אני צריכה לעבור ניתוח

star22.

New member
איך מגיעים למצב שצריכים לעשות את

הניתוח מעקף הזה? זה מתוך בחירה? או בגלל סיבוכים? מה קוה בניתוח הזה בכלל?

ronnymp

New member
עקרונית זה מתוך בחירה

אתה חייב להחליט שאתה הולך על הניתוח הספציפי הזה ואתה חייב להינתח ע"י אחד משני המנתחים היחידים בארץ שמנתחים בשיטה זו (פרופ´ חרוזי ודר´ סובחי) או שייתכן מצב שהם ימליצו לך ספציפית , בגלל משקל גבוה במיוחד , או התמכרות מיוחדת למתוקים - ייתכן שימליצו לך על הניתוח הזה . זה ניתוח שונה בגישתו מהאחרים המקובלים - נרחב ומסובך יותר . וזוהי הסיבה שלא "קופצים" עליו - כמו בניתוחי ה-LAP המקובלים והשגרתיים . רוני

ronnymp

New member
גם בנהריה מבצעים את הניתוח הזה ....

הוצע לי לבצע אותו כאן - בנהריה אבל זה משהו ממש חריג כאן - שמבוצע כנראה רק במקרים מיוחדים (לא עלינו...) - כלומר - שזה לא משהו שמבוצע כרוטינה - משמע שאין להם כמעט ניסיון עם הניתוח הזה - מסקנה - שלא להעיז ולנסות את זה כאן - ולכן , עם הולכים על ניתוח כזה - אז ללכת למישהו שמיומן ומנוסה בו . ואני מניח שאבינוח נכלל בקטגוריה של נהריה ..... (אני מניח ....) רוני

אני חשבתי לעשות את הניתוח של

חבורת ה ר.ר.ר.ר.אבל אחת מה חבורת ה ר. שאלה בשבילי את חרוזי והוא מסר שבגלל שאת הטבעת השודית עשיתי אצל אבינוח .אז גם אבינוח יעשה לי את הניתוח הזה אבל אני בסוף החלתתי שנו מור יענו לא עוד .ניתוח אז ירדתי מהרעיון הזה. לגבי עים הוא עושה כמו נהריה יכול להיות שכן ויכול להיות שגם לא. שאל שאלו אותו מה הידע שלו וכמה ניתוחים כאלו עים בכלל או עשה לבד?

lir42

New member
סליחה יש לנו מישהי ששברה את הר...

אז תפסיק לקרוא לנו חבורת הר בסדר.... מה שלומך? שלך לירי

רוייקו

New member
הכוונה היא לחבורת מנותחים ששמם

מתחיל כמו שם הניתוח עצמו לניתוח מעקף קוראים (מצרפתית) Roux en y נותחנו לפיה הסדר הזה: רועי, רונית רונית ולכן ניקראנו כבר אז חבורת ROU רו.. לחבורה ניכנסו גם לירי וגל ששמם שונה. פשטייס ?

ronnymp

New member
אבל ליר וגל הרסו לנו ../images/Emo59.gif

אז עכשיו מנסים למצוא איזשהו מכנה משותף אחר לחבורה משהו אחר שיאפיין אותה . רוני

lir42

New member
סליחה רוני גל ואני לא הרסנו כלום..../images/Emo123.gif

אז... אל תרגיז.... מה שלומך? שלך לירי

כמו שלא משנים שם של חברה מצליחה

בגלל שאחת שברה את חברות אה ר ככה לא שוברים שם מקסימום מוסיפים לשמה אחרי שתי האותיות שלה מה כמובן את ה ר
אצלי בסדר רק מגיע שעות הערב ומה זה קררררררררררר ובכלליות בסדר רגיל

רוייקו

New member
לאבינוח ולצוות בסורוקה יש את

הידע והנסיון (לחלק מהמנתחים) לבצע ניתוחי מעקף קיבה. בסורוקה בוצעו כ 600 ניתוחי מעקף קיבה בשנות ה 80-90 אתה יכול לפנות אליו.. השאלה היא אם הוא מוכן יהיה לקחת על עצמו לנתח אותך סוג כזה של ניתוח. אין הרבה מנתחים שמוכנים לקחת על עצמם ניתוח בסדר גודל כזה.

אני למשל כבר אמרתי שירדתי

מנושא הניתוח בכול צורה אחרת ולא חשוב עים זה בדרום או מרכז או צפון . אני לא משהו אחר זה זבש"ו אבל אני לאאאאאאא תודה

ronnymp

New member
מה זההה ?????? ../images/Emo12.gif ../images/Emo122.gif

רוייקו - אתה בטוח טעית איפושהו ........ ואני מוכן להקריב את ראשי מול הטעות הזו ......... בחיים , אבל בחיים - לא ייתכן שבעשור ההוא עשו כ-600 ניתוחי מעקף קיבה בסורוקה . א - משום שניתוחי מעקף קיבה הם נדירים ב - משום שבסורוקה לא עוסקים בקיצורים "חדשניים" כאלה - לפחות לא כרוטינה ג - רק שני מנתחים בארץ עושים את הניתוחים האלה למטרת הרזייה ד - סורוקה הוא ב"ח "קטן" - ולא מרכז רפואי "גדול" (בהשואה ל"גדולים" באמת) ה - אם חרוזי לא עשה 600 כאלה בכל הקריירה המקצועית שלו - אז בטח שזה חסר כל הגיון שבסורוקה נערכו 600 כאלה בעשור ההוא - ואפילו אם חרוזי היה שם מנהל המחלקה זמן רב - מה שאגב בכלל לא מקנה ניסיון אדיר למחלקה כיום . בקיצור - לא הייתי מהמר על ביצוע מעקף שם כיום . רוני

רוייקו

New member
600 נתוחי מעקף היו בשנות השמונים

עד תחילת שנות התשעים !!! אני לא טועה. פרופ´ חרוזי, יחד עם אבינוח, אבנת ועוד כמה שמות שמות שפחות מצלצלים לי כרגע ביצעו יחד איתו את ניתוחי המעקף. השיטה ניזנחה לטובת SRVG שהוכיחה פחות סיבוכים וירידה דומה במישקל.

למעלה