים יותר מגבילים, ויש כאלה פחות מגבילים. 2. התנהגות המנותח - טווח רחב של אפשרויות, ממסייע לניתוח ועד מתנגד לו. לראיה, הרוב המוחלט (95% מהספרות המחקרית) של מנותחי מעקף שלא מטעמי הודה במשקל לא עלו במשקל, כי להם היו מנהגים טובים של אכילה, ולכן המנהגים שלהם לא התנגשו עם הניתוח. בנוסף, ידוע כי רק לאחר שנתיים הגוף מתייצב, רוב המנותחים, מעבר לסוג הניתוח, יורדים הרבה במשקל, ולאחר תקופת הירידה, ישנה עליה קלה. אצל אחד 2, קילו, אצל אחר, 10, ואצל שלישי, 20. זה כבר תלוי מה המנותח עושה כדי לשמור על המשקל. גם אחרי 3 חודשים עם GBP עדיין אפשר לעלות במשקל. מה הבעיה לאכול 2 חבילות שוקולד ללא סוכר, כל אחת 500 ק"ק, ועוד כמה עוגיות ללא סוכר כמובן, ככה עוד 500 ק"ק על הדרך, ואיזו חבילת גלידה דיאט של 500 ק"ק?? כמה כוסות נס קפה, והרי לך תפריט דיאטטי ללא סוכר, של 2500 ק"ק ליום. כדרך חיים ממליצים על 6 ארוחות ביום, הן למנותחי קיצור /הגבלת קיבה למינהם והן כאורח חיים בריא לקיבה ולגוף האדם מבחינה אנרגטית. ללא קשר לניתוח אותו עשינו, בראש ובראשונה עלינו לטפל גם בתרבות האכילה שלנו, ובתפקיד האוכל בחיים שלנו. תנסה לברר כל פעם שאתה רעב, למה אתה באמת רעב, האם באמת בכל פעם מדובר ברעב פיזיולוגי? בהצלחה לכולנו, אמן!! גל

רוייקו

New member
גלי, עשיתי הרבה שיעורי-בית ..

אני לא הבאתי את התאוריה של דמפינג ואת התאוריה שתרסריון הוא חלק עיקרי ויחודי בתחושת השובע ה א מ י ת י ת !!! ולראיה, (אני חולה על המשפט שלך) דברי עם כמה אנשי מקצוע בתחום. דברי, למשל, עם דיאטניות קליניות, עם מנתחים כירורגיים ועם מביני דבר.. ראיתי כמה נציגי GBP לדורתיהם, אלה שעברו את הניתוח בסורוקה בשנות השמונים תחילת התשעים.. כמה מהם היו שמנים כיאילו לא נותחו מעולם.. שאלי את קייזר.. אין ספק שמעקף הוא ניתוח הרבה יותר מוצלח מניתוח הגבלת קיבה ביכולת שלו להוריד את המנותח במישקל וגם בשמירה עליו לאורך שנים ואני לא מצטער שנותחתי בכלל, אלא שלאחר שהתערבבתי בין כל כך הרבה מנותחים, שהגעתי למסקנה שגם ניתוחי הגבלת קיבה יכולים להצליח באותה מידה ואף יותר: בתלוי במנותח. בכל השנתיים האחרונות השוויתי בין מנותחי מעקף להגבלה ואני לא חושב שמוצדק בכל מחיר לעבור ניתוח מעקף במקום לנסות קודם ניתוח הגבלה. כשרוצים לתקן או לשדרג ניתוח מגביל שלא צלח אפשר בהחלט להמיר אותו למעקף אבל כדאי לתת צ´אנס לניתוח קודם לניתוח מגביל.

gal33

New member
כשכתבתי שביררתי את שאמרת, התכוונתי

שדיברתי בין היתר עם כירורגים של ניתוח זה וניתוחים אחרים, וכן עם מנותחים של 6-7 -10 שנים אחרי. דיברנו על זה כבר רבות פה בפורום, גם עם לאפ-בנד אפשר לרדת 80 קילו, ועם מעקף אפשר לרדת רק 40, בוא נחזור לנוסחה שרשמתי קודם: ירידה במשקל/ שמירה על הורדה במשקל בעקבות התערבות כירורגית = A(סוג ניתוח) + B(התנהגות המטופל) + בוא נוסיף C (תופעות לוואי של הניתוח וכו´). גל

למעלה