אני צריכה עזרה בפתרון שאלות תכנות

vinney

Well-known member
למה לא?

כשאתה פותר בעיה מעשית אתה תמיד מוגבל לטוות כלשהו, אין לך מספרים אינסופיים. זה בדיוק ההתפלספות של יוני בשרשור אחר פה - כשנתון לך מערך בגודל 26, מה הסיבוכיות של לעבור על המערך? O של N או O של 1?

ron369

New member
O(1)

אבל בשאלה לא מוזכר ש-M חסום, ומבחינה אלגוריתמית לא מעניין אותי יותר מזה. כל אחד מאתנו הבין את השאלה, כנראה, אחרת, ולכן להמשיך לדבר על זה די חסר טעם. נרד מהנושא?

vinney

Well-known member
לגבי ההערה שלי לMegaMango

זה לא היה ממש קשור לשאלה, אלגוריתמית אתה צודק. פשוט רציתי להגיד לו שהפתרון שלו לחלוטין מעשי ואפילו מאוד משתמשים בזה, נראה לי שהוא לא היה מודע לזה כל כך

ron369

New member
לפי איך שאני מבין את זה,

הסיבוכיות של עיבוד מספר היא לוגריתמית, ולכן אפשר "להתעלם" ממנה. האם אני טועה? האם פה מופיע הלוגריתם של M, או M עצמו, בחישוב הסיבוכיות? (אני פשוט מכיר את החידה, ולא שמעתי על פתרון שלה ב-O(1), אלא בO(m))

DNile

New member
זה לא יותר מדי קשה

בד"כ מכוונים בשאלות כאלה לחשוב קודם כל על ביטים בודדים. בכל אופן, מאחר ואין יותר מדי מה לשחק עם XOR בלבד, הפתרון גם יחסית טריוויאלי. צעד ראשון, אין לך הרבה אופציות A = A XOR A B = B XOR B A = A XOR B B = B XOR A מאחר ושתי האופציות הראשונות גורמות לך לאבד את מה שיש באחד המשתנים, צריך לבחור באחד משתי האופציות האחרונות. נניח A = A XOR B עכשיו אם נעשה שוב פעם A = A XOR B, זה כאילו לא עשינו כלום, ולא הרווחנו כלום. (שכן A XOR B XOR B = A) אז נעשה B = B XOR A, וכך נשים את A בתוך B. עכשיו יש לנו את A = A XOR B, ואת B ששווה לערך המקורי של A. כל מה שנשאר לעשות זה באמת A = A XOR B, כדי לשים את הערך המקורי של B בA. מקווה שהיה ברור :)

ש ב ו ז

New member
תשובות

בקשר ל1 הפתרון שלך נכון ויפה. זה בזיכרון של o(1). בקשר ל3 אני מניח שכשאת אומרת O)N( את מתכוונת ביחס לM אחרת זה בלתי אפשרי... אם ככה את יודעת כמה אותיות יש באנגלית את יכולה לפתור את השאלה באמצעות מערך מונים עבור כל אות. כל מילה שהיא פרמוטציה תקיים מערך זהה.

MegaMango

New member
למה בלתי אפשרי? זה פשוט מאוד מאוד

לא יעיל מבחינת זיכרון...(רשמתי מקודם תשובה לזה) ולנילוס, תודה :] האמת היא שהבנתי שבאמת אין הרבה דרכים להתחיל (ולהמשיך) את זה ואז פתרתי את זה בעצמי...פשוט שכחתי להעלות הודעה שתחסוך את הטירחה המיותרת מאנשים שעוד לא מאסו בי. אני טיפש P:

למעלה