../images/Emo24.gif
מצטרפת למה שכבר כתבו לך - תני לעצמך זמן לקרוא, לברר ולהבין את עמדותיך ורצונותיך. כשתדעי טוב יותר מה את רוצה ומאחורי אילו החלטות את מוכנה לעמוד אז תוכלי לעמוד מאחוריהן באופן ברור ושלם יותר. למשל: אני עשיתי רק אולטרסאונד אחד - את הסקירה המאוחרת. באותה סקירה הרופא (האדיב והנחמד באמת) אמר לי:"אני לא אגיד לך מה דעתי על לידות בית" ואז דווקא התחיל להגיד לי D-: ... היה טוב שיכולתי להקשיב לדבריו בכובד ראש ולכבד אותם (גם בגלל שהוא אמר אותם בשיא הנחמדות, הכנות והכבוד) וגם לענות לו ש: א. כנראה ש"מפל ההתערבויות" בבית-החולים מאזן את הסיכונים שלוקחים בבית, כיוון שמחקרים מוכיחים שאין יתרון ללידת בית-חולים על לידה ביתית מבחינת הדברים החשובים (אני לפני לידה ראשונה). ב. הוא צריך לזכור שלידות מתרחשות באופן טבעי ושהוא, כרופא העובד בבי"ח, נקרא לעזור רק בלידות של נשים בסיכון או לידות ש"מתקלקלות" (מצטערת לא מצאתי מילה אחרת), כך שהוא לא רואה בעצם את הלידות שהולכת כמו שלידה צריכה להתנהל. בסופה של שיחתנו הקצרה הוא היה אדיב מספיק כדי להסכים עם הדברים שאמרתי ולהכיר בבסיס העובדתי שהבאתי בפניו. (זאת, כאמור, גם תודות לאדיבותו של הרופא, אבל גם בגלל הבסיס העובדתי המוצק שעליו ישבו דברי) בסופו של דבר, כך נראה לי, מהרגע שאנחנו מקבלות על עצמנו להביא ילדים לעולם אנחנו מקבלות על עצמנו גם את האחריות והדאגה שמתלוות לכך. דברים קורים בכל מקום כל הזמן ותמיד אפשר יהיה למצוא סיבות להלקות את עצמנו (סבתא שלי אכלה את עצמה על זה שאולי החינוך הקיבוצי שהיא עסקה בו כמטפלת הרס את חיי הילדים שעברו תחת ידיה, בלי קשר לזה שהם זוכרים אותה בהערכה, הערצה ואהבה ושהיא עשתה את מה שחשבה לטוב ביותר). בשבילי, עד כמה שאני מבינה כרגע - הבחירה האחראית מבחינתי היא ללדת בבית. השאלה העומדת בבסיס כל זה היא - עם מה את מוכנה לחיות, מתוך זה יהיו לך תשובות לאחרים (ולעצמך, כמובן).