../images/Emo45.gif וגם
לי היו בדיוק את אותם החששות, ופחדתי שאולי בגלל שאני חוששת לידת בית לא מתאימה לי. לקח לי קצת זמן עם עצמי בשביל להבין שאלו חששות לגיטימיים ולא מרמזים על שום חולשה. גם אם הייתי יולדת בבי"ח היו לי חששות. לי עזר להפנים שגם בבי"ח אין 100% ביטחון ושזה שאבחר ללדת שם, לא מבטיח שלא יהיו חו"ח סיבוכים. לכן החלטתי, שאם אין כל הבדל מבחינת הבטיחות, אני אלד במקום שאני מרגישה בו הכי בנוח ומרגישה שבו הסיכוי לסיבוכים הכי נמוך. הסביבה יכולה להקשות מאוד על ההחלטה. אני מציעה לך לעבד את הרעיון עם עצמך עוד כמה זמן ורק אז להחליט אם את משתפת אנשים. זכרי שהדעה של הרוב היא נגד לידות בית, בד"כ זה בגלל דעה קדומה. כל עוד את עוד לא החלטת מה את רוצה, אני לא חושבת שיש טעם להתייעץ עם הסביבה כי זה לא ייעוץ מאוזן. אולי זה באמת הזמן להיפגש עם מיילדת ולברר איתה את כל מה שמציק לך (זה כמובן לא מחייב). ודבר אחרון, אחרי מקרה כזה מצער, תמיד עולים הפחדים. בזמן ההריון שלי, עוד לפני שבחרתי מיילדת, היה מקרה ובו סיבוך נשימתי במהלך לידת בית (שגרר פינוי לבי"ח). כמובן שזה עירער אותי לזמן מה, אבל אחרי כמה שבועות של רגיעה והבנה שזה יכול היה לקרות גם בבי"ח, חזרתי לביטחון שבהחלטה על לידת בית, ולאחר מכן כבר לא היו לי ספקות. קחי את הזמן, את לא חייבת להחליט עכשיו מה את עושה, ומה שלא תחליטי הכי חשוב שתרגישי בטוחה בהחלטתך.