אני קוראת אתכן ובוכה

מאיו

New member
אני קוראת אתכן ובוכה ../images/Emo7.gif

בעקבות השרשור של שיפסלה וטיפוטף... אני לא יודעת אם זוהי חזרה של דיכאון אחרי לידה או שפשוט יש לי ילדה קשה נורא. איך אפשר לתפקד כשיש ילדה שרוב הזמן בוכה ולפעמים מקטרת???? אני מרגישה ממש רעה כשכבר אין לי כוח אליה, לא רוצה אותה ולא רוצה כלום!! מה יהיה?? סליחה שאני נכנסת לפה רק כדי לבכות, אין לי זמן למשהו אחר. היא נורא תובענית ודורשת ממני כוחות שאין לי. שלא לדבר על זה שיש לי עוד ילד בבית. אני לא מבקשת עצות כמו לקחת אותה למרפאה או דרכים להעסיק אותה. אני תוהה איך אפשר להמשיך לשרוד כשכל מה שאני רוצה זה לבכות ושיעזבו אותי בשקט??
 
../images/Emo24.gif

אין לי הרבה עצות, תנסי לקחת קצת זמן ממנה. בייביסיטר, סבתא, בן זוג מה שלא יהיה. זה מדהים כמה קצת מרחק ומנוחה יכולים לעשות טוב. יכול להיות שהיא באמת נורא קשה, ועייפות הופכת את הכל לבלתי נסבל. את חייבת לנוח ולבכות ולהוציא את הכל, ואם עדיין רע לך מאוד אז אולי שיחה עם איש/אשת מקצוע תעזור להבהיר אם זה דכאון. ותני לעצמך קצת קרדיט, זה בסדר להתעייף. מקווה שתמצאי קצת שקט.
 

משוש30

New member
הי קודם כל חיבוק גדול ../images/Emo24.gif

אם זה משהו זמני אז ברמה זו או אחרת התחושות האלו עוברות על כולם (איך מישהו אחר? אמא נורמאלית זו אמא שרוצה לזרוק את התינוק שלה מהחלון אמא לא נורמאלית עושה את זה"... אם את לא מניקה (וגם אם כן תשאבי ליום) שימי אותה ואת הגדולה אצל האבא/סבתא וקחי יום שלם!! לעצמך. מנוחה, ספא ספר, סרט עם חברה ותראי איך החיים משפתרים פלאים!
 
../images/Emo24.gifאוי ../images/Emo24.gif

שולחת לך חיבוקים, את חייבת עזרה, זה קורה וזה לגיטימי ואל תכניסי את עצמך למעגל של ייסורי מצפון, תדאגי לעצמך תדברי עם מישהו.
 

odeia

New member
מאיו, זה כל כך מובן שנמאס לך

עברתי ועדיין עוברת את אותו הדבר, רק שאצלי שתיהן קשות. אין לי הרבה עיצות חוץ מלקבל עזרה אם ניתן ולעשות דברים יחד שמרגיעים את כולכם. איך שורדים? נזכרים ברגעים הטובים. מקווה שייסתדר לך בקרוב
 

טיפוטף

New member
אוי, אין לך שום סיבה להתבייש במשהו!

זו את שנמצאת בתקופה הכי קשה, לא אנחנו! גם אני וגם אמא של פילפילון ועוד המון שאני מכירה הציגו את אותו מצב - המעבר מילד אחד לשניים - הוא השלב הכי קשה. קראת את מה שאני כתבתי על ה"מעבר"? את בדיוק בנקודה הזו. היה לי נורא נורא קשה אז! טכנית - היום יש הרבה יותר מה לעשות. מעשית - היום יש לי את היכולת שלא היתה לי אז! לדוגמא, אני תוהה הרבה פעמים לאן נעלם הצורך שלי לישון. לפני שנולדו הילדים - משאת נפשי היתה לישון עד מאוחר. הייתי עם בעלי בטיול ארוך בארה"ב, והחדרניות בבתי מלון היו צריכות לדפוק לנו על הדלת בשעה 12:00, שזו השעה האחרונה של הנקיון, ולא בגלל מה שאתם חושבים! באירופה - תמיד היינו מפספסים את ארוחת הבוקר בבתי מלון! והיום - אני פשוט לא מסוגלת. כשהגדול נולד - היה לי כ"כ קשה לקום אלף פעם בלילה. עם השלישית - אם כבר קמתי, אז למה לחזור לישון מיד? קיפלתי כביסה בלילות. אחרי שהשני נולד, פשוט הרגשתי שאני לא עומדת בזה! בדיעבד, אני חושבת שהייתי צריכה לצאת כמה שיותר מהבית. שהייתי צריכה לקנות עגלת תאומים (בגלל ההפרש הקטן). שהייתי פחות צריכה להתאמץ בגלל דברים כמו אוכל למשל, כי אפשר אפילו לקחת אוכל (פירות, כריכים, חטיפים) ולאכול בחוץ, בגן שעשועים למשל, ואז הביתה מקלחת והופ לישון כשהם גמורים. הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות למענך (ולמענם), זה קודם כל לישון כמו שצריך. אני זוכרת את העייפות התמידית הזאת, את המאבק בשינה, הייתי ממש "מנקרת" כאשר על הידיים שלי תינוק שכל אימת שהפסקתי לנענע אותו חזר לצרוח, ובבית מתרוצץ חבלן בן פחות משנתיים. אני מרגישה שאת אולכת את עצמך מרגשות אשמה. ורגשות האשם - זה חלק בלתי נפרד מההוויה האימהית...WELCOME. קראתי פעם באיזשהוא מקום, שמכל מכלול הרגשות, רגשות האשמה הם הכי פחות קונסטרוקטיבים. כלומר הנסיבות שגרמו להם, יכולות להצמיח הרבה דברים חיוביים ושיפור התנהגות וחשיבה על דברים, מה שנקרא "ביקורת בונה", אבל לדוש שוב ושוב במה שקרה, אך ורק כדי לפגוע בעצמך - זה באמת לא רק חסר תועלת אלא הרסני. גם כשיש לי רגשות אשמה, שהייתי צריכה לומר כך ולא כך, שהייתי צריכה להיות יותר אמפטית ופחות חסרת סבלנות וכו' - הצבתי לעצמי כלל - אני קודם כל מנסה ללמוד ממה שקרה, ואחר כך אני מנסה להיזכר בדברים הטובים שעשיתי אותו יום. לדוגמא: שאגתי עליו שנמאס לי כבר מזה שהוא לא מתלבש בבוקר ושאני אנתק את הכבלים אם הוא לא יפסיק לראות את תכניות הטלווזיה המטופשות בבוקר במקום לעשות את מה שצריך... היו לי נסיבות מקלות - עוד 10 דקות צלצול, אני ממהרת לצאת לעבוד, יש לי פגישה ראשונה בעוד חצי שעה ואני צריכה לשים עוד שני ילדים בגן... ובכל זאת הוא היה נראה קצת מבוהל ומכווץ בזמן שצעקתי עליו ורץ מהר מידי לחדר להביא את הבגדים (מה שלא אופייני לו כלל). מה שאולי עדיף היה במחשבה שניה לעשות: לומר לו, זו אחריות שלך, השעה כך וכך, אם לא תצא תוך 5 דקות אתה תאחר לביה"ס ועלול להיענש. תחליט מה עדיף לך, להספיק לראות את התכניות בבוקר, או להגיע בזמן.(זה עובד, מנסיון, אם כי צריך להזכיר אחרי כמה ימים) אני יכולה: 1. כל היום לייסר את עצמי בשאלה, למה צעקתי עליו וכמה חבל שהוא התחיל את היום במצברוח רע. או: 2. ללמוד ממה שקרה: להחליט איך לנהוג במקרים דומים שיתרחשו בעתיד, להחליט לקיים איתו שיחה אחה"צ ולקבל החלטות משותפות לגבי "ניהול הבוקר". בנוסף לכך, אני מנסה להיזכר תמיד במשהו טוב שעשיתי - למשל, שהתעניינתי במשהו שקרה, שאמרתי משהו שמאוד הצחיק אותו, שחיבקתי אותו לפני שהלך, וכו'. אני בטוחה שהמצב ישתפר אצלך עם הזמן.
 

חושחושה

New member
אוי, מאיו מתוקה, הפכת לי את הקרביים

אני הרגשתי כך אחר הלידה של הבן השני שלי, ועדיין מרגישה כך לפעמים עד היום (הוא בן שנה ו7 חודשיים). נסי באיזו שהיא דרך לקחת ממנה חופש לכמה שעות, גשי למעסה טוב, פנקי את עצמך, תנסי לתפעל את כל מי שמסביבך, גם אם את כמוני מאלה שלא יודעות "לבקש", פשוט תתגברי ותלמדי לדרוש מהסביבה הקרובה, אמא, אבא, חברה טובה, גיסה, אחות, מי שבסביבה! דבר שני בקשי הפנייה לטיפול דרך קופ"ח שלך, הם אפילו לא שואלים, מיד נותנים עם המלצה! נסי לא לייסר את עצמך, אם כעסת עליה (נורא קשה ,אני יודעת), אבל תשתדלי כמה שפחות להתעקש איתה, גם אם היא קטנטונת, הכוונה תנסי לזרום איתה, לגעת להחזיק, להלך איתה בבית בתוך מנשא. האחות בטיפת חלב אמרה לי בפעם האחרונה שהייתי שם, והיא ראתה את עיגולי העייפות מסביב לעיני: יש כל כך הרבה סוגים של תינוקות וילדים, רגזניים, סרבני אוכל, עיקשים, אבל אלה שמסוגלים להביא אימהות לסף טירוף או התמוטטות, הם אלה הבכיינים! ודבר אחרון: אני הולכת בשבוע הבא להומופאטית שהמליצו לי עליה מאוד מאוד, כי הבנתי שיכולה להיות אולי גם איזו שהיא בעייה פיזית עם הילד שבוכה פשוט המוןןןןןןן. כמובן שברפואה הקונבנציונאלית הכל בסדר! אני שולחת לך חיבוק, ובבקשה טפלי בעצמך, אל תבזבזי זמן יקר!
 

odeia

New member
כתבת כל כך יפה, למרות שלפעמים

גם אם מחליטים חוזרים על אותן טעויות.
 
../images/Emo127.gif כל מילה בסלע

מאיו, תקראי את זה היטב. טיפוטף ניסחה מאוד נכון וריכזה זאת נפלא. קחי קצת זמן לעצמך, הפיגי קצת עייפות (אגב, לי אמבטיה מאוד עוזרת, אז בבקרים, לפעמים, אני פשוט נכנסת יחגד איתו לאמבט. זה מעולה לתינוק, כזה קשר בלתי אמצעי וזה נפלא גם לאם) ובעיקר, אל תטחני את עצמך רגשית. זה לא עוזר. וחיבוק תמיד מועיל, אז קחי אחד.
 

POOH*

New member
כתבתי ונמחק - מנסה שוב...

קודם כל שולחת לך
. חוץ מזה נסי לאמץ את ההצעה שהציעו - למצוא בייביסטר - סבתא, אמא , דודה ושיהיו לך כמה שעות רק לעצמך. ובאותו זמן נסי למצוא זמן לבכות... להוציא את כל מה שתקוע בפנים - אצלי לפחות זה משחרר ומרגיע... חוץ מזה אולי פגישה עם אמא אחרת תעזור. משיהי לא מהמשפחה, לא קרובה מדי, שתבוא ממקום לא שיפוטי אלא חברי. שתיתן לך כתף תומכת, הקשבה, ואמפטיה. וגם תבלה איתך קצת ככה שלא תהיי לבד עם הילדה.... להזיק זה בטח לא יכול ואולי אפילו יעזור... לא יודעת מאיזה אזור את אבל אני אשמח לבוא אם תרצי... ואל תאשימי את עצמך... כל אחת חוותה את התחושות שאת מתארת באיזשהו שלב... ואם נראה לך שזה יותר משלב אולי כדאי לחשוב גם בכיוון של טיפול מקצועי. בכל מקרה שולחת לך שוב
גדול. ואם יש משהו אשני יכולה לעשות כדי לעזור - רק תגידי POOH
 

daldan

New member
../images/Emo24.gif זה באמת נורא קשה

כשיש תינוק בבית שדורש ממך המון כוחות גם פיזיים וגם נפשיים, זה קשה! זה סוחט! וזה מוציא ממך גם המון דברים שליליים ולא רק חיוביים. אבל אני חושבת שהדבר הכי חשוב שאת צריכה לזכור שזה לא לנצח! הוא אוטוטו יגדל קצת והדברים יתחילו להיות נסבלים יותר. התחושה שגם מחר נקום לעוד יום מתיש כזה היא זו שגורמת לנו להשבר, אבל באמת תזכרי שעכשיו את תתני לו את כל הכוחות שלך, והוא יחזיר לך על האהבה הזו ובגדול! וחוץ מזה אני חושבת שלבכות זה נורמלי, אם את מרגישה צורך לבכות - אז תבכי, זה מאד משחרר! ושוב
גדול
 

טיפוטף

New member
ועוד משהו

אנחנו אפילו התייצבנו בהרכב מלא אצל הרופא, חודש אחרי לידת הילד השני, והתלוננו שהוא לא מפסיק לבכות. "מה זה לא מפסיק?" "לא מפסיק זה ללא הפסקה, כבר חודש, יום ולילה. חשבנו שכואב לו משהו אז נתנו לו אפילו אקמולי כמה פעמים וגם זה לא עזר". הרופא צחק, ושאל את הגדול (בן שנה ושמונה בערך). מה יש לאחיך: והגדול ענה: "הוא חוחה" (בוכה). אחרי שבדק אותו מכל הכיוונים (אוזנים, ריאות, גרון, מישוש הבטן וכו') וגם אנחנו לא יכולנו להתלונן על משהו ספציפי, הוא אמר: "טוב, לכל ילד יש טמפרמנט אחר. הגדול היה ילד רגוע, נכון?" "כן!" הרופא: "תראו, אתם הייתם רוצים לשבט את הילד הגדול, נכון? אבל החוק לא מאפשר את זה...אתם עדיין לא מספיק מכירים אותו והוא אתכם. בכל זאת, עוד כמה זמן תתרגלו אליו". אני חושבת שרק כזהיה בגיל 8 חודשים בערך, אנשים התחילו להגיד לי "איזה ילד מקסים", אמרתי במלוא הכנות "באמת?" ואם את שואלת אותי חלק מהילדים כל כך צורחים, אני חושבת שזו איזו חוסר בשלות נוירולוגית. כמובן שהבחור נולד בשבוע 42. אבל מה שמאפיין אותו עד היום - אבל אנחנו היום אוהבים את התכונה הזו - הוא התזזיתיות, צורך עצום במגע פיזי, חוסר יכולת לשבת באותו מקום חמש דקות (אוי, בית ספר עוד כמה חודשים, מה יהיה). אפילו ריחות חזקים (טובים, כמו בושם או ריח של טיגון בצל וכו'), מפריעים לו עד כדי כך שהוא לא יכול לסבול אותם ו"הריח מפריע לי להתרכז"! אני לא מספיק מתמצאת בזה והילד בסה"כ הוא ילד מקסים, חכם, יפה, טוב לב, אנרגטי ברמות שלא ייאמנו. קת דיברתי עם חברות פסיכולוגיות ויועצות שלא ממש התמצאו בזה, ובטח שאין כאן משהו שמצריך איזו התערבות תרופתית או אחרת (כל עוד אנחנו לא בבי"ס...סתם. לילד שלי אני בטח לא אתן ריטלין). אבל זה קצת מזכיר לי, שכשמדבירם על אוטיזם, ועל הטיפול בו, שיש צורך להקטין את כמו הגירויים הסביבתיים למינימום - זו אחת מצורות הטיפול שעוזרת ברמה כזו או אחרת - אז אני חושבת שעודף הגירויים היה משגע אותו, וככל שהיו פחות גירויים המצב היה יותר. חברה אחרת שלי עם ילדה שנולדה יום אחריו וצרחה ללא הפסקה, והם גרים ביישוב קטן מאוד, (מצפה בגליל) שבו כשילד צורח כל הכפר בא לשאול מה קרה, אמרה לי שראה איפשהוא שהסיבה שהצרחות מתגברות בין שעות אחה"צ עד שממש לילה, היא משהו במוליכות החשמלית באויר, ובגלל זה אמבטיות ארוכות עוזרות. אנחנו צחקנו שאנחנו לוקחים אותו להארקה. שעתיים, שלוש אמבטיה כל ערב, רק שם הוא לא צרח. איך שהיה שומע את זרם המים היה הבכי נפסק ומתחלף בצחוק. אז תגידי לי את - נכון שזה אומר שגזים זו לא הסיבה? היינו יוצאים מהאבטיה, אחרי עשרים דקות הכל היה מתחיל מחדש. הופ, עוד אמבטיה. סבתא שלו נשארה איתנו יום אחד, ואמרה: לא, אני לא אעשה לך עוד אמבטיה, אבל נשברה אחרי חצי שעה של צרחות. מה דעתך?
 

קלריסה

New member
היי, איזה קטע! לא ידעתי שגם אצלכם!

הפצפון שלנו, שעוד מעט חוגג שנה במזל טוב, היה צורח כמו אנלוידת מה. ובאמת - רק באמבטיה היה נרגע. כשגילינו את זה הרגשנו כמו ארכימדס באמבטיה (אאוריקה! אאוריקה! רק שבשונה מהמלומד היווני, לא מיהרנו לצאת מן המים
) מוזר ומעניין ההסבר הזה, ארוץ לספר על כך לחתיך שלי. האמבטיה הייתה פטנט שהוא גילה כשכלו כל הקצין (כשהאמא עם הציצי והחלב לא הייתה בבית והפצפון לא הסכים אפילו להסתכל על בקבוק [עם חלב שאוב, שלא תחשבו])
 

ליילה

New member
צודקת, כתבתי על זה קודם, זה נקרא

קוליקי בייבי, זה משהו בחוסר בשלות נוירולוגית של הילד שגורם לו לאי יכולת לתעל את התחושות והרגשות שלו ויוצא בבכי. פה הרופאים אומרים שזה עובר עד גיל 3 חודשים ללא זכר, ורק אולי שהילדים האלו הם גם אחר כך, ילדים יותר רגישים, אבל לא משהו שצריך להציק. כאן זה דבר מאוד ידוע, וכל תינוק שמגיע עם בכי מוגבר לרופא עושים שאלון ומגדירים אם הוא קוליקי או לא...
 

טיפוטף

New member
הי ליילה יש לי שאלה

איפה זה "פה" - איפה את גרה, בארה"ב? באת לי בדיוק בזמן, אחרי נסיעה של שעתים ברכב שהיתה ממש בלתי נסבלת, כי אצלנו עברו הצרחות (אמנם יותר לכיוון גיל 8 חודשים ולא 3) אבל התזזיתיות והרגישות נשארו. "קוליק" עד כמה שאני יודעת זו איזו עווית במערכת עיכול, כך לפחות קוראים לזה כאן בישראל, וכל הורה שני בטוח שלילד שלו יש את זה. אבל אולי כאן הטעות ולא אצלכם? בכל אופן אשמח לכל חומר או קישור לחומר על העניין הזה. תודה
 

ליילה

New member
או קיי, כאן זה בארה"ב באמת

אני גרה בניו ג'רזי, ואם את רוצה חומר על הנושא, אני עכשיו יוצאת במסע חיפושים על העניין...
 

ליילה

New member
אז הנה בשביל טיפוטף, מאיו, ושלי

שני מאמרים טובים שמסבירים את תופעת הקוליק, וגם קצת איך לטפל בזה...
 

טיפוטף

New member
חשוב! ../images/Emo91.gif

לא נפתח לי, אבל בכלל האינטרנט עושה צרות היום, אז אולי הבעיה אצלי. בכל אופן, אתמול אחרי שקראתי את ההודעה שלך, עשיתי חיפוש עצמי ברשת. אצל ההורים של בעלי אחרי שעתיים נסיעה מסוייטת כי הבחור (בן חמש וחצי שנים, לא חודשים) לא יכול לשבת כל כך הרבה זמן ברכב, זה הכי דומה למצב שמישהו חייב לשלשל דחוף ולא יכול פשוט לשבת. אז הרצתי בגוגל "קוליקי" בכל מיני צורות איות באנגלית ובסוף מתברר שכותבים COLICKY. ואלה המסקנות: 1. אכן גם בארה"ב קיים בלבול גדול בין עווית מעיים שנקראת "קוליק" אשר לעיתים גם טוענים בינה לבין גזים או רפלוקס. 2. הבלבול רב עד כדי כך, שבאתרים לכאורה של גופים רציניים של אגודות רופאי ילדים, בתי חולים, אוניברסיטאות וכד' - לפעמים כתוב "עד היום רב הנסתר על הגלוי בשאלה מהו קוליק ומהם הגורמים לקוליק...." ולפעמים כתוב "כיום ידוע בבירור שקוליק נגרם ע"י עצבוב לא מפותח של החלק הפנימי של המעי". 3. בכל אופן. "קוליקי בייבי" מוגדר כתינוק שבוכה ללא הפסקה לפחות 3 שעות רצופות מבלי שאפשר להרגיע אותו, בד"כ בשעות הערב, וכאשר אין לכך שום גורם מוסבר, ונשללו כל הבעיות האפשריות כמו דלקות אוזניים וכו'. 4. עדיין הדיעה הרווחת היא שמדובר בעווית של המעי - אלא שיש ויכוח בשאלת הביצה והתרנגולת - שכן לא מן הנמנע שהבכי הרב גרם לזה. 5. שיטות ההרגעה הן כמה שיותר על הידיים, בתנועה, טלטול, נסיעה יזומה ברכב גם ללא צורך או טיולים בעגלה (אצלנו גם העגלה היתה צורחת), מנשא, מציצת מוצץ, רחצה ועוד. 6. יחד עם זאת מאחר ואת ציינת שקראת משהו על מערכת העצבים שאינה מפותחת דיה חיפשתי גם חיתוך עם "NERVES" ורוב החיתוכים העלו נרבים של ההורים כתוצאה מהבכי הבלתי פוסק. ובכל זאת לבסוף עליתי על אתר של אגודת האוסטיאופטים האמריקאים, ושם טוענים שערכו מחקרים מקיפים וגילו שמה שמשותף לתינוקות שענו להגדרת "קוליקי בייבי" הוא לידה טראומטית במידה כזו או אחרת, בה נוצר לחץ עז על איזור בסיס המוח, מה שגרם להשפעה על תפקוד מערכת העיכול וגם על בעיות עצבנות ואפילו לקויי למידה בעתיד. הם טוענים שניתן לרפא או מאוד להקל על הבעיה ע"י שימוש באיזו מניפולציה של הטיית הראש קדימה וע"י שחרור לחץ מבסיס המוח. טוב, אני לא יודעת מה להגיד על זה, כל אחת שתחשוב לבד אם זה מדבר אליה או לא. מכל מקום, מה שעניין אותי לדעת, זה האם האמהות כאן שמדווחות על הבעיה, מתאפיינות בילדים שנולדו לאחר לידה טראומטית במיוחד? מחקר מדעי ודאי שלא יצא מזה, אבל אולי בכ"ז סקר קטן יעורר מחשבות? ואתחיל אצלי: אחרי כ- 12 שעות של צירים, בשבוע 42, היה ברור שבדרך הטבע הבחור כבר מתקשה לצאת, אז עברו לקיסרי. ב' ראש השנה, צוות הרופאים לא משהו, מביאים את המיטב שבנמצא. רופאה ומתמחה. הניתוח נמשך זמן רב, מנסיון אישי בניתוח קיסרי קודם ומאוחר - השליפה אמורה להיות מיידית לאחר ביצוע החתך. הפעם לא. הם לא מצליחים לחלץ את התינוק, חוסר האונים עומד בחלל החדר. הרופאה אומרת למתמחה אתה תטלטל ואני אמשוך, כך במשך עשרים דקות. דם משפריץ לתקרה, הבעל מתעלף. שוקלים לעבור לחתך אנכי. בסוף התינוק יוצא חבול כולו. במיוחד באיזור הגולגולת. במשקל 4445. היקף הראש גדול במיוחד. נשלח ל- US של המוח - הכל תקין. ולגבי התינוקת של החברים שנולדה יום אחריו והעירה את כל תושבי הגליל - כמדומני ששקלה 4 קילו ומשהו - לידה ראשונה, וגינלית ארוכה מאוד. ותוך כדי היציאה נגרם שבר בכתף - שהתאחה בסוף בצורה מושלמת. אשמח אם עוד אמהות עם ילדים שצורחים/רצחו ללא הפסקה יספרו בכמה מילים על הולדתם.
 
למעלה