אני רואה פה בעיקר תאוות בצע: 43% מהבניינים ברעננה מיישמים

delma

New member
אני רואה פה בעיקר תאוות בצע: 43% מהבניינים ברעננה מיישמים

תמ"א http://www.themarker.com/realestate/1.2521810#

תנו לי לראות את הבנתי נכון: חצי מהאנשים ברעננה גרים בתוך אתר בנייה. המטרה היא לצופף את רעננה אפילו יותר, משמע יותר ילדים בכיתה בגן ובבית הספר, משמע יותר זבל ברחובות, משמע פחות מקומות חניה, משמע יותר צפיפות בבניין בו אנשים גרים.
זו איכות חיים?

כן, זאת איכות חיים. חיים בהם אתה לא עבד למשכנתא.

קודם כל, לא הבנת נכון. בידיעה נאמר ש 43% מהבתים הישנים ברעננה עוברים תמ"א. האם כל הבתים ישנים? ממש, ממש לא.
התוצאה היא שהרבה פחות מחצי מהאנשים גרים בתוך אתר בניה.
&nbsp
לגבי שאר ההערות, אפשר תמיד לפתוח עוד בתי ספר ועוד גנים ולפנות את הזבל בתדירות גבוהה יותר. זה לא בעיה אמיתית. הבעיה האמיתית היחידה היא החניות והעומס על הרחובות הפנימיים שבאמת לא נעשו רחבים יותר, אך יצטרכו לעמוד בנפח תנועה גדול יותר. לדעתי, כביש 531 ושתי תחנות הרכבת יתנו פתרון, לפחות חלקי, גם לבעיה הזו.
&nbsp

delma

New member
זו הבעיה של העיר השכנה, הרצליה

האוכלוסיה גדלה ונחקק חוק חינוך חינם מגיל 3. מה שאומר שהיה צריך לפתוח עוד גני ילדים. מה שאומר שצריך היה לבנות עוד גני ילדים איפושהו. פתאום אנשים מגלים שרוצים לבנות להם צבר של גני ילדים ליד הבית. מה שאומר רעש גדול של ילדים וגגנות צועקות (למה הילדים והגננות תמיד צועקים בישראל? ואני התגוררתי ליד גן ובית ספר בארה"ב, ושם זה לא כך) ותנועה ערה של מכוניות של הורים שבאים לפרוק ולקחת את הילדים בבוקר ואחר הצהריים. השכנים התנגדו כמובן. אז עכשיו אנשים משפצים את הבתים שלהם ומעלים את ערך הדירות שלהם בתמ"א וזורקים את הילדים הצווחנים שלהם על אנשים אחרים שגרים במקום אחר ושערך הדירה שלהם יורד, יופי.

לא בדיוק...

כל הורה סביר ירצה שגן הילדים יהיה קרוב ככל האפשר לביתו. לא באמת מפילים גני ילדים על אנשים אחרים. חוץ מזה, אני גר 20 מטר מכמה גני ילדים ולא שמתי לב לשום בעיית רעש. אני גם לא מכיר אנשים שמתלוננים על רעש מגני ילדים. בית ספר יסודי ומעלה באמת יכולים להיות מוקדי רעש ועדיין לפחות ברעננה בתי ספר מסתדרים יפה עם השכנים - רוב בתי הספר כאן מוקפים בבנייני מגורים והכל בסדר.
&nbsp
אגב, אין שום הוכחה שערך הדירה יורד כתוצאה מקרבה לגן ילדים. אם כבר, קרבה למוסדות חינוך בדר"כ מעלה את ערך הדירה.

delma

New member
קודם כל

לי יש מתחת לחלון גן ילדים היום גם.
חוץ מזה שצריך לבדוק מי ההורים שמפקירים את הילדים שלהם בגן הזה, זה בהחלט בהחלט מפריע.
דבר שני הוא שמוסדות חינוך מורידים 10%-15% מערך הדירה על פי לוי יצחק http://www.levi-itzhak.co.il/Levi/T...D=1&LNGID=2&TMID=105&FID=154&PID=428&IID=9297
בפועל אנחנו מדברים על הורדה של 20%. מאיפה לי? יש לי דירה ליד בית ספר.
זה שאתה נורא רוצה שדירה תהיה שווה יותר כי היא ליד בית ספר כי זה נוח לך לשם הדיון כרגע, לא אומר שזה כך.

דירה חזיתית תמיד זולה יותר מדירה עורפית

אפילו אם החזית פונה לרחוב שקט שאין בו גני ילדים. כמה דירות עורפיות יש שהשקט שלהן נהרס על ידי גני ילדים? האם באמת הפרידו בלוי יצחק בין ירידת הערך של דירה חזיתית לבין ירידת ערך לכאורה בגלל קרבה למוסד חינוך?
&nbsp
בכל מקרה, הפתרון הוא בידוד רעשים בגן או בדירה ולא ויתור על גני ילדים. אנחנו מדינה שהילודה בה גבוהה, יחסית. לא נראה לי שזה חדש לך. יותר מזה, יש יתרונות ברורים בצפיפות גבוהה. למשל, המרחק בין הבית למוסד החינוך יורד וילדים שהולכים ברגל מסתכנים פחות בכבישים. פחות רלוונטי לגני ילדים, עדיין מאד רלוונטי לבתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים.

delma

New member
למקרה שאתה לא יודע

כשהוקמה חטיבת רימון, אף אחד לא הלך אליה ברגל. היו הסעות מאורגנות. הסעות מאורגנות עובדות בכל מקום אחר בעולם. אבל ברעננה שבונים בה, מוסיפים על הבניינים הקיימים, מוסיפים שכונה חדשה ועוד, סביר להניח שהאוטובוס של ההסעה ייתקע בפקק של חצי שעה בסוף.
ילדים מגיל 9 יכולים לחצות כבישים ואין עם זה בעיה. במיוחד לאור זה שיש משמרות זה"ב ליד בתי הספר, במיוחד לאור זה שיש רמזורים בכל כמה מטרים.
בידוד רעשים זה עסק יקר מאד. מי יממן את זה בדיוק?
הדירה שלי עורפית ופונה לגן ילדים. כתוב בפרוש שם ובעברית צחה שעצם המגורים ליד מוסד חינוך מורידה את ערך הדירה, בלי קשר לשאלה אם היא חזתית או עורפית. עצם זה שגרים ליד גן או בית ספר, מוריד מהערך הנקוב והאבסולוטי. יש אגב ירידת ערך זמנית גם למי שגר ליד בניין שעושים בו תמ"א, אבל אף אחד לא מפצה על זה.

אבל מה טוב בהסעות?

מבחינת הילד וההורים שלו, הליכה עדיפה בהרבה על הסעות והליכה קצרה עדיפה על הליכה ארוכה. ברור שיש רמזורים ומשמרות זה"ב אבל הכביש הכי בטוח הוא כביש שלא צריך לחצות אותו. בכל שכונה חדשה שבונים בישראל, ממקמים את מוסדות החינוך קרוב ככל האפשר למגורים עם מינימום מעברי חציה ואז אין שום צורך בהסעה.
&nbsp
אני משתתף בצערך על הסבל מהגן ילדים, אבל אף אחד לא הכריח אותך לקנות אותה או להמשיך לגור בה במקרה ש הגן ילדים הוא גן חדש. יש גבול ל NIMBYיזם שאפשר לסבול. זה לא שפתחו אצלך אתר פסולת רעילה בחצר.

delma

New member
לפי ההיגיון הזה

בית הספר ההכי בטוח הוא בית הספר שלא צריכים ללכת אליו. בכלל.

בסך הכל אין כאן ויכוח. שההורים ההיסטריים שלא רוצים שהילד שלהם יחצה אפילו כביש אחד יקנו את הדירות על בית הספר או גן הילדים. אם מישהו צריך לגור שם, שיהיו אלה הם.

הערה לגבי ירידת הערך

כאן יש ידיעה של כלכליסט שנותנת שמסכמת הערכות של שמאים לירידת ערך מגורמים שונים. בית ספר יסודי מוריד 2.5% אחוז, אני מניח שגן ילדים זה דומה. רחוק מאד ממה ש "לוי יצחק" טוענים.

delma

New member
כלכליסט

העיתון שהעובדות לא משנות בו ותחקיר עיתונאי הוא שם של ברווז.

איליה40

New member
תסריט דמיוני

העירייה לא יכולה לתקוע כך סתם גן ילדים היכן שבא לה. יש שטחים המסומנים למבני ציבור. ומי שרוכש דירה ליד שטחים כאלו מין הסתם אמור לדעת שזה מה שהולך להיות, וגם ילדים מין הסתם לא האופציה הגרועה ביותר.

אבל באופן כללי אתה צודק. מי שעשה תמ"א נהנה אך כול הסביבה סובלת. מדי כמה חודשים בשנתיים האחרונים יוצא לי להסיע את ילדיי לטיפת חלב במפגש אחוזה-בר-אילן בשעות הבוקר. ופעם לפעם מציאת החנייה הופכת שם ליותר ויותר בעייתית. מקווה שלא אזדקק להגיע לשם כאשר כול הפרוייקטים יושלמו.

אז בא נראה את הבנתך..........................

א. לדעתי לא הבנת נכון .... כל בנין שעובר תמ"א משודרג לאין ארוך ורוב דייריו גם עושים מי , שיפוץ גדול, ומי שיפוץ קטן. הדירה נהית יפה יותר
הבית יפה יותר וחדש יותר ויציב יותר , בעל לובי מכובד, חדרי אשפה גדולים, חניות לרוב הבתים , חיצונית הבית מחודש כולל חזות הרחוב
ב. עלות הרכוש האישי עולה בכ25 אחוז
ג. בתים שהיו בהזנחה ,פתאום נהיו מושכי עין , יפים ומסודרים ,
לעיתים כניסתם של דיירים חדשים גורמת לבית כולו להתחיל לשמור על סביבה נוחה ונקיה יותר.
וצר לי להודיע לך עדין לא נוצרה צפיפות לא בגני הילדים ולא בבתי הספר . וגם לא בשום מקום ציבורי ברעננה..
אבל תמיד ,תמיד יהיו אנשים שאינם רוצים להתחדש , ופוחדים משינוים ....................................

delma

New member
פחחח

יש לך טעות אם אתה חושב שקנית דירה ב- 1.5 מיליון, אתה יכול להתעורר יום אחד בפנטהאוס ששווה 2.5 מיליון רק כי עשית תמ"א, או שיפצת את הלובי, או בנית מרפסת. הבתים במרכז רעננה לא בהזנחה ולא מוזנחים. שיעשו שפרית וטיח מבחוץ אחת ל-20 שנה והם מסודרים לגמרי. במערב החדש של ראשון לציון בנו שכונה יפה, חדשה לגמרי. מגדלים, דירות גן, בתים בתכנון אדריכלי מפורט. אלא מה, האוכלוסיה שעברה לגור שם, היא של חולון- בת ים. אז התפוצץ מטען קטן מתחת לבית ושני ילדים נהרגו. לא נורא, העיקר שהלובי יפה.

32103210

New member
"המטרה לצופף את רעננה אפילו יותר,,,, " ????

המטרה לחזק את הבנינים נגד רעידות אדמה ,אם יש לך דרך מבחינה טכנית -מימונית ,לעשות זאת ,אתה מוזמן להציע אותה.

עומר247

New member
אתה שוכח שהמטרה העיקרית היא חיזוק מפני רעידות אדמה

ברור שכל בניה נוספת מצופפת את העיר, אבל מה עדיף? להשאיר את המצב כמו שהוא? שהבניינים ישנים ומכוערים, מוזנחים, ללא מעלית או חניה, בלי מרפסת ובלי ממ"ד? שלא לדבר על התרחיש של מה שיקרה פה ביום של רעידת אדמה חזקה או טילים מאיראן

חוץ מזה, הצפיפות הזאת היא במקום לבנות עוד ועוד על השטחים הירוקים המעטים שנשארו מסביב

אגב, הנתונים בכתבה לא מדוייקים, כרגיל..
נכון להיום, 30 מבנים בעיר סיימו את השיפוץ ויש עוד 35 מבנים בבנייה, ז"א סה"כ עד עכשיו 65 מבנים בתהליך סה"כ.. מתוך 500 מבנים שנבנו בעיר עד 1980. לא מבין מאיפה העירייה מביאה נתון של 43% מהבניינים.. אולי היא מתכוונת לכל הבניינים שנמצאים איפשהו בתהליך

מוזמנים לבקר במפה המעודכנת כאן

delma

New member
שטויות

חיזוק מפני רעידות אדמה הוא רק התירוץ. אתה יודע איך בונים בתים בקליפורניה איפשה שיש כל הזמן רעידות אדמה וחלקן חזקות מאד?
בונים את הבתים מעץ וגבס. בדיוק מה שאתה שומע. כי חומרים לא קשיחים סופגים את הרעידות ופחות נוטים להישבר.

השכנים תאבי הבצע שלי רצו לעשות תמ"א כשיש כבר חניה, ממ"ד ומעלית בבניין. מה שאומר שכל השאר סתם תירוצים. הם חושבים שהם יתעוררו מיליונרים מחר בבוקר.

למעלה